Eşimin beni aşırı bunaltması

bu ilgi değil ki. kontrol. davranışlarınızdan dolayı sürekli bakıma muhtaç kendini idare etmeyi bilmeyen biri gibi hissettiriyor. başta genç kızlara güzel gelir ama zaman ilerleyince her şeyin bedeli olduğu gibi kontrol duygusunun bedeli olacaktır. sizde anksiyete özgüven azalması görülecektir. bir yerde kadının özgüveni azalıyorsa erkeğin özgüveni artıyordur. hırkanı alamayacak kadar sarsak alık biri olmadığınızı düşünüyorum. denize 10 kişi girmiş.bir tek o girmemiş. demek ki sorun onda. hastalık fobisi mi var okb mi bilemem. yaşaması zor bir insan. ve maalesef böyle gider.sürekli uyarı ikaz. birey olduğunuzu kabul etmiyor.

Ben çocukken bile annemin elinde havluyla peşimden koştuğunu hatırlamam.annem çocukken bile bana daha saygılıydı.ne tatlısı, okurken ben de delirdim.burayı kocası yüzüne bakmayanlar basmış, empati yapabilen yok

ilginin bizi mutlu etmesi lazım.kontrolün ise rahatsız etmesi boğması lazım. birinin rahatsız olduğumuzu bile bile üstümüze gelmesi araması uyarması yönlendirmesi kontroldür. etkin ilgi sıcacıktır destekleyicidir. kadını boğmaz ağlatmaz. fark bu. konu sahibi boğulmuş rahatsız hatta eşinin tavrından utanıyor çünkü kocası toplum içinde diğer adamlardan farklı davranıyor.

Siz de sorun olmaz tatlı gözükebilir.ama çocuk olduğunda bu yüzden kavgalar asla bitmez .

Bu hangi büyü bana da söylesenize

Bence rencide etmelisiniz. Peşinizden çaya mı geldi mesela duymazdan gelip eglencenize devam edeceksiniz. Yere yanınıza mi yattı bırakın yatsın onun da beli ağrısın. Çocuk mu istediğini dile getirdi ciddi bi tavırla "senin gibi bi adamdan çocuk yapmayacagim" diyeceksiniz. Size her müdahale ettiğinde kaba tabirle baş çavuşun eşeği o....yor gibi davranirdim ben olsam. Tepki gösterirse de tek bişey söylersiniz, "ben buyum."

Kocası ile mi konuşacak böyle düşmanı ile mi ?

"Sulh ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakkı kotektir."
Adamın kaygı düzeyi üst düzey ve yardım alıyor o da inanın mutlu değildir bu durumdan. Aşağılamak yerine ayrılmak veya destek olmak daha sağlıklı. Eşini asagiladiktan sonra nasıl eş olarak saygı duyacaksın ki bir daha

Pimpirikli bir ailede yetişmiş herhalde.
Bilemiyorum ilgiyi severim ama bu ilgi değil,aşırı korumacı anne gibi.
Konuşa konuşa gerekirse kızarak artık açıklayın rahatsız edici olduğunu.

Eşinizin size tavırları çok tatlı ama mutlaka yardım alsın, belli ki kaybetme korkusu var ..

"Ben buyum" diyen adamın o terapide gelişmeye çok da açık olduğunu sanmıyorum. Bu cümleyi kurabildigine göre halinden memnun demek ki. Böyle bi adama aşağılamasan bile saygı duyamazsin ki. Zaten konu sahibi de sevgisinin azaldığını söylemiş. Saygi duyulacak bi tarafı yok bence

Annesine de böyleyse, (klişe olacak ama) travması mı var acaba? Babasıyla ayrı veya erken mi kaybetti de yakındaki kadınları full kontrol rolüne girdi? Ama bu ilgi değil işte, rahatsız edici şahsen

Malesef bu cümleyide kullandım kendisine ama değişmedi.Hatta bana bu tarz hareketler yaptığı zaman “Tamam baba öyle yaparım veya tamam anne yaparım”deyip ne kadar rahatsızlık duyduğumu bu şekilde dile getirmeyede çalıştım ama olmadı.Bana baba veya anne deme ben seni düşünüyorum dedi her seferinde

Mesela sizin durumada uzaktan bakılınca “Ne güzel işte babanız sizi düşünüyor koruyor”diyenler olacaktır ama öyle olmuyor.Herşeyin aşırısı fazla,zarar.Ortayı bulmak lazım.Özellikle insanın eşinin bu tarz hareketler yapması ona karşı olan sevgiyide azaltıyor kişide.Benim bir babam ve bir annem zaten var ben yanında eş istiyorum hayat arkadaşı istiyorum diyorum.Anlayana..

Siz istemezseniz devam edemez, o an tepki vermeniz gerekiyor bir kaç kez sonu nereye gidecekse gitsin diyip yapmayacaksınız oda vazgeçecek. İstemediğiniz bir şeyi kim nasıl yaptırabilir ki size yapmayın
Tepki vermediğimi nerden biliyorsunuz.İnsanca konuşuyorum olmuyor güzel bir dille anlatıyorum olmuyor bağırıyorum tepki gösteriyorum olmuyor oturup karşısında hüngür hüngür ağlıyorum olmuyor.Bunun bir sonraki aşaması olarakta şiddet kalıyor o da benlik değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…