Eşimin beni aşırı bunaltması

Ortası yok sanırım bu erkeklerin.Ya çok ilgisizler ya da fazla ilgili olup bunaltıyorlar.Terapiye gidiyor bu arada kendisi.Annesine karşıda bu şekilde davranıyor bu arada.Annesi ve bana yapıyor bu hareketlerini
Terapiye gidiyorsa zaten zaman verin, kaygı sorunu mu var eşinizin ya da annesini kaybetme tehlikesi yaşadı mı çocukken beyaz bı durum mu gözlemledi acaba . Ben bu kadar olmasa da kendim üşeyen biri olduğum için ve travmalar kaynaklı çevremdeki kişilerin de hep usudugunu düşünürdüm. Sevgilim sal beni diyince biraz azalttım
 
Eskisen çok daha kötüydü.Terapiye gittikten sonra bu düzelmiş hali birde siz düşünün
Onun içinde çok zor olsa gerek sürekli bu kaygı ile basacikmaya çalışıyor, terapisti ile görüşebilir siniz bu süreçte size öneriler de sunabilir .
 
Evet ona göre öyle biri değilim ve o da beni koruyormuş dışarıya karşı.Ama o böyle yapınca karşımda annem babam varmış gibi hissediyorum ona karşı içimdeki aşkta azalıyor.

Heh aynı bu cümleyi kurun.
Dank eder suratına.
Önce zoruna gider ama üzerine epey düşününce etkisi olur diye düşünüyorum.
Bize burdan cok tatli görünüyor ama yakınınızda sık sık şahit olsak sinir bozucu gelebilirdi doğru..
 
Babam bizi böyle büyüttü maalesef . Hep korumak isterdi . Çocukken lunaparka götürür ,gondola bindirmezdi. Hoş ben tehlikeli seylere gizleden binerdim ama neyse :) O açıdan sizi çok iyi anliyorum . Bu bir hastalik. Doğru sevme anlayisinin bu olduğunu düşünüyor. Bunun dışında davranırsa kendi karakterine ters düşer. İki gün önce babamlarin yeni tasindigi eve gittik . Yaz mutfaklarinda oturuyoruz . Gitmiş bana kendi hırkasını getirmiş ,buraların havası serin olur,sen anlamazsin diyor 🤷

Eşiniz en azından terapi alıyormuş . Bu da bir aşama ,umarım işe yarar.
 
Siz istemezseniz devam edemez, o an tepki vermeniz gerekiyor bir kaç kez sonu nereye gidecekse gitsin diyip yapmayacaksınız oda vazgeçecek. İstemediğiniz bir şeyi kim nasıl yaptırabilir ki size yapmayın
 
Paçaları kıvırıp denize girene kadar eşinizi ben de destekledim ama biraz abartmış sanki. Anladığım kadarıyla çocuğunuz yok, bence bu şartlarda da yapmayın çünkü eşiniz çocuğu da bunaltır ve özgüvensiz bir çocuk yetişir. Benim babam da eşiniz gibi, 43 yaşımdayım halen değişmedi.
 
Bnde
Merhaba kızlar.Çok uzun tutmadan konuya girmek istiyorum.Eski konularımdada bahsettiğim gibi eşim aşırı korumacı bir insandır bana karşı.Daha önce kendisi ile defalarca konuşmama rağmen düzelmedi ben buyum elimde değil diyerek kendini sıyırdı hep.Örneklendirmeler ile anlatmak gerekirse dışarı çıkarken on defa söyler hırka alalım üzerine üşüteceksin hasta olacaksın diye hava sıcak hırka almaya ihtiyaç olmadığı halde yinede alır yanına benim için.Bu tarz haraketleri çok bunaltıyor beni.Asıl konuya gelelim kurban bayramı için 3,4 günlüğüne ailemin yanına geldik başka bir şehirde oturuyor ailem.Pikniğe gittik hep beraber.Hem suya girebileceğimiz hemde mangal yapabileceğimiz dağların dibinde Çay’a geldik.İlk etapta biraz suya girelim sonra mangal faslına gireriz dediler.Herkes suya girdi ama Çay’ın suyu buz gibiydi eşim girmeyi tercih etmedi bu sebeple bende ailem ile beraber girdim biraz.Toplasan 5 dakika olmamıştı eşim uzaktan bana seslendi “Hayatım çık sudan hasta olacaksın”dedi.Bende “Çıkacağım zaten 5 dakikaya hayatım”dedim.Ama susmadı eşim paçalarını sıyırdı suyun ortasına kadar geldi “Olmaz öyle buz gibi su hastalanacaksın sonra yazık sana hastalık çekip canın acıyacak”dedi.Ailemden herkes şok oldu eşimin bu hareketine.Tek havlu getirmiştik sudan çıkanlar sıra ile kurulandı havlu ile eşimde havluyu herkesten almaya çalışıyordu benim üzerine atacaktı en son annemler verdi havluyu baktılar olmuyor.Mangal yakılacak zaman geldi aralarında birtek eşim mangal yapmayı biliyordu merdivenlerden yukarıda mangal alanı vardı.Eşim tutturdu bana sende benimle gel mangalın başındaki ateşte ısınırsın hasta olacaksın bu şekilde diye zorla götürdü beni mangalın başına oturttu ateşi çevirdi üstümü kurutmaya çalışıyor.Ben artık sinirden ağlamaklı oldum eşimin bu hareketlerinden dolayı.Kendimi onun çocuğu gibi hissediyorum her seferinde.Abimde ablama “Ne bu böyle bizim yanımızda peşinde koşuyor kızın çocuk gibi hiç hoş değil”demiş.Ailem bile nasıl rahatsız olduysa beni düşünün birde bu durumu yaşarken.Aileme karşıda mahçup oluyorum her seferinde.Lütfen “Ne güzel işte ilgi gösteriyor değer veriyor”demeyin.İlgiyi her kadın sever ama bu farklı bir boyut aşırı rahatsız ediyor insanı.Daha önce defalarca konuştum kendisiyle ama vazgeçmiyor devam ediyor hareketlerine.Bana farklı bir çözüm yolunuz var mı sunabileceğiniz bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Bende rahatsız olurdum. Herşeyin aşırısi boğar. Bide ailenin yanında yapmak. Buldumcuk gibi olmuş eşiniz. Alın karşınıza konuşun. Aklıma çözüm gelmiyor
 
Nesi sempatik veya tatlı? Okurken ben bunaldım, ısrar ve aşırı ilgiden nefret ederim, sürekli üzerinde bi göz, kontrol altındasın, artık kıpırdamak istemez insan gelip müdahale etmesin diye.
Sağ olsun yengem böyledir, bi tane de yakın arkadaşım. Artık bezginlik gelir ilgi ve ısrarlarına karşı çıkmak zorunda kaldığın ve bi rahatça oturamadığın için, ki yengeme de arkadaşıma da çıkıştığım olmuştur, rahat edemiyorum, lütfen sal diye.
Konu sahibi, bence de travmatik bi durumu var eşinin, umarım çözer. Psikolog, aile dizimi ne lazımsa deneyin, çünkü gerçekten rahatsız edici bi durum.
Burcu ne bi de, balık yengeç falan mı, merak ettim :KK53:
 
1-2 kere söyleyip bırakmıyor.Çok kere söylüyor ben artık sırf sussun diye yapıyorum onun söylediğini.Birde şu ihtimal var o bana dışarı çıkarken hırka alalım sana dediği halde ben hırka almak istemesem ve ona rağmen dışarda üşüsem dilinden kurtulamıyorum eve dönene kadar
Sizin burcunuz ne ikizler mi 😁ben kardeşimden biliyorum ikizler burcu ilgiden bunalıyor.
Ya Allah aşkına derdinizi seveyim böyle devam edin masallah 41 kere Allah başka dert vermesin 😊
 
Sizin burcunuz ne ikizler mi 😁ben kardeşimden biliyorum ikizler burcu ilgiden bunalıyor.
Ya Allah aşkına derdinizi seveyim böyle devam edin masallah 41 kere Allah başka dert vermesin 😊
Valla teraziyim, yükselen yay, alçalan ikizler, ay burcu yay :KK53: ısrar ve gereksiz ilgi kadar tiksindiğim çok az şey vardır, ki ilgi kızıyım yani, dozunda olunca eririm ilgi karşısında.
Doğum haritamı döktüm ama bence burçla çok da ilgili değil, çoğu insan rahatsız olur bu şekilde yönetilip durmaktan. Bu sevgiden kaynaklı tatlı bi ilgi değil, sürekli gözetlemek ve müdahale etmek, istediğini dayatmak, kaba tabirle "karışmak". Ozgurlugume cok duskunum ben de mesela, ay okurken daraldim valla :KK53:
 
Merhaba kızlar.Çok uzun tutmadan konuya girmek istiyorum.Eski konularımdada bahsettiğim gibi eşim aşırı korumacı bir insandır bana karşı.Daha önce kendisi ile defalarca konuşmama rağmen düzelmedi ben buyum elimde değil diyerek kendini sıyırdı hep.Örneklendirmeler ile anlatmak gerekirse dışarı çıkarken on defa söyler hırka alalım üzerine üşüteceksin hasta olacaksın diye hava sıcak hırka almaya ihtiyaç olmadığı halde yinede alır yanına benim için.Bu tarz haraketleri çok bunaltıyor beni.Asıl konuya gelelim kurban bayramı için 3,4 günlüğüne ailemin yanına geldik başka bir şehirde oturuyor ailem.Pikniğe gittik hep beraber.Hem suya girebileceğimiz hemde mangal yapabileceğimiz dağların dibinde Çay’a geldik.İlk etapta biraz suya girelim sonra mangal faslına gireriz dediler.Herkes suya girdi ama Çay’ın suyu buz gibiydi eşim girmeyi tercih etmedi bu sebeple bende ailem ile beraber girdim biraz.Toplasan 5 dakika olmamıştı eşim uzaktan bana seslendi “Hayatım çık sudan hasta olacaksın”dedi.Bende “Çıkacağım zaten 5 dakikaya hayatım”dedim.Ama susmadı eşim paçalarını sıyırdı suyun ortasına kadar geldi “Olmaz öyle buz gibi su hastalanacaksın sonra yazık sana hastalık çekip canın acıyacak”dedi.Ailemden herkes şok oldu eşimin bu hareketine.Tek havlu getirmiştik sudan çıkanlar sıra ile kurulandı havlu ile eşimde havluyu herkesten almaya çalışıyordu benim üzerine atacaktı en son annemler verdi havluyu baktılar olmuyor.Mangal yakılacak zaman geldi aralarında birtek eşim mangal yapmayı biliyordu merdivenlerden yukarıda mangal alanı vardı.Eşim tutturdu bana sende benimle gel mangalın başındaki ateşte ısınırsın hasta olacaksın bu şekilde diye zorla götürdü beni mangalın başına oturttu ateşi çevirdi üstümü kurutmaya çalışıyor.Ben artık sinirden ağlamaklı oldum eşimin bu hareketlerinden dolayı.Kendimi onun çocuğu gibi hissediyorum her seferinde.Abimde ablama “Ne bu böyle bizim yanımızda peşinde koşuyor kızın çocuk gibi hiç hoş değil”demiş.Ailem bile nasıl rahatsız olduysa beni düşünün birde bu durumu yaşarken.Aileme karşıda mahçup oluyorum her seferinde.Lütfen “Ne güzel işte ilgi gösteriyor değer veriyor”demeyin.İlgiyi her kadın sever ama bu farklı bir boyut aşırı rahatsız ediyor insanı.Daha önce defalarca konuştum kendisiyle ama vazgeçmiyor devam ediyor hareketlerine.Bana farklı bir çözüm yolunuz var mı sunabileceğiniz bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Kötü birisi değil.Biraz fazla takıntılı.
 
Merhaba kızlar.Çok uzun tutmadan konuya girmek istiyorum.Eski konularımdada bahsettiğim gibi eşim aşırı korumacı bir insandır bana karşı.Daha önce kendisi ile defalarca konuşmama rağmen düzelmedi ben buyum elimde değil diyerek kendini sıyırdı hep.Örneklendirmeler ile anlatmak gerekirse dışarı çıkarken on defa söyler hırka alalım üzerine üşüteceksin hasta olacaksın diye hava sıcak hırka almaya ihtiyaç olmadığı halde yinede alır yanına benim için.Bu tarz haraketleri çok bunaltıyor beni.Asıl konuya gelelim kurban bayramı için 3,4 günlüğüne ailemin yanına geldik başka bir şehirde oturuyor ailem.Pikniğe gittik hep beraber.Hem suya girebileceğimiz hemde mangal yapabileceğimiz dağların dibinde Çay’a geldik.İlk etapta biraz suya girelim sonra mangal faslına gireriz dediler.Herkes suya girdi ama Çay’ın suyu buz gibiydi eşim girmeyi tercih etmedi bu sebeple bende ailem ile beraber girdim biraz.Toplasan 5 dakika olmamıştı eşim uzaktan bana seslendi “Hayatım çık sudan hasta olacaksın”dedi.Bende “Çıkacağım zaten 5 dakikaya hayatım”dedim.Ama susmadı eşim paçalarını sıyırdı suyun ortasına kadar geldi “Olmaz öyle buz gibi su hastalanacaksın sonra yazık sana hastalık çekip canın acıyacak”dedi.Ailemden herkes şok oldu eşimin bu hareketine.Tek havlu getirmiştik sudan çıkanlar sıra ile kurulandı havlu ile eşimde havluyu herkesten almaya çalışıyordu benim üzerine atacaktı en son annemler verdi havluyu baktılar olmuyor.Mangal yakılacak zaman geldi aralarında birtek eşim mangal yapmayı biliyordu merdivenlerden yukarıda mangal alanı vardı.Eşim tutturdu bana sende benimle gel mangalın başındaki ateşte ısınırsın hasta olacaksın bu şekilde diye zorla götürdü beni mangalın başına oturttu ateşi çevirdi üstümü kurutmaya çalışıyor.Ben artık sinirden ağlamaklı oldum eşimin bu hareketlerinden dolayı.Kendimi onun çocuğu gibi hissediyorum her seferinde.Abimde ablama “Ne bu böyle bizim yanımızda peşinde koşuyor kızın çocuk gibi hiç hoş değil”demiş.Ailem bile nasıl rahatsız olduysa beni düşünün birde bu durumu yaşarken.Aileme karşıda mahçup oluyorum her seferinde.Lütfen “Ne güzel işte ilgi gösteriyor değer veriyor”demeyin.İlgiyi her kadın sever ama bu farklı bir boyut aşırı rahatsız ediyor insanı.Daha önce defalarca konuştum kendisiyle ama vazgeçmiyor devam ediyor hareketlerine.Bana farklı bir çözüm yolunuz var mı sunabileceğiniz bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Keşke yarışı eşim de olsa
 
Merhaba kızlar.Çok uzun tutmadan konuya girmek istiyorum.Eski konularımdada bahsettiğim gibi eşim aşırı korumacı bir insandır bana karşı.Daha önce kendisi ile defalarca konuşmama rağmen düzelmedi ben buyum elimde değil diyerek kendini sıyırdı hep.Örneklendirmeler ile anlatmak gerekirse dışarı çıkarken on defa söyler hırka alalım üzerine üşüteceksin hasta olacaksın diye hava sıcak hırka almaya ihtiyaç olmadığı halde yinede alır yanına benim için.Bu tarz haraketleri çok bunaltıyor beni.Asıl konuya gelelim kurban bayramı için 3,4 günlüğüne ailemin yanına geldik başka bir şehirde oturuyor ailem.Pikniğe gittik hep beraber.Hem suya girebileceğimiz hemde mangal yapabileceğimiz dağların dibinde Çay’a geldik.İlk etapta biraz suya girelim sonra mangal faslına gireriz dediler.Herkes suya girdi ama Çay’ın suyu buz gibiydi eşim girmeyi tercih etmedi bu sebeple bende ailem ile beraber girdim biraz.Toplasan 5 dakika olmamıştı eşim uzaktan bana seslendi “Hayatım çık sudan hasta olacaksın”dedi.Bende “Çıkacağım zaten 5 dakikaya hayatım”dedim.Ama susmadı eşim paçalarını sıyırdı suyun ortasına kadar geldi “Olmaz öyle buz gibi su hastalanacaksın sonra yazık sana hastalık çekip canın acıyacak”dedi.Ailemden herkes şok oldu eşimin bu hareketine.Tek havlu getirmiştik sudan çıkanlar sıra ile kurulandı havlu ile eşimde havluyu herkesten almaya çalışıyordu benim üzerine atacaktı en son annemler verdi havluyu baktılar olmuyor.Mangal yakılacak zaman geldi aralarında birtek eşim mangal yapmayı biliyordu merdivenlerden yukarıda mangal alanı vardı.Eşim tutturdu bana sende benimle gel mangalın başındaki ateşte ısınırsın hasta olacaksın bu şekilde diye zorla götürdü beni mangalın başına oturttu ateşi çevirdi üstümü kurutmaya çalışıyor.Ben artık sinirden ağlamaklı oldum eşimin bu hareketlerinden dolayı.Kendimi onun çocuğu gibi hissediyorum her seferinde.Abimde ablama “Ne bu böyle bizim yanımızda peşinde koşuyor kızın çocuk gibi hiç hoş değil”demiş.Ailem bile nasıl rahatsız olduysa beni düşünün birde bu durumu yaşarken.Aileme karşıda mahçup oluyorum her seferinde.Lütfen “Ne güzel işte ilgi gösteriyor değer veriyor”demeyin.İlgiyi her kadın sever ama bu farklı bir boyut aşırı rahatsız ediyor insanı.Daha önce defalarca konuştum kendisiyle ama vazgeçmiyor devam ediyor hareketlerine.Bana farklı bir çözüm yolunuz var mı sunabileceğiniz bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Valla bana da hiç itici gelmedi keske benimde eşim öyle olsa bizde küçücük ilgi görelim diye gözünün içine bakıyoruz hayat ne değişik
 
Hırka almak, üşümek, hasta olmak dışında üzerine düştüğü bir konu var mı? Eğer yoksa hastalıkla ilgili geçmişte yaşayıp da takıldığı korktuğu kötü bir tecrübesi olabilir.
Evet var ben tek başıma bile dışarı çıktığımda “arabanın anahtarını aldın mı , birşey unutmadın değil mi , arabada giderken dikkatli ol kapıyı kilitle,dikkatli kullan hız yapma”bla bla bla gidene kadar asla susmaz en son bağırıp çıkarım evden asansörü çağırırım gelmesini beklerim binanın koridorunda devam eder asansöre binene kadar 🤦🏻‍♀️
 
Bence şükret ben o suda 2 gün dursam ve soğuktan buz tutsam bile eşim gel üşürsun demez iyi keyifler der gider 🤣🌊 ne güzel ailenin yanında bile sevdiğini saydığını belli ediyor
Normal olan senin eşinin yaptığı.koskoca insanın peşinde hırkayla dolaşan adama da özenmem yani.sırtına havlu bile koyuyormuş 😀 ben çocukken annemin bana bu şekilde davrandığını hatırlamam.Bir de hiç erkeksi bir davranış değil, erkekse erkek gibi davransın.adam olması gerekeni yapıyor, yetişkin bir kadına saygı duyuyor, dünyayı dar etmiyor, yine memnun edemiyor.
 
Merhaba kızlar.Çok uzun tutmadan konuya girmek istiyorum.Eski konularımdada bahsettiğim gibi eşim aşırı korumacı bir insandır bana karşı.Daha önce kendisi ile defalarca konuşmama rağmen düzelmedi ben buyum elimde değil diyerek kendini sıyırdı hep.Örneklendirmeler ile anlatmak gerekirse dışarı çıkarken on defa söyler hırka alalım üzerine üşüteceksin hasta olacaksın diye hava sıcak hırka almaya ihtiyaç olmadığı halde yinede alır yanına benim için.Bu tarz haraketleri çok bunaltıyor beni.Asıl konuya gelelim kurban bayramı için 3,4 günlüğüne ailemin yanına geldik başka bir şehirde oturuyor ailem.Pikniğe gittik hep beraber.Hem suya girebileceğimiz hemde mangal yapabileceğimiz dağların dibinde Çay’a geldik.İlk etapta biraz suya girelim sonra mangal faslına gireriz dediler.Herkes suya girdi ama Çay’ın suyu buz gibiydi eşim girmeyi tercih etmedi bu sebeple bende ailem ile beraber girdim biraz.Toplasan 5 dakika olmamıştı eşim uzaktan bana seslendi “Hayatım çık sudan hasta olacaksın”dedi.Bende “Çıkacağım zaten 5 dakikaya hayatım”dedim.Ama susmadı eşim paçalarını sıyırdı suyun ortasına kadar geldi “Olmaz öyle buz gibi su hastalanacaksın sonra yazık sana hastalık çekip canın acıyacak”dedi.Ailemden herkes şok oldu eşimin bu hareketine.Tek havlu getirmiştik sudan çıkanlar sıra ile kurulandı havlu ile eşimde havluyu herkesten almaya çalışıyordu benim üzerine atacaktı en son annemler verdi havluyu baktılar olmuyor.Mangal yakılacak zaman geldi aralarında birtek eşim mangal yapmayı biliyordu merdivenlerden yukarıda mangal alanı vardı.Eşim tutturdu bana sende benimle gel mangalın başındaki ateşte ısınırsın hasta olacaksın bu şekilde diye zorla götürdü beni mangalın başına oturttu ateşi çevirdi üstümü kurutmaya çalışıyor.Ben artık sinirden ağlamaklı oldum eşimin bu hareketlerinden dolayı.Kendimi onun çocuğu gibi hissediyorum her seferinde.Abimde ablama “Ne bu böyle bizim yanımızda peşinde koşuyor kızın çocuk gibi hiç hoş değil”demiş.Ailem bile nasıl rahatsız olduysa beni düşünün birde bu durumu yaşarken.Aileme karşıda mahçup oluyorum her seferinde.Lütfen “Ne güzel işte ilgi gösteriyor değer veriyor”demeyin.İlgiyi her kadın sever ama bu farklı bir boyut aşırı rahatsız ediyor insanı.Daha önce defalarca konuştum kendisiyle ama vazgeçmiyor devam ediyor hareketlerine.Bana farklı bir çözüm yolunuz var mı sunabileceğiniz bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Bu bence kaybetme korkusu. Belliki geçmişten gelen bir travnmasi var. Vaktiyle sağlık problemleri nedeniyle birini kaybettiyse ya da hasta olan bir yakını (hastalıktan olmuştur olabilir) için kendini sorumlu tutuyorsa bu şekilde sonradan kendini yansıtır. Bu kişi siz de olabilirsiniz. Yada sevdiği bir başkası da. Eğer siz değilseniz bı pskolog yada pskiyatr yardımıyla bilinçaltina inilebilir. Bildiğim kadarıyla bir Kadıköy'de doktor var. Bir de çapadaydi sanırım.
 
Back
X