Burda okurken bana fenalık geliyor size sabır diliyorumSırf bu sebepten anne olmak bile istemiyorum.Bana bunları yapan çocuğu nasıl bunaltıp psikolojisini bozar diye düşünüyorum
Teşekkür ederimAllah yardımcınız olsun, gerçekten çok üzücü zor bir durum. Her yolu da denemişsiniz nerdeyse. Bu şekilde ömür geçmez
Valla gıcık bir durum. Benim ailemin yanında da garip garip şeyler yapmisligi var. Sanki annem kötü anne de bu çok iyi es gibi havalar. Ben bir dönem üstümü mu oetuyor fırlatıp atıyordum. Hasta olacaksın mi diyor tamam olayım ilk hasta ben miyim diyordum. Grupça da cikilmiyor diğer çift bu abidik gubidik davranışlardan rahatsız oluyor ya da kadın kocasına trip atıyor sen benimle böyle ilgilenmiyorsun diye. Bence benim eşim bağımlı kişilik. Böyle yapınca onu daha çok sevecekmisim gibi hissediyor. Çocuk olunca hem iyi tarafı oldu gerçekten ortak bakıyoruz( eşim yardımcı değil gerçek anlamda benim kadar bakıyor) kötü tarafı çocuk hastalanınca çocukla mi ilgileneyim yoksa onun telaşı ile mi bilmiyorum. Bu durum beni biraz donuklastirdiNe güzel eşiniz düzelmiş en azından eskisi gibi değil artık.Gece uyurken sürekli üzerimi örtüyordu bir ara bende onun inadına aldım yastığımı yerde uyuyacağım dedim geldi yanıma o da yastığını alıp uzandı gelmezsen bende burda uyurum dedi.Bazen öyle bir oluyorum ki gidecek kaçacak hiçbir yerim kalmıyor.Nefes alamıyorum bu tarz hareketlerinden dolayı diye evin içinde çok kez ağladığımı biliyorum.İnşallah benim eşimde düzelir umudum o yönde.Beni anlayan insanların olması sevindirdi bu arada
Eskisen çok daha kötüydü.Terapiye gittikten sonra bu düzelmiş hali birde siz düşününBana sempatik gelmedi hiç eşinizin tavırları.
Çocuklarımın üzerine bile bu kadar düşmüyorum bazı şeyleri kendi yaşayıp görsün diye. Ebeveyn için bile fazla bu kadar ısrar,gözetme hali.
Eşinizin bu tavırlarının altında psikoljik bir sey yatıyor olabilir, tedavi oluyor demişsiniz, bir işe yaramadı mi?
Grupçada çıkılmıyor lafına o kadar çok katılıyorum ki.Bende sırf bu davranışlardan dolayı çift olarak arkadaşlarımla plan yapmaya çekiniyorum.Çünkü başlıyor onların yanındada insanlarda rahatsızlık duyuyor.İnsanların içinde sesimide yükseltemiyorum o bana karıştıkça kendi içimi yiyorum.Çocuk olunca biraz daha düzelmiş sizinki.Herkeste aynı çözüm olmayabilir bence.O sebeple çocukta istemiyorum artıkValla gıcık bir durum. Benim ailemin yanında da garip garip şeyler yapmisligi var. Sanki annem kötü anne de bu çok iyi es gibi havalar. Ben bir dönem üstümü mu oetuyor fırlatıp atıyordum. Hasta olacaksın mi diyor tamam olayım ilk hasta ben miyim diyordum. Grupça da cikilmiyor diğer çift bu abidik gubidik davranışlardan rahatsız oluyor ya da kadın kocasına trip atıyor sen benimle böyle ilgilenmiyorsun diye. Bence benim eşim bağımlı kişilik. Böyle yapınca onu daha çok sevecekmisim gibi hissediyor. Çocuk olunca hem iyi tarafı oldu gerçekten ortak bakıyoruz( eşim yardımcı değil gerçek anlamda benim kadar bakıyor) kötü tarafı çocuk hastalanınca çocukla mi ilgileneyim yoksa onun telaşı ile mi bilmiyorum. Bu durum beni biraz donuklastirdi
Sizin durum narsist olması. Konu sahibesinin durumunun aynı olmadığını düşünüyorum. Üzerüne düşme ve narsist olma bambaşka şeyler.Of, okurken ben bunaldım. Eski eşimde de vardı bu, hep bir sen yapamazsın, sen bilmezsin, kendine bakamazsın, ben seni düşünüyorum sana bakıyorum tavırları. Sürekli bir kontrol isteği. Dediğini yaptırana kadar bık bık bık ötmesi.
Farkında olmanıza çok sevindim. Hiç de sempatik bir durum değil, insan kendini, yetkinliğini sorguluyor bir yerden sonra. Ay hayatım usumussundur, al ceketimi centilmenligi değil bu, sen bilemezsin, benim istediğim olacak ısrarı.
Umarim düzelir ama terapistle düzelmiş hali buysa sizin için çok üzüldüm. Resmen hayatınız sürekli bir yönetim, baskı altında. Çekilecek gibi değil, hele ki o kadar üzüntünün, ağlamanın üstüne yine aynı şeyi yapıyorsa.
Gelse anlat birde konu sahibinin eşinin terapi görmüş hali gerçekten böyle ömür geçmezÜzerine düşmek insanı boğarak olmaz yalnız. Narsistlik vardı benim eskisinde, ona itirazım yok, ama bu da üstüne düşme değil. Hanımefendi çocuk yerine konuyorum, hareketleri yüzünden psikolojim bozuldu, ben dediğini yapana kadar susmuyor, ağladım konuştum anlattım hissettiklerimi ama gene aynı diyor, bunun neresi üstüne düşmek allasen?
Zaten eşinin terapi almış halı buBence hic ozenilecek bir durum degil, fazlasiyla bunaltici.
Karisma bana diye ufak capli bir cinnet gecirdiniz mi daha once? Rahatsizliginizin boyutunu fark ediyor mu esiniz?
Bence terapisti ile siz de gorusun. Gerekirse cift terapisine de alsin sizi. Bu aslinda bir cift sorunu, ikinizin de yardima ihtiyaci var.
Çok tatlişmiş eşiniz bayıldımmm ama özgür ruhuma ve çok söyleme gelemem bende haklısınız.Merhaba kızlar.Çok uzun tutmadan konuya girmek istiyorum.Eski konularımdada bahsettiğim gibi eşim aşırı korumacı bir insandır bana karşı.Daha önce kendisi ile defalarca konuşmama rağmen düzelmedi ben buyum elimde değil diyerek kendini sıyırdı hep.Örneklendirmeler ile anlatmak gerekirse dışarı çıkarken on defa söyler hırka alalım üzerine üşüteceksin hasta olacaksın diye hava sıcak hırka almaya ihtiyaç olmadığı halde yinede alır yanına benim için.Bu tarz haraketleri çok bunaltıyor beni.Asıl konuya gelelim kurban bayramı için 3,4 günlüğüne ailemin yanına geldik başka bir şehirde oturuyor ailem.Pikniğe gittik hep beraber.Hem suya girebileceğimiz hemde mangal yapabileceğimiz dağların dibinde Çay’a geldik.İlk etapta biraz suya girelim sonra mangal faslına gireriz dediler.Herkes suya girdi ama Çay’ın suyu buz gibiydi eşim girmeyi tercih etmedi bu sebeple bende ailem ile beraber girdim biraz.Toplasan 5 dakika olmamıştı eşim uzaktan bana seslendi “Hayatım çık sudan hasta olacaksın”dedi.Bende “Çıkacağım zaten 5 dakikaya hayatım”dedim.Ama susmadı eşim paçalarını sıyırdı suyun ortasına kadar geldi “Olmaz öyle buz gibi su hastalanacaksın sonra yazık sana hastalık çekip canın acıyacak”dedi.Ailemden herkes şok oldu eşimin bu hareketine.Tek havlu getirmiştik sudan çıkanlar sıra ile kurulandı havlu ile eşimde havluyu herkesten almaya çalışıyordu benim üzerine atacaktı en son annemler verdi havluyu baktılar olmuyor.Mangal yakılacak zaman geldi aralarında birtek eşim mangal yapmayı biliyordu merdivenlerden yukarıda mangal alanı vardı.Eşim tutturdu bana sende benimle gel mangalın başındaki ateşte ısınırsın hasta olacaksın bu şekilde diye zorla götürdü beni mangalın başına oturttu ateşi çevirdi üstümü kurutmaya çalışıyor.Ben artık sinirden ağlamaklı oldum eşimin bu hareketlerinden dolayı.Kendimi onun çocuğu gibi hissediyorum her seferinde.Abimde ablama “Ne bu böyle bizim yanımızda peşinde koşuyor kızın çocuk gibi hiç hoş değil”demiş.Ailem bile nasıl rahatsız olduysa beni düşünün birde bu durumu yaşarken.Aileme karşıda mahçup oluyorum her seferinde.Lütfen “Ne güzel işte ilgi gösteriyor değer veriyor”demeyin.İlgiyi her kadın sever ama bu farklı bir boyut aşırı rahatsız ediyor insanı.Daha önce defalarca konuştum kendisiyle ama vazgeçmiyor devam ediyor hareketlerine.Bana farklı bir çözüm yolunuz var mı sunabileceğiniz bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
ay tam.çıldırmalık1-2 kere söyleyip bırakmıyor.Çok kere söylüyor ben artık sırf sussun diye yapıyorum onun söylediğini.Birde şu ihtimal var o bana dışarı çıkarken hırka alalım sana dediği halde ben hırka almak istemesem ve ona rağmen dışarda üşüsem dilinden kurtulamıyorum eve dönene kadar
Zaten eşinin terapi almış halı bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?