Birkaç ay süre istedi bekliyorum hayatımı zor kurdum mutlu olsun diye de çok çabaladım. Kendisi dünyanın en masum insanısın diyor hep bana biliyor bilmesine deAsiri fedakarlik yaninda ,her zaman nankorluk getirir ,esiniz kicini dogrultmus ailesine kosuyor,boyle yapacaksa gitsin ,onlarla yasasin bulur belasini ,bosanin daga dazla ziyan olmayin
Biliyorum değil ama böylesi saygılı insanlar da az. Şiddet hakaret biliyorsunuz neler yaşıyoruz kadınlar olarak. İnanın farkındayım. Peki siz nasıl aştınız ailesi ile sorunlarıBir insanın kötü biri olmaması çok iyi biri olduğu anlamına gelmez benim eşim de seninkinin aynısı hatta ailesine karşı arkamda bile durur fakat ağzıma düşer yok şöyle sever böyle şeyleri söylemem çünkü bunlar zaten NORMAL OLAN ŞEYLER LÜTUF DEĞİL
Duygusal ifadelerden kastım onu anlatmak. Evli misiniz bilmiyorum ama kadın olarak düzgün erkekler ne kadar az eminim biliyorsunuzdur. Sözlü ya da bedenen şiddet uygulayan, saygı duymayan, karışan, kariyerine engel olan ... bunları gördükçe o kendisini övmeden ben diyorum. Ailesi dışında sorunu aşamıyorum. Şimdi demeyin e o zaman sorun ne diye. Sorun ailesi ve çözemiyorum tıkandım. Böyle bir adam nasıl böyle sessiz durur bilmiyorumSaçımın teline kıyamaz gözümün içine bakar bunlar arabesk laflar güzelim önemli bir konuda arkanda mı ? Hayır! Bitti... isterse sevgisinden ölsün böyle sevgi olmaz olsun yani
Haklısınız kesinlikle haklısınız. Gözümün içine bakmaya kıyamayan adam ailesi söz konusu olunca susup kenara çekiliyor. Tamam bana da kötü bir lafı yok ama susması kafayı yiyorum
Her şey düzeldiyse eğer yorgunluğu düşünmeyin. Hayat çok kısa. Benim bir düzelse bir saygı duysalar inanın daha arkama bakmambu konuyu ben açmış olamam demi ,
bu cümleler benım çünküben kendi kendimi saydırıyorum , yanında konuşmaya korkuyoruz dedi birgün kv ,
hee amacıma ulaşmışım dedim , ama yorgunmuyum hemde çok
Karşılık veriyorum aslında susmuyorum güzelce anlatıyorum ifade ediyorum hem de çok net ama anlamak istemiyorlar. Eşim de anlatıyor anlamıyorlar. Şimdi oğullarıyla da mesafeliler. Ben araya girmek de istemedim inanın evladı anneden ayırmak değildi derdim ama başka yolu kalmadıeşiniz kararlarınıza ailem sana kötü şeyler yaptı ama bir daha yapmazlar görüş onlarla derken mi saygı duyuyor?
eşimi seviyorum, yaptıklarını görmezden gelebiliyorum deseniz anlayacağım ama böyle ailesi kötü eşim iyi tavrı sizi bir yere götürmez.
ailenin size yaptıklarına eşiniz izin veriyor. siz dik durur her yaptıklarına bir karşılık verirseniz belki vazgeçerler size eziyet etmekten. burda da eşiniz izin verir mi ve siz karşılık verir misiniz bu önemli. seviyorum deyip bişey yapamazsınız bence. yazık ediyorsunuz kendinize.
Yok sağlığı iyi durumda aksine ben hastayım diye üzülüyor tedavim için yurt dışından bile doktorlar buldu çılgına döndü. Ama ailesi çok art niyetli canavarlar oğullarına gelince bir an da değişiyorlar. Yalandan ağlıyorlarKuzum çok üzülüyorum senin konularını okudukça.. sen de üzüntüden sağlığını kaybettin ötesi var mı?! Eşin gerçekten çok çok iyi bir adam mı yoksa bedensel engeli nedeniyle muhtaç olursam kaygısıyla kimse ile kötü olmamaya çalışan..yer yer de ikili oynayan bir cambaz mı sen daha iyi görüyor /biliyorsundur. Ona göre otur düşün bir karar ver derim
İnsan arada kalıyor. Ailesi hakaret edince ulu orta etmiyorlar görmüyor ama bir kez denk geldi çok saygılıdır kendince savunmaya çalıştı ama ailesi anlamadı işte. Maddi anlamda bir TL vermedi de almadı da. Annesine hediye almamı bile istemez. Sanırım kendince böyle koyuyor tepkisini. Kaybetmemek için çabalıyor şu aralar zamana bıraktık ama anlıyorum çabasını dilerim başardık yazarım buradanBenim eşim de öyle. Bana hakaret etmez, bagirmaz ama hayatımı zindan eder. Hatta eşim demiyorum artık, eş musvedddesi. Belki okumuşsunuzdur, bahceme benden habersiz ev yaptıklarıni duyunca on yılın birikmisligi ile arayıp net konuştum diye babası bana hakaret etti. Bu kadar yüzü kimden buldular? Eş musvedddesi tüm bunlara rağmen babamın hiç suçu yok, ben izin verdim diyor. Yani arkamdam iş çeviren, hakaret eden adamı hala akliyor.
Şimdi bu eş beni seviyor mu oluyor, bana değer mi veriyor? Asla. Anası babasını korumayı bilip de eşinin ezilmesine göz yummak demek pisiriklik değil, ona gereken saygıyı değeri vermemek demek
Aynen ifade ettim bunları babam asla ezdirmez annemi evet dedi. Ben de öyle olacağım dedi. Ailesi ile görüşmüş uzak kalalım demişMalesef çok sık karşilaşdiğimiz annemi karima ' ezdjrmem' vakasi. Onlar adaletli olmayi ezdirmek saniyorlar. Halbuki koca koca olsaydi eğer o zaman kv ile gelin arasinda asla sorun çikmazdi. Dengede tutmasi gerekli aileyi. Sen eşine deki baban anneni kimese ezdiriyor mu? O babanin eşi ben de senin eşinim. Ben ailemden, soyadimdan rahatimdan sana gore vazgeçtim neden bir kere bile bana taraf olmuyorsun? Aileyi neden dengede tutmuyorsun gibi. Benim ablam 10 senenin gelini. Hem de teyzemin oğluyla evli. Ilk gittiyi gunden ablam altdan aldi şimdi yeni gelin geldi. Geldigi ilk gunden ablami ezdirdiler. Kiz tedavi goruyor. Inanin sesi çikmayan bir insan. Sinirden agzi burnu sürekli yara basiyor. Adet duzeni yoj gibi birşey. Hayadan zevk almaz gulmez oldu. Hep eşim yanimda diyor. Benim tarafimda diyor. Ama yalnizken. Bir keresinde telefonda agzima geleni saydim eşine. Aylarca eniştemle konuşmadik. Biz ablamizi boyle mi vermişdik sana? Bu mu sahip çikman? O kadar laf sayiyorlar hiç mi agizlaini yumamiyorsun. Bana yapilsa katlanirim ama ablamin telini incitirseniz banim hakkimda ne dusundugunuz umrumda bile değil dedim. Ama benim eşim hiç oyle değil. Hiç o konulara da girmedik. Çunki ilk gunden bir kendi annesigile gidiyorduksa muhakkak benim annemlere de giderdik. Yani en ufak şeylere bile dikkat eder. Yani ablacim eşin yaninda değilse malesef yalniz mucadele etmek zorunda kalicaksiniz. Eşine tutai kalbine dokuna bilecek özlu cumleler söyle. Iki cumle olsjn ama düşündursun biraz. Taraf tutmanin saygisizlik olmadigini, beni sana emanet ettiler bu mu emanete saygin gibi bir iki soz söyle. Karakter malesef çok zor değişir. Ama her insanin anlaya bileceyi bir dil vardir. O dili bul
Ben eşinizi bedensel engelli olarak düşünmüştüm..başka bir arkadaşla karıştırdım o vakit..eşinizin sizin sağlığınızla yakından ilgilenmesine sevindim.Yok sağlığı iyi durumda aksine ben hastayım diye üzülüyor tedavim için yurt dışından bile doktorlar buldu çılgına döndü. Ama ailesi çok art niyetli canavarlar oğullarına gelince bir an da değişiyorlar. Yalandan ağlıyorlar
Ailesi vardı ama yoktu aslında. Bir de eşim her daim teşekkür etti bana ama o dönemde ben eşime ailen şunu yapıyor demedim demezdim demem de. Zor zamanlar herkesin sınavıdır benim gözümde. Bu dünyada sadece insanlar ve tepkileri için var olmuyoruz. Mesele şu an yapmadıkları diyelim.Eşinizin tedavisini evlenmeden önce neden siz yaptırdınız? Ailesi niye yaptırmadı? Yok vicdanlı yok merhametli diye kandırmayın kendinizi, haksızlığa karşı susan dil şeytandır. Eşiniz ailesiyle kötü olmayıp sizi harcıyor. Kendinizi yıpratmayın.
Katılmadığım yanları var şöyle eşimin şahsıma en ufak bir sözü hakareti lafı yoktur. Saygısı sevgisi de vardır. Evde sesini dahi yükseltmez. Toplum içinde de öyledir. Kararlarıma saygı duyar hastalıkta sağlıkta yanımda durur. Sevgisini de söyler Ama konu ailesi olunca inatla bile bile devam ediyor buna. Ailesine gitmiyorum ama bu durumu değiştirmiyor. En son tehtit ettim bak giderim dedim. Gitmeni Asla istemem ama Ailem konusunda değişmem bunu bil dedi. Gel de delirme. Keşke normalde de öyle biri olsaydı da ayırılıp yoluma gitseydim
Evet birkaç yer araştırdık bulunduğumuz ilde ne yazık ki işin ehli bulamadık. Başka bir şehre gitmeyi eşim istedi. Yaza kadar akışına bırakıp destek alıp yazın bir daha gözden geçirelim dedik. Eşimi deneyeceğim demek saygısızlık olur ama gözlem yapacağım bu süreçte.Ozaman önceliğinizi belirleyin. Tek sorun aileyle sağlıklı sınır koyamama ve diğer herşeyinden razıysanız bu aile terapisi ile çok kolay çözülür
Evet birkaç yer araştırdık bulunduğumuz ilde ne yazık ki işin ehli bulamadık. Başka bir şehre gitmeyi eşim istedi. Yaza kadar akışına bırakıp destek alıp yazın bir daha gözden geçirelim dedik. Eşimi deneyeceğim demek saygısızlık olur ama gözlem yapacağım bu süreçte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?