• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bana ve ailesine tepkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorun etmemek başka ama kendini geri plana atması başka.
Ben de gamsız biriyim lakin biri hakkımı gasp etse ya da bir restoranda benden sonra gelenlerin siparişleri gelip, ben bekletiliyorsam en azından nedenini sorarım.

Anladığım kadarıyla pasif bir karakter ve sevgiyi kaybetmekten korkuyor herkese karşı.
Olumsuz bir şey demekten çekiniyor ve bu değişmez.
Huy çünkü, ne yapsanız da böyle gelmiş böyle gider.
Öyle ve beni de bu çukurda çıkmazda bırakacak. Umursamaz halleri bana çok ters evlenmeden önce çok uzun zaman görüştük asla böyle değildi. Ailesi aramıza girince başına hastalıklar gelince değişti

Öyle ve beni de bu çukurda çıkmazda bırakacak. Umursamaz halleri bana çok ters evlenmeden önce çok uzun zaman görüştük asla böyle değildi. Ailesi aramıza girince başına hastalıklar gelince değişti
Bunu uzun uzadıya düşünmelisiniz.
Hayatınızın her alanında karşınıza illa ki bir problem çıkacak ve eşiniz sindirme yoluna girecek.
Çok zor..

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır eşimin ailesi ile sorun yaşıyordum. Beni birey olarak kabul etmemeleri, hayatımızdaki her şeye dahil olmaları, saygısızlıklar hakaretler derken araya mesafe koydum aylardır gitmiyorum. Elbette eşim gidiyor gitmeli de. Dengesiz hele de anne oğul arasına girecek biri değilim inanın. Ailesi biz evlenirken çok sorun çıkardı. Hem de çok büyük hastalıklarımız dertlerimiz varken. En basiti eşim yürüyemiyordu bile onunla ilgilenmek maddi sorunlarla boğuşmak bebek tedavileri inanın çok çok zorlandım. Geldiğim noktada yoruldum ve araya mesafe koydum sizlerin de desteğiyle. Ama eşim anlamak istemiyor. Ailem sana ağır şeyler yaptı ama artık yapmazlar diyip kestirip atıyor.
Ben bu dünyaya onun eşi olarak gelmedim evet ona evime her zaman bağlı aşık oldum ama bunca sorunu yaşamayı da hak etmedim. Bir Allah’ın kulı da evet kötülük yaptın diyemez bana. Maddi sorunlarımı anlatamam bile. Eşimin ve kendimin tedavileri düğün eşya masrafları resmen boğuldum. Ailesi senelerce insanlara yalanlar söyledi.Niz her şeylerini yaptık dediler gururuma dokundu. Neyse ev almak istedim hiç bir şekilde beş TL istemeden nasip olmadı yetmedi birikimim ailesi sağda solda gezdiler beceriksiz kadın diye. Evime gelip oğlumuz senin yüzünden ev alamadı diye üstüme dahi yürüdüler. Diğer kaynıma ev aldılar iki kez düğününü yaptılar inanın umrumda değil gözümde değil. Ama şamar oğlanı oldum ben. Şimdi sırf eşime iyi görünmek için ev alırsanız size para verelim diyorlarmış. Kanıma dokundu istemiyorım dedim umrumda değil dedim. Tüm aileye farklı anlattılar tabi. Ben de yeter artık dedim. Ailen bana bunları yaparken susamazsın kavga et demiyorum ama onları da sustur kardeşin gibi yap dedim. Yapamam dedi ömrümü adadığım sevdiğim adam. Çok canım acıyor kızlar çok.
Malesef çok sık karşilaşdiğimiz annemi karima ' ezdjrmem' vakasi. Onlar adaletli olmayi ezdirmek saniyorlar. Halbuki koca koca olsaydi eğer o zaman kv ile gelin arasinda asla sorun çikmazdi. Dengede tutmasi gerekli aileyi. Sen eşine deki baban anneni kimese ezdiriyor mu? O babanin eşi ben de senin eşinim. Ben ailemden, soyadimdan rahatimdan sana gore vazgeçtim neden bir kere bile bana taraf olmuyorsun? Aileyi neden dengede tutmuyorsun gibi. Benim ablam 10 senenin gelini. Hem de teyzemin oğluyla evli. Ilk gittiyi gunden ablam altdan aldi şimdi yeni gelin geldi. Geldigi ilk gunden ablami ezdirdiler. Kiz tedavi goruyor. Inanin sesi çikmayan bir insan. Sinirden agzi burnu sürekli yara basiyor. Adet duzeni yoj gibi birşey. Hayadan zevk almaz gulmez oldu. Hep eşim yanimda diyor. Benim tarafimda diyor. Ama yalnizken. Bir keresinde telefonda agzima geleni saydim eşine. Aylarca eniştemle konuşmadik. Biz ablamizi boyle mi vermişdik sana? Bu mu sahip çikman? O kadar laf sayiyorlar hiç mi agizlaini yumamiyorsun. Bana yapilsa katlanirim ama ablamin telini incitirseniz banim hakkimda ne dusundugunuz umrumda bile değil dedim. Ama benim eşim hiç oyle değil. Hiç o konulara da girmedik. Çunki ilk gunden bir kendi annesigile gidiyorduksa muhakkak benim annemlere de giderdik. Yani en ufak şeylere bile dikkat eder. Yani ablacim eşin yaninda değilse malesef yalniz mucadele etmek zorunda kalicaksiniz. Eşine tutai kalbine dokuna bilecek özlu cumleler söyle. Iki cumle olsjn ama düşündursun biraz. Taraf tutmanin saygisizlik olmadigini, beni sana emanet ettiler bu mu emanete saygin gibi bir iki soz söyle. Karakter malesef çok zor değişir. Ama her insanin anlaya bileceyi bir dil vardir. O dili bul

Ailem ben bir şey diyemem artık eskisi gibi değiller en son 6 ay önce sorun yaşadık daha yapmazlar .... aynı şeyler hep
Boş lakırtı yani. Kimse ailen değil demiyor ki, aradaki dengeyi sağla deniliyor. Ama görünen o ki eşiniz bunu yapacak biri değil

Eskiden olsa asla öyle değil derdim. bana sen beni böyle sevdin ben saygılı biriyim diye sevdin şimdi değişemem diyor. Peki ben o halde neyim hayatına girip çıkan bir nesne mi? Bir bireyim benim de duygularım var darma duman oldum. Senelerim bu evlilik için sebepler aramakla geçti. En basiti çok sevdiğim için bağıramadım bile hala da çok seviyorum çok da seviliyorum evet ama bu sorunu aşmadan devam edemem artık evliliğe.....

Son düzenleme:
Bu hikayede yanan siz olmussunuz.esinizde nankorun tekiymis hic haketmiyor sizi.akli basinda birisiniz dediginiz gibi siz onun esi olarak dunyaya gelmediniz.yerinizde olsam bu kadar fedakarlik yapmazdim ne kadar sevsemde bunlar fazla.kim olursa olsun fazla fedakarlik mutsuzluk getirir.

Cok seviliyorum, derken...
Burada eşim bana zulmediyor, ettiriyor ama beni cok seviliyor diyenlere şaşıyorum.
Sevmek bu değil ki... Sevmek, aşk; sevdiğine kiyamamak, ona hayranlikla bakmak demek bana göre...
Biri bana söylemişti de cok mantıklı gelmisti. Sen bu kadar kolay ve tavizkar oldugun için eşin seni tercih etmis, yoksa etmezdi diye... Evet bu tip kocalarınki sevgi değil

Malesef çok sık karşilaşdiğimiz annemi karima ' ezdjrmem' vakasi. Onlar adaletli olmayi ezdirmek saniyorlar. Halbuki koca koca olsaydi eğer o zaman kv ile gelin arasinda asla sorun çikmazdi. Dengede tutmasi gerekli aileyi. Sen eşine deki baban anneni kimese ezdiriyor mu? O babanin eşi ben de senin eşinim. Ben ailemden, soyadimdan rahatimdan sana gore vazgeçtim neden bir kere bile bana taraf olmuyorsun? Aileyi neden dengede tutmuyorsun gibi. Benim ablam 10 senenin gelini. Hem de teyzemin oğluyla evli. Ilk gittiyi gunden ablam altdan aldi şimdi yeni gelin geldi. Geldigi ilk gunden ablami ezdirdiler. Kiz tedavi goruyor. Inanin sesi çikmayan bir insan. Sinirden agzi burnu sürekli yara basiyor. Adet duzeni yoj gibi birşey. Hayadan zevk almaz gulmez oldu. Hep eşim yanimda diyor. Benim tarafimda diyor. Ama yalnizken. Bir keresinde telefonda agzima geleni saydim eşine. Aylarca eniştemle konuşmadik. Biz ablamizi boyle mi vermişdik sana? Bu mu sahip çikman? O kadar laf sayiyorlar hiç mi agizlaini yumamiyorsun. Bana yapilsa katlanirim ama ablamin telini incitirseniz banim hakkimda ne dusundugunuz umrumda bile değil dedim. Ama benim eşim hiç oyle değil. Hiç o konulara da girmedik. Çunki ilk gunden bir kendi annesigile gidiyorduksa muhakkak benim annemlere de giderdik. Yani en ufak şeylere bile dikkat eder. Yani ablacim eşin yaninda değilse malesef yalniz mucadele etmek zorunda kalicaksiniz. Eşine tutai kalbine dokuna bilecek özlu cumleler söyle. Iki cumle olsjn ama düşündursun biraz. Taraf tutmanin saygisizlik olmadigini, beni sana emanet ettiler bu mu emanete saygin gibi bir iki soz söyle. Karakter malesef çok zor değişir. Ama her insanin anlaya bileceyi bir dil vardir. O dili bul
İnanın konuştum her şekilde anlattım hepsine de hak verdi ama susmaya devam etti. Senelerdir böyle bu durum değişmiyor. Ne dersem diyeyim ne yaparsam yapayım.

Son düzenleme:
Cok seviliyorum, derken...
Burada eşim bana zulmediyor, ettiriyor ama beni cok seviliyor diyenlere şaşıyorum.
Sevmek bu değil ki... Sevmek, aşk; sevdiğine kiyamamak, ona hayranlikla bakmak demek bana göre...
Biri bana söylemişti de cok mantıklı gelmisti. Sen bu kadar kolay ve tavizkar oldugun için eşin seni tercih etmis, yoksa etmezdi diye... Evet bu tip kocalarınki sevgi değil
Katılmadığım yanları var şöyle eşimin şahsıma en ufak bir sözü hakareti lafı yoktur. Saygısı sevgisi de vardır. Evde sesini dahi yükseltmez. Toplum içinde de öyledir. Kararlarıma saygı duyar hastalıkta sağlıkta yanımda durur. Sevgisini de söyler Ama konu ailesi olunca inatla bile bile devam ediyor buna. Ailesine gitmiyorum ama bu durumu değiştirmiyor. En son tehtit ettim bak giderim dedim. Gitmeni Asla istemem ama Ailem konusunda değişmem bunu bil dedi. Gel de delirme. Keşke normalde de öyle biri olsaydı da ayırılıp yoluma gitseydim

Bu hikayede yanan siz olmussunuz.esinizde nankorun tekiymis hic haketmiyor sizi.akli basinda birisiniz dediginiz gibi siz onun esi olarak dunyaya gelmediniz.yerinizde olsam bu kadar fedakarlik yapmazdim ne kadar sevsemde bunlar fazla.kim olursa olsun fazla fedakarlik mutsuzluk getirir.
Kesinlikle ama dış dünyadan korkuyorum eşim ilk sevgilimdi evlilik sürem kadar da öncesi var yani. Alışkanlıklar aradaki dostluk çok sağlam haliyle. Öyle iyi dostlar olduk ki. Şimdi eş olarak değil arkadaş olarak yaşıyoruz aylardır o yüzden kavga etmeden rutine devam ediyoruz. Ona kalsa böyle gider ama bir yerde yeter demek geliyor içimden

eşiniz kararlarınıza ailem sana kötü şeyler yaptı ama bir daha yapmazlar görüş onlarla derken mi saygı duyuyor?

eşimi seviyorum, yaptıklarını görmezden gelebiliyorum deseniz anlayacağım ama böyle ailesi kötü eşim iyi tavrı sizi bir yere götürmez.

ailenin size yaptıklarına eşiniz izin veriyor. siz dik durur her yaptıklarına bir karşılık verirseniz belki vazgeçerler size eziyet etmekten. burda da eşiniz izin verir mi ve siz karşılık verir misiniz bu önemli. seviyorum deyip bişey yapamazsınız bence. yazık ediyorsunuz kendinize.

Özünde ve her daim öyle iyi biri ki. Saçımın teline kıymaz ama ailesi olunca söz konusu susar. Ben bunun da aslında zarar vermek olduğunu yeni anladım. Hastalandım ailesi yüzünden. Neler yaşadım yılmadım durmadım hep ona inandım yanında oldum

aslında adam tepkisini susarak veriyor

bir şey söyleyemiyor işte

susarak haklısın diyor

sussam gönül razı değil söylesem olmaz modunda

ha aile ile olan olaylarda mesafe candır

oğlum senin yüzünden ev sahibi olamadı deme cürretini nereden aldınız derdim eşim bir şey dese de demese de

eşin ailesine laf etmez, bunu kabul edeceksin gerekirse sen edeceksin ya da onlar da kim deyip döneceksin arkanı

zira aslında sadece konuşuyorlar anladığım yani ona buna biz aldık demişler çok mu önemli

gerekirse bir laf arasında geçen duydum şunu bunu biz aldık demişsiniz ama ikimiz de biliyoruz gerçeği demeliydiniz ama yıllar geçmiş gitmiş

ben evliliklerin "ailesine laf etmiyor" cümlesi nedeni ile yara aldığını düşünüyorum

burada okuyoruz kadınlar da kendi ailelerine laf etmiyor, ama o benim annem diyor aynısı erkekler için de geçerli

bırakın kim ne derse desin gitmeyin gelmeyin gerekirse ama onları artık düşünmeyin

evleneli yıllar geçti, öncesinde de evlenirken de türlü zorluklar yaşadınız, türlü sözler işittiniz ama yıllar geçti hala evlenirken alınmayan eşyanın hesabını tutmayın, unutun, sizin için, ruhen daha huzurlu olmanız için unutun

Katılmadığım yanları var şöyle eşimin şahsıma en ufak bir sözü hakareti lafı yoktur. Saygısı sevgisi de vardır. Evde sesini dahi yükseltmez. Toplum içinde de öyledir. Kararlarıma saygı duyar hastalıkta sağlıkta yanımda durur. Sevgisini de söyler Ama konu ailesi olunca inatla bile bile devam ediyor buna. Ailesine gitmiyorum ama bu durumu değiştirmiyor. En son tehtit ettim bak giderim dedim. Gitmeni Asla istemem ama Ailem konusunda değişmem bunu bil dedi. Gel de delirme. Keşke normalde de öyle biri olsaydı da ayırılıp yoluma gitseydim
Benim eşim de öyle. Bana hakaret etmez, bagirmaz ama hayatımı zindan eder. Hatta eşim demiyorum artık, eş musvedddesi. Belki okumuşsunuzdur, bahceme benden habersiz ev yaptıklarıni duyunca on yılın birikmisligi ile arayıp net konuştum diye babası bana hakaret etti. Bu kadar yüzü kimden buldular? Eş musvedddesi tüm bunlara rağmen babamın hiç suçu yok, ben izin verdim diyor. Yani arkamdam iş çeviren, hakaret eden adamı hala akliyor.
Şimdi bu eş beni seviyor mu oluyor, bana değer mi veriyor? Asla. Anası babasını korumayı bilip de eşinin ezilmesine göz yummak demek pisiriklik değil, ona gereken saygıyı değeri vermemek demek

Kesinlikle ama dış dünyadan korkuyorum eşim ilk sevgilimdi evlilik sürem kadar da öncesi var yani. Alışkanlıklar aradaki dostluk çok sağlam haliyle. Öyle iyi dostlar olduk ki. Şimdi eş olarak değil arkadaş olarak yaşıyoruz aylardır o yüzden kavga etmeden rutine devam ediyoruz. Ona kalsa böyle gider ama bir yerde yeter demek geliyor içimden
Dost olan sizsiniz, eşiniz değil. Hangi dostunuz, ailesi size kötülük yapınca sussa bunu kabul edersiniz? Eşiniz birçok erkek gibi korkak. Ailesinden korkuyor ve eşinin hakkına giriyor. Bunun bedelini dünyada ya da hesap gününde ödeyecek. Çünkü Allah'ın erkeklere verdiği önemi bir sorumluluk var. Eş ve çocukların gıda, barınma, güvenlik ihtiyacini karşılamak. Günümüz erkekleri maddi olarak kadınları somuruyor ya da hayat müşterek diyerek kendi sorumluluklarıni eşlerine yüklüyor. Ev işlerinin ucundan tutsalar, buna YARDIM diyorlar. Sanki evi kullanan kirleten sadece kadınmış gibi. Ailelerine dur diyemeyip sınır ihlali yaparak eşlerinin güvenliğini de bozuyorlar. Geriye ne kaldı o zaman?
Eşiniz belki kendince iyi niyetlidir ama hata yapıyor. Madem cok seviyorsunuz ona nasıl bir vebal aldığını anlatın sakin ve sık sık. Eğer gerçekten iyi niyetliyse çaba göstermesi lazım. Aynı devam ediyorsa iyi niyetli diye kendinizi kandirmayin

Özünde ve her daim öyle iyi biri ki. Saçımın teline kıymaz ama ailesi olunca söz konusu susar. Ben bunun da aslında zarar vermek olduğunu yeni anladım. Hastalandım ailesi yüzünden. Neler yaşadım yılmadım durmadım hep ona inandım yanında oldum
Saçımın teline kıyamaz gözümün içine bakar bunlar arabesk laflar güzelim önemli bir konuda arkanda mı ? Hayır! Bitti... isterse sevgisinden ölsün böyle sevgi olmaz olsun yani

İnanın en ufak bir zararım lafım sözüm olmadı. Annemin deyimiyle tek suçum sevmek oldu. Çok da iyi bir adamı sevdim. Canımdan çok sevdim. Uğruna nelere katlandım hastane duvarları bilir. Bir gün de bana kötü söz etmedi ama sahip de çıkmadı. Keşke etseydi de bitirip gitseydim buralardan bu evden
Bir insanın kötü biri olmaması çok iyi biri olduğu anlamına gelmez benim eşim de seninkinin aynısı hatta ailesine karşı arkamda bile durur fakat ağzıma düşer yok şöyle sever böyle şeyleri söylemem çünkü bunlar zaten NORMAL OLAN ŞEYLER LÜTUF DEĞİL

Aylardır eşlik yapmıyor demişsin cinsellik anlamında ise sorunun çok büyük oturup konuşun çözün

Asiri fedakarlik yaninda ,her zaman nankorluk getirir ,esiniz kicini dogrultmus ailesine kosuyor,boyle yapacaksa gitsin ,onlarla yasasin bulur belasini ,bosanin daga dazla ziyan olmayin

aslında adam tepkisini susarak veriyor

bir şey söyleyemiyor işte

susarak haklısın diyor

sussam gönül razı değil söylesem olmaz modunda

ha aile ile olan olaylarda mesafe candır

oğlum senin yüzünden ev sahibi olamadı deme cürretini nereden aldınız derdim eşim bir şey dese de demese de

eşin ailesine laf etmez, bunu kabul edeceksin gerekirse sen edeceksin ya da onlar da kim deyip döneceksin arkanı

zira aslında sadece konuşuyorlar anladığım yani ona buna biz aldık demişler çok mu önemli

gerekirse bir laf arasında geçen duydum şunu bunu biz aldık demişsiniz ama ikimiz de biliyoruz gerçeği demeliydiniz ama yıllar geçmiş gitmiş

ben evliliklerin "ailesine laf etmiyor" cümlesi nedeni ile yara aldığını düşünüyorum

burada okuyoruz kadınlar da kendi ailelerine laf etmiyor, ama o benim annem diyor aynısı erkekler için de geçerli

bırakın kim ne derse desin gitmeyin gelmeyin gerekirse ama onları artık düşünmeyin

evleneli yıllar geçti, öncesinde de evlenirken de türlü zorluklar yaşadınız, türlü sözler işittiniz ama yıllar geçti hala evlenirken alınmayan eşyanın hesabını tutmayın, unutun, sizin için, ruhen daha huzurlu olmanız için unutun
Sorunlar geçse inanın düşünmem. Burada somut örnekler vermek adına diyorum. Ailesi eşimi arayıp boşan diyorlar. Çıktım karşılarına bir gün kocamla kavga etmedim ben dedim bir gün sizin kapınıza bir sorunla gelmedim ben dedim haklısın diyip sustular. Ama 5 dk sonra aynı. Yoksa umrumda değil inanın. Ayrıca kendi aileme de eşimin ailesine de nasıl adil olduğumu eşim bilir. Kendi Ailem beni anlar diyip eşimin ailesini yüce tuttum. Maddi bir hediyem bile yoktu anneme eşimin annesine yağdırdım inanın. Kayınvalidem de bilir bunu meğerse zevk alırmış. O zaman anladım ne yapsam boş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back