eşimin babasının eşime sürekli kredi çektirmesi ilişkimizi yıpratıyor

canım bunlar gelin değil.ücretsiz çalışacak eleman almışlar kendilerine.

Simurg_ kullanıcısından alıntı

cadimaki kullanıcısından alıntı
Faizler birikince o borcu kapatmak için yine kredi çekiliyor. Onda da faizler artıyor yine kredi çekiliyor. Galiba iflas ettiler de çırpınıyorlar. Eşime ailene her istediklerinde kredi vererek hem bize hem onlara kötülük ediyosun, artık kalıcı kesin bir çözüm bulunmalı. Böyle nereye kadar? dedim. Oturup giderler nasıl azaltılmalı, ne yapılmalı konuşun dedim. Ama hala durumumuz 1-2 aya düzelir diyorlarmış. Annesi var. O dua ediyor, her şey düzelsin diye. Eşim ev konusuna yanaşmıyor şu an. Ailesinin borçlarından kurtulmak için çocuk olsaydı diyor. Ben sırası değil diyorum.

arkadaşım bu durumda elbetteki eşiniz hatalı. ailesi de olsa o önce sizden sorumlu ve böyle krediyi kredilerle kapatmaya çalışarak hata üstüne hata yapıyor. yalnız şu var ki ben burda sizin de buna izin verdiğinizi düşünüyorum. daha geçen ailesi 10000 tl çektirip bunu üzerinize yıkmış, zaten olayın öncesi de var ama şimdi yeniden bunu yaptırmak istiyor ve siz sadece tartışıyorsunuz. güvenmediğinizi falan söyleyerek eşinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz.

böyle bir durumda güzellikle ikna etmek işe yaramıyorsa bağırın çağırın sesinizi yükseltin ve eşinizi yola getirin. ağır bir söz oldu belki ama laftan anlamayan adamı anca bağırıp çağırarak burnundan getirerek ikna edersiniz. ben olsam büyük konuşmayayım da böyle birşey yapsın. onu eve bile almam. beni adam yerine koymayıp fikrimi almayan bir adamdan bana ne hayır gelir. ben onun ve sülalesin,n borcunu ödemek zorundamıyım. hadi bir yaparsın iyi niyetine gelir de iki üç. resmen saflık ya kusura bakmayın da. ailesi eşinizi sömürüyor. o da sesini çıkarmıyor. burda sizin sesinizi çıkarmanız gerek. böyle gitmesine izin verirseniz düzen böyle gider siz de sinir hastası olursunuz. bu gidişe dur demek için güçlenin ve eşinize karşı sesinizi çıkarın. sizin de bir aile olduğunuzun tek başına karar veremeyeceğinin farkına varsın. salt fikrinizi söyleyerek, onlara güvenmiyorum diyerek bu gidişi durduramazsınız.

Son kredide o kadar bağrıştık ki komşular da bizi dinlemiştir. ben ailesine bir şekilde bu konuyu açacağım.

senin için hayırlısı neyse o olsun canım. Bir akrabam boşanmayı düşünüyordu. Eşini 8-10 ay boşanma ile ilgili karara varmak için bekledi. Ne kadar zor olduğunu biliyorum.
yok hayatım benim okadar beklemeye niyetim yok...Allahın izniyle seneye çoktan yeni kocamla mutluluğa yelken açmış olurum:)

benim yazdığımdan sen bunumu çıkardın cadımaki?helal olsun valla..

yok ben sana artık yazmayacağım..bundan önce yazdıklarımı iyice bi oku..

DoLuNaY kullanıcısından alıntı

benim yazdığımdan sen bunumu çıkardın cadımaki?helal olsun valla..

yok ben sana artık yazmayacağım..bundan önce yazdıklarımı iyice bi oku..

şöyle bir göz gezdirdim yazdıklarına.
Dediklerini dinleyeceğim. Bu arada hamile de olabilirim ama inşallah değilimdir

Arkadaşım bu ne yaaa siz para basma makinesi misiniz heyy Allahım insnaların derdine bak. kaç yaşına gelmişler bir hayatın rayına tutturamamışlar mı bu insanlar .bu kısmı özür dileyerek yazıyorum ama çok kızdım. kendi hayatlarını yemiş bitirmiş içine etmişler şimdi sıra sizin daha yeni kurulan hayatınıza mı gelmiş, bu n kendini bilmezlik ne halt ediyorlar nereye sokuyorlar o kadar parayı haydan gelen huya gider misali ele geçeni har vurup harman savuruyorlar ohh valla.

inanın çok kızdım adamın derdi yok maşallah nasıl olsa ha babam kredi çeken bir hayırlı evlat var nasıl olsa. ana baba dediğin çocuğunu düşünecek ne bu canım açlıktan mı ölüyorlar sanki. ayıp ya 50 yaşını geçen insanın hayatta parayı tutacak tek bir yılı bile mi olmadı. ne kendini bilmezliktir bu. yazık eşinin iyi niyetinin su istimal edilmesine. sende söyle bir gün annesine biz kendimize zor yetiyoruz çocuk sahibi olmaya korkuyoruz de. adam neymiş araba almış artık ne yapacaksa bu yaştan sonra millete zarar ziyan.

arkadaşım çok özür dilerim ama hala sinir tepemde az uz değil sömürülmeniz Allah yardımcınız olsun sen verme parandan tek kuruş bu babasının kredisine.

eşin borçları ödeyemiyorum, aksatıyorum onun için kredi çıkmıyo artık desin bundan sonra isterlerse.

dt_noxeee kullanıcısından alıntı

eşin borçları ödeyemiyorum, aksatıyorum onun için kredi çıkmıyo artık desin bundan sonra isterlerse.

daha önceki sayfalarda da belirttiğim gibi babası bankalarla kendi görüşüp kredi hakkımız olmadığı halde ısrarla, müdür arkadaşlarına yaptırıyor.

çocuğunuz var mı canım

gerek kendi hayatımda gerekse etrafımda ve burda gördüğüm kadarıyla çalışan kadının maddi konularda ezildğine kanaat getirdim artık.çevremde çalışmayan hangi bayan varsa düğünleri aileleri tarafından yapıldı.ama çalışanlara hep 'çift maaş ' gözüyle bakıldığından çoğu kişi borçla evlendi,ben dahil.
evlilikte de aynı,çalışmayan bayanın altınları 'güvence' gözüyle görülüyor,ve gerçekten izni,rızası olmadan kimse el sürmüyor.ama birazcık maddi imkanı olan bayan buna hayır dediğinde hemen evde ikilik yaratıyorsun,paran var diye böyle yapıyorsun vs.. gibi imalarla karşılaşıyor.
kendi hayatımdan örnek verirsem,bir alyans,2-3 yüzük ve babamın düğünümde taktığı bilezikten başka kıymetli bir eşyam kalmadı.neyim varsa düğün haftasında eşimin eline verdim,borçlar ödensin,rahat edelim diye.ama eltim 'onlardan başka bir şeyim yok' diyerek ayağını diredi,mutlu mesut yaşıyorlar.ailenin tavrı da onlara başka,bize başka.
lütfen çlışmayan arkadaşlar yanlış anlamasın,ben kendi gördüğüm örnekleri sayıyorum.
cadımaki,sen çalışmıyor olsaydın bence bunların pekçoğunu yaşamazdın.eşinin ailesi sana da güveniyor ve malesef bizleriyi niyetimizin kubanı oluyoruz.niye ,eşim bana 'para kazanıyorum diye beni küçümsüyorsun' demesin,ya da ona muhtaç değilim hissini yaşamasın diye.ahh.....

mutluluksensin kullanıcısından alıntı

Arkadaşım bu ne yaaa siz para basma makinesi misiniz heyy Allahım insnaların derdine bak. kaç yaşına gelmişler bir hayatın rayına tutturamamışlar mı bu insanlar .bu kısmı özür dileyerek yazıyorum ama çok kızdım. kendi hayatlarını yemiş bitirmiş içine etmişler şimdi sıra sizin daha yeni kurulan hayatınıza mı gelmiş, bu n kendini bilmezlik ne halt ediyorlar nereye sokuyorlar o kadar parayı haydan gelen huya gider misali ele geçeni har vurup harman savuruyorlar ohh valla.

inanın çok kızdım adamın derdi yok maşallah nasıl olsa ha babam kredi çeken bir hayırlı evlat var nasıl olsa. ana baba dediğin çocuğunu düşünecek ne bu canım açlıktan mı ölüyorlar sanki. ayıp ya 50 yaşını geçen insanın hayatta parayı tutacak tek bir yılı bile mi olmadı. ne kendini bilmezliktir bu. yazık eşinin iyi niyetinin su istimal edilmesine. sende söyle bir gün annesine biz kendimize zor yetiyoruz çocuk sahibi olmaya korkuyoruz de. adam neymiş araba almış artık ne yapacaksa bu yaştan sonra millete zarar ziyan.

arkadaşım çok özür dilerim ama hala sinir tepemde az uz değil sömürülmeniz Allah yardımcınız olsun sen verme parandan tek kuruş bu babasının kredisine.[/B][/SIZE][/COLOR][/QUOTE]

ailesine bu güne kadar hiç saygısızlık etmedim. ama artık yeter.huzurumuzu kaçırdınız, mutlu musunuz diyeceğim. ayrıca eşim kendi paramı bile harcamama karışıyor.

işin cok zor umarım düzelir
nasıl bir aile ya takıları almıslar kredi cektirmişler
resmen sayenizde ayaktalar bu kadar yüklenilmez ki
ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar
annemlerde kirada babamın emekli maası var
onla geciniyorlar herkes lüks yasamak ister ama
durumuna bakıcaksın önce
krediyle hava mı atıyorlar millete

Öncelikle size sabır diliyorum zira gerçekten zor bir durum. En acısı da sizi kaale almadan eşinizin yumuşak karnından faydalanmaları. Bu paraları ne yapıyorlar bilmiyorum ama eşinizin ailesinde eksik olan şey, onun yeni bir ailesi olduğunu kabullenmemeleri. evlendiğimizde eşimiz yeni ailemiz olur, onun dışında anne baba kardeşler vs. geniş ailenin içindedirler. Eşinize, ailesinin siz olduğunu ve ikinizin geleceğiniz için bir şeyler yapması gerektiğini anlatmalısınız. Anne-baba eşinizi okutmuş olabilir (öğrenci kredisi ile okumuş zaten) ama bunu imkanı dahilinde tüm aileler çocuklarına yaparlar bu yüzden borçlu hissetmesi çok anlamsız. Çocukları, yatırım aracı olarak gören aileleri anlamakta zorlanıyorum. Ben sana şu kadar masraf yaptım şimdi geri ödeme zamanı. Banka kredisi veriyorlar sanki. Eşinizle konuşun hala bu davranışında diretiyorsa bence direkt ailesiyle konuşun.

pea kullanıcısından alıntı

cadimaki kullanıcısından alıntı
2 yıllık evliyim. Ben özel bir şirkette çalışıyorum. Eşimse üniversitede memur olarak çalışıyor. Eşimin ailesi biz nişanlıyken eşime kendi borçları için önce 10.000 liralık kredi çektirmişti. Bu borcun taksitlerini eşim nişanlıyken ödemeye başladı. Bu borcu evlendikten 1 yıl sonraya kadar da eşimle ben birlikte ödedik, temmuz ayında bitti. Yine eşimle biz nişanlıyken ailesi 25.000 liralık daha kredi çektirdiler. Şu an onu kendileri ödüyor. Nişanlıyken eşime yeni bir araba almışlardı. Biz evlendik. Arabanın borcu hala bitmedi. Babasının emekli maaşından kesiliyor. Bir kaç ay önce eşimden, ailesi 10.000 liralık daha kredi çekmesini istedi. Ben zaten eşimle çekmesin diye tartışmıştım, çok ağladım ama "Babama hayır diyemem. Bu kredi borcunu biz ödemeyeceğiz. Onlar ödeyecek." diye çekti. Sadece iki aylık taksidini ödediler sonra bizim üstümüze attılar bu borcu. "Bir kaç ay daha sabredin, biz öderiz." dediler. Ama hala biz ödüyoruz. Şimdi tekrar 15.000 liralık kredi çekmesini istediler. Eşim benim istemediğimi bile bile babasına "Tamam." demiş. Zaten her şeyi konuşup karar vermişler. Akşam bana "Kredi çekmemi istediler." dedi. Yine tartışmalarımız oldu. Yine aynı sözler sarfedildi. Ben onlara güvenmediğimi, yine aynı şeylerin başımıza geleceğini söyledim. Eşim beni dinlemedi. Yine kredi çekti. Sözde bu borcu toplu olarak ödeyip kapatacaklarmış. Eşimle konuştuk. Bana yine onların zor durumda olduğunu, herkese borcu olduğunu, bu borcu ödeyeceklerini söyledi. Onların üzerlerinde bir sürü kredi borcu var. Kaynımın da üzerinde kredi borcu var. (O bekar.) Zaten şu an ödeyeceklerini sanmam. Bu birkaç yıl sürer. Biz kirada oturuyoruz. Ev almak istiyorduk. Çocuk sahibi olmayı düşünüyorduk. Ben onlardan hiçbir mal mülk zaten istemiyorum. Sadece eşimle ve çocuklarımla mutlu bir yuva istiyorum.
Eşim ailesine vefa borcu duyuyor, okuttular diye. Ama eşim öğrenciyken kredi çekip okumuş. Öğrenci kredi borcunu da şu an biz ödüyoruz. Yani anlayacağınız ne onlar rahata erecek ne biz. Elleri sıkışıkken yine borçla yeni arabalar alıyorlar. O kadar gereksiz para harcıyorlar ki. Ellerindeki tarlaları satıp borçları kapatsınlar. Bizi de rahat bıraksınlar kendileri de rahata ersinler istiyorum. Hem onlar da ne zamana kadar çalışacak? Bir şey olduğunda ben eşimden duyuyorum. Beni hiç muhatap almıyorlar. Halbuki benim de fikrim alınsın istiyorum. Ekonomik yönden onlara bağımlıyız. Hala aile ne demek bu kavram bizde oluşmadı. Bu yaz benim biriktirdiğim ufak miktardaki parayla tatile gitmek istesek bir defa daha kredi çekmemizi isterler. İstediğimiz gibi plan dahi yapamıyoruz. Eşim:"Zor durumda kalıyorum, elim sıkışık dese de haklısın ama biz de sıkışığız." diyorlar. Eşimin reddetmeyeceğini bildikleri için sadece ona söylüyorlar. Şu an çok mutsuzum. Ben bu şekilde gelecekle ilgili nasıl plan yapabilirim ki? Yorumlarınızı bekliyorum kızlar. Kafama takmayım isterim ama olmuyor. Eşime de çok kırgınım. Biliyorum ki nasıl ilk değilse ve son da değil bu kredi.

Ailesi tabi yardım edecek ama, fazla sanki bu kadarı.yanlız ben "Ama eşim öğrenciyken kredi çekip okumuş. Öğrenci kredi borcunu da şu an biz ödüyoruz." takıldım.öğrenciyken kredi çekip okumuş dediğiniz öğrenim kredisi sanırım:) ünivde okuyan ya da mezun arkadaşlar kredinin ne kadar olduğunu yazarlarsa onunla geçinilmeyeceğini anlarsınız,şu zamanın parasıyla 200 küsur lira falan yatıyor.ki hiçbişeye yetmez o para.ailesi okutmuş muhakkak,ama zor durumda bırakmasalar

Hesap dökümlerine baktım. Toplamda 7.000 tl borç var. Kirada oturup, başka krediler ödeyen bir aile için bu miktar önemsenmeyecek derecede çok.

Canım eşine güveniyorsun ama sizi sömürüyorlar. Maaşını verme biriktir ilerde çok pişman olursun. Sen onların kredi borcunu ödemek için mi çalışıyorsun anlamadım ki :S Herkesin evi ayrı yolu ayrı. Eşinin ailesi aynı babaannemler gibiler bizimkiler de böyle az sömürmediler annemleri. Verme canım paranı. Anneme okudum konuyu sakın maaşını vermesin diyor. Bunun sonu gelmez böyle maalesef

Lady kullanıcısından alıntı

Maaşımı 4 aydır vermiyorum. Kredi çekilmesine onay vermediğim ve karşı çıktığım için eşimle aramız açıldı. Benimle oturup bir sohbet etmiyor bu konuda.Yüreğime açılan yara gittikçe büyüyor. Bu sorunu zamanında konuşup halletmek isterdim. Şimdi İçinden çıkılmaz bir hal aldı benim için. Yaşamak işkence gibi oldu.

arkadasın biri 200 tl krediyle okunmaz ailesi okutmus yazmıs ona cvben yazıyorum. İl'e ilçeye göre değişir elbet ama ben krediyle okudum ailemden kuruş almadan 4.100 devlete borcum var şimdi.kısarak yasadıgın zaman 200 yetiyor.140 kira veriyordum geri kalanını da yiyecek ve okula harcıyordum.tabi dolmusa para vermiyordum yürüyerek vs böyle masraflar olmuyordu.kısacası yetiyordu.

Konu sahibinin durumuna cokkk üzüldüm ve cokk sinirlendim arkadasım sen huzur kacmasın die ses cıkarmıyorsun galiba ama nasıl bir aile anlamadım ya tam bir sömürücü.insan evladına söylemeye utanır böyle bişeyi ama onlarda utanacak yüz kalmamış.bence sen de uyanık ol eşinin olmadıgı bi zamanda konus böyle böyle ben huzursuz oluyorum evimde sizde farkına varın artık evlendiğimizin daha fazla dayanamıycam ben size mi yatırım yapıcam yoksa coluguma cocuguma mı de.ben olsam derdim yani.erkek milletini de anlamıs değilim hepsi aynı bunların.bi şekilde kendilerini koparamıyorlar.kadın evlenince yardım edebiliyormu ailesine ben sahsen yapamıyorum kendi evime yetmeye calısıyorum.benim eşimde babasını emekli etmeye ugrasıyor adam 55 yasını gecmiş 1 yıl bile değil ssklı calıstıgı gün sayısı beceremeyeceklerini düşündüğüm için kasmıyorum kendimi nasıl emekli olacaksa her evde oluyor sanırım böyle huzursuzluklar.Allah yardımcın olsun verme sen kendi paranı onların borcuna.senin ailenin borcu olsa eşin verirmi yardım edermi ben hiç zannetmiyorum.inş. aradığın huzura kavusursun

bu arada düğünde takılan paraların hepsini de kayınvalidemler aldı

canım ya niye verdinki sen ama bunların sorumlusu hep eşin biliyosundur sende.benim eşim vermedi düğünü de biz yaptık gerci toplanan altınlarla düğün borcu ödendi takılan bilezikler bende.vermem kimseye basıma yada eşimin basına bi iş gelse Allah korusun ama hayat bu onlar benim garantim olacak.ve atabildiğin kadar at bi köşeye 3-5 kurus dünya hali ne olur ne olmaz ölüm var kalım var ayrılık var Allah yasatmasın ama temkinli olmak lazım

eşim 5 arkadaşı ile evde kalıyormuş. dolayısıyla ev kirası bir hayli düşmüş. Şimdi nasılsınız diye aramıyorlar nasılsa parayı aldılar. Onlarla bu sıkıntımızı konuşacağımı aileme söyledim. ailem tatsızlık olmasın. tabii ki oğlundan yardım iseyecek dedi.İnşallah son olur dedi. ailemin borcu olursa kısmını bilemem. Eşim, benim ailemin sağlık sorunu olursa yardım ederim diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…