aslında siz onlar için çekilen kredileri ödüyorsunuzya o borcu bitirmeye yakın, tekrar size hemen kredi çektiriyorlarki siz başka bişeye mala mülke falan girmeyesiniz...
Eşimin ailesi bizden 1-2 saat uzakta oturuyor.Eşimin tayini onların memleketine çıkacak diye bekliyorlar. Güya tayin oraya çıkınca ev alacakmışız. Bu arada günümüzü gün yapıp gezmeyelim diye sanırım borca sokuyorlar bizi. Zaten torun sevelim de demiyorlar.Onlar için para kazanmamızı ve onların dükkanlarında çalışmamızı istiyorlar. Bunun için sık sık bizi çağırıp gitmeyince de surat asarlar.
Eşim kredi için tartıştığımız gün benim haklı olduğumu söyledi. Beni ikna etmek için çabaladı.Krediyi çekince onların yanına gitti. Eşimin aklındaki soruları duygu sömürüleriyle cevaplamışlar.Eşim çok yumuşaktır. Babasına hiç "Hayır." diyemez.
yok hayatım benim okadar beklemeye niyetim yok...Allahın izniyle seneye çoktan yeni kocamla mutluluğa yelken açmış olurum:)senin için hayırlısı neyse o olsun canım. Bir akrabam boşanmayı düşünüyordu. Eşini 8-10 ay boşanma ile ilgili karara varmak için bekledi. Ne kadar zor olduğunu biliyorum.
DoLuNaY kullanıcısından alıntı
cadimaki kullanıcısından alıntı
Küçücük çocuğunuzu bırakıp onlar için çalışmak zorunda bırakılmanız çok üzücü.Allah yardımcınız olsun.
senin yakın zaman sonraki halini anlatıyor arkadaş..istersen birde bu taraftan bak olaya..
ben eşime hep söylüyorum: “Eğer atanamazsam özel sektörde çalışmam.”diye. Çünkü bebeğime kendim bakarım. Bir de evde annesiyle uğraşamam.
dt_noxeee kullanıcısından alıntı
eşin borçları ödeyemiyorum, aksatıyorum onun için kredi çıkmıyo artık desin bundan sonra isterlerse.
daha önceki sayfalarda da belirttiğim gibi babası bankalarla kendi görüşüp kredi hakkımız olmadığı halde ısrarla, müdür arkadaşlarına yaptırıyor.
Canım eşine güveniyorsun ama sizi sömürüyorlar. Maaşını verme biriktir ilerde çok pişman olursun. Sen onların kredi borcunu ödemek için mi çalışıyorsun anlamadım ki :S Herkesin evi ayrı yolu ayrı. Eşinin ailesi aynı babaannemler gibiler bizimkiler de böyle az sömürmediler annemleri. Verme canım paranı. Anneme okudum konuyu sakın maaşını vermesin diyor. Bunun sonu gelmez böyle maalesef
bu arada düğünde takılan paraların hepsini de kayınvalidemler aldı
arkadasın biri 200 tl krediyle okunmaz ailesi okutmus yazmıs ona cvben yazıyorum. İl'e ilçeye göre değişir elbet ama ben krediyle okudum ailemden kuruş almadan 4.100 devlete borcum var şimdi.kısarak yasadıgın zaman 200 yetiyor.140 kira veriyordum geri kalanını da yiyecek ve okula harcıyordum.tabi dolmusa para vermiyordum yürüyerek vs böyle masraflar olmuyordu.kısacası yetiyordu.
Konu sahibinin durumuna cokkk üzüldüm ve cokk sinirlendim arkadasım sen huzur kacmasın die ses cıkarmıyorsun galiba ama nasıl bir aile anlamadım ya tam bir sömürücü.insan evladına söylemeye utanır böyle bişeyi ama onlarda utanacak yüz kalmamış.bence sen de uyanık ol eşinin olmadıgı bi zamanda konus böyle böyle ben huzursuz oluyorum evimde sizde farkına varın artık evlendiğimizin daha fazla dayanamıycam ben size mi yatırım yapıcam yoksa coluguma cocuguma mı de.ben olsam derdim yani.erkek milletini de anlamıs değilim hepsi aynı bunların.bi şekilde kendilerini koparamıyorlar.kadın evlenince yardım edebiliyormu ailesine ben sahsen yapamıyorum kendi evime yetmeye calısıyorum.benim eşimde babasını emekli etmeye ugrasıyor adam 55 yasını gecmiş 1 yıl bile değil ssklı calıstıgı gün sayısı beceremeyeceklerini düşündüğüm için kasmıyorum kendiminasıl emekli olacaksa her evde oluyor sanırım böyle huzursuzluklar.Allah yardımcın olsun verme sen kendi paranı onların borcuna.senin ailenin borcu olsa eşin verirmi yardım edermi ben hiç zannetmiyorum.inş. aradığın huzura kavusursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?