• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin babasının eşime sürekli kredi çektirmesi ilişkimizi yıpratıyor

2 yıllık evliyim. Ben özel bir şirkette çalışıyorum. Eşimse üniversitede memur olarak çalışıyor. Eşimin ailesi biz nişanlıyken eşime kendi borçları için önce 10.000 liralık kredi çektirmişti. Bu borcun taksitlerini eşim nişanlıyken ödemeye başladı. Bu borcu evlendikten 1 yıl sonraya kadar da eşimle ben birlikte ödedik, temmuz ayında bitti. Yine eşimle biz nişanlıyken ailesi 25.000 liralık daha kredi çektirdiler. Şu an onu kendileri ödüyor. Nişanlıyken eşime yeni bir araba almışlardı. Biz evlendik. Arabanın borcu hala bitmedi. Babasının emekli maaşından kesiliyor. Bir kaç ay önce eşimden, ailesi 10.000 liralık daha kredi çekmesini istedi. Ben zaten eşimle çekmesin diye tartışmıştım, çok ağladım ama "Babama hayır diyemem. Bu kredi borcunu biz ödemeyeceğiz. Onlar ödeyecek." diye çekti. Sadece iki aylık taksidini ödediler sonra bizim üstümüze attılar bu borcu. "Bir kaç ay daha sabredin, biz öderiz." dediler. Ama hala biz ödüyoruz. Şimdi tekrar 15.000 liralık kredi çekmesini istediler. Eşim benim istemediğimi bile bile babasına "Tamam." demiş. Zaten her şeyi konuşup karar vermişler. Akşam bana "Kredi çekmemi istediler." dedi. Yine tartışmalarımız oldu. Yine aynı sözler sarfedildi. Ben onlara güvenmediğimi, yine aynı şeylerin başımıza geleceğini söyledim. Eşim beni dinlemedi. Yine kredi çekti. Sözde bu borcu toplu olarak ödeyip kapatacaklarmış. Eşimle konuştuk. Bana yine onların zor durumda olduğunu, herkese borcu olduğunu, bu borcu ödeyeceklerini söyledi. Onların üzerlerinde bir sürü kredi borcu var. Kaynımın da üzerinde kredi borcu var. (O bekar.) Zaten şu an ödeyeceklerini sanmam. Bu birkaç yıl sürer. Biz kirada oturuyoruz. Ev almak istiyorduk. Çocuk sahibi olmayı düşünüyorduk. Ben onlardan hiçbir mal mülk zaten istemiyorum. Sadece eşimle ve çocuklarımla mutlu bir yuva istiyorum.
Eşim ailesine vefa borcu duyuyor, okuttular diye. Ama eşim öğrenciyken kredi çekip okumuş. Öğrenci kredi borcunu da şu an biz ödüyoruz. Yani anlayacağınız ne onlar rahata erecek ne biz. Elleri sıkışıkken yine borçla yeni arabalar alıyorlar. O kadar gereksiz para harcıyorlar ki. Ellerindeki tarlaları satıp borçları kapatsınlar. Bizi de rahat bıraksınlar kendileri de rahata ersinler istiyorum. Hem onlar da ne zamana kadar çalışacak? Bir şey olduğunda ben eşimden duyuyorum. Beni hiç muhatap almıyorlar. Halbuki benim de fikrim alınsın istiyorum. Ekonomik yönden onlara bağımlıyız. Hala aile ne demek bu kavram bizde oluşmadı. Bu yaz benim biriktirdiğim ufak miktardaki parayla tatile gitmek istesek bir defa daha kredi çekmemizi isterler. İstediğimiz gibi plan dahi yapamıyoruz. Eşim:"Zor durumda kalıyorum, elim sıkışık dese de haklısın ama biz de sıkışığız." diyorlar. Eşimin reddetmeyeceğini bildikleri için sadece ona söylüyorlar. Şu an çok mutsuzum. Ben bu şekilde gelecekle ilgili nasıl plan yapabilirim ki? Yorumlarınızı bekliyorum kızlar. Kafama takmayım isterim ama olmuyor. Eşime de çok kırgınım. Biliyorum ki nasıl ilk değilse ve son da değil bu kredi.

Ailesi tabi yardım edecek ama, fazla sanki bu kadarı.yanlız ben şu kırmızıyla çizdiğim yere takıldım.öğrenciyken kredi çekip okumuş dediğiniz öğrenim kredisi sanırım:) ünivde okuyan ya da mezun arkadaşlar kredinin ne kadar olduğunu yazarlarsa onunla geçinilmeyeceğini anlarsınız,şu zamanın parasıyla 200 küsur lira falan yatıyor.ki hiçbişeye yetmez o para.ailesi okutmuş muhakkak,ama zor durumda bırakmasalar keşke sizi.

güzelim sana son kez yazıyorum,aklı başında bir kadınsın sen,sevgi sevgi nereye kadar?sömürtme kendini bukadar..
heryerden süt makinasına bağlanmış gibi sağıyorlar seni..buna izin verme..

işinden çık demiyorum ama asla 5kuruş para verme..babama kredi çektim onu ödüyorum de sende..herhalde seni en iyi o anlayacaktır..

git üstüne başına ciciler al,saçını boyat,kuaförlere git,para kazanan bir kadınsın kendine harca..el altından da biriktir ve annene ver onda kalsın(emanet)

eşin bir ödeyemez iki ödeyemez sonra gelsin hacizler bilmem neler,ozaman kafasına dank eder..
ben bu borçlara nerden bulaştım diye sorar beyfendi kendine..

ben senin yerinde olsam kaynanamlarla da daha az görüşürüm..

parayı kes hele..çeşmeden para akmayınca tutuşacaklar..

onların yolu yol değil arkadaşım..

kocamdır seviyorum diyosan sen bilirsin git istediğin gibi sağdır kendini..

gelirsin belli bi yaşa bakarsın arkana ne var güvencem diye?

ne bir hayat arkadaşın olacak nede başını sokacak bir ev..

kocan kusura bakmada senin hayat arkadaşınmı yoksa anasının babasının mı..

sende arada dekor olarak duurursun..

miku kullanıcısından alıntı

Peki senin ailenin bu duruma tepkisi ne? Haberleri bile yok mu yoksa?

Ailem beni teselli etmeye çalışıyor. Haklı olduğumu söylüyor ama ellerinden de bir şey gelmiyor.

Ailen eşinin ailesiyle görüşüp bu duruma bir çare bulmalı. Böyle nereye kadar? Siz eşinin ailesini beslemek için mi çalışıyosunuz. Kendi evladına bile acımayacak kadar bencil, vicdansız insanlar var şu dünyada. Senin için üzüldüm gerçekten. Umarım en kısa zamanda düzelir her şey.

sinirden gözlerim doldu okurken.benzer şeyleri yaşamak üzereyim.eşim de ben de öğretmeniz.düğünümüzü borç harç yaptık.1 yl önce kredilerimiz bitti,ben hamile kaldm (borca göre planlamıştık) doğum yaptım ve ücretisz izne ayrıldım.1 seneden fazla zamandır ücretsiz izindeyim.çok zor günler geçiriyoruz.çocuğun altınları,kredi kartı vs ayakta kalmaya çalışıyoruz. bu süreçte eşimini ailesi 2. evlerini yaptırmaya karar verdi ve borca gidi.eşim ekmeği bile kredi kartıyla alırken babası için 5000 lirborç aldı birinden.(çok fazla deil belki ama olmayınca 1 lira bile kıymetli malesef)ben 2 ay sonra işe başlayacağım,bu parayı kredi çekip ödeyeceğiz sahibine.buna tama dedim.bir o kadar da kendimiz zarardayız.hadi onu da toparlarız ama dün eşim babasının maddi durumunun çok kötü oluğunu,abisinin arayıp yardım etmemiz gerekiyor dediğini falan söyledi.eşim de 'şu an' yardım edecek durmda değilim demiş.yani ben işe başlayınca edecek.üstüme giycek kıyafetim kalmadı,boğazmıza kadar borca battık.tamam kayınpederim için biraz daha borçlandık ama dahası fazla değil mi??vermek istemiyorum,ben kirada otururken onlar 2. evlerini alsınlar diye işe mi gideceğim?fazlasıyla huzurumuz kaçacak,çünkü çok hırslıyım bu konuda.yıllardır borç ödüyorum hala da onların yüzünden sıkıntı çekiyorum.
konu sahibinde de özür diliyorum,kedi derdimi döktüm buraya.ama tahammülüm yok bu meselelere.altı üstü 2 ay,2 ay sonra kıyamet kopacak bizim evde de.:47:

moralim çok bozuk sabah sabah. eşime ben bu gidişle seni bırakacağım. sen de ailenle kalırsın artık dedim. bana ilk defa gidersen git dedi. şok oldum kızlar.iş yerimden mesai karşılığı izin almak için bir kaç aydır bekliyorum ama patronum her an olabilecek bir iş için beni bekletiyor. işin olmayınca gidersin hesabı yapıyor. biraz uzak şehirdeki ailemin yanına gidebilsem iyi olacak.zaten annem izin al gel diyor

Ben olsam ödemem kredi de çekmem cadimaki daha derdim mi yok ? Söz konusu hastalık değil muhim birşey değil ne diye çekeyim ?

Hiç kusura bakılmasın küserse de küssünler umurumda dahi olmaz Haaa eşim bana ailesine kredi çekmiyorum diye gitmeme göz yumacaksada kendi bilir...Demek ki beni param için seviyor der basardım tekmeyi !! Şu dünyaya birkere geliyoruz elin oğlu gelsin ümüğüme binsin diye yaşamıyorum .

Şunu sor eşine madem onlar senin ailen benim de bir ailem var onlar için kredi çekicem de :)) Hatta annen arasın senden rica etsin..Eşin kem küm ederse onun verdiği cevabı sden de ona ver ..Kredi bile çekmiş olsan ailen için annende dursun o para yatırsınlar bankaya sen de en azından gelecegine yatırım yapmak adına kredi çektirmiş ve onu ödemiş olacaksın..Kısasa kısas canım..

Son düzenleme:
PrezentabLkonteS kullanıcısından alıntı
Ben olsam ödemem kredi de çekmem cadimaki daha derdim mi yok ? Söz konusu hastalık değil muhim birşey değil ne diye çekeyim ?

Hiç kusura bakılmasın küserse de küssünler umurumda dahi olmaz Haaa eşim bana ailesine kredi çekmiyorum diye gitmeme göz yumacaksada kendi bilir...Demek ki beni param için seviyor der basardım tekmeyi !! Şu dünyaya birkere geliyoruz elin oğlu gelsin ümüğüme binsin diye yaşamıyorum .

Şunu sor eşine madem onlar senin ailen benim de bir ailem var onlar için kredi çekicem de :)) Hatta annen arasın senden rica etsin..Eşin kem küm ederse onun verdiği cevabı sden de ona ver ..Kredi bile çekmiş olsan ailen için annende dursun o para yatırsınlar bankaya sen de en azından gelecegine yatırım yapmak adına kredi çektirmiş ve onu ödemiş olacaksın..Kısasa kısas canım..

Zaten ben de memur olsaydım kesin benden de isterlerdi kredi çekmemi. O kadar ileri giderlerdi. Eşimle ailesinden başka bir problemimiz yok. Ve ailesine söylemesi için eşime tembih ettim, benimle eşimin aramızın bozuk olduğunu. Beni onlara karşı kötü göstermemek için bunu söylememiş. Sadece razı olmadığımı söylemiş. beni de kötüle, gerekirse üstüme at bu meseleyi, yeterki kredi çekme demiştim.
Evet annemler ev alacak para vermem lazım demiştim. İnanmıyor öyle şey olmaz diyor. Canım çok sıkkın.

DoLuNaY kullanıcısından alıntı

off yaa..ya bikere asla senin birgün patlayacağına ve ondan vazgeçebileceğine inanmıyor..
ya ben ya kredi demişsin adam kredi demiş..eee sen ne yaptın?aferin sana..diğer kredilerimi bekliyorsun?
canım somut bir adım atsana?
eve alma mesela..yada evi terket..yüzüne bakma öyle aşık aşık..
hiç seni gerçekten kaybedeceği hissi yaşattın mı ona?

Birgün eşime dedim ki: “Aileni telefonla arayıp bizim huzurumuzu niye bozuyorsunuz? Diyeceğim.” “Sakın öyle bir şey yapma, beni çok üzersin.” Dedi. Acaba arayıp böyle desem mi? Ya da tatlı bir dille laf mı çaktırsam?
Hiç beni kaybetme hissi yaşatmadım.

moralim çok bozuk sabah sabah. eşime ben bu gidişle seni bırakacağım. sen de ailenle kalırsın artık dedim. bana ilk defa gidersen git dedi. şok oldum kızlar.iş yerimden mesai karşılığı izin almak için bir kaç aydır bekliyorum ama patronum her an olabilecek bir iş için beni bekletiyor. işin olmayınca gidersin hesabı yapıyor. biraz uzak şehirdeki ailemin yanına gidebilsem iyi olacak.zaten annem izin al gel diyor

moralini bozma canım...yada bozmamaya çalış,ailenin içine birkere para mevzusu girmiş,huzurunuz kalmayacağı belliydi ve artık karşılıklı saygınızıda yitirmeye başlamışsınız..

ama sen bu zihniyetini değiştirmezsen bugünlerini ararsın..dost acı söyler..

biran önce o adamdan enazından fiziki anlamda uzaklaş..inşallah en kısa sürede iznin çıkarda annenin yanına gidersin..

elalemin çocuğuna paspaslık yapalım diye doğurdu ya annelerimiz bizi..işte bizi ancak onlar düzeltebilir..

Birgün eşime dedim ki: “Aileni telefonla arayıp bizim huzurumuzu niye bozuyorsunuz? Diyeceğim.” “Sakın öyle bir şey yapma, beni çok üzersin.” Dedi. Acaba arayıp böyle desem mi? Ya da tatlı bir dille laf mı çaktırsam?
Hiç beni kaybetme hissi yaşatmadım.

bilmiyorum tatlım..aslında asıl sorununuz onun ailesiyken senin onları araman doğru gibi gözüksede
sen yinede çoooook iyi düşün..çünkü riskli işlerdir..ağzından çıkaan lafı cımbızla çekip,eşini doldurabilirler..

bilemiyorum arkadaşım sana nasış bir çare bulabiliriz??
aslında çok kolay ama sanırım senin tarzın değil böyle şeyler..

bak bende senin gibiydim..dünyanın merkezine koymuştum eşimi..

şimdi adam çekti gitti boşanacağız..boşanma işini bile konuşmaya gelmiyor..burnum sürtülecek ya..

benim adam kadar olamıyomusun bak nasıl azap çektiriyor bana?
adamların elin elinde oyuncak olmuşuz haberimiz yok..

Para olsa, para istese babası, anlarım ama oğlunu borç altına atmak, faizlerle boğuşmasına neden olmak nasıl vicdandır ?

Annesi var mı ? O ne diyor bu durumda ?

Üstelik eviniz kiraymış, bu kadar kredi borcunun altından nasıl kalkıyorsunuz.

En azından taksitle ev almaya kalkışsanız belki de eşiniz o evin ödemeleri için kredi almayacaktır. Bu konuyu konuştunuz mu ?

Canim valla okurken icim sisti.

Miktarlar anormal buyuk. Ben 7.000 tl ile dukkan acmistim. Bunlar ne yapiyor boyle?

Borcu borcla kapatmak istiyorlar, battikca batmislar sizi de cekiyorlar iceri.

Esini ikna etmek zorundasin. Yoksa bunlar daha cook kredi cektirirler. Esinin mutlaka zayif bir yonu vardir. Takla at, amuda kalk ama onu ikna et. Allah yardimcin olsun.

Keydiley kullanıcısından alıntı

2800 toplamda aldığınız para çokta yüksek değilki.nasıl napıcaksınız bu parayı diyorlar.evde 2 kişi çalışınca evin masrafıda artar.valla sen kendini düşünmezsen el hiç düşünmez.elin evladı ele ucuz gelir.zaten bi kere yapmasanız eminim ailesi sizi silecek.o nedenle yapmayada değmez.sende bazı şeyleri göze alıp rest çekeceksin.inceldiği yerden kopsun.eğer düzeleceksede kocan ne kadar zarar ettiğinizin önemi yok.borç ödenir gider.sizde kurtulmuş olursunuz.ve inanın onların memleketede gitseniz size ev falan almazlar.hatta yardım bile etmezler.şimdi siz ediyorsunuz ozaman edemeyeceksiniz size nasıl yardım etsinler.bide çocuğun oldumu yandın.yüzüne bakmaz kimse.devir para devr paran varsa adamsın yoksa kimse tabiri caizse sallamaz.

Ben asla bize ev alsınlar istemem. Kendim alıyım. Sonra onlara borçlu gibi olup her dediklerine tamam demek istemem.

Esra kullanıcısından alıntı
sinirden gözlerim doldu okurken.benzer şeyleri yaşamak üzereyim.eşim de ben de öğretmeniz.düğünümüzü borç harç yaptık.1 yl önce kredilerimiz bitti,ben hamile kaldm (borca göre planlamıştık) doğum yaptım ve ücretisz izne ayrıldım.1 seneden fazla zamandır ücretsiz izindeyim.çok zor günler geçiriyoruz.çocuğun altınları,kredi kartı vs ayakta kalmaya çalışıyoruz. bu süreçte eşimini ailesi 2. evlerini yaptırmaya karar verdi ve borca gidi.eşim ekmeği bile kredi kartıyla alırken babası için 5000 lirborç aldı birinden.(çok fazla deil belki ama olmayınca 1 lira bile kıymetli malesef)ben 2 ay sonra işe başlayacağım,bu parayı kredi çekip ödeyeceğiz sahibine.buna tama dedim.bir o kadar da kendimiz zarardayız.hadi onu da toparlarız ama dün eşim babasının maddi durumunun çok kötü oluğunu,abisinin arayıp yardım etmemiz gerekiyor dediğini falan söyledi.eşim de 'şu an' yardım edecek durmda değilim demiş.yani ben işe başlayınca edecek.üstüme giycek kıyafetim kalmadı,boğazmıza kadar borca battık.tamam kayınpederim için biraz daha borçlandık ama dahası fazla değil mi??vermek istemiyorum,ben kirada otururken onlar 2. evlerini alsınlar diye işe mi gideceğim?fazlasıyla huzurumuz kaçacak,çünkü çok hırslıyım bu konuda.yıllardır borç ödüyorum hala da onların yüzünden sıkıntı çekiyorum.
konu sahibinde de özür diliyorum,kedi derdimi döktüm buraya.ama tahammülüm yok bu meselelere.altı üstü 2 ay,2 ay sonra kıyamet kopacak bizim evde de.

Küçücük çocuğunuzu bırakıp onlar için çalışmak zorunda bırakılmanız çok üzücü.Allah yardımcınız olsun.

konu sahibinde de özür diliyorum,kedi derdimi döktüm buraya.ama tahammülüm yok bu meselelere.altı üstü 2 ay,2 ay sonra kıyamet kopacak bizim evde de.

Küçücük çocuğunuzu bırakıp onlar için çalışmak zorunda bırakılmanız çok üzücü.Allah yardımcınız olsun.

senin yakın zaman sonraki halini anlatıyor arkadaş..istersen birde bu taraftan bak olaya..

Son düzenleme:
bilmiyorum tatlım..aslında asıl sorununuz onun ailesiyken senin onları araman doğru gibi gözüksede
sen yinede çoooook iyi düşün..çünkü riskli işlerdir..ağzından çıkaan lafı cımbızla çekip,eşini doldurabilirler..

bilemiyorum arkadaşım sana nasış bir çare bulabiliriz??
aslında çok kolay ama sanırım senin tarzın değil böyle şeyler..

bak bende senin gibiydim..dünyanın merkezine koymuştum eşimi..

şimdi adam çekti gitti boşanacağız..boşanma işini bile konuşmaya gelmiyor..burnum sürtülecek ya..

benim adam kadar olamıyomusun bak nasıl azap çektiriyor bana?
adamların elin elinde oyuncak olmuşuz haberimiz yok..

senin için hayırlısı neyse o olsun canım. Bir akrabam boşanmayı düşünüyordu. Eşini 8-10 ay boşanma ile ilgili karara varmak için bekledi. Ne kadar zor olduğunu biliyorum.

1Sen kullanıcısından alıntı

Para olsa, para istese babası, anlarım ama oğlunu borç altına atmak, faizlerle boğuşmasına neden olmak nasıl vicdandır ?

Annesi var mı ? O ne diyor bu durumda ?

Üstelik eviniz kiraymış, bu kadar kredi borcunun altından nasıl kalkıyorsunuz.

En azından taksitle ev almaya kalkışsanız belki de eşiniz o evin ödemeleri için kredi almayacaktır. Bu konuyu konuştunuz mu ?

Faizler birikince o borcu kapatmak için yine kredi çekiliyor. Onda da faizler artıyor yine kredi çekiliyor. Galiba iflas ettiler de çırpınıyorlar. Eşime ailene her istediklerinde kredi vererek hem bize hem onlara kötülük ediyosun, artık kalıcı kesin bir çözüm bulunmalı. Böyle nereye kadar? dedim. Oturup giderler nasıl azaltılmalı, ne yapılmalı konuşun dedim. Ama hala durumumuz 1-2 aya düzelir diyorlarmış. Annesi var. O dua ediyor, her şey düzelsin diye. Eşim ev konusuna yanaşmıyor şu an. Ailesinin borçlarından kurtulmak için çocuk olsaydı diyor. Ben sırası değil diyorum.

cadimaki kullanıcısından alıntı

senin yakın zaman sonraki halini anlatıyor arkadaş..istersen birde bu taraftan bak olaya..

ben eşime hep söylüyorum: “Eğer atanamazsam özel sektörde çalışmam.”diye. Çünkü bebeğime kendim bakarım. Bir de evde annesiyle uğraşamam.

Faizler birikince o borcu kapatmak için yine kredi çekiliyor. Onda da faizler artıyor yine kredi çekiliyor. Galiba iflas ettiler de çırpınıyorlar. Eşime ailene her istediklerinde kredi vererek hem bize hem onlara kötülük ediyosun, artık kalıcı kesin bir çözüm bulunmalı. Böyle nereye kadar? dedim. Oturup giderler nasıl azaltılmalı, ne yapılmalı konuşun dedim. Ama hala durumumuz 1-2 aya düzelir diyorlarmış. Annesi var. O dua ediyor, her şey düzelsin diye. Eşim ev konusuna yanaşmıyor şu an. Ailesinin borçlarından kurtulmak için çocuk olsaydı diyor. Ben sırası değil diyorum.

arkadaşım bu durumda elbetteki eşiniz hatalı. ailesi de olsa o önce sizden sorumlu ve böyle krediyi kredilerle kapatmaya çalışarak hata üstüne hata yapıyor. yalnız şu var ki ben burda sizin de buna izin verdiğinizi düşünüyorum. daha geçen ailesi 10000 tl çektirip bunu üzerinize yıkmış, zaten olayın öncesi de var ama şimdi yeniden bunu yaptırmak istiyor ve siz sadece tartışıyorsunuz. güvenmediğinizi falan söyleyerek eşinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz.

böyle bir durumda güzellikle ikna etmek işe yaramıyorsa bağırın çağırın sesinizi yükseltin ve eşinizi yola getirin. ağır bir söz oldu belki ama laftan anlamayan adamı anca bağırıp çağırarak burnundan getirerek ikna edersiniz. ben olsam büyük konuşmayayım da böyle birşey yapsın. onu eve bile almam. beni adam yerine koymayıp fikrimi almayan bir adamdan bana ne hayır gelir. ben onun ve sülalesin,n borcunu ödemek zorundamıyım. hadi bir yaparsın iyi niyetine gelir de iki üç. resmen saflık ya kusura bakmayın da. ailesi eşinizi sömürüyor. o da sesini çıkarmıyor. burda sizin sesinizi çıkarmanız gerek. böyle gitmesine izin verirseniz düzen böyle gider siz de sinir hastası olursunuz. bu gidişe dur demek için güçlenin ve eşinize karşı sesinizi çıkarın. sizin de bir aile olduğunuzun tek başına karar veremeyeceğinin farkına varsın. salt fikrinizi söyleyerek, onlara güvenmiyorum diyerek bu gidişi durduramazsınız.

Back