• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin babasının eşime sürekli kredi çektirmesi ilişkimizi yıpratıyor

kaydev38 kullanıcısından alıntı

Eşin bişey söyleyemiyorsa babasına başka şsnsınız yok gibi ödemekten başka.
Ya da bir süre işten ayrılacaksınız.Bir bahaneyle.
Eşiniz tek başına yetişemeyince çekmez belki..

O zaman her şey daha kötü olacak biliyorum. Ben ilk evlendiğim aylarda çalışmamıştım. Sürekli oraya giderdik. Ve gerçekten maddi anlamda çok sıkışmıştık.

2 yıllık evliyim. Ben özel bir şirkette çalışıyorum. Eşimse üniversitede memur olarak çalışıyor. Eşimin ailesi biz nişanlıyken eşime kendi borçları için önce 10.000 liralık kredi çektirmişti. Bu borcun taksitlerini eşim nişanlıyken ödemeye başladı. Bu borcu evlendikten 1 yıl sonraya kadar da eşimle ben birlikte ödedik, temmuz ayında bitti. Yine eşimle biz nişanlıyken ailesi 25.000 liralık daha kredi çektirdiler. Şu an onu kendileri ödüyor. Nişanlıyken eşime yeni bir araba almışlardı. Biz evlendik. Arabanın borcu hala bitmedi. Babasının emekli maaşından kesiliyor. Bir kaç ay önce eşimden, ailesi 10.000 liralık daha kredi çekmesini istedi. Ben zaten eşimle çekmesin diye tartışmıştım, çok ağladım ama "Babama hayır diyemem. Bu kredi borcunu biz ödemeyeceğiz. Onlar ödeyecek." diye çekti. Sadece iki aylık taksidini ödediler sonra bizim üstümüze attılar bu borcu. "Bir kaç ay daha sabredin, biz öderiz." dediler. Ama hala biz ödüyoruz. Şimdi tekrar 15.000 liralık kredi çekmesini istediler. Eşim benim istemediğimi bile bile babasına "Tamam." demiş. Zaten her şeyi konuşup karar vermişler. Akşam bana "Kredi çekmemi istediler." dedi. Yine tartışmalarımız oldu. Yine aynı sözler sarfedildi. Ben onlara güvenmediğimi, yine aynı şeylerin başımıza geleceğini söyledim. Eşim beni dinlemedi. Yine kredi çekti. Sözde bu borcu toplu olarak ödeyip kapatacaklarmış. Eşimle konuştuk. Bana yine onların zor durumda olduğunu, herkese borcu olduğunu, bu borcu ödeyeceklerini söyledi. Onların üzerlerinde bir sürü kredi borcu var. Kaynımın da üzerinde kredi borcu var. (O bekar.) Zaten şu an ödeyeceklerini sanmam. Bu birkaç yıl sürer. Biz kirada oturuyoruz. Ev almak istiyorduk. Çocuk sahibi olmayı düşünüyorduk. Ben onlardan hiçbir mal mülk zaten istemiyorum. Sadece eşimle ve çocuklarımla mutlu bir yuva istiyorum.
Eşim ailesine vefa borcu duyuyor, okuttular diye. Ama eşim öğrenciyken kredi çekip okumuş. Öğrenci kredi borcunu da şu an biz ödüyoruz. Yani anlayacağınız ne onlar rahata erecek ne biz. Elleri sıkışıkken yine borçla yeni arabalar alıyorlar. O kadar gereksiz para harcıyorlar ki. Ellerindeki tarlaları satıp borçları kapatsınlar. Bizi de rahat bıraksınlar kendileri de rahata ersinler istiyorum. Hem onlar da ne zamana kadar çalışacak? Bir şey olduğunda ben eşimden duyuyorum. Beni hiç muhatap almıyorlar. Halbuki benim de fikrim alınsın istiyorum. Ekonomik yönden onlara bağımlıyız. Hala aile ne demek bu kavram bizde oluşmadı. Bu yaz benim biriktirdiğim ufak miktardaki parayla tatile gitmek istesek bir defa daha kredi çekmemizi isterler. İstediğimiz gibi plan dahi yapamıyoruz. Eşim:"Zor durumda kalıyorum, elim sıkışık dese de haklısın ama biz de sıkışığız." diyorlar. Eşimin reddetmeyeceğini bildikleri için sadece ona söylüyorlar. Şu an çok mutsuzum. Ben bu şekilde gelecekle ilgili nasıl plan yapabilirim ki? Yorumlarınızı bekliyorum kızlar. Kafama takmayım isterim ama olmuyor. Eşime de çok kırgınım. Biliyorum ki nasıl ilk değilse ve son da değil bu kredi.

aslında siz onlar için çekilen kredileri ödüyorsunuzya o borcu bitirmeye yakın, tekrar size hemen kredi çektiriyorlarki siz başka bişeye mala mülke falan girmeyesiniz...

Eşimin ailesi bizden 1-2 saat uzakta oturuyor.Eşimin tayini onların memleketine çıkacak diye bekliyorlar. Güya tayin oraya çıkınca ev alacakmışız. Bu arada günümüzü gün yapıp gezmeyelim diye sanırım borca sokuyorlar bizi. Zaten torun sevelim de demiyorlar.Onlar için para kazanmamızı ve onların dükkanlarında çalışmamızı istiyorlar. Bunun için sık sık bizi çağırıp gitmeyince de surat asarlar.
Eşim kredi için tartıştığımız gün benim haklı olduğumu söyledi. Beni ikna etmek için çabaladı.Krediyi çekince onların yanına gitti. Eşimin aklındaki soruları duygu sömürüleriyle cevaplamışlar.Eşim çok yumuşaktır. Babasına hiç "Hayır." diyemez.

Arkadaşım..çok üzülerek okudum ya..bunu bir ana baba nasıl evladına yapar anlamıyorum..çok büyük kötülük ediyorlar evlatlarına vede sana..

kredi çekme olayı sanırım onlar bu dünyadan göç edene kadar sürecek..tabi eşin olanlara bir dur demezse..

torun sevelim dememeleri ise seninle ortak kaderimiz sanırım..bizde ev borcu ödüyoruz ve benimde ne k.valide nede k.babadan böyle bir beklenti yok..üstelik hiç torunları yok ve oğulları 35yaşına gelmiş...
hadi biz kendi ev borcumuzu ödüyoruz..siz sonu olmayan ve sizi ilgilendirmeyen borçların içindesiniz..sabrınızdan dolayı tebrik ederim ama
daha fazla hoşgörülü davranmayın..sağlam bir rest çekin..
bu dnyaya millete para basmaya gelmediniz..sizinde emekleriniz var...hayalleriniz var..
bu işi kökünden halletmeden zaten çocuk yapmayın..kendini daha büyük bir borç batağında bulabilirsin..gitsen nereye gidicen çocuğunla?
enazından şuanda bi şansın var..gerekiyorsa ayrılmayı göze al..
yeni bir sayfa açmak zor ama belki sana hakettiğin mutluluğu verebilecek sorunsuz insanlar vardır kaderinde..

miku kullanıcısından alıntı

Peki senin ailenin bu duruma tepkisi ne? Haberleri bile yok mu yoksa?

Ailem beni teselli etmeye çalışıyor. Haklı olduğumu söylüyor ama ellerinden de bir şey gelmiyor.

gezip tozmuyoruz. kendimize fazla giysi almıyoruz. Ben de kuaföre yılda iki kez giderim vs.bu şekilde oluyor.

Canım o zaman gezin tozun,kendine giysiler al,kuaföre git.
Nasıl olsa birikim yapamıyorsunuz,bari kazandığını kendin harca da zoruna gitmesin.
Hani ben de yaptım bu fedakarlıkları da kendi evimin borcunu ödüyorum,ev sahibi
olacağım nasılsa diye kendime gaz vererek,severek,isteyerek yaptım.
Senin bu kadar kısmanı anlamadım.Kimin için ne için diye soracağım.
Eee cevapta belli zaten.

eLmayRa_ kullanıcısından alıntı

Babası kendi memleketinden eşinizin imzası olmadan(!) nasıl yaptırıyor? İmkansız böyle birşey.

Müdürler arasında konuşmalar yapılıyor.Eşim burda imzalıyor.

işte bu yuzden evlenır evlenmez yeni çift kendilerine ew almaya borçlanmalı, araba almaya borçlanmalı. bitti mi yazlık alın... sorduklarında da ay sonunu zor getırıyoruzz deyin.. şahsen nısanlıyım benım nısanlımın ailesi de bu tip anlattığınız gibi duruyor. o yuzden evlenır evlenmez ev yada arabaya borçlanmayı dusunuyorum eşimle.

yaaa herşey bir yana annede olsun babada olsun tabiki zor durumda olduklarında yanındayız ama sizinkilerin ki savurganlık..herkez ayağını yorganına göre uzatsın... evlilik çok ayrı bişey artık siz aile oluyorsunuz..sizin fikirlerinizin öncelikli gelmesi gerekir..dört duvar arasında kim varsa işte aile odur..

DoLuNaY kullanıcısından alıntı

Arkadaşım..çok üzülerek okudum ya..bunu bir ana baba nasıl evladına yapar anlamıyorum..çok büyük kötülük ediyorlar evlatlarına vede sana..

kredi çekme olayı sanırım onlar bu dünyadan göç edene kadar sürecek..tabi eşin olanlara bir dur demezse..

torun sevelim dememeleri ise seninle ortak kaderimiz sanırım..bizde ev borcu ödüyoruz ve benimde ne k.valide nede k.babadan böyle bir beklenti yok..üstelik hiç torunları yok ve oğulları 35yaşına gelmiş...
hadi biz kendi ev borcumuzu ödüyoruz..siz sonu olmayan ve sizi ilgilendirmeyen borçların içindesiniz..sabrınızdan dolayı tebrik ederim ama
bu dnyaya millete para basmaya gelmediniz..sizinde emekleriniz var...hayalleriniz var..
bu işi kökünden halletmeden zaten çocuk yapmayın..kendini daha büyük bir borç batağında bulabilirsin..gitsen nereye gidicen çocuğunla?
yeni bir sayfa açmak zor ama belki sana hakettiğin mutluluğu verebilecek sorunsuz insanlar vardır kaderinde..

Evet bu borçların sonu yok mantık değişmeyecek.
Eşimi çok ama çok seviyorum. O da beni seviyor. Ama ailesine de çok düşkün. Napıyım bilemedim valla

işte bu yuzden evlenır evlenmez yeni çift kendilerine ew almaya borçlanmalı, araba almaya borçlanmalı. bitti mi yazlık alın... sorduklarında da ay sonunu zor getırıyoruzz deyin.. şahsen nısanlıyım benım nısanlımın ailesi de bu tip anlattığınız gibi duruyor. o yuzden evlenır evlenmez ev yada arabaya borçlanmayı dusunuyorum eşimle.

arkadaşım madem sizde nişanlınızın ailesini buna benzer görüyorsunuz bence,nasılsa ev alır borca gireriz,böyle bir sorunumuz olmaz diye
içiniz rahat oturmayın..şimdiden konuşun dile getirin bu konudaki fikirlerinizi..sonradan evdeki hesap çarşıya uymazsa yine herzamankisi gibi biz kadınlar üzüleceğiz..

kabilarda kullanıcısından alıntı

Canım o zaman gezin tozun,kendine giysiler al,kuaföre git.
Nasıl olsa birikim yapamıyorsunuz,bari kazandığını kendin harca da zoruna gitmesin.
Hani ben de yaptım bu fedakarlıkları da kendi evimin borcunu ödüyorum,ev sahibi
olacağım nasılsa diye kendime gaz vererek,severek,isteyerek yaptım.
Senin bu kadar kısmanı anlamadım.Kimin için ne için diye soracağım.
Eee cevapta belli zaten.

Biz bu krediyi ödemesek limiti eksiye düşer. Daha önce de eşimin kartı bloke olmuştu. Sonra babası sorunu düzeltti.

Suç sende..Ödeme kredi borçlarını bak bakalım eşin o evin ihtiyaçlarına yetişip birdaha böyle birşeye yelteniyor mu ..

kimyahatun00 kullanıcısından alıntı

Ben eşime diyorum ama eşim ev konusuna tayin yüzünden yanaşmıyor. Galiba krediyi ödeyemeyiz diye çekiniyor. Biz çok bunaldığımızı söylesek de dinleyip dinleyip takmayın üzülmeyin yatın uyuyun vs. diyorlar. Bir keresinde o ay için kredinin birini ödeyemeyeceğiz dedik yardım edin dedik. Biz de bulamadık dediler.

tatlım sen gerçek hayatın farkında değilsin..bukadar iyi niyetli olursan daha neler neler isteyecekler sizden..
kaynı bi gün evlenirse inan düğün masraflarınıda SEN ödeyeceksin..

bir örnek vereyim,zamane kadınları nasıl oluyor hep birlikte öğrenelim..

yakışıklı kuzenim bigün barbi gibi bir kız buldu ve evlenmek istedi..kuzenimde 800tl maaş alıyordu yani..
kızda o civarlarda..aynı işyerindeymişler..

sonra kızın anası ben yemekli düğün isterim diye tutturdu..erkek tarafı olarak gururluyuz ya..yaptık yemekli pahalı bi düğün..
sonra tüm evi kuzenimin annesi babası dizdi..çünkü barbi gibi kızları varmış...o kızın suratına sürdüğü krem zaten maaşıyla denkmiş..
eve hiç bir katkısı olmayan gelin ve ona aptal aşık bir koca..
evlendi bunlar..kızın standartları uçtu...giyimler saçlar başlar..dersinki assolist..sonra evin erkeği sensin dedi hatun..işinden çıktı..bana bakıcaksın dedi kız..madem evlendin bak dedi yani..
kocasının maaşı belli..aman oğlumuz kızın altında ezilmesin diye babası emekli olmasına rağmen işe girdi..oda yetmedi
ek iş yapmaya başladı yaşlı adam..2maaşınıda oğluna yedirdi aman oğlum rencide olmasın bunalıma girmesin diye..

kuzenimin annesinin bi emekli maaşı vardı ona bile göz dikmişti gelin..
tabi bu barbi gelinin isteklerine fabrika sahibi olsa dayanamazdı ve elbetteki boşandılar..
ne bu barbi gibi olalım nede aşırı fedakar olalım kızlar..

bunun bir dengesi olmalı..herkes kendi bütçesine gçre borca girip ödemeli..
bu yaşlarımız bir daha gelmeyecek..madem genciz kendi evinizin borcunu ödeyin..

kocanı seviyorsun anlıyorum ama onunda seni sevdiğine inanıyorsan bence sağlam bir tavır sergile..

ya ben yada bu krediler demelisin..herşey için çok geç olmadn canım.

Evet bu borçların sonu yok mantık değişmeyecek.
Eşimi çok ama çok seviyorum. O da beni seviyor. Ama ailesine de çok düşkün. Napıyım bilemedim valla

PrezentabLkonteS kullanıcısından alıntı

Suç sende..Ödeme kredi borçlarını bak bakalım eşin o evin ihtiyaçlarına yetişip birdaha böyle birşeye yelteniyor mu ..

Biz bu krediyi ödemesek limiti eksiye düşer. Daha önce de eşimin kartı bloke olmuştu. Sonra babası sorunu düzeltti.

Valla sen ödeme bırak babalı ogullu ne halleri varsa görsünler yoksa daha çoook başın ağrır ben sana söyliyim.

ee daha iyi yaa..eksiye düşer ordan kara listeye alınır..daha ne istiyosun hayatım...
bırak eşin bankalar tarafından mimlensin..

2800 toplamda aldığınız para çokta yüksek değilki.nasıl napıcaksınız bu parayı diyorlar.evde 2 kişi çalışınca evin masrafıda artar.valla sen kendini düşünmezsen el hiç düşünmez.elin evladı ele ucuz gelir.zaten bi kere yapmasanız eminim ailesi sizi silecek.o nedenle yapmayada değmez.sende bazı şeyleri göze alıp rest çekeceksin.inceldiği yerden kopsun.eğer düzeleceksede kocan ne kadar zarar ettiğinizin önemi yok.borç ödenir gider.sizde kurtulmuş olursunuz.ve inanın onların memleketede gitseniz size ev falan almazlar.hatta yardım bile etmezler.şimdi siz ediyorsunuz ozaman edemeyeceksiniz size nasıl yardım etsinler.bide çocuğun oldumu yandın.yüzüne bakmaz kimse.devir para devr paran varsa adamsın yoksa kimse tabiri caizse sallamaz.

tatlım sen gerçek hayatın farkında değilsin..bukadar iyi niyetli olursan daha neler neler isteyecekler sizden..

yakışıklı kuzenim bigün barbi gibi bir kız buldu ve evlenmek istedi..kuzenimde 800tl maaş alıyordu yani..

sonra kızın anası ben yemekli düğün isterim diye tutturdu..erkek tarafı olarak gururluyuz ya..yaptık yemekli pahalı bi düğün..
sonra tüm evi kuzenimin annesi babası dizdi..çünkü barbi gibi kızları varmış...o kızın suratına sürdüğü krem zaten maaşıyla denkmiş..
evlendi bunlar..kızın standartları uçtu...giyimler saçlar başlar..dersinki assolist..sonra evin erkeği sensin dedi hatun..işinden çıktı..bana bakıcaksın dedi kız..madem evlendin bak dedi yani..
kocasının maaşı belli..aman oğlumuz kızın altında ezilmesin diye babası emekli olmasına rağmen işe girdi..oda yetmedi
ek iş yapmaya başladı yaşlı adam..2maaşınıda oğluna yedirdi aman oğlum rencide olmasın bunalıma girmesin diye..

tabi bu barbi gelinin isteklerine fabrika sahibi olsa dayanamazdı ve elbetteki boşandılar..

kocanı seviyorsun anlıyorum ama onunda seni sevdiğine inanıyorsan bence sağlam bir tavır sergile..

Eşimle her şeyi konuşuyorum. O da biraz konuşunca başım ağrıyor diyor. Kaynımın düğün masraflarını da bize yıkmak isteyecekler diye söyledim. Olmaz öyle şey dedi. Sen öyle san dedim. Bir daha genç mi olacağız? Bu günlerin kıymetini bilelim dedim. Ama nafile… En sonki kredi konusunda ya ben ya da bu krediler dedim. Yine de çekti.

off yaa..ya bikere asla senin birgün patlayacağına ve ondan vazgeçebileceğine inanmıyor..
ya ben ya kredi demişsin adam kredi demiş..eee sen ne yaptın?aferin sana..diğer kredilerimi bekliyorsun?
canım somut bir adım atsana?
eve alma mesela..yada evi terket..yüzüne bakma öyle aşık aşık..
hiç seni gerçekten kaybedeceği hissi yaşattın mı ona?

Eşimle her şeyi konuşuyorum. O da biraz konuşunca başım ağrıyor diyor. Kaynımın düğün masraflarını da bize yıkmak isteyecekler diye söyledim. Olmaz öyle şey dedi. Sen öyle san dedim. Bir daha genç mi olacağız? Bu günlerin kıymetini bilelim dedim. Ama nafile… En sonki kredi konusunda ya ben ya da bu krediler dedim. Yine de çekti.

Back