tatlım sen gerçek hayatın farkında değilsin..bukadar iyi niyetli olursan daha neler neler isteyecekler sizden..
kaynı bi gün evlenirse inan düğün masraflarınıda SEN ödeyeceksin..
bir örnek vereyim,zamane kadınları nasıl oluyor hep birlikte öğrenelim..
yakışıklı kuzenim bigün barbi gibi bir kız buldu ve evlenmek istedi..kuzenimde 800tl maaş alıyordu yani..
kızda o civarlarda..aynı işyerindeymişler..
sonra kızın anası ben yemekli düğün isterim diye tutturdu..erkek tarafı olarak gururluyuz ya..yaptık yemekli pahalı bi düğün..
sonra tüm evi kuzenimin annesi babası dizdi..çünkü barbi gibi kızları varmış...o kızın suratına sürdüğü krem zaten maaşıyla denkmiş..
eve hiç bir katkısı olmayan gelin ve ona aptal aşık bir koca..
evlendi bunlar..kızın standartları uçtu...giyimler saçlar başlar..dersinki assolist..sonra evin erkeği sensin dedi hatun..işinden çıktı..bana bakıcaksın dedi kız..madem evlendin bak dedi yani..
kocasının maaşı belli..aman oğlumuz kızın altında ezilmesin diye babası emekli olmasına rağmen işe girdi..oda yetmedi
ek iş yapmaya başladı yaşlı adam..2maaşınıda oğluna yedirdi aman oğlum rencide olmasın bunalıma girmesin diye..
kuzenimin annesinin bi emekli maaşı vardı ona bile göz dikmişti gelin..
tabi bu barbi gelinin isteklerine fabrika sahibi olsa dayanamazdı ve elbetteki boşandılar..
ne bu barbi gibi olalım nede aşırı fedakar olalım kızlar..
bunun bir dengesi olmalı..herkes kendi bütçesine gçre borca girip ödemeli..
bu yaşlarımız bir daha gelmeyecek..madem genciz kendi evinizin borcunu ödeyin..
kocanı seviyorsun anlıyorum ama onunda seni sevdiğine inanıyorsan bence sağlam bir tavır sergile..
ya ben yada bu krediler demelisin..herşey için çok geç olmadn canım.
DoLuNaY kullanıcısından alıntı
Arkadaşım..çok üzülerek okudum ya..bunu bir ana baba nasıl evladına yapar anlamıyorum..çok büyük kötülük ediyorlar evlatlarına vede sana..
kredi çekme olayı sanırım onlar bu dünyadan göç edene kadar sürecek..tabi eşin olanlara bir dur demezse..
torun sevelim dememeleri ise seninle ortak kaderimiz sanırım..bizde ev borcu ödüyoruz ve benimde ne k.valide nede k.babadan böyle bir beklenti yok..üstelik hiç torunları yok ve oğulları 35yaşına gelmiş...
hadi biz kendi ev borcumuzu ödüyoruz..siz sonu olmayan ve sizi ilgilendirmeyen borçların içindesiniz..sabrınızdan dolayı tebrik ederim ama
daha fazla hoşgörülü davranmayın..sağlam bir rest çekin..
bu dnyaya millete para basmaya gelmediniz..sizinde emekleriniz var...hayalleriniz var..
bu işi kökünden halletmeden zaten çocuk yapmayın..kendini daha büyük bir borç batağında bulabilirsin..gitsen nereye gidicen çocuğunla?
enazından şuanda bi şansın var..gerekiyorsa ayrılmayı göze al..
yeni bir sayfa açmak zor ama belki sana hakettiğin mutluluğu verebilecek sorunsuz insanlar vardır kaderinde..
Evet bu borçların sonu yok mantık değişmeyecek.
Eşimi çok ama çok seviyorum. O da beni seviyor. Ama ailesine de çok düşkün. Napıyım bilemedim valla