Ama sizde düsünün herseyin iyisi olduğu gibi her yasananın kötüsüde var insanız biz teselli aramaktayız hic bir olay bir tek kisinin başına gelmiyor belki hic gormediniz yada gördüyseniz anlayamadınız eşim babasına yada olabilecek herseye üzülebilmeli a kendine zarar vererek degil ben kendisine destek olmaya caliştıgım icin bunu buraya yazdım.. cünkü ona karşı üzeceğim birsey yapmak istemiyorum gercekten elinden tutmak ne pahasına olursa olsun yanında oldugumu hissettirmek istiyorum bakın hörsün bilsin degil hissetsin istiyorum bana bu durumda belki 6 ay belki 1 sene huysuz davranıcak ama acısı var ben bunu biliyorum herkesin acısı var onun içi nasıl yanıyorsa benimde cok zaman yandı ben hic destek bulamadım biliyormusunuz içim yana yana icimden agladım ben icime akıttım o öyle olsun istemiyorum yaşasın ama kendine zarar vermedenBu tavriniz ne kötü
Aci yaristirmak deniyor buna ne yani daha kotuleri var diye esiniz babasina uzulmesin mi? Bunun bir teselli olmadigini artik herkes idrak etsin ya sinir bozuyorsunuz
Bu sıkıntılar olana kadar biz cok iyi anlaşırdık tek sorunumuz cocuk pesinde doktor doktor kosmakktı 9 defa kayıp yaşadım ben ama hic bi zaman icimi döke döke üzüntümü yaşayamadım yanında simdi daha buyüğü belki bu yaşadıklarız ben hem kendim icin hemde o da baba olsun diye bu hissi yaşasın kendini birakmasın diye bi evlat sahibi olmak istiyorum allah nasip ederse öyle cok istiyorum ki icim yana yana istiyorum... Eşime gelince onu üzgün görmek beni cok daha mutsuz yapıyor 1 ken 2 oldu dertler herseyin kötüsü gelip onu buluyor hic şansı yok hic bi yerde yok nasıl destek olacağımı bilemiyorum
Nasil iyi anlasmak bu ya? Adam senin üzüntüne saygisi yok. O baba hisini tatmadi da, sen anne hisini taddinmi da? Üstelik tüm fiziksel sikintilar sende.
Yaninda aglayamadigin insan, hayat arkadasin degildir. Senin acina zerre saygisi yokken, simdi kendisi aci çekerken esip gürlüyor bide. Bebek sanirim artik takinti oldu bide sende. Böyle bir adam ile bebek olursa çok agir lohusa depresyonu yasarsin. Senin uykusuzluguna, yorulmana,.. saygisi olmaz. O hayal ettigin güzel günler gelmez. Cok aci söylemesi, çok kayip yasamissin neticede ama biraz uzaktan bakmayida dene.
İlk defa böyle bi acı yaşıyor ailesinden birinden ondandır diye düsünüyorum artıkTedavi olması lazım normal değil bu kadarı
Burada bana soylediğiniz herseyi deneyeceğimSusmayı seçin. Konuşmalarınız hep ters yöne çıkıyorsa en iyi yol bu bence. Sadece dinleyici olun yorum yapmayın. Ben olsam bu yolu denerdim.
Öncesnde boyle degildi... Gercekten degildi son zamanlarda babası ağırlaştıkca boyle oldu ben sadece destek olmak istiyorum elimden baska birsey gelmiyor boyle bi zamanımda yanımda olmadın lafını degil sen bana hep destek oldun sözü bile yeter hemen degil yıllar sonra bile42 yaşındaki adamın ebeveyn kaybı sürecinde vereceği normal tepkiler değil bunlar arkadaşım, kaç yıllık evlisiniz,daha önce nasıldı bilmiyorum ama babası umrunda bile olmayabilir, bahane edip size hayatı zehir ederek tatmin ediyor kendisini, babası iyileşse ve çocuğunuz doğsa da değişmeyecek size eziyet etmek için farklı bahaneler bulacaktır çünkü ağır hasta.... acı ama böyle
Evet bu anlamda doğru işte eşim sizin yapmadıklarinızı yapıyor şu an etrafa bakıyor ama görebildiği kadar herkes mutlu kimse acısını dışa vurmuyorki dısarda kimse olduğu gibi görünemez heryerde ağlayamazsın üzüntünü bilen belirli kisilerdir.. 4 senelik evliyiz bizde evlenmeden oncede cok sanssız oldugunu söyluyor hic bir isi elini attıgı hic birseyin iyi gitmedigini söyluyor hep evlendikten sonra toparlandı biraz ama yine olumsuzluklar birakmadiğından pesimizi kendiside öyle dusunur kendini hep mutsuzluga iter olduLinçlenmekte istemiyorum açıkçası ama benim küçükten beri yaşadıklarımdan dolayı sanırım çok sabırlı bir insan değilim. Tam ergenliğe girdiğimde mesela annemi kaybettim. 38 yaşına geldim hala özenerek bakarım anneleri yanında olanlara ve çok şanslı olduklarını düşünürüm. Ama çevreme bakıp neden onun annesi değil de benim ki deyip insanlara da haksızlık etmem. Oysa bazı kişilerin ergenliklerinde, düğünlerinde , bebekleri doğduğunda mutlu mutsuz her anlarında anneleri vardı. Eşimi kaybedip çocuğumla bir başıma kaldığımda da yine öyle şeyler düşünmedim, oysa hayattan alacaklı olduğumu bunun artık fazla geldiğini düşünebilir çevreme rahatsızlık verebilirdim. Keza siz de öyle eşiniz baba duygusunu doya doya yaşamış, siz babanız hayatta bile olsa yaşayamamışsınız, şimdi de bebeğiniz olsun diye çırpınıyorsunuz yine mücadele etmek zorundasınız bazı insanların zahmetsiz sahip olduğu bir durum için. şunu demek istiyorum, hayatta herkesin dertleri var, üstelik siz artık bir ailesiniz, bağımsız bir aile olduğunuzu kendi hayatınız da olduğunu, size de eşinizin haksızlık etmemesi ve hayatınızın pause tuşuna basmaması gerektiğini biliyor olması lazım. Ama o bunun yerine en normal durumunuzda bile sizi suçlu hissettiriyor.Benim tahammül edebileceğim bir şey değil açıkçası, uzun süreli asla tahammül edemem. tek verebileceğim tavsiye, siz normal hayatınıza devam edin, bırakın neden onun babası değil diye baksın, umursamamaya çalışın, kendinizi suçlu hissetmeyin. Umarım eşiniz biran önce olması gereken sürece geçer ve ilişkiniz yara almadan kurtulur. Yoksa sizin anlattığınız şu durumda yapabileceğiniz bir şey yok.
O zaman oluruna bırak canım. Sen zaten elinden geleni yapmışsın görmek isteyen görecektirÖncesnde boyle degildi... Gercekten degildi son zamanlarda babası ağırlaştıkca boyle oldu ben sadece destek olmak istiyorum elimden baska birsey gelmiyor boyle bi zamanımda yanımda olmadın lafını degil sen bana hep destek oldun sözü bile yeter hemen degil yıllar sonra bile
Ben sadece üzülmesin istiyorum gercekten destek olabilmek istiyorum o bilmesede allah bilsin bi gün anlayacaktır bütün kalbimle herkes iyi olsun istiyorum
Anliyorum ama kıyas hic bir alanda kimseye iyi gelmez. Cocuk gelisiminde dahi cocuk kafasino vurdugunda yada dustugunde aglanacak ne var ki bisey olmadi kiiii denmez. Acı kucumsenmez asla.Ama sizde düsünün herseyin iyisi olduğu gibi her yasananın kötüsüde var insanız biz teselli aramaktayız hic bir olay bir tek kisinin başına gelmiyor belki hic gormediniz yada gördüyseniz anlayamadınız eşim babasına yada olabilecek herseye üzülebilmeli a kendine zarar vererek degil ben kendisine destek olmaya caliştıgım icin bunu buraya yazdım.. cünkü ona karşı üzeceğim birsey yapmak istemiyorum gercekten elinden tutmak ne pahasına olursa olsun yanında oldugumu hissettirmek istiyorum bakın hörsün bilsin degil hissetsin istiyorum bana bu durumda belki 6 ay belki 1 sene huysuz davranıcak ama acısı var ben bunu biliyorum herkesin acısı var onun içi nasıl yanıyorsa benimde cok zaman yandı ben hic destek bulamadım biliyormusunuz içim yana yana icimden agladım ben icime akıttım o öyle olsun istemiyorum yaşasın ama kendine zarar vermeden
Asla kendinden bu kadar ödün verme. Hiç kimse için. Hiç kimse bu kadar degerli degildir. Gördügün gibi, kendini sifirlamak, seni degerli kilmadi. O senin için "üzülmesin" diyormu?
Bebegin olmamasi senin kusurun yada suçun degil. Ona karsi borçlu degilsin. Mahcubiyet duygun sakin olmasin. Bu dogadir. Senin cocugun olmuyorsa, onunda olmuyor.
Ve herkes anlamiyor canim. Büyüklere bak istersen, hepsi hastalik sahibi. Hep içlerine attiklari için, çektikleri için. Eh noldu, biri madalyami takti? Takdirmi etti? Yoook, sadece yas ilerledikçe dahada çöküyorlar, esleri diri dururken.
Evet işte tam olarak bu ama o cocuğa kafasını her vurduğunda acısıni yaşaması için aglamasına izin verilirse herzaman ağlanası şey bulduğunda bu psikolojiye girecek.. ben destek oldugumu hissetsin istiyorum sadece ağlamasin degil üzülsün ama icine atmasın paylaşsın derdine ortak olayım istiyorum gecti birsey yok demek degil buradaki olay yaşandı acısı cekildi ama hayat devam ediyor kendini bunaltmasına üzmesine engel olmak aza indirebilecegim kadar indirmek benim amacımAnliyorum ama kıyas hic bir alanda kimseye iyi gelmez. Cocuk gelisiminde dahi cocuk kafasino vurdugunda yada dustugunde aglanacak ne var ki bisey olmadi kiiii denmez. Acı kucumsenmez asla.
Seni anliyorum.cok uzuldugunu hissediyorum bana her zaman anlatabilirsin yanindayim demelisiniz.
Evet biraz fazla yaşiyorlar...Çok geçmiş Olsun Rabbim şifa versin.Erkekler böyle sıkıntılı durumlarda konuşmamayı,içine kapanmayı seçebilir biz kadınlar belki de konuşarak aşıyoruz bazı şeyleri.Benim fikrim yanında olduğunuzu belli edin fazla konuşmasını beklemeyin,konuşursa da sadece dinleyin çünkü yapacağınız en masum yorum faklı anlaşılabilir zor bir durumda eşiniz çünkü
Bence esinize yardim etmek icin psikolojik destek alin online bile olabilir.Evet işte tam olarak bu ama o cocuğa kafasını her vurduğunda acısıni yaşaması için aglamasına izin verilirse herzaman ağlanası şey bulduğunda bu psikolojiye girecek.. ben destek oldugumu hissetsin istiyorum sadece ağlamasin degil üzülsün ama icine atmasın paylaşsın derdine ortak olayım istiyorum gecti birsey yok demek degil buradaki olay yaşandı acısı cekildi ama hayat devam ediyor kendini bunaltmasına üzmesine engel olmak aza indirebilecegim kadar indirmek benim amacım
Ama bakın insanlarin kötü durumlarda nasıl davrandığı çok önemlidir asıl karakter orda meydana çıkar ...en gzuel zamanlarda en b.ktan herifte iyi olabilir....bence sen daha fazla çabalama sana bir şey derse sacmalarsa bu yaptığın normal değil de yanından git dışarıya çik bir hava al gel vs ...çok anormal davranışlar sergiliyor eşin..kendine zarar vermek ne demek manyamis resmen...insan kahrolur ama eşime sarılıp kahrolurum anladın mı ..Ellerime geldi benim bebeğim yine üzüntümü hep icimde yaşadım... Her kaybı duyduğumda ağlayamadım yaşayamadım evet anlıyorum yaşayan birinin acısı cok daha ağırdır anlıyorum onu gercekten ama fazla yaşadığını düsünüyorum bu acıyı kendisine cok fazla eziyet ettiğini... Dedigi gibi belki benim basımda olsa ben daha kötü olurdum a yanımda onun desteğini isterdim gercekten isterdim. Böyle bi sıkıntımız oadan iyi bi eşti uyumluyuzdur cok problemimiz yoktur sadece cocuk konusunda cok problem yaşadık oda kendi icimizde yine insallah rabbim huzurunu verir içine birsey gelmiyor elimden cok üzülüyorum
Ama bakın insanlarin kötü durumlarda nasıl davrandığı çok önemlidir asıl karakter orda meydana çıkar ...en gzuel zamanlarda en b.ktan herifte iyi olabilir....bence sen daha fazla çabalama sana bir şey derse sacmalarsa bu yaptığın normal değil de yanından git dışarıya çik bir hava al gel vs ...çok anormal davranışlar sergiliyor eşin..kendine zarar vermek ne demek manyamis resmen...insan kahrolur ama eşime sarılıp kahrolurum anladın mı ..
Birde içinde yaşama acını başka yerden çıkar.
Bakın siz gercekten yanlış anliyorsunuz ben agladı bitti gecti demiyorum yasayacak acısını ben de yasiyorum kayıplarımın acısını hala gecmeyecek biliyorum hic bir acı unutulmaz unutsun demiyorum ben ama kendi icine atarsa ona zarar degilmi önümde kahrolusunumu izleyim ne mantik ki buBence esinize yardim etmek icin psikolojik destek alin online bile olabilir.
Yanlis dusunuyorsunuz cünkü. Agladi bitti diyorsunuz uźüldü gecti diyorsunuz. E demekki onun icin gecmemis olamaz mi?
Hem siz aldikca belki o da ikna olur terapiye iyi gelir
Daha fazla yazamicam anlasilmiyor. Siz üzülsün bitsin uzatmasin demeye getiriyorsunuz kusura bakmayin. Destek almanizi öneriyorum.Bakın siz gercekten yanlış anliyorsunuz ben agladı bitti gecti demiyorum yasayacak acısını ben de yasiyorum kayıplarımın acısını hala gecmeyecek biliyorum hic bir acı unutulmaz unutsun demiyorum ben ama kendi icine atarsa ona zarar degilmi önümde kahrolusunumu izleyim ne mantik ki bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?