Eşimin babaannesi ve yengesiyle başım dertte

Bazen insanları anlamak çok güç ya
Aynaya baksınlar senin neyini çekiştiriyorlarmış
Bi de laf taşıyıcılığı yapıyor sende hassassın tabi sbaha kadar kafana takıyorsun
Arkadaşım dinlemek istemediğini açıkça söyle bi daha konuşacaksan gelme evime de
Çocukları yarıştırmka ne demek ya :20: Yarardan çok zararları var desene
Alah sana sabır versin canım

şuan oturduğum ev kendi evimiz.eşim beni böyle üzdüklerini görünce burayı kıraya verip başka yere taşınalım diyo ama ben kirada oturmak istemiyorum bi süre sonra evi satıp başka ev almıyı düşünüyoruz.

mesafeyi başta koyamadım şimdide çok zor hele benim gibi bi insan için kıramıyorum kimseyi,olaylar karşısındada şok oluyorum doğru düzgün konuşamıyorum içim içimi yiyo bu seferde

canım benim durumuna üzüldüm .bende sen gibi hassas herşeyi kafaya takan bir insanım ama neoldu stresten adetlerimn düzensizleşti prolaktin seviyem yükseldi.Benimde başımda kayınvalde denen buzdolabı vardı.neyaptıysam yaranamdım saygısızlık etmedim hep soguk bi tavır beş karış surat benim arkamdan komşularıyla bir olup konuşmalar.benimde canıma tak etti ve şuan 1 aya yakın olucak konuşmuyor gitmiyorum eşimde öyle bzii çok kırdılar çünkü önce aynı mahalledeydik şimdi ordan taşındık ve uzagım ve bölesi daha iyi.sana şu konuda kızdım eşin madem gidelim burdan demiş daha neyi bekliyosun kiracı oluırsun ama huzurun olur cahillerin yanında olmassın insana saglık huzur lazım arkadaşım ver evini kiraya uzaklaş o cahillerden hergün böle laflarınımı dinlicen onların?hiç görüşmessen bile onlarla gidip gelmessen bile aynı binada oturmanız bile etkiler yine kendimden biliyorum bence uzkatn eve tutun kimseye yakın olma derim.Ve onlarlada samimiyeti kes içli dışlı olma resmi ol görüşme .böylelerinin faydasından çok zararı dokunur emin ol...

1 2 sene içinde allah izin verirse alıcaz başka yerden ev..zaten zararları çok bana psikolojik şiddet uyguluyolar resmen.ama eşime dedim bir daha annem hakkında en ufak bi laf duysam gidip diycem birbirleriyle yüzleştirecem yapabilirsem tabi kavga edemem ben.

onlar yüzünden geceleri sabaha karşı uyuyabiliyorum evlendiğimden beri böle..

başından neden yüzleştirmiyorsun ki!!!
yenge eve gelince babanneyide çağır o evde yokmu gibi sonra sen bana şunu şunu demişsin de..
yalnız önceden bi güzel kaydetki kimse yok ben demedim diyemesin..
önce yengenin sesini kaydet.. sonrada karşılaştır.. onlar utanır ve zaten sana birdaha bulaşmazlar.

1 2 sene içinde allah izin verirse alıcaz başka yerden ev..zaten zararları çok bana psikolojik şiddet uyguluyolar resmen.ama eşime dedim bir daha annem hakkında en ufak bi laf duysam gidip diycem birbirleriyle yüzleştirecem yapabilirsem tabi kavga edemem ben.

onlar yüzünden geceleri sabaha karşı uyuyabiliyorum evlendiğimden beri böle..

bukadar seni üzüyorlarsa ozaman evini kiraya ver ve ordan uzaklaş 1 2 sene diyorsun başka yerden ev alırsında öncelikle sana huzur lazım degilmi?yüzleştirmeyi boşver al birini vur ötekine sinirinin bozulmasından başka bişey olmaz.valla şunu anladımki aynı semtler içerisindede otursan insan etkileniyor senki aynı apartmandasın işin daha zor.hiç muhattap olma yabancı gibi ol.

benim eşimin babaannesi var kayınvalidemle yaşıyor sürekli herşeyime karışıyorlar ayrıca arkamdan konuşuyor o kadr iyi davrandığım halde hep yanlarına gittiğim halde amcanın gelini var tarafına bakmıyo o iyi ben kötüyüm ama kayınvalideme dedim zaten arkadan konuşmayı sevmem çok takıntılıyım herşeyi takarım benle düzgün konuşsunlar bir daha gelmem dedim yani çok iyi olmıycan kim görüşüyo eşinin babaanesiyle ben allah rızası için sıf bir gün yaşlancaz diye bir şans daha vermiştim ama olmuyor ne kadar uzak dursan o kadar iyi oluyorsun ben hiç bir zaman eşimin babaannesi diye ön yargılı yaklaşmadım hatta yıkarım yemek veririm kayınpederimi çok severim o yüzden yine kırmadım ama o beni çok kırdı bende artık arayı soğuk tutucağım ben eşimle mutluyum kimseyle uğraşamam babaannesi emeği var elbette olabilir ama beni yetiştirenlerinde bende emeği var eşime hakaret etme yada çekiştirme hakları yok ben annem babama izin vermem eşim hakkında kimse konuşamaz benim hakkımdada konuşamazlar herkez yerini bilsin..

kızlar peki çocuğunuza laf ettseler tepkiniz ne olur?

mesela bugün eşimin halası bu çocuk hiç gülmüyo gülse bile agız ucuyla gülüyo kahkaha atmıyo dedi bende bişey bulamadım diycek bakakaldım çok safım ben ya
:2:

kızlar peki çocuğunuza laf ettseler tepkiniz ne olur?

mesela bugün eşimin halası bu çocuk hiç gülmüyo gülse bile agız ucuyla gülüyo kahkaha atmıyo dedi bende bişey bulamadım diycek bakakaldım çok safım ben ya
:2:

bebeğin genel olarak somurtkan mı veya söylediği gercek mi? öyleyse bi rahatsızlığı falan olabilir, eşinin halası da bunu belirtmek istemiştir ama sen bizden iyi tanıyosun onları üslupları bi garip. ama ben bunun gercek oldugunu da düşünmüyorum, bi bebek neden gülmesin ki ilgi onun üstünde altı temiz karnı tok, tabi durduk yere kahkaha atmasını beklemek ne kadar mantıklı bilmiyorum bunuda. belki o kadını sevmediği için gördükçe somurtuyodur
ay ben biraz patavatsızım, şebeklik yapalım da gülsün o zaman derdim ben. kalabalıktan veya yabancılardan rahatsız oluyo, neşesi kaçıyo derdim veya, lafı da yer susardı.
allah sabır versin

iyide canı sen biliyorsun ki sırf seni deli etmek için zaten cocuğunla ilgili tuhaf şeyler söylüyorlar yani sende bunlara ne cavp vereyim dye düşünüp canını sıkacağına bil ve es geç duyma boşver... canını cok sıktıysa keşke siz yokken çok fazla gülüyo siz gelince neşesi kaçıyo cocuğumun deseydin...
sende hergün onlarla neden yüzgöz oluyorsun ki!!!

Son düzenleme:
ben gitmesem onlar bana geliyo en iyisimi gitmek diyorum.çağırdıklarında gitmesem birazz araya mesafe koymaya çalışsamda aklında zoru var diyolarmış...oğlumda halbuki güleryüzlüdür ama nedense gülmüyo işte o halaya.yengeye babaneye falan çokta güler sürekli görüyo ya :)

bi arkadaş kapıyı açma demiş ama nasıl açmıyım ayak sesimden diğer seslerden duyarlar bu seferde bilerek kapıyı açmıyo derler:(

benmi çok hassasım acaba bu çocuk konusunda.. yengenin gelini çok marifetliydi pastalar kekler dantel vs bilir bende anlamam çocuk konusundada tam tersi ben iyi bakıyorum allaha şükür.oyüzden heralde yenge çatlıyo sinirinden benden böyle bi performans beklemiyolardı.

valla canım bence sen gereğinden fazla takmışsın kafana eşinde arkanda zaten ne derseler desinler bana aklından zoru var diyecekler diye hep görüşüp moralimi alt üst edeceğime eşimle konuşur böyle böyle ben biraz mesafe koyacağım arkamdan ne derseler desinler deyin koyun mesafenizi..
2 yaşlı takmışlar parmağına oynatıyorlar sizi..
afedersinizde ben sizide biraz fazla takınıtılı görüyorum.. kaç gündür kü konuşmalarımızda biz umursama dedikçe kafana takıyorsun ve yapman gereken şeyi yaparsam da arkamdan şunu derler diyorsun...
amann boşver kim ne derse desin elalemin yüzünü güldürücem diye kırk takla atmaya çalışacağınıza bırakın kendi yüzünüz gülsün de televizyon karşısında uzanın.. elalem ne derse desin 3 maymunu oynayın görmeyin duymayın bilmeyin... bilsenizde blmeyin muhattap almayın ve herzaman sizin dedikodunuzu yaptıklarını bilerek görüşüp konuşun ki olsun bitsin..
valla bilerek kapıyı açmayın.
açmayın ve her seferinde bir bahaneniz olsun..
banyodaydım..
uyuyordum...
lavabodaydım..
çocuk uyutuyordum...
balkonda çamaşır asıyordum
temizlik yapıyordum deyip geçiştirin
ayak sesinizi duyarsalarda duysunlar.. daha iyi en azından anlarlar sizin görüşmek istemediğinizi bukadar basit..
siz gençsiniz o kadınlarla aynı kafadan değilsiniz ki neden kendinizi sizden en az 25 yaş büyük bir kadınla kıyaslıyorsunuz ki...

benim için nedense onların benim için ne düşündükleri çok önemli öyle olmasa resti çekerim

takmasam zaten onlar daha bişey demezler ama bunu kendime anlatamıyorum

bu arada ilginden dolayı teşekkür ederim...

ay canım bidaha tekrarlıyorum açma bence kapıyı olsun ayak seslerinden anlarlarsa anlasınlar "işim vardı yetişemedim" dersin..bu olay şöyle takrarlansın bikaç kez bakalım nasıl anlıyorlar...ne bu ya çat kapı iki de bir gelmeler hayır adabıyla gelse amenna!DESİNLER ;BİLEREK AÇMADI KAPIYI "DESİNLER NOLACAK?ölüm mü var ucunda?eşine şikayet edcekler elbet yine açmadı diye eşine de aynen kavga çıkmaması için açmadım ya da eşin kızarsa şayet wc deyim de huzurunuz kaçmasın diye.
aman ne yani ben de örgü bilmiyorum çok mu önemli al hazırını geç ..daha hesaplı bile hazırları...ay bi sinir olurum iş bilmiyor diye küçümsemeye kalkanları!yaparsın yapmazsın kimseyi ilgilendirmez!boşver ya onlar senin huzurunu kaçırmak için uğraşıyorlarsa sen de açma kapıyı eve almak zorunluluğun mu var?ne derlerse desinler.....tınlama...:33:ha gayret beraber öğreneceğiz bu tınlamama işini ben biraz yol katettim darısı sana gel peşimden:21::9:

bak arkadaşlar da açma diyor kapıyı:46::46:
gel sen dinle bizi...valala bu sene artık tınlamamayı öğreniyorum..canım sıkıldı mı zile ısrarla bassalar da açmıyorum ama yukarıdan geldiklerini anlıyorum ondan açmıyorum hiç çekemem diorum hahaha..ne takcam ya çoğu zaman da gündüz uykudayken geliolar hiç bölemem uykumu kızıma yat aşağı uyucam diorum:52:

kapıyı açmasam bile çözüm olucanı sanmıyorum çünkü geçen hafta akşam 10 gibi kapı çaldı yenge ve amca..eşimde işten yeni gelmiş oturuyoruz.yenge koltuğa uzandı eşimle bende yanyana oturuyoruz eşim telefonuyla oynuyo yavuz bırak şu telefonu muhabbet etmeye geldik bizle ilgilensene dedi eşimde yenge baksana biz sanki sana misafirliğe gelmişizz gibi dedi (koltukta yattığı için ) yengede bunun üzerine bi kahkaha bi kahkaha sanki güzel bi laf etmişiz gibi..devamı var

bizde çay içiyoduk koyuyım dedim yok içtik dedi ne ikram etsem diye düşünürken bizde kalkalım meyve yer yatarız dedi aaaaa meyve getiriyim dedim amcan sever getir bari dedi :)

çekecek çilem varmış :59:

kapıyı açmasam bile çözüm olucanı sanmıyorum çünkü geçen hafta akşam 10 gibi kapı çaldı yenge ve amca..eşimde işten yeni gelmiş oturuyoruz.yenge koltuğa uzandı eşimle bende yanyana oturuyoruz eşim telefonuyla oynuyo yavuz bırak şu telefonu muhabbet etmeye geldik bizle ilgilensene dedi eşimde yenge baksana biz sanki sana misafirliğe gelmişizz gibi dedi (koltukta yattığı için ) yengede bunun üzerine bi kahkaha bi kahkaha sanki güzel bi laf etmişiz gibi..devamı var

bizde çay içiyoduk koyuyım dedim yok içtik dedi ne ikram etsem diye düşünürken bizde kalkalım meyve yer yatarız dedi aaaaa meyve getiriyim dedim amcan sever getir bari dedi :)

çekecek çilem varmış :59:

ya canım kusura bakmada yengesi kim oluyorki:47:bizler kayınvaldeyle ugarşıyoruz takmamaya çalışıyoruz onları seninki daha uzak sayılır.tınlama hem napayim diye soruyorsun fikirde verildiginde takmamak elde degilki deyip görüşmeye devam ediyorsun halinden memnun degilsen görüşmüceksin yok çekecem ömrümün sonuna kadar onalrı diyosan ozaman kapını aç hergün onlara gelsinler yani çare olarak3 şık var ya hep görüşleceksin, ya aldırmayıp tepkini koyup görüşmüceksin ikisinide yapamıyosan evini kiraya verip uzaklaşacksın:36:her seferinde şöle ettiler böle ettiler deyip kendini yıpratmana gerek yok.bak benim gelin geldigim mahallede kayınvaldemler oturuyodu aynı sokaktaydık ben çok sık gidip gelen biri degildm onlar bekliyodu gitmemizi ama gitmedik biz zırt pırt.komşularda kıskançlıkarından onlarla aramızı açmaya çalıştılar şimdi o maahlledekilerin çoguna gitmiyorum görmüyorum kayınvaldem denen hainlede onlardan yana oldukları için gidip gelmeyi kestim zorlamı napıcak benimi öldürücek?ve üstelik ailem uzakta oldugu halde.başı şeylerde gözünü karartacaksın korkmucaksın.görüşme sende onlarmı veriyo yemegini aşını?eşinle huzurun bozulsa çokmu iyi olur?yengen içli dışlı olmuş bile gelip evinde yatmalar uzanmalar kayınvalden nerde senin?yakınmı oda?senin huyunu bildikleri için geliyorlar işte ben sana kızıyorum:47:tepkini koymadıgın için:36:

kayınvalidemle aramda resmiyet vardır..evlerimizede 2 vesaitle gidip geliniyo..

şimdi gene kızıcanız ama bugün ne oldu

dün bu yenge dr gitti.bugünde bakkalda karşılaştık,napıyosun yenge dedim cvp yok bi bakış attıki noluyo dedim içimden.sonra eve geldi kavgaya geldim dedi..bende çocuğu uyutuyodum sen otur ben bebeği uyutup geliyorum dedim.. o başlamadan ben dedim sen ne kadar dengesizsin o surat ne öyle dedim oda dr gittim gelmedin noldu diye dedi..bende öle söylesene trip yapmana gerek yok dedim..kızlar muhabbete bakarmısınız sanki ben arkadaşımla konuşru gibi konuşuyorum :))

anneme şikayet edecekmiş beni çok korktum ..

Back
X