• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar nasıl duygularınızla başa çıkıyorsunuz?

Kızlar selam ,geçmişte olan bir olay yüzünden bi kaç kişiye çok öfkeliyim ,ne yaptıysam içim soğumuyor ve eşim beni çok şaşırttı ..bana yapılanı unutmaz derken çoktan unutmuş gibi..o kişiyle konuşmasını hiç istemiyorum ama aile olduğu içinde ağzımı açamıyorum. Ben kendim kontağımı kestim huzurlu olmak için sonuçtw ağzım yandı bikere ama telefonda görüşmüşler.. yaşadıklarım gözümün önüne geldi ve asla içim soğumuyor kendimi zor tutuyorum tartışma çıkarmamak için ve psikolojik destek de aldım önceden sakin kalmak için. kızlar uzun süredir de kendimi böyle sinirli öfkeli hissetmiyordum, ancak yaşadıklarım da kolay değildi mental olarak çöküş yaşadım. Çok detaya girersem deşifre olurum isteyene özelden anlatırım ancak siz nasıl baş ediyosunuz ? Bugün hiç sakinleşemedim böyle öfkeli gıcık sinir oldum tarif edemiyorum.. siz böyle hissetdiğinizde nasıl sakinliyosunuz allah aşkına bişeyler önerin yarına pammık gibi uyanmak istiyorum🤦🏻‍♀️😃
Kimseye benim duygu durumumu bozacak kadar kıymet vermem.

amaaan esin besbin kere unutmus iste. şöyle düşün esinin ablasi sacini cekse ölüm doseginde bile hatirlarsin, kinin diri olur. ama kendi ablanla kim bilir kac sac teli birbirinizin avucunda kaldi da unuttunuz gittiniz.
eşin neyi hatirlar biliyor musun, neyi unutmaz?
senin anan baban esine büyük bir terbiyesizlik yaparsa onu unutmaz.
bak benim annemin kardesini hic sevmeyiz. yillar once bize dadandi - bir sure sonra bizde yasamaya basladi - nefretlik eski kocasini da taşitti eve. bir bahaneyle aylarca musallat oldular asalak gibi , evimizin salonuna giremesik. sonra cocugu oldu bir baktik cocuk bizde yasadi on sene kadar. anla yani durumun abarti seviyesini:)
ayni annem şimdilerde babamin tarafiyla bir tatsizlik yasadi. "ne evine giderim, ne evime alirim" moduna girdi. ben de dedim ki "esegin hatri yoksa sahibinin hatri var. sanki seni kocan bayiliyor mu senin kardeslerine? nasil o sana olan saygisindan yüzüne bakabiliyorsa tiksindigi halde sen de bakmalisin" dedim. "benim kardesim ona ne yapmış!" dedi. anlattim, hatirlamadi bile, carpitma . abartma falan dedi.
diger kardesi tarafindan dolandirilmis gibi bir sey olmustu falan filan. annem bunlarin hepsini unuttu. Ablam olmasa ayni hatiralari paylastigim, kendimi sizofren zannedecegim:)) ama bundan 35 sene once baba tarafından biri hıh dese hala hatirlar , kinlenir😅😅
insanlar boyledir yani. bosuna bekleme yani eşin hatirlasin diye.
sen de umursama, görüşme ne guzel iste sana görüş diyen yok. hic gundemin yapma, acma bile konusunu.
meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz demis demirel 😅 çıkartın gundeminizden o sevimsizleri
Haklısın sizinde baya yıpratıcı olmuş ..ay bilmiyorum zaten böyle sıkıntılar olmasın diye ben kendim kontağa geçmiyorum ama duygularım çok dalgalanıyor insan bazen yediremiyor kendine bazı şeyleri bayadır da gündemde yoktu aslında bugün tesadüfen telefonda görünce yaşadıklarım bi an tazelendi sanki 😔

Benim etrafımda gördüğüm kadarıyla kardesler arasında vaktinde çözülmez dediğimiz buzlar eriyor. Erkeklerin olaylara bakışıyla kadınlarınki çok farklı zaten. Siz üç yıl psikolojik şiddet gördüm demişsiniz, bu abartı değilse, eşinizin de izniyle olmuş. Bu adamdan bir şeyleri unutmamasını beklemek gerçekçi değil. Sizi görüşmeye zorlmaması yeterli. Böyle düşünüp gerisini umursamayacak, eşiniz kiminle görüşmüş irdelemeyeceksiniz.
Eşim o sürecte bana çok destek oldu ve allah var asla ezdirmedi dimdik arkamda durdu haklıydım da üstelik. Ama mevzular karışık başka şeyler olunca kontağa geçmek zorunda kaldı kendisi ama beni de zorlamadı tabi.. bende aralarına girme taraftarı değilim öyle niyetim yok sadece iyi bir hafizaya sahip olsun iyi olsun ama yapılanları da unutmasın istedim bu ara onun da psikolojisi iyi değil zaten hiç söz söylenmiyor 🤦🏻‍♀️ bu erkek milleti niye böyle zor onu da çözemedim bi türlü teşekür ederim yorum için

Kızlar selam ,geçmişte olan bir olay yüzünden bi kaç kişiye çok öfkeliyim ,ne yaptıysam içim soğumuyor ve eşim beni çok şaşırttı ..bana yapılanı unutmaz derken çoktan unutmuş gibi..o kişiyle konuşmasını hiç istemiyorum ama aile olduğu içinde ağzımı açamıyorum. Ben kendim kontağımı kestim huzurlu olmak için sonuçtw ağzım yandı bikere ama telefonda görüşmüşler.. yaşadıklarım gözümün önüne geldi ve asla içim soğumuyor kendimi zor tutuyorum tartışma çıkarmamak için ve psikolojik destek de aldım önceden sakin kalmak için. kızlar uzun süredir de kendimi böyle sinirli öfkeli hissetmiyordum, ancak yaşadıklarım da kolay değildi mental olarak çöküş yaşadım. Çok detaya girersem deşifre olurum isteyene özelden anlatırım ancak siz nasıl baş ediyosunuz ? Bugün hiç sakinleşemedim böyle öfkeli gıcık sinir oldum tarif edemiyorum.. siz böyle hissetdiğinizde nasıl sakinliyosunuz allah aşkına bişeyler önerin yarına pammık gibi uyanmak istiyorum🤦🏻‍♀️😃
Erkekler yapı olarak bizden farklı. Biz kadınlar daha geçmişe dönük bakıyoruz. Eminim eşiniz sizi kızdırmak sinirlendirmek için konuşmamıştır. Konuyu sakin bir şekilde duygularınızı ifade ederek eşinizle paylaşabilirsiniz

3 yıl psikolojik şiddet görmeye nasıl dayandınız ?
Size ilişkinize laf etmişler falan onlar olurken eşiniz tepki göstermedi mi 3 yıl nasıl sürebilir çok uzun değil mi?
Konuyu kendi içinizde kapatın ve hayatınıza bakın. Kimse benden önemli değil kimse de beni üzemez.
Üç beş ileri geri konuşan boş insan için ne sıkacağım canımı ? Biraz umursamaz olmak lazım. Görüşme konuşma yoksa boşver eşinin ailesi sonuçta görüşsün sana bulaşmasın uzak tutsun yeter
Eşim hep destekti bana o süreçte yanımda oldu hep ama sonuçta insanın kaldıracağı şeyler var kaldıramayacağı şeyler var laf götürme getirme ileri geri konuşmalar bunlar hep gündemde olunca aşırı bir psikolojik şiddet ve baskı yaşadım ama eşim asla ailesine ezdirmedi beni onun sayesinde az da olsa iyileşmiştim.. fakat bugün tesadüfen telefon aramasını görünce bi üzüldüm malesef aslında bayadır gündemde değildi öyie bugün görünce içim bi değişik oldu

Haklısın evet telefonunda gördüm ordan biliyorum görmemek iyi ama unutmamasını istediğim şeyler var
Çok üzgünüm ama ne yaparlarsa yapsınlar unutuyolar. Daha doğrusu unutmak değil de bi süre sonra normalleştiriyorlar. Ne de olsa ailesi. Dünyanın en kötü insanı da olsa yetiştiği ortam o. Yetiştiren kişiler onlar. Benim de var sizin gibi unutmasını istemediğim şeyler ama ben saldım. Düşünmemeye çalışın. Bi şey deseniz kaç senelik şeyi hala unutmuyosun kincisin vs der. İyice canınız sıkılır.

Haklısın sizinde baya yıpratıcı olmuş ..ay bilmiyorum zaten böyle sıkıntılar olmasın diye ben kendim kontağa geçmiyorum ama duygularım çok dalgalanıyor insan bazen yediremiyor kendine bazı şeyleri bayadır da gündemde yoktu aslında bugün tesadüfen telefonda görünce yaşadıklarım bi an tazelendi sanki 😔
yani mantıklı olarak iki seçeneginiz var. birincisi ömürlük olarak onlarla bir baginiz olduğunu, esinizin ve gelecekteki cocuklarinizin onlarin soyadini ve genlerini - huylarini - genetik hastaliklarini vs tasidigini- onlari asla hayatinizdan tam olarak silemeyeceginizi- esinizin bazen onlari gormek- ortada cocuk varsa onlarla bag kurmasini isteyeceğini- yarin bir gun hastalik yasina geldiklerinde evde devamli konularinin acilacagini - esinin bol bol maddi manevi yanlarinda olacagini- yillar geçtikçe ve onlar yaslandikca yaptiklari herseyin unutulacagini ve sanki onu yaparken oleceklerini bilmiyormus gibi "ölümlü dünya" diye senden alttan almani isteyeceklerini bilip "iyy bu mendebur sulaleyle uğraşamam" diyip bosamak - ki bir halam 50sine yaklasirken bosandi, "her sey bir yana o sulalesi artik benim icin tamamen yabanci ya, bu yuzden şükrediyorum ayrildigima" derdi hep:)
ikinci secenek de yaşandı bitti diyip artik onlari hayatinin bir yerine koymamak, ölmüş gibi davranmak, esinin ve cocuklarinin o aileyle arasindaki muhabbete karismamak.
bu kadar basit
iki mantikli secenek bunlardi.
bir de mantiksiz secenek var. aklini mesgul etsinler, onlarla ilgili konulari merak et duyup ohrenip de sinirlen. esine konusunu acip acip dur, ailesi xy km oteden huzurunu kacirmayi basarsin, ilk zamanlar sana hak veren eş de bunca kavgadan sonra biksin - seni suclamaya başlasın. aile huzurunuz kalmasin. hir gur yasayin gidin
:) malesefdördüncü bir secenek yok.

yani mantıklı olarak iki seçeneginiz var. birincisi ömürlük olarak onlarla bir baginiz olduğunu, esinizin ve gelecekteki cocuklarinizin onlarin soyadini ve genlerini - huylarini - genetik hastaliklarini vs tasidigini- onlari asla hayatinizdan tam olarak silemeyeceginizi- esinizin bazen onlari gormek- ortada cocuk varsa onlarla bag kurmasini isteyeceğini- yarin bir gun hastalik yasina geldiklerinde evde devamli konularinin acilacagini - esinin bol bol maddi manevi yanlarinda olacagini- yillar geçtikçe ve onlar yaslandikca yaptiklari herseyin unutulacagini ve sanki onu yaparken oleceklerini bilmiyormus gibi "ölümlü dünya" diye senden alttan almani isteyeceklerini bilip "iyy bu mendebur sulaleyle uğraşamam" diyip bosamak - ki bir halam 50sine yaklasirken bosandi, "her sey bir yana o sulalesi artik benim icin tamamen yabanci ya, bu yuzden şükrediyorum ayrildigima" derdi hep:)
ikinci secenek de yaşandı bitti diyip artik onlari hayatinin bir yerine koymamak, ölmüş gibi davranmak, esinin ve cocuklarinin o aileyle arasindaki muhabbete karismamak.
bu kadar basit
iki mantikli secenek bunlardi.
bir de mantiksiz secenek var. aklini mesgul etsinler, onlarla ilgili konulari merak et duyup ohrenip de sinirlen. esine konusunu acip acip dur, ailesi xy km oteden huzurunu kacirmayi basarsin, ilk zamanlar sana hak veren eş de bunca kavgadan sonra biksin - seni suclamaya başlasın. aile huzurunuz kalmasin. hir gur yasayin gidin
:) malesefdördüncü bir secenek yok.
Teşekür ederim yorum için 😊

Eşim hep destekti bana o süreçte yanımda oldu hep ama sonuçta insanın kaldıracağı şeyler var kaldıramayacağı şeyler var laf götürme getirme ileri geri konuşmalar bunlar hep gündemde olunca aşırı bir psikolojik şiddet ve baskı yaşadım ama eşim asla ailesine ezdirmedi beni onun sayesinde az da olsa iyileşmiştim.. fakat bugün tesadüfen telefon aramasını görünce bi üzüldüm malesef aslında bayadır gündemde değildi öyie bugün görünce içim bi değişik oldu
Ne biçim insanlar var ya memlekette. Kimi ilgilendirir ki böyle şeyler neden insanlarımız böyle anlayamıyorum.
Eşinizle mutluysanız ailesini görmezden gelin. Belki konuşmak zorunda kaldı bir şey oldu. Siz içinize kötü bir his koymayın hiç.

Eş ailesi ise bunun çözümü yok baciko😅 onlara asla içi soğumuyor insanın.

Valla buna benzer durumu Ben de yaşıyorum . Kendime yapmadığım telkin kalmadi . Nedir durum özelden yazabilirsin

Bazı evlatlar ezik oluyor. Anaları babaları ağızlarına etse de, huzurlarını kaçırsa da, her türlü hadsizliği pisliği yapsa da "Anamdır, atamdır" diyorlar ya da işte kardeşimdir diyorlar. Eşim de çok sakin, uysal ve "Anne baba kalbi kırılmaz" düsturu ile hareket eden biri. Ben öyle değilim "Bende de kalp var, kırma ki kırmayayım" Bu annem, babam da dahil herkes için geçerli tarifedir.

Eşimin ailesi ile tartışmalarımız olmuştur vaktinde, eşimin söyleyemediğini ben söylemişimdir yüzlerine, yapım bu, bir yere kadar değişir, seven böyle sevsin, sevmeyen s.. gidebilir. Eşim bana bir şey diyecek olsaydı onun da bileti kesilirdi o süreçte. Kendi yapamadığını ben yapıverdim. Tahammül etmem, canımdan ötesi yok, içime atmam; yarın öbür gün dert olup çıktığında ben çekeceğim. O yüzden atmam içime, ne düşünüyorsam dilimdedir, isteyen terbiyesiz desin, isteyen deli, yastığa başımı koyarken gece, "Şu sözü söyleseydim keşke, neden sustum?!" diye kendimi yemeyeceğimin rahatlığını hiçbir şeye değişmem. Bunu da herkesin yapamayacağını bilir, beklemem. (Sert yazdım diye büyük olaylar yaşadık zannetmeyin, basit şeyler ama hepsinde sınırlarımı ben korumuşumdur, eşim fark edememiştir)

İlave: Eşim ailesinin sürekli sataşılarına, bana uzanan psikolojik şiddetine sesini çıkarmasaydı, artık eşim olarak kalmazdı zaten. Bu derece pasif birini yanımda koca diye gezdirmem.
Bu tam olarak ben ✌️ bende içimde tutmadım zamanında hiç te pişman değilim , ve benimde eşim zamanında arkamda durmasaydı hak vermeseydi kesinlikle bende yollarımı ayırırdım. sadece o gün biraz nem kaptım uzun süredir telefon görüşmesi yapmıyordu o kişiyle ama benim onlarla zaten bi kontağım yok.. olmayacakta şeffaflıkla da ağzımla da söylemiştim 😌

Sizin böyle tepki vermeniz için çok büyük bir olay olmuş olması lazım. Olayı bilmediğim için yorum yapamıyorum. Ama cana kastetme falan gibi ya da çok kötü bir olay ne bileyim, öyle bir durumda bana böyle zarar verem birine eşim de tavır koyardı. Ama büyük bir olay değilse eşinizin aile ferdi, siz konuşmazsınız ama eşiniz konuşabilir. Olaya bağlı yani olayı bilmediğim için yorumum da bu kadar. Sakinleşmek için yürüyüşe çıkın, dua edin, şükür edin, çıkıp arkadaşlarınızla sosyalleşin. Alışverişe çıkın, Psikoloğa gidin....

Ben eşimin akrabalarından biri ile sorun yaşadım. Kv hakkında bazı şeyler diyor. Komşusundan bahsediyor gibi hissediyorum. Benim için artık yok hükmünde kendisi. Eşimin çok görüşmesini vs istemiyorum. Ciddi tavrımı koydum. Telefon ile konuşur vs çok umrumda değil açıkçası. Sınır koysun yeter dedim.

Çok yakın biri değilse canı cehennme. Ama eşinin atamayacağı biri ise konuşup görülebilir. Gözüme sokma diye söyleyin yeter

Back