Eşimin babaannesi ve yengesiyle başım dertte

wanttobemother

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
117
2
318
Diğer
selam kızlar

ben aile apartmanında oturuyorum en altta babaanne onun üstünde yenge en üsttede ben

yenge ve babaannenin benim hakkımda konuşmalarından bıktım usandım.yengede saolsun hakkımda kim ne derse hemen bana anlatır,üzülüyorum anlatma dediysemde nafile

bu arada 6 senelik evliyim 9 aylık oğlum var. ama evliliğimden bişey anlamadım sayelerinden.eşimle hiçbi sorunumda yok bu arada. giydiğim,gezdiğim,uyumam,evimi temizletmem,annemim gelmesi vs akla ne gelirse hep konumu yaparlar saolsunlar.bunlarla nasıl başederim?

bu arada 6 senelik evliyim 9 aylık oğlum var. ama evliliğimden bişey anlamadım sayelerinden.eşimle hiçbi sorunumda yok bu arada. giydiğim,gezdiğim,uyumam,evimi temizletmem,annemim gelmesi vs akla ne gelirse hep konumu yaparlar saolsunlar.bunlarla nasıl başederim?

madem öyle soğuk durcaksın önceden şakalaşır mıydın; vazgeçeceksin şakalarından ...saygıda kusur etmeyeceksin ama araya buzdan bir duvar koyacaksın...onlara neymiş uyuman gezmen hatta annenin gelmesi..evini temizletme karşılığında parayı onlar veriyorsa konuşsunlar tabi yok eşin veriyorsa parayı onlara neymiş!soğuk ol yeter..ha bu arada sana anlatan yenge var ya emin ol senden de alıp başkasına götürüyordur ve içinden senin üzüntünle alay ediyordur.sana anlatmaya başladı mı o anda birden ciddiyettle" rica ederim yengecim benim böyle saçma konularla uğraşacak vaktim yok arkamdan konuşup günahımı almaya devam etsinler,lütfen konuşacaksak başka şeylerden bahsedelim!" de açık ve net biçimde ..işi gücü fitne fesat olan milletin moralini bozmakla eğlenen çooooookkkk

Son düzenleme:
bence umurunda bile olmasın..
bir insana verilebilecek en büyük ceza onu yok saymaktır..
eşinle sorunun yoksa,her şey yolundaysa gerisini takma kafana..
yaptığın her şeyi konuşuyorlarsa seni çekemiyor,kıskanıyorlar demektir..bırak kıskansınlar:)
yenge gelip bir şey anlatmaya kalkarsa da gülümse ve duymak istemiyorum,hiç umurumda değil de..
senden bir tepki göremeyince zamanla o da her şeyi sana yetiştirmekten vazgeçecektir zaten..

son olayı anlatıyım bardağı taşıran son damla oldu zaten

bi sabah uyuyorum babanesi zile basmış ben duymadım tabi uykum biraz ağır.annemde oğlumu alıp komşuya gitmiş.akşam eşimi merdiven dairesinde dolduruyo 'zile bastım açmadılar kapıyı'diyo...
:47:

hay Allahım yaa
siz de bir iki ay sonra benzer bir şeyi onun için söyleyin..hatta yüzüne..
anne çok darıldım.evde olduğun halde açmadın kapıyı..bir hatam mı oldu neden böyle yaptın diyin..böylece bir daha uydurduğu şeylerin başına geleceğini anlar
herkesi kendi silahıyla vurmak gerek diye düşünüyorum..

son olayı anlatıyım bardağı taşıran son damla oldu zaten

bi sabah uyuyorum babanesi zile basmış ben duymadım tabi uykum biraz ağır.annemde oğlumu alıp komşuya gitmiş.akşam eşimi merdiven dairesinde dolduruyo 'zile bastım açmadılar kapıyı'diyo...
:47:

hayret bişi insan müsait olmaz uygun olmaz tuvalette banyoda olur yetişemez vs vs sizinkiler laf etmenin zirvesine çıkmışlar

çok merak ettim eşin ne dedi bu durumda?

bence duyma kulak ardı et.sen tepki vermedikçe onlar boşa konuşurlar.olurda yorum yapar cevap verirsen işte ozaman yandın.gidip dediklerine bin katıp karşı tarafa anlatırlar ortada kalıverirsin valla.

duyma kafanada takma kasti yapıldığı belli yanii

annem varken olay çıkartmak istemedim.annem gittikten sonra babaneye indim anlattım herşeyi yengeye daha önce dediklerini ve bu olayı.sen benim aile ortamımı bilemezsin ya yavuz bana kızsaydı annem varken zevk mi alıcaktın dedim.evliliğimden bişey anlamadım sayenizde dedim bi sen bi yenge arasında kaldım huzurumu bozuyosunuz dedim ama anlamıyolar işte napıcamı şaşırmış durumdayım

yengeyede artık babaneyi inlemekten sıkıldım anlatma bana böyle şeyleri dedim

herşeyi kafaya takan biriyim ve insanları kolay kolay kıramam ama canıma tak etti artık

eşimde duymamıştır dedi

eşim bana en başında onlarla içli dışlı olmamam gerektiğini söylemişti ama ben dinlemedim.ben yakın bi ilden gelin geldim buraya yalnızlıktan mecburen görüştüm ama böyle şeyler olucanı tahmin etmedim..şimdide olayları engelleyemiyorum

yenge şimdide 9 aylık oğluma kafayı takmış durumda
ben,annem şimdide oğlum ama oğluma tek laf ettirmem
yengenin torunu var oğlumdan 5 6 ay küçük.benim oğlum toplu onun torunu zayıf (her bebek aynı olacak degil ya)anneside güzel bakamıyo bebeğe..

bugün gelmiş bizim kız senin oğlanı geçti yanakları tombul tombul duymamazlıpa geldim (geçen haftada söylemişti)seninki zayıflıyo falan deyince bende benim oğlumu kimse geçemez (sanki yarıştayız) bide aşırı hareketli oğlum bu hala devam ediyo torununu anlatıyo bide bana yürü be diyo dalga geçiyo
en sonunda yenge benim bişey dememe gerek yok herşey ortada dedim

açıkçası bu durum sanki sidik yarışına dönüşmüş..
yenge size gelip laf taşıdığında açık ve net bir şekilde ben dedikodudan hiç hoşlanmam buraya bana gelip laf söylersin burda duyduğunuda başkasına söylersin de kestir at. şaşırıp kalacaktır zaten yok bilmem ne falan dersede... valla buraya geldiğin zaman 2 lafından birisi şu şunu dedi bu bunu dedi ben öyle muhabbetlerden hoşlanmıyorum deyin..
çocuklar konusunda yine aynısını yaparsa
açık açık yahu sidik mi yarıştırıyoruz çocuk bu hepsi bi kalıptan çıkmıyor ya hepsi bi farklı.. amma takmışsınız kafanıza deyip asıl onun kafasına taktığını vurun yüzüne
ve ne olursa olsun vurun yüzüne..
eve gelen temizlikçine laf ederse.. eğer siz temizleyecekseniz çağırmayım de.. bak bakalım nasıl susuyor..
boşu boşuna babanneye gidip yok duymadım falan demişsiniz..
soğuk bir şekilde işim vardı müsait değildim açamadım dersiniz olu biter oda sabahın köründe çalmaz kapınızı..
ve bence umursamayın..
baştan siz yüz verdiniz şimdi astar istiyorlar
:22:

çocuk konusunda çok hassasım.belki bana bu kadar laf etmeselerdi umursamazdım ama şimdi oğluma laf söylerlerse diye korkuyorum o yüzden ders vermem gerek sert bi şekilde

ben 12-1 gibi kalkıyorum..yengede ya beni uyandırır yada kalktığımı anlar gelir..neyse geçen gün geldi bende lavaboya gittim oda bebeğimi halının üstünde altını değiştiriyo bende bozuldum tabi.benim açıklarımı arıyo 12 kadar uyuyorum ya bebeğin altı pismi diye allahtanki 9 10 gibi değiştiriyorum gene yatıyorum..

çocuk konusunda çok hassasım.belki bana bu kadar laf etmeselerdi umursamazdım ama şimdi oğluma laf söylerlerse diye korkuyorum o yüzden ders vermem gerek sert bi şekilde

ben 12-1 gibi kalkıyorum..yengede ya beni uyandırır yada kalktığımı anlar gelir..neyse geçen gün geldi bende lavaboya gittim oda bebeğimi halının üstünde altını değiştiriyo bende bozuldum tabi.benim açıklarımı arıyo 12 kadar uyuyorum ya bebeğin altı pismi diye allahtanki 9 10 gibi değiştiriyorum gene yatıyorum..

Bozulmak yerine açıkça söyleseniz bebeğinizle kendinizin ilgileneceğinizi..
Ayrıca ben olsam her geldiklerinde içeri buyur etmem,"işim var,dışarı çıkıyoruz,misarifim gelecek vs." derim.. Neden her kapıyı çaldıklarında içeri alıyorsunuz ki?

canım hiç kafanı takma onların istediği bu zaten ......benim arkamdan eşimin bütün sülalesi konuşuyor ben napayım :64:ama yüzüme gülüyolar ...aynı şekilde eşimin yengeside bana uzakta olduğum için telefonla yetişirdi anlatırdı sana bunu dediler şunu dediler falan ilk zamanlar oralı olmadım en son tavrımı koydum iyi yada kötü hiçbirşey duymak istemiyorum istediklerini desinler zaten sevmiyolar sevsinler diye de uğraşamam dedim.........sonra uzun zaman aramadı bende aramadım zaten bişey yetiştireceği zaman arardı....:37:eşimede söyledim bana böyle şeyler söylüyor sürekli ararsada açmıycam dedim ! eşimde ozamanında çekti ya şimdi seni seyretmek istiyor arayı iyice bozup dedi v.s :36:
hiç oralı olma tavrını koy var böyle insanlar canın sıkıldıkça mutlu oluyorlar sen kocanla iyiysen gerisi kendi çalsın kendi oynasın boşver :64: :71:

Cahilin yolunu aciyorsun konusmasina izin veriyorsun
bu yuzden sende suclusun artik
cahille cahil olup cocugumu kimse gecemez diyecegine
cok sevindim masallah diyip kestirseydin
israr edincede cocugummu batti gozunuze onun annesiyim size laf dusmez diyin

siz karsi cikmazsaniz bu boyle gider..
onlara uymakmi iyi karsi cikip kestirip atmakmi?
kocaman kadinlarsiniz beni buldunuz cekistirecek ne haliniz varsa gorun
allaha yakin bana uzak olun deseniz olay buyumez sanki..

yenge şimdide 9 aylık oğluma kafayı takmış durumda
ben,annem şimdide oğlum ama oğluma tek laf ettirmem
yengenin torunu var oğlumdan 5 6 ay küçük.benim oğlum toplu onun torunu zayıf (her bebek aynı olacak degil ya)anneside güzel bakamıyo bebeğe..

bugün gelmiş bizim kız senin oğlanı geçti yanakları tombul tombul duymamazlıpa geldim (geçen haftada söylemişti)seninki zayıflıyo falan deyince bende benim oğlumu kimse geçemez (sanki yarıştayız) bide aşırı hareketli oğlum bu hala devam ediyo torununu anlatıyo bide bana yürü be diyo dalga geçiyo
en sonunda yenge benim bişey dememe gerek yok herşey ortada dedim

bence acilen soğuk bir set çek aranıza böyle insanların bebeğine de nazarı değer ben bizzat yaşadım kızım birden hastalandı ve kilo verdi hergeçen gün bir daha da o tombişliği yakalayamadık hala da zayıf..canın istemiyorsa açmayıver kapıyı...ne derlerse desinler...senin bi kere "ailemin huzurunu bozuyorsunuz üzüyorsunuz "demen yanlış olmuş;ki onları duymak istediği şey de buydu.aksine; hiç üzüntü işareti verme inadına!istiyorlar ki kocasıyla arası bozulsu,n kavga seslerini duyalım, bu kız ağlasın...takma!dış kapının dış mandalı olurlar ancak.eşin biliyormuş huylarını da samimi olma demiş..al çocuğunu güzelce sıkıca giydir çık dışarı alışverişe..aç neti güzel bişiler izle..kitap oku el işi vs vs..ama onlarla ilgilenme adam yurduna bile koyma!ilkin kudururlar daha gelmek isterler yanına ama zamanla alışılırlar bu duvara ve o duvarın arkasında kalmaya başlarlar mecburen senden yüz bulamayınca!

Son düzenleme:
az görüş uzak dur bu insanlardan:31:
yenge dedikodu yapacağı zaman buna izin verme duymak istemiyorum başka konuları konuşalım de
kocanla iyiysen gerisini salla gitsin canım hiç gidip didişme bile
her ikisiylede en az seviyede görüş mesafeni koru

Boşver takma bayılırlar gelinlerle uğraşmaya benimde eltim hakkında konuşuyolar kulağıma geliyo benim hakkımdada konuşuluyodur eminim amcasının karısı içinde çok uyuyo çok geziyo diyolar o hiç takmaz aynen devam taviz vermez tebrik ediyorum valla sende takma boşveeerrr:52:

hiiç tınlama bence kimseyi, evinin kapısını kapat,huzuruna bak sen boşwer. küçük insanlar küçük işlerle uğraşırmış, boşwer kursun dursunlar çekiştirsinler, kendi küçük dünyalarına seni çekiştirerek renk getirmeye çalışıyolar demekki başka işleri güçleri yok.

Back
X