- 13 Mayıs 2024
- 890
- 2.093
Bakın zaten ayakları taşa takılsa sorunu çözmek için eşimi arıyorlardı. Uzakta keyfimiz yerindeydi lafının özeti aslında hastalık vb sorunlarımız yoktu demek. Üzgünüm ama ben de kendi dedeme baktım annemle birlikte senelerce ve yatalaktı. Kimse çıkıpta gelinlere yüklemedi dedemin sorumluluğunu. Annem boynundan ameliyat oldu 100 kilo adamın altını değiştirip durmaktan. Ben de biliyorum aile mevzusunu bağları verilen emekleri. Ayrıca arabaları var ekstra diğer bir araba ne için lazım onu da anlamadım. Benim dedem vefat ettiğinde ay bizi de memleketinize götürün biraz gezelim diyen birisi benim görümcem. Bunları yeni yeni hatırlıyorum günlerdir üstümüzde kurdukları baskıdan dolayı. Üzgünüm ama şu anki düşüncem konuyu ilk açtığıma göre daha farklı. Eşimi tenzih ediyorum ancak ben torun torba sahibi olacak yaşa gelip elindeki tüm ev arsa babadan kalan her şeyi yiyen sonra da gelininin maaşına göz diken birisine verecek param kalmadı. Babaanne için üzülürüm üzüldüm de desteklemek için manevi olarak arar sorarım ancak artık ben o evden elimi eteğimi çekmek istiyorum. Annesi babası için olsa belki dediğiniz gibi davranabilirdim. Çevrelerinde kimsenin kalmamış olması da benim sorunum değil. Evet genel anlamda sıkıntısız sorunsuz iyi insanlar diyebilirsiniz ancak sürekli para mevzusu o iyiliklerini de çöpe atıyor. Ben it gibi çalışıp üstüne de babaannenin bakım masraflarını karşılamak zorunda değilim. Yıllık iznimi patronumla kavga ederek alıp oraya giderim ancak gittiğim gibi hastane doktor gezer sonra da dönerim. Benim ve eşimin yapacağı bundan sonra bu kadar. Öneride bulunan herkese de çok teşekkür ederim.Canim norolojide tedavi olacak. Örneğin Etlik şehir hastanesinde Parkinson, hareket bozuklugu kliniği, demans , bunama, epilepsi polikliniğinde uzman hocalar var. Her biri kendi içinde küçük küçük uzmanlıklar ayrılmış.
Biz sıra beklerken bir kadın annesini anlatıyordu. Demans yani bunama hissettikleri anda kliniğe getirmişler. İlaçlar ile şeker gibi olmuş. Ben mi yaptım onları diyormuş. Üzülmüş.
Beyin kimyasallari değişiyor. Beyin küçülüyor.
Bir norolojide gösterin.
Siz de haklısınız ama arabaları vb yoksa hastaneye götürmek bile problem.
Görümce bize kiziyirsunuz sizi de anlıyorum ama o kadar zor o kadar zor ki
Babanneme senelerce babam baktı. Annem sinir hastasi oldu. Babam hastalık sahibi oldu.
Babam inatla ilaç kullandirtmadi babanneme. Yaşlılık hastalığı olarak gordu. Üniversite mezunudur babam cahil de değil.
Zannediyorlar ki ilaç uyutur.
Gerekirse uçakla gitsin eşiniz. Araba kiralayın. Eş dosttan isteyin. Baş edemiyorlar ya da bikmislar belli ki.
Doğru doktora götürün. İlaçlarını bir şekilde vereceksiniz onun inisiyatifinde olmayacak.
Valla izin az olabilir bazen aile demek böyle birşey.
Ailelerden uzakta keyfimiz yerindeydi demekle olmuyor bu işler.
Son düzenleme: