- 25 Aralık 2020
- 5.505
- 20.159
- 298
- 41
- Konu Sahibi Pulver2016
-
ah yaaaNe ailemde, ne cevremde bu kadar rezil ve cirkef birsey gormedigim icin, kisacasi soka ugradigim icin asiri sessiz kaldim.
Bir arkadasim.vardi esinin cok psikolojisi bozuktu adam hep sag tarafina yatip gece gunduz dertlenip ben olcem diyodu kadin yavas yavas duyma kaybi yasadi biliyo musunuz sag kulagi kadinin resmen duymuyor, hangi doktora gittiyse cozum bulamadi. Psikolojik diyorlar. Demem o ki su genc yasinda hastalik hastasi hem de nankör bir kocayi ne yapacaksin?
Almanyada yasiyorsan zaten is kolay, ufacik bi bagiris cagiris oldugu an, dik polisi kapiya.
Kaynim eski sevgilisiyle ciddi bir kavga etmisti, Kira kaynimin üzerineydi Buna Ragmen polis kiza Eger istiyosan onu evden uzaklastirabiliriz bir süre demisti.
Sessizce lütfen bütün birikimlerinizi bulamayacakları bir yere taşıyın ve bunu bugün yapın. bunlardan daha da önemlisi pasaportunuzu yanınızdan asla ayırmayın. evinizden ayrılmayın ve yarın bulunduğunuz ülkenin polisine giderek kadına şiddete dair destek veren kurumdan yardım talebinde bulunun. her ülkenin mevzuatı farklı olduğu için burada tavsiye veremiyoruz. en doğrusu bu görüşmeyi hemen gerçekleştirmeniz ve ikisini de evden uzaklaştırmanız.
bir cinnet, her şeyi çzer derler fakat şu anda yurtdışındasınız ve evde de bir değil; iki kişiler. su gibi sakin şekilde halletmeniz lazım. ayrıca sakın ertelemeyin ya da düzelme ihtimaliyle oluruna bırakmayın.
Hastalik hastasi koca bir yana, yilan dilli kaynana bir yana....es kisisi 52, kaynana 78 yasinda!ah yaaa
ben de ailede görmemiştim çünkü annem kavga etmez benim. susar, içine atar. tartışmaz hiç. hiç tartışmadı şimdi arada saçmalıyor gerçi o da senelerce susunca böyle çıkıyor -bu da iyi bir şey değil yani.
neyse babam hiddetlidir. biz öyle sanırdık yani evde arada sırada da olsa bağıran çağıran, sinirlenen tek insan baba olunca...
sonra milleti görünce. ohooooo babam neymiş ki yani.
şoka girdiniz belli, yakıştıramıyorsunuz içine düştüğünüz durumu çok iyi anlıyorum ama başa gelen de çekilir
ya bu kaynanayı bir şekilde def edeceksiniz
ya bu durumda kendinizi ezdirmeyecek sinirlerinizi bozmalarına izin vermeyeceksiniz
ya da bittiyse bitti herifi yllayacaksınız önemli olan sizsiniz. bir şekilde kendinizi bu durumdan sıyırmak durumundasınız.
aman diyim
hanımefendi olmak her zaman da çözüm olmuyor.
Boyle guclu kadinlara hastayiiimmAlmanya'dayim. Altin Para bankada, araba yok. Tum kimlik ve önemli belgeleri de her optimale karsi saglam bir yere kaldirayim.
Kaynananin azicik akli varsa, duzgun durmayi dener.
Ya Rabbim, sen gül gibi buyu, oku et , cahil yasli kaynana gelsin, hayatini altust etsin...yok öyle yagma. Is hayatimda kilic kusanmaya alisigim, duyguya yer olmadigini bilirim de. Ama ailede Boyle birseyi hiiccccc hesaba katamadim....
Destekleriniz icin tesekkur ederim
Basliyorum....
Hastalik hastasi koca bir yana, yilan dilli kaynana bir yana....es kisisi 52, kaynana 78 yasinda!
Ana ogul birlikte yaslansinlar. Dun omrumden omur gitti. Normalde tansiyonum dusuk, tansiyonum firladi, nefes filan kesildi.
Yorum yapan herkesi dinleyerek, kendimi her turlu saglama alarak, gercekten bu duruma son veriyorum. Omurlerinin geri kalaninda bana Bela okuyarak yasarlar, ugrasacak bir hobileri olur
43! Zaten ilginc olan da bu ya, bu yasta, daha ilk agzini actiginda "sen kimsin haddini yerini bil, bilmiyorsan da gule gule" demek yerine ezik davrandim! Ofkem kendime, kendime saygimi kaybedip, onunla asagilik konusmasina izin verdigim icin. Ama dedigim gibi, buraya kadar, siniri cektim.Sen kac yasindasin? Yazdiysan kacirmisim
5 yil once bosanmadan geri donduk
Yarim kalmis olayi tamamlamam gerektigini gosterdi hayat zaten....Keşke vazgeçmeseydiniz.
43! Zaten ilginc olan da bu ya, bu yasta, daha ilk agzini actiginda "sen kimsin haddini yerini bil, bilmiyorsan da gule gule" demek yerine ezik davrandim! Ofkem kendime, kendime saygimi kaybedip, onunla asagilik konusmasina izin verdigim icin. Ama dedigim gibi, buraya kadar, siniri cektim.
Adam 3 yıla prostat olur o zamanı bu pimpirikliği ile düşünemiyorum. Sen daha 43 yaşındasın yol ver gitsinHastalik hastasi koca bir yana, yilan dilli kaynana bir yana....es kisisi 52, kaynana 78 yasinda!
Ana ogul birlikte yaslansinlar. Dun omrumden omur gitti. Normalde tansiyonum dusuk, tansiyonum firladi, nefes filan kesildi.
Yorum yapan herkesi dinleyerek, kendimi her turlu saglama alarak, gercekten bu duruma son veriyorum. Omurlerinin geri kalaninda bana Bela okuyarak yasarlar, ugrasacak bir hobileri olur
Koca eşşek kadar adam yahu öğürüp böğürmek nedir çakacan ağzına iki taneBir sure once kayinvalidenin 3 ay kadar bize kalmaya geldigi ile ilgili konu acmistim. Esim yokken kaynananin yuzume soyledigi laflar bardagi asinca, yillik iznimi kullanip kisa bir sure Turkiye'de annemin yaninda kaldim. Cok iyi moral depolayip, geri dondum. Bundan sonrasini biraz gecmise giderek anlatacagim. Bundan 4 yil kadar once esim cok kotu bir kaza gecirdi, tek basima o kadar korktum ki, manevi olarak yalniz bogusmak beni cok yipratti. Bundan sonra esim her ufak aksaklik yasadiginda, asiri tepki vermeye basladi; bogazina su kactiginda olecekmis gibi kendini ordan oraya firlatmasi bunlara bir ornek. Kisaca en ufak bir olayda "resmen Hop oturdum kop kalktim" ve yine birgun elini kesti (gercekten abartilacak durum degil), oylesine buyuk tepki gosterdi ki, parmagi tamamen koptu filan sandim ve ciglik atmaya basladim. "Her en ufak olayda boyle yapiyorsun, bak bana kafayi yedirteceksin, birsey oldugunda cidden yardim edemeyecegim"
Ve beklenilen gun geldi. Dun yemek yerken, aci biber esimin bogazina kacti ve bogurmeye kendini oradan oraya atmaya, tepinmeye, oksurmeye ogurmeye basladi. Kaynana da paniklemeye basladi "sakin olun, birazdan duzelir" desem de kimseyi sakinlestiremedim, esim ogurme bogurme sesini iyice arttirdi ve sinirlerim o kadar lacka olmus ki, ciglik atip odama gittim. Bu arada gercek bir bogulma olmadigini, annesinin de etkisiyle 100 kat arttirilmis tepki oldugunu belirteyim. Yoksa bogulan birini ortada birakmiyorum yani.
E tabi benim neden ciglik atmis olabilecegimi, neden sakin birinin birden Boyle olabildigi kaynananin umurunda degil. Meger bana karsi olan kinini Kusmak icin zaman kolluyormus. 5 yil once bosanmadan geri donduk. Bu olayi biz coktan kapattik, ama kaynana kinini hic azaltmamis. "Seni 1 kere affettim, 2.defa affetmem. Senin gibi birini 10 defa cebimden cikaririm. Aptalsin sen. Ayrica benim oglumun kaza gecirme sebebi sensin" aklimda en cok kalanlar. Ve evet, esim "Anne sakin ol biraz" dese de, ardimdan odada "haklisin annecim, bu boyle iste, ciddiye bile alma bunu" dedigini duydum!
Ve az once esim "seni cok seviyorum" diye sarilarak uyandi!!!!! Bes karis suratimi gorunce de "uzatacak misin, dun kapandi olay" diye kestirip atti!!! Ana ogul iceride kahvalti yapiyorlar. Ve 2 saate misafirimiz gelecek, dun geceden sismis gozler ve azmis migrenimle yatagimdan cikamiyorum.
Su an kayinvalideden mi esimden mi daha cok igreniyorum bilmiyorum.
Misafir yaninda da Surat asmak olmaz. Ne yapayim?!?
Ay ben şok!Hastalik hastasi koca bir yana, yilan dilli kaynana bir yana....es kisisi 52, kaynana 78 yasinda!
Abooo ben aslaaa eşime vermem yillaaaarrrrrdir hem deEşiniz kaza öncesi de böyle hastalık hastası panik birisi miydi? Kazadan sonra olduysan terapiye götürün lütfen travma sonrası davranış bozukluğu olabilir. Bence sizin eşinize karşı sabrınız kalmamış çok olay olmuş bunlarda tuzu biberi olmuş. Boşverin kaynanayı kendinize şu soruyu sorun; Türk kahvesi yaptınız en köpüklü olanı siz mi alırsınız eşinize mi verirsiniz? (Komik gelicek ama bu ve bunun gibi basit sorular iliski yapitasinda kült sorulardir.) Çok kızgın olmanıza rağmen eşime verirdim diyorsanız evliliğinizi kurtarmak için çabalayın değilse sizin içinizde çoktan bitmiş bırakın kopsun.
Misafir sizden onemli degil agirlasinlar anacigiyla benceBir sure once kayinvalidenin 3 ay kadar bize kalmaya geldigi ile ilgili konu acmistim. Esim yokken kaynananin yuzume soyledigi laflar bardagi asinca, yillik iznimi kullanip kisa bir sure Turkiye'de annemin yaninda kaldim. Cok iyi moral depolayip, geri dondum. Bundan sonrasini biraz gecmise giderek anlatacagim. Bundan 4 yil kadar once esim cok kotu bir kaza gecirdi, tek basima o kadar korktum ki, manevi olarak yalniz bogusmak beni cok yipratti. Bundan sonra esim her ufak aksaklik yasadiginda, asiri tepki vermeye basladi; bogazina su kactiginda olecekmis gibi kendini ordan oraya firlatmasi bunlara bir ornek. Kisaca en ufak bir olayda "resmen Hop oturdum kop kalktim" ve yine birgun elini kesti (gercekten abartilacak durum degil), oylesine buyuk tepki gosterdi ki, parmagi tamamen koptu filan sandim ve ciglik atmaya basladim. "Her en ufak olayda boyle yapiyorsun, bak bana kafayi yedirteceksin, birsey oldugunda cidden yardim edemeyecegim"
Ve beklenilen gun geldi. Dun yemek yerken, aci biber esimin bogazina kacti ve bogurmeye kendini oradan oraya atmaya, tepinmeye, oksurmeye ogurmeye basladi. Kaynana da paniklemeye basladi "sakin olun, birazdan duzelir" desem de kimseyi sakinlestiremedim, esim ogurme bogurme sesini iyice arttirdi ve sinirlerim o kadar lacka olmus ki, ciglik atip odama gittim. Bu arada gercek bir bogulma olmadigini, annesinin de etkisiyle 100 kat arttirilmis tepki oldugunu belirteyim. Yoksa bogulan birini ortada birakmiyorum yani.
E tabi benim neden ciglik atmis olabilecegimi, neden sakin birinin birden Boyle olabildigi kaynananin umurunda degil. Meger bana karsi olan kinini Kusmak icin zaman kolluyormus. 5 yil once bosanmadan geri donduk. Bu olayi biz coktan kapattik, ama kaynana kinini hic azaltmamis. "Seni 1 kere affettim, 2.defa affetmem. Senin gibi birini 10 defa cebimden cikaririm. Aptalsin sen. Ayrica benim oglumun kaza gecirme sebebi sensin" aklimda en cok kalanlar. Ve evet, esim "Anne sakin ol biraz" dese de, ardimdan odada "haklisin annecim, bu boyle iste, ciddiye bile alma bunu" dedigini duydum!
Ve az once esim "seni cok seviyorum" diye sarilarak uyandi!!!!! Bes karis suratimi gorunce de "uzatacak misin, dun kapandi olay" diye kestirip atti!!! Ana ogul iceride kahvalti yapiyorlar. Ve 2 saate misafirimiz gelecek, dun geceden sismis gozler ve azmis migrenimle yatagimdan cikamiyorum.
Eşinizin tedavi olmaya ihtiyacı var. Böyle şeylerde zaten sakin,soğukkanlı kalmak gerekir. Ortalığı velveleye vermek kimseye yarar sağlamadığı gibi her şey daha da sarpa sarar. Benim annemde de vardır bu, karnım ağrıyor desem Hay Allah ne oldu, neyin var, kendine dikkat etmiyorsun, doktora gittin mi? vs. Ben de aksine böyle şeylerde soğukkanlı oluyorum ve hastalık vs durumlarını ciddi olmadıkça pek sallamam. Bilmiyorum ters tepki mi oldu üstümde annem çok sıkboğaz edince. Kendisi mesela hasta olmadan hemen antibiyotik kullanır. Ben de ıhlamurla iyileşeceğim diye uğraşırım, anca öksürmekten boğazlarım tahriş olunca falan giderim. Size gelince, annesi ağzından böyle şeyler çıkarken sonrasını düşünmeden umarsızca konuşmuş. Eşiniz de annesinin etkisiyle ağzından kaçıracağını kaçırmış. Bir de şöyle bir durum var, kendi hatalarını görmezden gelip de başkalarının hatalarını başlarına kakan cinslerden eşiniz ve annesi. Kendileri yapınca özüre bile gerek yok, gayet normaldi, siz de onları sinir etmeseymişsiniz, haklıydılar söylediklerinde, siz zaten şöylesiniz de böylesiniz de diye kendilerini haklı bulmak ve de konuyu kapatmak için 1001 tane sebepleri olur. Size gelince 1 tane hatayı senelerce içlerinde tutup her şeyde başınıza kakabilirler. Böyle kişiler ruh emici gibi, kindar. Annesi eşinizi dolduruyor da olabilir, öyle gibi duruyor. Eşiniz normalde de böyle mi, yoksa annesi gelince mi böyle? Eşiniz yaşadığı kazanın travmasını atlatmak için tedavi görmeli.Tam da bilemiyorum durumu ama eşiniz hep böyle ise bu adamla yaşamak zor. Yok böyle değildi de kazadan sonra bu şekilde olduysa ve sadece annesi geldiğinde böyle oluyorsa, belki eşiniz bir tedavi ve de annesiyle mesafe sonrasında daha iyi olabilir. Hayırlısı olsun, zor bir durum. Ben de olsam ben de keçileri kaçırabilirdim. Ama öncesinde eşimin tedavi olmasını ve annesiyle sınırlarını korumamızı sağlayıp da ona göre kafamdakileri şekillendirirdim diye düşünüyorum.Bir sure once kayinvalidenin 3 ay kadar bize kalmaya geldigi ile ilgili konu acmistim. Esim yokken kaynananin yuzume soyledigi laflar bardagi asinca, yillik iznimi kullanip kisa bir sure Turkiye'de annemin yaninda kaldim. Cok iyi moral depolayip, geri dondum. Bundan sonrasini biraz gecmise giderek anlatacagim. Bundan 4 yil kadar once esim cok kotu bir kaza gecirdi, tek basima o kadar korktum ki, manevi olarak yalniz bogusmak beni cok yipratti. Bundan sonra esim her ufak aksaklik yasadiginda, asiri tepki vermeye basladi; bogazina su kactiginda olecekmis gibi kendini ordan oraya firlatmasi bunlara bir ornek. Kisaca en ufak bir olayda "resmen Hop oturdum kop kalktim" ve yine birgun elini kesti (gercekten abartilacak durum degil), oylesine buyuk tepki gosterdi ki, parmagi tamamen koptu filan sandim ve ciglik atmaya basladim. "Her en ufak olayda boyle yapiyorsun, bak bana kafayi yedirteceksin, birsey oldugunda cidden yardim edemeyecegim"
Ay ben şok!
Eşinizi, anlattiginiz o davranışlari sebebiyle? 20lerin ortasi veya 30larin başında gibi düşünmüştüm.
Yaptiklari psikolojik kaynakli bile olsa hic normal değil.
Kadin desen 80e merdiven dayamış, dunyaya kazık cakmadiysa, ahir ömründe iki hayir işle, gönül yap. Dunyani değiştirmeden Oğlunun yuvasını yıkıp gitme.
Ama bu dengesiz ana oğulla bu evlilik çok sürmez.
Suçunu kabullenmeyen insanlara kavgayla kendinizi anlatamazsınız. Deli muamelesi yaparlar adama. Tecrubeyle sabit
Eşinizin tedavi olmaya ihtiyacı var. Böyle şeylerde zaten sakin,soğukkanlı kalmak gerekir. Ortalığı velveleye vermek kimseye yarar sağlamadığı gibi her şey daha da sarpa sarar. Benim annemde de vardır bu, karnım ağrıyor desem Hay Allah ne oldu, neyin var, kendine dikkat etmiyorsun, doktora gittin mi? vs. Ben de aksine böyle şeylerde soğukkanlı oluyorum ve hastalık vs durumlarını ciddi olmadıkça pek sallamam. Bilmiyorum ters tepki mi oldu üstümde annem çok sıkboğaz edince. Kendisi mesela hasta olmadan hemen antibiyotik kullanır. Ben de ıhlamurla iyileşeceğim diye uğraşırım, anca öksürmekten boğazlarım tahriş olunca falan giderim. Size gelince, annesi ağzından böyle şeyler çıkarken sonrasını düşünmeden umarsızca konuşmuş. Eşiniz de annesinin etkisiyle ağzından kaçıracağını kaçırmış. Bir de şöyle bir durum var, kendi hatalarını görmezden gelip de başkalarının hatalarını başlarına kakan cinslerden eşiniz ve annesi. Kendileri yapınca özüre bile gerek yok, gayet normaldi, siz de onları sinir etmeseymişsiniz, haklıydılar söylediklerinde, siz zaten şöylesiniz de böylesiniz de diye kendilerini haklı bulmak ve de konuyu kapatmak için 1001 tane sebepleri olur. Size gelince 1 tane hatayı senelerce içlerinde tutup her şeyde başınıza kakabilirler. Böyle kişiler ruh emici gibi, kindar. Annesi eşinizi dolduruyor da olabilir, öyle gibi duruyor. Eşiniz normalde de böyle mi, yoksa annesi gelince mi böyle? Eşiniz yaşadığı kazanın travmasını atlatmak için tedavi görmeli.Tam da bilemiyorum durumu ama eşiniz hep böyle ise bu adamla yaşamak zor. Yok böyle değildi de kazadan sonra bu şekilde olduysa ve sadece annesi geldiğinde böyle oluyorsa, belki eşiniz bir tedavi ve de annesiyle mesafe sonrasında daha iyi olabilir. Hayırlısı olsun, zor bir durum. Ben de olsam ben de keçileri kaçırabilirdim. Ama öncesinde eşimin tedavi olmasını ve annesiyle sınırlarını korumamızı sağlayıp da ona göre kafamdakileri şekillendirirdim diye düşünüyorum.
Esim kaza sonrasi her ufak olayi abartmaya basladi ama anasi varken gercekten 10000 milyon katti uzerine....defalarca dedim tedavi olsun diye, cevap "hersey senin yuzunden oluyor, git sen tedavi ol"Benim kocamda öyle ayağı taşa takılsa inler durur hele annesi Kurban olurummm diye kosunca iyice coşarlar 2 kere doğum yaptım yanıklar kırıklar yaşadım hiç böyle tepkiler vermedim ya sinirlerinin bozulmasına hak veriyorum açıkçası ama kaynana varken ay noldu noldu diye koştur bari
Hakkınızda hayırlısı olsun umarım. Üzücü gerçekten bu şekilde tavırlara maruz kalmanız.Esim kaza sonrasi her ufak olayi abartmaya basladi ama anasi varken gercekten 10000 milyon katti uzerine....defalarca dedim tedavi olsun diye, cevap "hersey senin yuzunden oluyor, git sen tedavi ol"
Dun aksam yuruyusten eve geldim. Dun bana verilen tavsiyelerdeki gibi, plani devreye alacagim dedim. Ve Eve gittigimde ne goreyim? Kaynana hasta, basi mi ne agriyormus, odasinda yatiyordu! Ve esimden o muthis cumle geldi "senin yuzunden oldu"
Sabah uyandim, kaynana ile karsilasmadan giyinip ciktim, esim zaten sabahlari erken uyanmaz....ilk once ise gidiyorum, ardindan da ilk buldugum avukata....
Benim çocuklar bebekken azıcık bir yerlerine bir şey olsa örneğin parmaklarına büyütürlerde büyütürlerdi kapanış o parmağı uyuyana kadar öperek olurdu.Esiniz travmayı bir kenara bırakırsam olgunlaşmamış biri, her olay abartı ve çözümsüz.Annesini görünce iyice ufalmış sanki zamanında annesine yapamadığı nazlari bir bir çıkarıyor,anamda anam diye bir hâl olmuş.......Esim kaza sonrasi her ufak olayi abartmaya basladi ama anasi varken gercekten 10000 milyon katti uzerine....defalarca dedim tedavi olsun diye, cevap "hersey senin yuzunden oluyor, git sen tedavi ol"
Dun aksam yuruyusten eve geldim. Dun bana verilen tavsiyelerdeki gibi, plani devreye alacagim dedim. Ve Eve gittigimde ne goreyim? Kaynana hasta, basi mi ne agriyormus, odasinda yatiyordu! Ve esimden o muthis cumle geldi "senin yuzunden oldu"
Sabah uyandim, kaynana ile karsilasmadan giyinip ciktim, esim zaten sabahlari erken uyanmaz....ilk once ise gidiyorum, ardindan da ilk buldugum avukata...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?