Esimin asiri tepkileri, evdeki kaynana ile birlesince

Eşiniz tedavi goruyor mu, konuya odaklanamadim adamin devamli kendini etrafa firlatip öğğ böğğ yapma meselesinden. Ben kvde den önce bu hareketlere katlanamazdim hiç mi disarda en ufak bir şey yiyip içmiyor.
Bu adamla ne disari cikilir, ne tatile gidilir. Eziyet

Son düzenleme:
Sanırım çocuğunuz yok , iyi ki de yok .. sizi bağlayan bir şey göremedim bence eşinize olan sevginiz de bitmiş ite kalka devam ettirmek ancak ruh sağlığınızı bozar çünkü şizofreni olmasa da ciddi kişiliklerinde tuafliklar sezdim ve kendilerinin tuaf olduğunu da asla kabul etmiyorlar. Böyleleri kendilerinde sorun görmez siz büyütüyor olursunuz böyle böyle de ruh sağlığınızı bozarsiniz . Her yuvanın hemen yıkılması taraftarı değilim ancak bazı evliliklerin de kangrenli bir organ olduğunu düşünüyorum ve kesilip iyileşmesi gerektiğine inanıyorum. Sizin evliliginiz de bana bu duyguyu verdi . Bence bosanip kendinize iyilik yapıp sıfırdan temiz sağlıklı bir sayfa açıp başlamalısıniz..

Kaynana boyle konusurken sizin agziniz armut mu topluyordu verseydiniz cevabini? Kocanizdan sizi savunmasini beklerseniz cok beklersiniz. Uzatma diyince duyduklarinizi vuramadiniz mi yuzune? Senin hastalik hastaligin yuzunden boyle oldum bu da boyle diyorsun ya diyemediniz mi? Kocaniza terapiyi sart kosun, bu sekilde psikolojiniz daha da bozulur. Misafir sizin misafirinizse kaynanayala muhatap olmadan agirlayin. Onlarin misafiriyse hosgeldin diyip cekilin. Misafir gidince de kaynanaya ayni sekilde misliyle yanitinizi verin.

Siz de bir gun aynisini yapin. Bir suru laf soyleyin sabah neseyle sarki soyleyerek opup dun dunde kaldi diyin bakalim o dun dunde kalacak mi?

Siz de bir gun aynisini yapin. Bir suru laf soyleyin sabah neseyle sarki soyleyerek opup dun dunde kaldi diyin bakalim o dun dunde kalacak mi?
Ben çocuk yapmayın demeye geldim, gidiyorum
Cocuk yok ve gercekten iyi ki de yok. Zaten kaynana daha once saglik problemimden dolayi cocuk yapamama ithaf ederek de lafini koydu. ( buraya geldiginden beri farkli konularda durmadan laf sokuyor) . Yilan dilli kaynana, Ana ogul beni delirtip, "o kendi manyakti" demeye ant icmisler gibi hareketler bunlar. Neden 3 ay derseniz, onu da esim istedi, kayinpeder Corona doneminde vefat etti, "annem yalniz kaldi, degisiklik olsun" dedi.

Misafir, kayinvalidenin de 20 yıldır tanidigi , esimin en iyi arkadaslarindan biriydi, 2 cocuguyla geldi. Cocuklarla cok keyifli vakit gecirdim, ufaklik benimle konusuyor, kaynana bir yandan "ne anlatiyor Sana" diye soruyor dili bilmedigi icin. Misafir varken, inanilmaz guleryuzluydum, zira cocuklar cok tatli. Ama gittiklerinden beri yuzum gulmuyor, suratim 5 karis. Daha fazla Surat gormemek icin kendimi disari attim "yuruyuse cikiyorum, ardindan arkadasimla bulusuyorum, gec gelirim" dedim. Ama bu tabi ki cozum degil.

O kadar hakaret sirasinda ne yaptigimi sorarsaniz: "haklisiniz, Ben dediginiz gibiyim, hatta dediginizden daha da igrenc, dunyanin en pislik kadiniyim. Demek ki siz zamaninda, herkesin dedigi gibi bu sivri dilinizle ne kadar ah almissiniz ki, Allah basiniza beni gelin, oglunuza da karisi olarak cikarmis" diye haykirdim.

Ben hayatimda hickimseyle bu kadar alcakca konusmalar yapmadim.

Su an ofkemden yuruyorum. Ama esas ofkem kendime. Ben hangi ara, bu kadar seviyesiz bir durumun icine dahil oldum? Hangi ara kendime olan saygimi yitirdim?

Eşiniz kaza öncesi de böyle hastalık hastası panik birisi miydi? Kazadan sonra olduysan terapiye götürün lütfen travma sonrası davranış bozukluğu olabilir. Bence sizin eşinize karşı sabrınız kalmamış çok olay olmuş bunlarda tuzu biberi olmuş. Boşverin kaynanayı kendinize şu soruyu sorun; Türk kahvesi yaptınız en köpüklü olanı siz mi alırsınız eşinize mi verirsiniz? (Komik gelicek ama bu ve bunun gibi basit sorular iliski yapitasinda kült sorulardir.) Çok kızgın olmanıza rağmen eşime verirdim diyorsanız evliliğinizi kurtarmak için çabalayın değilse sizin içinizde çoktan bitmiş bırakın kopsun.

Siz pasif davranıyorsunuz. İlk konunuzda da dedim. Bu böyle olmaz.
E ama sen cok pasifsin, Laf söyleyip durmuyorlar sonra sende sadece evden gidiyosun. Diyemiyormusun topla esyani oglunuda Al Git diye
O kadar hakaret sirasinda ne yaptigimi sorarsaniz: "haklisiniz, Ben dediginiz gibiyim, hatta dediginizden daha da igrenc, dunyanin en pislik kadiniyim. Demek ki siz zamaninda, herkesin dedigi gibi bu sivri dilinizle ne kadar ah almissiniz ki, Allah basiniza beni gelin, oglunuza da karisi olarak cikarmis" diye haykirdim.

Ama haklisiniz. Defol git diye ikisini de kovmam gerek.

Ne ailemde, ne cevremde bu kadar rezil ve cirkef birsey gormedigim icin, kisacasi soka ugradigim icin asiri sessiz kaldim.

Eve gidin, kimsenin birsey demesine izin vermeden sizinle konuşmadan kvnizi çağırın. Tamamen üst tondan ona laf sokan, ona aptal diyen biri ile aynı evde kalmak istemediğinizi söyleyin. Zaten eşiniz yine kendini yerden yere atar. Ona da küçümser bir ifade ile erişkin gibi davranması gerektiğini söyleyin. Surat asmak pasif agresif bir eylem. Erişkin olup yüzüne karşı sorun. Ona bu lafları ne cüretle söylediğinizi hesabını sorun.

Kaza oncesi boyle degildi, ve defalarca tedaviye Git dediysem de "sen abartiyorsun" diyerek reddetti. Dedigim gibi, kaynana oncesinde hic bu derece sorunlar olmadi. Esim Panik davransa bile, Boyle havada ucusan hakaretler olmadi.

Evin ortasina kaynana Bomba gibi dustu. Ya da uzakta oldugu ve gorusmedigim icin, Ana kuzusu oldugunu, belki de yillardir arkamdan konustuklarini hic duymadigim icin, kisaca dedigi gibi "aptal" oldugum icin farketmedigim icin sorun olmadigini dusunuyordum
Bunu yapicam, ancak bu durumda kavga kiyamet cikacagi icin, nasil durus sergileyim? Zira bu konusma sonrasi ayni cati altinda uyuyamayiz. Tavsiyeniz nedir? Not: kira sozlesmesinde esimle ortak imza var, beni evden atamaz, atma tesebbusunde polis gerekeni yapar ona

Hangi ülkede yasiyorsun?

Arkadasin önerisi gercekden cok güzel.

En ufak bir kavga belirtisinde cagir polisi attir ikisinide evden.
Asla Evi sen terk etme.

Evde altinin paran varsa onlari sakla, araba kimin Adina? Anahtarlari topla elinin altinda olmasin.

Bir arkadasim.vardi esinin cok psikolojisi bozuktu adam hep sag tarafina yatip gece gunduz dertlenip ben olcem diyodu kadin yavas yavas duyma kaybi yasadi biliyo musunuz sag kulagi kadinin resmen duymuyor, hangi doktora gittiyse cozum bulamadi. Psikolojik diyorlar. Demem o ki su genc yasinda hastalik hastasi hem de nankör bir kocayi ne yapacaksin?

Almanya'dayim. Altin Para bankada, araba yok. Tum kimlik ve önemli belgeleri de her optimale karsi saglam bir yere kaldirayim.
Kaynananin azicik akli varsa, duzgun durmayi dener.
Ya Rabbim, sen gül gibi buyu, oku et , cahil yasli kaynana gelsin, hayatini altust etsin...yok öyle yagma. Is hayatimda kilic kusanmaya alisigim, duyguya yer olmadigini bilirim de. Ama ailede Boyle birseyi hiiccccc hesaba katamadim....

Destekleriniz icin tesekkur ederim

Basliyorum....

Almanyada yasiyorsan zaten is kolay, ufacik bi bagiris cagiris oldugu an, dik polisi kapiya.
Kaynim eski sevgilisiyle ciddi bir kavga etmisti, Kira kaynimin üzerineydi Buna Ragmen polis kiza Eger istiyosan onu evden uzaklastirabiliriz bir süre demisti.

Sessizce lütfen bütün birikimlerinizi bulamayacakları bir yere taşıyın ve bunu bugün yapın. bunlardan daha da önemlisi pasaportunuzu yanınızdan asla ayırmayın. evinizden ayrılmayın ve yarın bulunduğunuz ülkenin polisine giderek kadına şiddete dair destek veren kurumdan yardım talebinde bulunun. her ülkenin mevzuatı farklı olduğu için burada tavsiye veremiyoruz. en doğrusu bu görüşmeyi hemen gerçekleştirmeniz ve ikisini de evden uzaklaştırmanız.
bir cinnet, her şeyi çzer derler fakat şu anda yurtdışındasınız ve evde de bir değil; iki kişiler. su gibi sakin şekilde halletmeniz lazım. ayrıca sakın ertelemeyin ya da düzelme ihtimaliyle oluruna bırakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…