- 11 Ağustos 2022
- 1.100
- 1.834
- 53
- Konu Sahibi Pulver2016
-
Keşke eşinizi 5 sene önce affetmeseydiniz.Cok anneci.Kaynana kim ki hadsiz onunla evli değilsiniz eşinizle evlisiniz.Bir sure once kayinvalidenin 3 ay kadar bize kalmaya geldigi ile ilgili konu acmistim. Esim yokken kaynananin yuzume soyledigi laflar bardagi asinca, yillik iznimi kullanip kisa bir sure Turkiye'de annemin yaninda kaldim. Cok iyi moral depolayip, geri dondum. Bundan sonrasini biraz gecmise giderek anlatacagim. Bundan 4 yil kadar once esim cok kotu bir kaza gecirdi, tek basima o kadar korktum ki, manevi olarak yalniz bogusmak beni cok yipratti. Bundan sonra esim her ufak aksaklik yasadiginda, asiri tepki vermeye basladi; bogazina su kactiginda olecekmis gibi kendini ordan oraya firlatmasi bunlara bir ornek. Kisaca en ufak bir olayda "resmen Hop oturdum kop kalktim" ve yine birgun elini kesti (gercekten abartilacak durum degil), oylesine buyuk tepki gosterdi ki, parmagi tamamen koptu filan sandim ve ciglik atmaya basladim. "Her en ufak olayda boyle yapiyorsun, bak bana kafayi yedirteceksin, birsey oldugunda cidden yardim edemeyecegim"
Ve beklenilen gun geldi. Dun yemek yerken, aci biber esimin bogazina kacti ve bogurmeye kendini oradan oraya atmaya, tepinmeye, oksurmeye ogurmeye basladi. Kaynana da paniklemeye basladi "sakin olun, birazdan duzelir" desem de kimseyi sakinlestiremedim, esim ogurme bogurme sesini iyice arttirdi ve sinirlerim o kadar lacka olmus ki, ciglik atip odama gittim. Bu arada gercek bir bogulma olmadigini, annesinin de etkisiyle 100 kat arttirilmis tepki oldugunu belirteyim. Yoksa bogulan birini ortada birakmiyorum yani.
E tabi benim neden ciglik atmis olabilecegimi, neden sakin birinin birden Boyle olabildigi kaynananin umurunda degil. Meger bana karsi olan kinini Kusmak icin zaman kolluyormus. 5 yil once bosanmadan geri donduk. Bu olayi biz coktan kapattik, ama kaynana kinini hic azaltmamis. "Seni 1 kere affettim, 2.defa affetmem. Senin gibi birini 10 defa cebimden cikaririm. Aptalsin sen. Ayrica benim oglumun kaza gecirme sebebi sensin" aklimda en cok kalanlar. Ve evet, esim "Anne sakin ol biraz" dese de, ardimdan odada "haklisin annecim, bu boyle iste, ciddiye bile alma bunu" dedigini duydum!
Ve az once esim "seni cok seviyorum" diye sarilarak uyandi!!!!! Bes karis suratimi gorunce de "uzatacak misin, dun kapandi olay" diye kestirip atti!!! Ana ogul iceride kahvalti yapiyorlar. Ve 2 saate misafirimiz gelecek, dun geceden sismis gozler ve azmis migrenimle yatagimdan cikamiyorum.
Su an kayinvalideden mi esimden mi daha cok igreniyorum bilmiyorum.
Misafir yaninda da Surat asmak olmaz. Ne yapayim?!?
Misafirin yanında hiç bir şey olmamış gibi davranın. İnsanlara laf vermeyin böyle kaynanalar millete sizi kötü göstermek için bak naptı sizin yanınızda diye de konuşur. Onlar gittikten sonra yine tavrınızı alın. O sizi değil siz onu sıkıntılı gösterin. Dedikleri şeyler ağır olmuş. Ben bu lafları kaldıramam ama güvencem var onunla etkisiyle rahat olurum. Sizi bilmediğim için bişey diyemiyorum kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek güvenceniz varsa sizde kadının yüzüne herşeyi söyleyin Susmanız birşeyi değiştirmicek. Burda gördüğüm kadarıyla böyle durumlarda eşler çoğunlukla annesinin yanında olup ucu boşanmaya gidiyor
Size hakaret edecek cesareti nereden buluyor anlamadım . Üç ay ne işi var sizde onu da anlamadım . Eşiniz küçük bir kız çocuğu gibi . Yani ne bileyim insanın cinsel arzusunu öldürür bu adam .
Dediginiz gibi, oncelikle misafir yaninda olabildigince sakin olacagim.Ana oğul ne yaşıyorlar acaba? Eşinizin iki yüzlülüğü halis mi ya. Böylesine katlanılmaz. Kv gitse de kalsa da eşiniz de bir şeylerin değişeceği yok gibi. Ağır Ana kuzusu vakası.
Onlar size nasılsa sizde onlara öyle olun. Kocanız yokken kayınvalidenize hakettiği gibi davranın, kocanız varken annecim diyin. Böyle insanlar böyle davranışlardan anlar inanın. Kocanızın kazadan sonra psikolojisi bozulmuş anladığım kadarıyla, bende depremden beri bazı şeylere istemsiz aşırı tepki gösteriyorum, çok kaygı duyuyorum.. Belki profesyonel bir desteği uygun bir dille teklif edebilirsiniz, kendisi içinde yorucu olmalı..Bir sure once kayinvalidenin 3 ay kadar bize kalmaya geldigi ile ilgili konu acmistim. Esim yokken kaynananin yuzume soyledigi laflar bardagi asinca, yillik iznimi kullanip kisa bir sure Turkiye'de annemin yaninda kaldim. Cok iyi moral depolayip, geri dondum. Bundan sonrasini biraz gecmise giderek anlatacagim. Bundan 4 yil kadar once esim cok kotu bir kaza gecirdi, tek basima o kadar korktum ki, manevi olarak yalniz bogusmak beni cok yipratti. Bundan sonra esim her ufak aksaklik yasadiginda, asiri tepki vermeye basladi; bogazina su kactiginda olecekmis gibi kendini ordan oraya firlatmasi bunlara bir ornek. Kisaca en ufak bir olayda "resmen Hop oturdum kop kalktim" ve yine birgun elini kesti (gercekten abartilacak durum degil), oylesine buyuk tepki gosterdi ki, parmagi tamamen koptu filan sandim ve ciglik atmaya basladim. "Her en ufak olayda boyle yapiyorsun, bak bana kafayi yedirteceksin, birsey oldugunda cidden yardim edemeyecegim"
Ve beklenilen gun geldi. Dun yemek yerken, aci biber esimin bogazina kacti ve bogurmeye kendini oradan oraya atmaya, tepinmeye, oksurmeye ogurmeye basladi. Kaynana da paniklemeye basladi "sakin olun, birazdan duzelir" desem de kimseyi sakinlestiremedim, esim ogurme bogurme sesini iyice arttirdi ve sinirlerim o kadar lacka olmus ki, ciglik atip odama gittim. Bu arada gercek bir bogulma olmadigini, annesinin de etkisiyle 100 kat arttirilmis tepki oldugunu belirteyim. Yoksa bogulan birini ortada birakmiyorum yani.
E tabi benim neden ciglik atmis olabilecegimi, neden sakin birinin birden Boyle olabildigi kaynananin umurunda degil. Meger bana karsi olan kinini Kusmak icin zaman kolluyormus. 5 yil once bosanmadan geri donduk. Bu olayi biz coktan kapattik, ama kaynana kinini hic azaltmamis. "Seni 1 kere affettim, 2.defa affetmem. Senin gibi birini 10 defa cebimden cikaririm. Aptalsin sen. Ayrica benim oglumun kaza gecirme sebebi sensin" aklimda en cok kalanlar. Ve evet, esim "Anne sakin ol biraz" dese de, ardimdan odada "haklisin annecim, bu boyle iste, ciddiye bile alma bunu" dedigini duydum!
Ve az once esim "seni cok seviyorum" diye sarilarak uyandi!!!!! Bes karis suratimi gorunce de "uzatacak misin, dun kapandi olay" diye kestirip atti!!! Ana ogul iceride kahvalti yapiyorlar. Ve 2 saate misafirimiz gelecek, dun geceden sismis gozler ve azmis migrenimle yatagimdan cikamiyorum.
Burunlarindan getir. Ayni seyi yillar bir arkadasim yasamisti. Ablasina ona soyle demisti Aptal olma orasi senin evin ona misafir oldugunu hissettir. Kalk cayini demle eline fincanini al kumandani al bacak bacak ustune at evi dahi temizleme. İzledigin seylere odaklan tvde. Onu gorme bilme duyma. Belli zaman sonra o rahatsiz olacak gidecek demisti.hakkaeten dogru cikti kayinvalidesi kendi yemegini kendi yapinca odasi temizlenmeyince cekti gitti. Ama kocasiyla asla arasini bozmamisti. Onunda midesi almiyodu ama gercekten ikili oynadi kazandi. Bence bide bu yontemi deneyin onun amaci aranizi bozmak zaten. Ama baktiniz dayanilcak gibi degil maddi olarak kendinizi garantiye alin icten ice. Hirde sakin bosanip turkiyeye gelme gibi hataya dusmeyin ne yaoip ne edip orda kalmaya bakin derimBir sure once kayinvalidenin 3 ay kadar bize kalmaya geldigi ile ilgili konu acmistim. Esim yokken kaynananin yuzume soyledigi laflar bardagi asinca, yillik iznimi kullanip kisa bir sure Turkiye'de annemin yaninda kaldim. Cok iyi moral depolayip, geri dondum. Bundan sonrasini biraz gecmise giderek anlatacagim. Bundan 4 yil kadar once esim cok kotu bir kaza gecirdi, tek basima o kadar korktum ki, manevi olarak yalniz bogusmak beni cok yipratti. Bundan sonra esim her ufak aksaklik yasadiginda, asiri tepki vermeye basladi; bogazina su kactiginda olecekmis gibi kendini ordan oraya firlatmasi bunlara bir ornek. Kisaca en ufak bir olayda "resmen Hop oturdum kop kalktim" ve yine birgun elini kesti (gercekten abartilacak durum degil), oylesine buyuk tepki gosterdi ki, parmagi tamamen koptu filan sandim ve ciglik atmaya basladim. "Her en ufak olayda boyle yapiyorsun, bak bana kafayi yedirteceksin, birsey oldugunda cidden yardim edemeyecegim"
Genzime bişey kaçınca bende ordan oraya atarım kendimi refleks olarak yaniBir sure once kayinvalidenin 3 ay kadar bize kalmaya geldigi ile ilgili konu acmistim. Esim yokken kaynananin yuzume soyledigi laflar bardagi asinca, yillik iznimi kullanip kisa bir sure Turkiye'de annemin yaninda kaldim. Cok iyi moral depolayip, geri dondum. Bundan sonrasini biraz gecmise giderek anlatacagim. Bundan 4 yil kadar once esim cok kotu bir kaza gecirdi, tek basima o kadar korktum ki, manevi olarak yalniz bogusmak beni cok yipratti. Bundan sonra esim her ufak aksaklik yasadiginda, asiri tepki vermeye basladi; bogazina su kactiginda olecekmis gibi kendini ordan oraya firlatmasi bunlara bir ornek. Kisaca en ufak bir olayda "resmen Hop oturdum kop kalktim" ve yine birgun elini kesti (gercekten abartilacak durum degil), oylesine buyuk tepki gosterdi ki, parmagi tamamen koptu filan sandim ve ciglik atmaya basladim. "Her en ufak olayda boyle yapiyorsun, bak bana kafayi yedirteceksin, birsey oldugunda cidden yardim edemeyecegim"
Bu tarz insanlar alışkındır herşeyi yaşayıp birşey olmamış gibi devam etmeye.Biraz daha bir arada kalırsanız gerçekten ayarlarınız bozulabilirBircok kisiden kayinvalidenin asiri sivri dilli oldugunu, sinir hastasi oldugunu duydum. Ama 8+ yillik evliligimde ilk defa ayni evde kaliyorum, hem de bu kadar uzun sure....
Bu kaynana da oglu gibi iki yuzlu ! Buraya konuyu actiktan sonra ne oldu biliyor musunuz? Seni seviyorum diye opup uyandirip, anasiyla kahvaltiya Gitti. E tabi ki Ben yanlarina gitmedim. Kaynana da gelip "dün dünde kaldi, hersey unutuldu , Hadi Gel kahvaltiya" diyerek sarilip öptü!!!!!!
Ya ben deliriyorum, ya bunlar ayarlarimla oynuyor, ya da gercekten ikisi de cift karakterli! Gercekten ama gercekten bambaska iki karakter oluverdiler!!!
Bircok kisiden kayinvalidenin asiri sivri dilli oldugunu, sinir hastasi oldugunu duydum. Ama 8+ yillik evliligimde ilk defa ayni evde kaliyorum, hem de bu kadar uzun sure....
Bu kaynana da oglu gibi iki yuzlu ! Buraya konuyu actiktan sonra ne oldu biliyor musunuz? Seni seviyorum diye opup uyandirip, anasiyla kahvaltiya Gitti. E tabi ki Ben yanlarina gitmedim. Kaynana da gelip "dün dünde kaldi, hersey unutuldu , Hadi Gel kahvaltiya" diyerek sarilip öptü!!!!!!
Ya ben deliriyorum, ya bunlar ayarlarimla oynuyor, ya da gercekten ikisi de cift karakterli! Gercekten ama gercekten bambaska iki karakter oluverdiler!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?