• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin asiri tepkileri, evdeki kaynana ile birlesince

Esim kaza sonrasi her ufak olayi abartmaya basladi ama anasi varken gercekten 10000 milyon katti uzerine....defalarca dedim tedavi olsun diye, cevap "hersey senin yuzunden oluyor, git sen tedavi ol"

Dun aksam yuruyusten eve geldim. Dun bana verilen tavsiyelerdeki gibi, plani devreye alacagim dedim. Ve Eve gittigimde ne goreyim? Kaynana hasta, basi mi ne agriyormus, odasinda yatiyordu! Ve esimden o muthis cumle geldi "senin yuzunden oldu"

Sabah uyandim, kaynana ile karsilasmadan giyinip ciktim, esim zaten sabahlari erken uyanmaz....ilk once ise gidiyorum, ardindan da ilk buldugum avukata....
Almanyada boşanmak için önce 1 sene ayrı yaşamak lazım 🤔 turkiyede mi bosansaniz oluyordur belki araştırmak lazım. Ama bu tepkilere verdiğiniz karar doğru bence. Bu adamın yaşlılığı hiç çekilmez ya nedir bu tavırlar iğrenç.

Esim kaza sonrasi her ufak olayi abartmaya basladi ama anasi varken gercekten 10000 milyon katti uzerine....defalarca dedim tedavi olsun diye, cevap "hersey senin yuzunden oluyor, git sen tedavi ol"

Dun aksam yuruyusten eve geldim. Dun bana verilen tavsiyelerdeki gibi, plani devreye alacagim dedim. Ve Eve gittigimde ne goreyim? Kaynana hasta, basi mi ne agriyormus, odasinda yatiyordu! Ve esimden o muthis cumle geldi "senin yuzunden oldu"

Sabah uyandim, kaynana ile karsilasmadan giyinip ciktim, esim zaten sabahlari erken uyanmaz....ilk once ise gidiyorum, ardindan da ilk buldugum avukata....

Ayyy iğrençler. Amansiz hastaliga yakalandi sanki Ikisinide ozellikle kaynanayi en kisa surede kapi disari etmenin yolunuda soylesin avukat.

Baktilar ki ISIN cilkini cikardilar hemen bi hastalik numarasiyla seni suclamaya calisiyorlar. Iki ruh hastasini cekmeye devam edersen yakinda sen hasta olacaksin

Baktilar ki ISIN cilkini cikardilar hemen bi hastalik numarasiyla seni suclamaya calisiyorlar. Iki ruh hastasini cekmeye devam edersen yakinda sen hasta olacaksin
Gun icinde esim aradi "annemle alisveristeyiz, istedigin birsey var mi annem soruyor" dedi! Sonra eve geldim. 2 tane kahve kupasi almis kaynana "ucuzdu, hediyem olsun Sana" dedi....simdi hediye almasi sirinlik oluyor ama ucuzdu diye bahsetmesi de salakca degil mi? Bildigin ayarlarimla oynamaya calisiyor.....ama sorun yok, avukat buldum ... Ana-ogul mutlu mesut yasarlar artik ....

Almanyada boşanmak için önce 1 sene ayrı yaşamak lazım 🤔 turkiyede mi bosansaniz oluyordur belki araştırmak lazım. Ama bu tepkilere verdiğiniz karar doğru bence. Bu adamın yaşlılığı hiç çekilmez ya nedir bu tavırlar iğrenç.
Hele o kaynananin "Ben senin gibi 5 tanesini cebimden cikaririm, sen kimsin nesin, aptalsin aptal" sozunu muhtemelen unutamayacagim... Arkamdan konusulmasi gercekten umurumda degil, ama benim evimde yuzume karsi, misafir olarak gelip de ettigi bu laflar ve daha niceleri, hic de oyle "ay yasliligina ver bosver" denilecek birsey degil. Yasli unutkan filan degil, gayet de akli yerinde.

Resmen cingene agizli. Seviyesiz. Kendime olan saygimi yitirttirmesine asla izin vermeyecegim.

Evet, dediginiz gibi TRde gercekten cok daha hizliymis....

Sanki benim eski eş ve kv..İki yüzlülükleri ve arsızlıklarıyla beni çıldırtmışlardı. Bu insanlar kapıdan kovuldukları an bacadan giriyorlar. Yurt dışındaymışsınız, çocuk yoksa direk boşanın, çocuk varsa kv’yi bi şekilde sepetleyip Türkiye’ye gönderin yoksa evinizde asla huzur bulamayacaksınız.

Ayy ikiside ağır hasta ikisini üst üste koy at kapiya delirmisler resmen aptalsiniz maden sizinle niye kalıyor alsın oğlunu evine gitsin çok sinirlendim ne yazacağımı sasirdim banlanmadan gideyim ama lütfen bunlari çekmeyin bı çözüm bulun

Avukatla görüstün mü? Nasil ilerliceksin simdilik?
Kupalara ne tepki verdin, cok ayip ucuz diye aldim demesi

Avukatla görüstün mü? Nasil ilerliceksin simdilik?
Kupalara ne tepki verdin, cok ayip ucuz diye aldim demesi
Beni her hareketi soka soktugu icin, "Sana hediye aldim" deyince once sevindim, ardindan "ucuzdu o yuzden aldim" deyince kafam karisti! Bosanma olayi icin TR'de islem daha kolay dedi avukat, burada 1 sene ayri yasamak gerekiyormus vs vs vs. Esimin garip huyuna ragmen, ayrilmak aklima bile gelmemisken, kaynana resmen Bomba gibi dustu evin ortasina! Ama super kararliyim, kaynana beni kendi cazgir cingene seviyesine cekemeyecek. Ya Rabbim, hala dusundukce darlaniyorum: "senin gibi 5 tanesini cebimden cikaririm" da ne demek? Bu kadar cingene agizli olup da devamli "Ben eski yeminli Mali musavir x 'in esiyim, hep protokollerdeydim, rahmetli muhtesem hayat yasatti bana" diye durmadan anlatan birinin daha "saygin" olmasi gerekmez mi?

Beni her hareketi soka soktugu icin, "Sana hediye aldim" deyince once sevindim, ardindan "ucuzdu o yuzden aldim" deyince kafam karisti! Bosanma olayi icin TR'de islem daha kolay dedi avukat, burada 1 sene ayri yasamak gerekiyormus vs vs vs. Esimin garip huyuna ragmen, ayrilmak aklima bile gelmemisken, kaynana resmen Bomba gibi dustu evin ortasina! Ama super kararliyim, kaynana beni kendi cazgir cingene seviyesine cekemeyecek. Ya Rabbim, hala dusundukce darlaniyorum: "senin gibi 5 tanesini cebimden cikaririm" da ne demek? Bu kadar cingene agizli olup da devamli "Ben eski yeminli Mali musavir x 'in esiyim, hep protokollerdeydim, rahmetli muhtesem hayat yasatti bana" diye durmadan anlatan birinin daha "saygin" olmasi gerekmez mi?
Kayınvalidenizi bu saatten sonra asla değiştirmezsiniz. Burada aksiyon alacak kişi eşiniz onun da kendine hayrı yok gibi görünüyor. Ortada çocuk yok çoluk yok, Almanya gibi bir ülkedesiniz, kafanıza göre takılın bence.

"Ben eski yeminli Mali musavir x 'in esiyim, hep protokollerdeydim, rahmetli muhtesem hayat yasatti bana"

yani kendisi asla birey olmayı başaramamış ve her daim bir erkeğin uzantısı olarak yaşamış bir kadın. daha doğrusu ona pay biçilen ve önüne atılan kadarıyla yaşamış. kendi ayakları üzerinde dururak elde ettiği bir hayatı katiyen olmamış.
bu kadar hayıflanacağınıza evden tahliye koşullarını öğrenip bir haftalığına dava açmak için türkiye'ye gitmekte yarar var. döndüğünüzde tahliye emri ile dava açıldığını öğrenirler.

Kayınvalidenizi bu saatten sonra asla değiştirmezsiniz. Burada aksiyon alacak kişi eşiniz onun da kendine hayrı yok gibi görünüyor. Ortada çocuk yok çoluk yok, Almanya gibi bir ülkedesiniz, kafanıza göre takılın bence.
yani kendisi asla birey olmayı başaramamış ve her daim bir erkeğin uzantısı olarak yaşamış bir kadın. daha doğrusu ona pay biçilen ve önüne atılan kadarıyla yaşamış. kendi ayakları üzerinde dururak elde ettiği bir hayatı katiyen olmamış.
bu kadar hayıflanacağınıza evden tahliye koşullarını öğrenip bir haftalığına dava açmak için türkiye'ye gitmekte yarar var. döndüğünüzde tahliye emri ile dava açıldığını öğrenirler.
Istanbul'da avukat onerisi olan varsa cok makbule gecer.

Hangi avukat söyledi böyle biseyi? Bildigim kadariyla tr de yasamiyorsan, tr vatandasi degilsen, tr nikahin yoksa orda bosanamiyosun.

Arastir istersen iyice

burada 1 sene ayri yasamak gerekiyormus vs vs vs.

açık konuşmak gerekirse bu cümlenizden sonra bu cümlenizden sonra olayın gerçeklekliğine dair bende bazı kuşkular oluştu.
şu anda boanmaya dair alman medeni kanunu'nun mevzuatlarını okuyorum. alıntı yapıyorum:

Under German divorce law, the failure of the marriage is a prerequisite for divorce. The marriage will be deemed to have failed if the spouses have been living separately for at least one year (the "separation year") and both agree to the divorce. However, if your spouse does not agree to a divorce, you can also divorce him or her if you prove to the satisfaction of the family court that the marriage has irrevocably failed. The statement of one spouse is sufficient to prove this.

Boşanmanızı ancak anlaşmalı boşanma düzleminde gerçekleştirmek istiyor iseniz "ayrılık yılı" adını verdikleri bir yıllık ayrı yaşama süresi. öte yandan çekişmeli boşanma için buna ihtiyaç duyulmamakta.
durum bu iken benim ciddi şüphelerim oluştu. siz kulaktan dolma bilgilerle ne yapmaya çalışıyorsunuz?

açık konuşmak gerekirse bu cümlenizden sonra bu cümlenizden sonra olayın gerçeklekliğine dair bende bazı kuşkular oluştu.
şu anda boanmaya dair alman medeni kanunu'nun mevzuatlarını okuyorum. alıntı yapıyorum:

Boşanmanızı ancak anlaşmalı boşanma düzleminde gerçekleştirmek istiyor iseniz "ayrılık yılı" adını verdikleri bir yıllık ayrı yaşama süresi. öte yandan çekişmeli boşanma için buna ihtiyaç duyulmamakta.
durum bu iken benim ciddi şüphelerim oluştu. siz kulaktan dolma bilgilerle ne yapmaya çalışıyorsunuz?
Dun, ilk buldugum avukatla telefonda yaptigim on gorusme neticesinde (TR de lisans , doktora sonrasi Almanyada yasayan bir Türk avukat) bana "TRde bosanma prosedurleri daha hizli, ben kendim de zamaninda orada bosandim" dedi. Bana da gayet mantikli geldi. Kaynanamdan hic haz etmeyen ailem, hic de sasirmayacaklar olanlara....

Hangi avukat söyledi böyle biseyi? Bildigim kadariyla tr de yasamiyorsan, tr vatandasi degilsen, tr nikahin yoksa orda bosanamiyosun.

Arastir istersen iyice
almanyada yaşayan ve boşanan tüm Türk arkadaşlarım türkiyede boşandı

1 yıl şartını bilmiyorum tam hangi koşullarda oluyor ama bir şekilde süreç uzun diyorlar, avukat mahkeme ücretleri de maliyetli
tr'ye git gel orada avukat tut daha ucuz diye herkesten duyduğum bu

hatta bildiğim boşanma avukatı var ofisi almanyada vekalet alıyor geliyor tr'de boşuyor insanları :D
sonra da orada tanıtma işlemi yapılıyor

almanyada yaşayan ve boşanan tüm Türk arkadaşlarım türkiyede boşandı

1 yıl şartını bilmiyorum tam hangi koşullarda oluyor ama bir şekilde süreç uzun diyorlar, avukat mahkeme ücretleri de maliyetli
tr'ye git gel orada avukat tut daha ucuz diye herkesten duyduğum bu

hatta bildiğim boşanma avukatı var ofisi almanyada vekalet alıyor geliyor tr'de boşuyor insanları :KK70:
sonra da orada tanıtma işlemi yapılıyor
Bir de orada ailem bu surecte yanimda olur. Ki bu donemde manevi destek de gayet iyi olur

Back