Esimin annesiyle asiri ilgisi ve beni umursamamasi

üstte
Ben ogretmenlik okuyordum, esimin yuzunden yarim kaldi bitiremedim, yurtdisinda kaldigimiz icin yollamadi bitirmeye. Simdi esimin iyi bir isi var, maddi durmumuz cok sukur yerinde, yanlis anlama ama boyle bir evde oturup gidip magazada satici calismak ta zoruma gidiyor, kursa falan yazdirsa okurum, ama orali degil. Sakin yanlis anlamayin, magazada calisan bayanlari kesinlikle hor gormuyorum, maddi durumum kotu olursa severek calisirim.
Onlarla konusulmuyor ki canim, egoistler, kesinlikl ekendilerinde suc gormuyorlar. Ama bu is konusunu yine dusunucem. Tesekkurler yorumun icin.
yapmayın allah aşkına. ingilterede eğitim alırken öğretmenim yarı zamanlı satış danışmanlığı yapıyordu. bu tarz yok öğretmenin çalışamam yok kocam mühendis çalışamam kafaları biz ortadoğulularda var.

en yakın arkadaşım abd de hukuk yüksek lisansı yapıyor, bakın bu kız avukat, gözlükçüde, emlakçıda 2 işte birden çalışıyor yaz tatilinde. ki çok şanslısınız abd türkiyeden çok daha esnek, yarı zamanlı iş bulup belli zamanlarda çocuklarla vakit geçirebilirsiniz.

üzgünüm ama kimse sizi durduk yerde kursa yazdırmayacak, bir ihtiyacın var mı diye sormayacak. köleyi bulmuşlar, sizi eve tıkıp kendileri hayatını yaşamaya devam edecek.

Selam herkese. Ilk once tavsiyede bulunucak arkadaslara tesekkur ederim. Sizin tavsiyeleriniz benim icin degerli.
Ben 10 yillik evli 3 cocuk annesiyim. Amerikada yasiyorum. Merak edenler onceden actigim konulari inceleyebilir, bazi kv sorunlari yasadim onceden. SImdi kv bize Amerikaya tasindi. Bizimle kaliyor istemesemde. Sorun bu degil ama. Sorun annesinin ogluna surekli yalakalik yaparak onun gozunde beni kotu dusurmeye calismasi. Cocuklarim bana duskunler mesela, oglunu dolduruyor anneleri oyle ogretiyor diye, senin degerin yok evde falan. Bana da soyledi,sen bu evde ondesin,cocuklar sana sevgi gosterisinde bulunuyor surekli, babalarina degil, ne yapabilrim anne dedim,cocuklar beni seviyorsa sevgi gosterisinde bulunuyorsa benim sucummu? Arkadaslar esim cocuklarla ilgilenmiyor o yuzden cocuklar bana daha bagli. Neyse, konusa konusa esime artik etki etmeye baslamis. Annem hakli diyor. Bir yana cikmak istesem cikmiyor benimle. Ama annesini her gittigi yere goturuyor, annem gelmek istiyor diyor. Bende istiyorum ama umrunda degil. Cocuklari annene birakalim 2 3 saat dolasalim diyorum, annem senin bakicin degil diyor, annesi durduk yere konusmuyor gunlerle benimle, ama esime sorsaniz ben kotuyum.Ama annen neden konusmuyor diyorum, bilmiyorum diyor.Boyle sacmalik olurmu.HAftalik erzaq alisverisine annesiyle gider.Hergun disari dolasmaya annesiyle cikar.Arabanin yagini degistirmeye annesini goturur. Evde bir saatten fazla annesinin odasinda oturur konusurlar. Ona toz kondurmuyor.Kadin onun bana saygisini goturemedi, kendisi evde onde olmak istedi, basardida. Benim onemsenilmeyen hizmetci gibi bisey olmami istiyor, oglu bir sey soylese tamam dememi istiyor, kendi fikrimi soylememi kaldirmiyor. Oglunu boyle boyle dolduruyor. Ben evde sadece hizmetciyim sanki. Evim var arabam var, ama mutlu degilim, esim benimle ilgilenmiyor. Zaten hickimsem yok burda ondan baska. Annesine hic bir saygisizlik yapmadim,ama kadin her firsatta oglunu dolduruyor bana karsi, duydum kac kez.Esimle konusamiyorum, dinlemiyor. Yaz tatil pilanimizi iptal etti, annesi durduk yere benimle konusmadi diye, dogum gunumu gecirmedi. Boyle bi suru seyler. Arkadaslar ben boyle sacma sapan anne ogul iliskisi gormedim. Sanki esim degil kayinpederim var. Benden cok annesiyle zaman geciriyor. Annesini ogluna yalakaligini gorseniz mideniz kalkar yeminle. Simdi konusmuyorum esimle.Tartisdik. Ben ne yapicam? Lutfen sen de esine yalakalan demeyin, denedim abartmadan ama etki etmiyor. Tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Ya bu kaynanalarin allah cezasini versin ya . Cocuklarini resmen vicdan yaptirip yonetiyorlar surekli. Keske paylasamicaklarsa bastan evliligini engelleseler. Bence sizde sinsice annesinin ayagini kaydirin ve bunun icin cocuklar iyi firsat. Gercekten bunlarla pislik yapmadan basedilmiyor. Mesela cocuklara yaptigi kotu veya yanlis bir davranisi abartarak esinize aktarin surekli

Kizi var. O gelemedi, firsat bulursa gelicek. ANnesi geldi. Yok ya umrunda degil memleket.Korku da degil valla, oglu onu disarda birakicak karakterde biri degilki. Egoist sadece. Paylasamiyor oglunu.
Kızı da bekar mı? Anaaa o Da gelirse hem görümce hem kaynana. Yeni bir rota çizmek lazım yoksa sabır işi değil

Kusura bakmayın ama acilinden tezgahtarlık yapamam deseniz de işe başlamanız gerek.
Sizi direkt ekonomik özgürlüğünüzü kısıtlayarak tehdit eden, seks harici annesini karısı yerine koyan bir adamla berabersiniz. Kursa bile onun yazdırmasını bekliyorsunuz. Böyle evde onun ağzına bakıyorsanız hiçbir şey değişmez.
Az da kazansanız beğenmeseniz de bir iş bulun. Ekonomik özgürlüğünüz olabileceğini, ona bağımlı olmadığınızı gösterin. Yetmese de gösterin. Biraz gözü korkar en azından.

Bu tip sorunlardan kurtulmak istiyorsanı, şayet ,kesinlikle çalişmalısınız.Durumunuz madem iyi ,cocuklara küçüklerse bakıcı ,değillerse okul caglarindalarsa okula gönderir ,sizden erken gelirlerse babaannelerinden bi zahmet ilgilenmesini rica edersiniz.Böylelikle kv nizde oglunu merkezine almaktan vazgecer hem bi işe yarar hem de yüzlerinizi daha az görerek birbirinizin ,araya mesafe koymuş olursunuz. Ben olsam magazacilik da yaparim her sey para degil işte görüldüğü gibi.işi ince eleyip sık dokursaniz zaten calisamazsınız.Önce bi başlayin gerisini zaman icinde şekillendirirsiniz.

cok uzuldum durumunuza. siz severek mi evlendiniz? ayılığı var diyorsunuz, anne kuzusu diyorsunuz, bana ve hatta cocuklara bile fazla ilgili biri değildi diyorsunuz. e sen niye evlendin bu adamla anacım? niye bunu yaptin ki kendine? neyse konumuz o değil şimdi. kocan evde olmadiği saatlerde kvle konuşsan olmaz mi? bak yuvamiz dağiliyor oğlun bana ve cocuklara ilgisiz sende surekli konuşup onu bizden soğutuyorsun yuvamizin dağilmasini mi istiyorsun falan desen. dinler mi ki? kocana gelirsek, ezdirme kendini. seks koleliyi de, ev koleliyide yapma. cocuklarin icin ne gerekiyorsa yap. ama sakin altdan alma. kolay lokma olma. benden başka kimsesi yok, gidecek yeri yok_ izlenimini yaratma.

Ben ogretmenlik okuyordum, esimin yuzunden yarim kaldi bitiremedim, yurtdisinda kaldigimiz icin yollamadi bitirmeye. Simdi esimin iyi bir isi var, maddi durmumuz cok sukur yerinde, yanlis anlama ama boyle bir evde oturup gidip magazada satici calismak ta zoruma gidiyor, kursa falan yazdirsa okurum, ama orali degil. Sakin yanlis anlamayin, magazada calisan bayanlari kesinlikle hor gormuyorum, maddi durumum kotu olursa severek calisirim.
Onlarla konusulmuyor ki canim, egoistler, kesinlikl ekendilerinde suc gormuyorlar. Ama bu is konusunu yine dusunucem. Tesekkurler yorumun icin.

Eger sen kendine saygi duymazsan, ne esin, ne kv'den, hiçkimse sana saygi duymaz. Kendinden bir nesne olarak bahs ediyorsun "beni kursa yollarsa". Pardon sen bir nesne, yada evcil bir hayvanmisin?

Kursa yazil git. Ve evet çalis. Böyle bir adam ile ömür geçmez. Simdi çoçuklar küçük fakat büyüdüklerinde onlarda sana zerre saygi duymazlar. Gördükleri bu çünkü. Ve adam sana annesinden dolayi degil, kendiliginden sana saygi duymuyor. Seni sevmiyor. Seni evet hizmetçi olarak görüyor. Yemegi yapan,evi temizleyen ve seksi veren.

Bunu degistirmek istiyorsan resti çekeceksin. "Öyle bir evden" çikip gerekirse kasiyer olarak çalisacaksin. Eline para gelecek ve ona kurus bile vermeyeceksin. O para ile gereken kurslara yazilacaksin ve bosanma davani açacaksin.

Dedigim gibi hobi de olabilir, onemli olan sizon icin sosyal bir cevre olmasi, ayrica facebooktaki gocmen anneler vs gruplarina uye olup yasadiginiz yerdeki turklerle gorusup sosyallesin:)

Gerçekten hayat çok garip.
Güya özgürlükler ülkesinde yaşıyorsunuz ama kendinize reva gördüğünüz şeylere bakın.
Kocam okulumu bıraktirdı kursa yazdırmadi yok kartımı kapattı vs.
Siz niye bu kadar edilgen bu kadar pasifsiniz?
Onca yıldır yabancı ülkede niye gözünüzü açmadınız kendinizi geliştirmediniz?

Yok bilgisayar muhendisiymiste iyi kazaniyormusta ay isterse aya çıksın astronot olsun tipik orta-doğu kafasında anasının koynundan çıkamamış bi erkek !
Şunun parasına puluna minnet edeceğime anasının kahrını çekeceğime gider okulumu tamamlarım garsonluk yaparım mağazada da çalışırım.
Hayır anası yokken de zaten size bi faydası yokmuş siz köle misiniz ?
O çocukları tek başına mi yaptınız?
Böyle bir hayatı ne diye kendinize layık görüyorsunuz?
Siz annesiniz kimseye muhtac olmayin lütfen kendi ayaklarınızın üstünde durun.
Benim okulumu biraktirmasina musade etmek zorunda kaldim, cunki yurtdisinda bizim oranin (Azerbaycanliyim) diplomasi pek gecerli degildir., bir kac yil ilave kurs egitimi almam gerekiyor diye. Bide o zamanlar cok beyefendiydi, aklimi celdi tatli diliyle. Ben burda kursa gitmek istiyorum ama beyefendi yollamiyor, hangi parayla gidicem? Siz soyleyin o zaman?

Ayyy allah kolaylık versin okurken ben şiştim. kv devamlı mı kalacak yanınızda? türkiyeye dönmeyecek mi?
yerleşmiş, evin hanımı da olmuş gibi görünüyor. siz de çocukların bakıcı ablasısınız.

siz abd de çalışıyor musunuz? yani çocukları alıp tatil gibi bi süre türkiyeye gelme şansınız var mı?
veya abd de farklı bir şehirde eyalette tanıdığınız var mı? kocanıza 2-3 gün kafamı dinleyeceğim diyip gidip kalabileceğiniz?
Malesef yok. Azerbaycanda butun yakinlarim. Be burda yalnizim.Memlekete gidemem okul basladi, gitsemde cocuklari goturmeme musade etmiyor inat yapiyor.babasinin izni olmadan cocuklari ulkeden cikaramamda,cikarirsamda geri dondugumde bosanir zaten.

Eger sen kendine saygi duymazsan, ne esin, ne kv'den, hiçkimse sana saygi duymaz. Kendinden bir nesne olarak bahs ediyorsun "beni kursa yollarsa". Pardon sen bir nesne, yada evcil bir hayvanmisin?

Kursa yazil git. Ve evet çalis. Böyle bir adam ile ömür geçmez. Simdi çoçuklar küçük fakat büyüdüklerinde onlarda sana zerre saygi duymazlar. Gördükleri bu çünkü. Ve adam sana annesinden dolayi degil, kendiliginden sana saygi duymuyor. Seni sevmiyor. Seni evet hizmetçi olarak görüyor. Yemegi yapan,evi temizleyen ve seksi veren.

Bunu degistirmek istiyorsan resti çekeceksin. "Öyle bir evden" çikip gerekirse kasiyer olarak çalisacaksin. Eline para gelecek ve ona kurus bile vermeyeceksin. O para ile gereken kurslara yazilacaksin ve bosanma davani açacaksin.
Tesekkur ederim. Tavsiyeni dusunucem. Ben sadece dusunuyorumki benim calismam onu degistirmeyecek, daha cok anne ogul zaman geciricekler. Esim evden calisiyor. Bide madem boyle bir evde oturup kasiyer calisicaksam, kendi parami kendim kazanicak ama evde esimden saygi gormiyeceksem, ne anladim ben bu evlilikten. Ne faydasi kaldi bu evliligin bana o zaman? O zaman bosanir oyle calisirim , en azindan sinirlerim yipranmaz, gercekten ihtiyacim oldugu icin calismis olurum

Tesekkur ederim. Tavsiyeni dusunucem. Ben sadece dusunuyorumki benim calismam onu degistirmeyecek,

Evet çalışman eşini değiştirmeyecek, çalışman seni değiştirecek. 5 yıldır ABD de yaşıyorum diyorsun. insan 5 yılda yaşadığı yerin dilini öğrenmez mi? topluma uyum sağlamaz mı? 1-2 gün gidecek bir arkadaşı olmaz mı? sen şu an zaten çalışıyorsun da farkında değilsin. eşinin ve annesinin hizmetçiliğini yapıyorsun. karşılığında onlar da sana yemek ve yatacak yer veriyorlar.
emin ol evlilik bu değil.

Selam herkese. Ilk once tavsiyede bulunucak arkadaslara tesekkur ederim. Sizin tavsiyeleriniz benim icin degerli.
Ben 10 yillik evli 3 cocuk annesiyim. Amerikada yasiyorum. Merak edenler onceden actigim konulari inceleyebilir, bazi kv sorunlari yasadim onceden. SImdi kv bize Amerikaya tasindi. Bizimle kaliyor istemesemde. Sorun bu degil ama. Sorun annesinin ogluna surekli yalakalik yaparak onun gozunde beni kotu dusurmeye calismasi. Cocuklarim bana duskunler mesela, oglunu dolduruyor anneleri oyle ogretiyor diye, senin degerin yok evde falan. Bana da soyledi,sen bu evde ondesin,cocuklar sana sevgi gosterisinde bulunuyor surekli, babalarina degil, ne yapabilrim anne dedim,cocuklar beni seviyorsa sevgi gosterisinde bulunuyorsa benim sucummu? Arkadaslar esim cocuklarla ilgilenmiyor o yuzden cocuklar bana daha bagli. Neyse, konusa konusa esime artik etki etmeye baslamis. Annem hakli diyor. Bir yana cikmak istesem cikmiyor benimle. Ama annesini her gittigi yere goturuyor, annem gelmek istiyor diyor. Bende istiyorum ama umrunda degil. Cocuklari annene birakalim 2 3 saat dolasalim diyorum, annem senin bakicin degil diyor, annesi durduk yere konusmuyor gunlerle benimle, ama esime sorsaniz ben kotuyum.Ama annen neden konusmuyor diyorum, bilmiyorum diyor.Boyle sacmalik olurmu.HAftalik erzaq alisverisine annesiyle gider.Hergun disari dolasmaya annesiyle cikar.Arabanin yagini degistirmeye annesini goturur. Evde bir saatten fazla annesinin odasinda oturur konusurlar. Ona toz kondurmuyor.Kadin onun bana saygisini goturemedi, kendisi evde onde olmak istedi, basardida. Benim onemsenilmeyen hizmetci gibi bisey olmami istiyor, oglu bir sey soylese tamam dememi istiyor, kendi fikrimi soylememi kaldirmiyor. Oglunu boyle boyle dolduruyor. Ben evde sadece hizmetciyim sanki. Evim var arabam var, ama mutlu degilim, esim benimle ilgilenmiyor. Zaten hickimsem yok burda ondan baska. Annesine hic bir saygisizlik yapmadim,ama kadin her firsatta oglunu dolduruyor bana karsi, duydum kac kez.Esimle konusamiyorum, dinlemiyor. Yaz tatil pilanimizi iptal etti, annesi durduk yere benimle konusmadi diye, dogum gunumu gecirmedi. Boyle bi suru seyler. Arkadaslar ben boyle sacma sapan anne ogul iliskisi gormedim. Sanki esim degil kayinpederim var. Benden cok annesiyle zaman geciriyor. Annesini ogluna yalakaligini gorseniz mideniz kalkar yeminle. Simdi konusmuyorum esimle.Tartisdik. Ben ne yapicam? Lutfen sen de esine yalakalan demeyin, denedim abartmadan ama etki etmiyor. Tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Sorun esinizde. Dolduruşa gelmeyen gelmiyor. Var bazi oglan analarinda bu durum. Kendi kocasindan ilgi gormemistir zamanında ,sonra esinizin size ilgisini kıskanır. Kendi çocukları zamaninda cok afedersiniz insan yerine koymamistir. Sizin çocuklariniz annelerini seviyor diye kıskanir. Esinizin duruşu önemliymiş ondan da anladığum kadariyla hayir gelmez. Mesela benim biricik kayınvaldemde benim hayir dediğim bir şeyi ( tamamen benim ya da evim ile ilgili bir durumu) eşime sorup eee oglum tamam dediye getiriyor. Sonra ne mi oluyor yine koca bir HAYIR. Tatlış tatlış geçinip gidiyoruz . Burda erkeğin duruşu onemli.Allah size sabır versin

siz de onlara soğuk yapın bi müddet. Takmayın , çocuklarınızla program yapın eşiniz ve kv nizi program dışı bırakın. Eşiniz tabiki ne yapıyorsun diye soracaktır. O zaman ilgisiz bir eş ve baba olduğunu bu yüzden kendi düzeninizi kurmaya çalıştığınızı söyleyin. Temelli kalacaksa ayrı bi eve çıksın bu hastalıklı kaynanalar nedir ya

Evet çalışman eşini değiştirmeyecek, çalışman seni değiştirecek. 5 yıldır ABD de yaşıyorum diyorsun. insan 5 yılda yaşadığı yerin dilini öğrenmez mi? topluma uyum sağlamaz mı? 1-2 gün gidecek bir arkadaşı olmaz mı? sen şu an zaten çalışıyorsun da farkında değilsin. eşinin ve annesinin hizmetçiliğini yapıyorsun. karşılığında onlar da sana yemek ve yatacak yer veriyorlar.
emin ol evlilik bu değil.
Soyliycek biseyim yok cok haklisin. Ben esimin istegi uzerine kendimi aileme adadim, esim ve cocuklarima. Dil bilgim iyi ama super degil, kursa gitmek istedim Kabul etmedi. Para onda yapicak bisey yok. Pinti biri biraz. Evde film izle ogren diyor o yetmiyor malesef. Anlama yetenegin gelisiyor konusma degil. Arkadas nasil edineyim, dil bilgime guvenmiyorum.

X