Eşimin annesinin lafı.

Benzer bir kavga evliliğimizin ilk yıllarında yaşandı. Daha çok eşime laf sokarlardı kılıbık tarzı vs vs. Bu tarz ağır bir itham olmamıştı ciddi bir tartışma bu. Eşiniz gerekeni yapmış. Cahillik kıskançlık çekememezlik ne derseniz diyin. Üzgünüm ama siz unutmazsınız da genelde herkes unutur birinin annesi birinin karıısı vs. Benim kayınvalidem eşimle ciddi tartışma yaşadığında bıraktı laf sokmayı. Görümcemle de mesafeli olduğum için pek bu noktaya gelemedi. Kaynananız bu olaydan sonra akıllar belki siz çizginizi bozmayın.

2. Hamlesi eşini sen karı ağızlısın sen karından korkuyorsun sen ne biçim erkeksin karına sözün geçmiyor diye doldurmak olacak keşke o eli öpmeseydi. Ben olsam o an kalkar giderdim. Alttan almak yerine alttan alınmayı tercih ederim artık. Aramayın sormayın gitmeyin. Bunu da unutmayın yalancı ne demek yahu

Selam kızlar.
Nerden başlasam bilmiyorum.Bayram tatilinde eşimin memleketine gittik,daha önce ablalarıyla sorun yaşamıştık ve ben defalarca kez adım atmama rağmen,karşılık alamadım.
Kestim,bitirdim ablalarıyla ilişkimi.
Eşim de aramaz ablalarını ve bu yüzden bana karşı kin duyuyorlar.

10 gün kaldık ve ben bu süre içerisinde elimden gelenin fazlasını yaptım.Annesinin bana karşı soğuk tutumu ilgisini çekti eşimin.
Nedenini sordu.Sorar sormaz annesi ayağa kalktı ve eliyle işaret yaptı yere doğru:
‘Senin karın bu kadar ama bir o kadar da yerde var,çok fena’ dedi.
Boyum 1.55.
Ayağa kalktım onun gözlerinin içine baktım ve ‘benim boyumda ne var,ne alaka?’diye sordum.
Sonrasında odadan çıkmak istedim,eşim önümde durdu. ‘Bekle’dedi.

Hiç görmediğim ve tanımadığım bir kimliğe büründü eşim.Kıyameti kopardı annesine.

Velhasıl,evime döndüm.Bizim yola çıkacağımız akşam oldu bu olay.
Eşime ‘bir annene anne demeyeceğim’dedim.
Benim için bitti annesi yani.

Olaylar olurken odada,eşimin babası,abileri ve abilerinin eşleri de vardı.
Kayınpederim ve eşimin abisi büyük tepki gösterdi annesine.

Geldiğimden beri eşimin annesinin o hareketi gözümün önünden gitmiyor,eşime tepkili değilim.Beni savundu ve annesine çok bağırdı ama günün sonunda annesinin elini öptü.Öptürdüler daha doğrusu.

Şimdi bu psikolojiyi nasıl aşacağımı bilmiyorum,kendimle barışık bir insanım ve yeterince mutluyum ama el hareketi gözümün önünden gitmiyor…

Ben de o davranışının ardından,kaynanama olacak şahısa,sesimi yükselttim ve ona hakkımı helal etmeyeceğimi söyledim.

Kayınvalideniz üzerinde tam olarak nasıl bir hakkınız olduğunu düşünüyorsunuz ?

Eşiniz 9 kardeşti. Siz 28 yaşındaki küçük görümcenizle yaşadığınız bir olay sonrası kayınvalide ve kayınpederiniz kendi kızlarının yalan söylemeyeceğini söylemişlerdi en son. Ablaları da kız kardeşlerini korumuştu sanırım tartışmada ve ablalardan biri size hakaret ettiği için de görüşmek istemiyordunuz ve görüşmüyordunuz.

Bayram döneminde siz 10 gün kayınvalidenizde kalınca kızları bayramlaşmaya geldi mi ? Yoksa buruk, bölük pörçük bir bayram mı oldu ?

Kayınvalideniz üzerinde tam olarak nasıl bir hakkınız olduğunu düşünüyorsunuz ?

Eşiniz 9 kardeşti. Siz 28 yaşındaki küçük görümcenizle yaşadığınız bir olay sonrası kayınvalide ve kayınpederiniz kendi kızlarının yalan söylemeyeceğini söylemişlerdi en son. Ablaları da kız kardeşlerini korumuştu sanırım tartışmada ve ablalardan biri size hakaret ettiği için de görüşmek istemiyordunuz ve görüşmüyordunuz.

Bayram döneminde siz 10 gün kayınvalidenizde kalınca kızları bayramlaşmaya geldi mi ? Yoksa buruk, bölük pörçük bir bayram mı oldu ?
Ablaları farklı şehirdeler.
Eşimin annesi ölümüne kızlarını savunuyor ve kızlarının asla yalan söylemeyeceğini söylüyor.
Halbuki baştan sona yalan her şey.

Fazlasıyla emeğim oldu,maddi ve manevi olarak.Hakkım asla helal değildir.

2. Hamlesi eşini sen karı ağızlısın sen karından korkuyorsun sen ne biçim erkeksin karına sözün geçmiyor diye doldurmak olacak keşke o eli öpmeseydi. Ben olsam o an kalkar giderdim. Alttan almak yerine alttan alınmayı tercih ederim artık. Aramayın sormayın gitmeyin. Bunu da unutmayın yalancı ne demek yahu
Eşimin bana karşı tutumu onları üzüyor zaten.

Ben sizin önceki mesajlarınızı hatırlıyorum da on gün böyle bir aileyle vakit geçirmek için çok uzun değil mi?
Zaten ablalarla olan ilişkiden bir gerginlik olmuş, illa gidecekseniz üç gün kalıp dönseydiniz, soğuk davranıyorsa umrunuzda olmazdı zaten az durup dönmüs olurdunuz.
Artık olan olmuş, söylenen laf, dönen muhabbet hiç hoş değil. Bundan sonrasında görüşmezsiniz, yapılacak başka bir şey yok.

Ben sizin önceki mesajlarınızı hatırlıyorum da on gün böyle bir aileyle vakit geçirmek için çok uzun değil mi?
Zaten ablalarla olan ilişkiden bir gerginlik olmuş, illa gidecekseniz üç gün kalıp dönseydiniz, soğuk davranıyorsa umrunuzda olmazdı zaten az durup dönmüs olurdunuz.
Artık olan olmuş, söylenen laf, dönen muhabbet hiç hoş değil. Bundan sonrasında görüşmezsiniz, yapılacak başka bir şey yok.
Evet uzun bir süre.Bundan sonrası olmayacak zaten.

Eşimin bana karşı tutumu onları üzüyor zaten.
Üzsün dursun alışacaklar ben direkt kaynanama doğru dur anne yapma bak ben alttan alamam illa yüz yüze bakamayacak hale mi gelelim sen kocamın annesi ben oğlunun karısı illa kötü mü olalım kendini topla ben senin evladın değilim bana kızına yaptığını yapamazsın susacaksın dedim susmadı şimdi kocam da konuşmuyor artık. Yarın barışırsa da anası evime gelemez ben de onunla muhattap olmam. Bunu kabul edip dertlenip vah vahlanıp dursun

Ablaları farklı şehirdeler.
Eşimin annesi ölümüne kızlarını savunuyor ve kızlarının asla yalan söylemeyeceğini söylüyor.
Halbuki baştan sona yalan her şey.

Fazlasıyla emeğim oldu,maddi ve manevi olarak.Hakkım asla helal değildir.
Normal şartlarda kızlar bayrama geliyor muydu, gelmiyor muydu ? Siz 10 gün boyunca kayınvalidenizde kalacağınız için mi gelmediler ?

70 + yaşta insanlar; kızlarıyla gelinleri arasındaki bitmeyen tartışmalar nedeniyle çocuklarının hepsinin bayramda onları ziyaret etmemesi sizin için önemsiz olabilir ancak anne ve babaları için önemlidir.

Back
X