Eşimin annesinin lafı.

Normal şartlarda kızlar bayrama geliyor muydu, gelmiyor muydu ? Siz 10 gün boyunca kayınvalidenizde kalacağınız için mi gelmediler ?

70 + yaşta insanlar; kızlarıyla gelinleri arasındaki bitmeyen tartışmalar nedeniyle çocuklarının hepsinin bayramda onları ziyaret etmemesi sizin için önemsiz olabilir ancak anne ve babaları için önemlidir.
Hayır hanımefendi nerden çıkarttınız bunu?
Bayramda sadece ben ve eşim gittik.Biz orada değiliz diye gelmemezlik yapmadı kimse.
Kimsenin huzurunu kaçırmadık yani.
Ben mi anlatamıyorum?

Orası babalarını evi,ben oradayım diye kimse gelmemezlik yapmadı.
Her bayram kim farklı şehirdeki ailesinin yanına gidiyor ki?

Üzsün dursun alışacaklar ben direkt kaynanama doğru dur anne yapma bak ben alttan alamam illa yüz yüze bakamayacak hale mi gelelim sen kocamın annesi ben oğlunun karısı illa kötü mü olalım kendini topla ben senin evladın değilim bana kızına yaptığını yapamazsın susacaksın dedim susmadı şimdi kocam da konuşmuyor artık. Yarın barışırsa da anası evime gelemez ben de onunla muhattap olmam. Bunu kabul edip dertlenip vah vahlanıp dursun
Bu arada sen nasılsın?
Hallettin mi?

Bir sürü laf saydı ya.Eşim ablalarıyla yaşadığımız sorunu tüm şeffaflığıyla anlattı.Bak olay bu şekilde,eşimin bir suçu yok dedi.Ben de anlattım.
Eşime dönüp ‘sana inanıyorum ama karın yalancı’dedi.
Halbuki eşimle aynı şeyleri anlatıyorduk.
Kv göre gelinler zaten hep bir yalancı. Benim Kv de yalancının en önde bayrak sallayanıdır kalkmış bana yalan söyleme diyor 😄 kız ben sen miyim ne yalanı alla sen dedim çıldırdı. Bu Kv milletini çok yüze almayacaksın sonra tepene çıkıyor. Eşiniz sizi güzel savunmuş şu saatten sonra soran olursa Kv öldü diyin. Hiçte muhattap olup canınızı sıkmayın. Ha ola ki evine gitmek zorunda kalınız suratınızı asıp oturun ve yalnız kalınca da kocamın ısrarı ile geldim yoksa gelmezdim diyin.

Kv göre gelinler zaten hep bir yalancı. Benim Kv de yalancının en önde bayrak sallayanıdır kalkmış bana yalan söyleme diyor 😄 kız ben sen miyim ne yalanı alla sen dedim çıldırdı. Bu Kv milletini çok yüze almayacaksın sonra tepene çıkıyor. Eşiniz sizi güzel savunmuş şu saatten sonra soran olursa Kv öldü diyin. Hiçte muhattap olup canınızı sıkmayın. Ha ola ki evine gitmek zorunda kalınız suratınızı asıp oturun ve yalnız kalınca da kocamın ısrarı ile geldim yoksa gelmezdim diyin.
Beş gelini var ve ona anne diyen ilk gelini benim.Diğerleri hep teyze demiş,saygısızlık diz boyu ama onlar daha kıymetli.
Önemli değil bana değer verip vermemesi ama evet yüz vermemek lazım.

Onun evinden çıktığım an,anne hitabını da kaldırdım tabi.Bundan sonra teyze dahi demem.Hiç bir şekilde hitap etmem.

Aa hatırladım seni konuşmuştuk şuan boşanma düşüncem yok bak bu sefer seni savunmuş eşin. İyiyim ben de hatta çok daha iyiyim
Çok sevindim gerçekten,hep iyi ol.

Evet bu kez savundu eşim,aslında olması gerekeni yaptı.Bu bir lütuf değil ama yaptı sonuçta ☺️

Görümcemle yaşadığım sorunda eşim beni desteklediği için kv kişisi eşimle konuşmuyor. Öyle bir kinlendi ki ona. Arefe günü gitti görmeye oğlunun yanına bile çıkmamış. Öyle kötüler ki es ailesi asla anlam veremiyorum insan evladına nasıl böyle şeyler yapar .

Görümcemle yaşadığım sorunda eşim beni desteklediği için kv kişisi eşimle konuşmuyor. Öyle bir kinlendi ki ona. Arefe günü gitti görmeye oğlunun yanına bile çıkmamış. Öyle kötüler ki es ailesi asla anlam veremiyorum insan evladına nasıl böyle şeyler yapar .
Sizi çok iyi anlıyorum.
Halbuki benim düşüncemde ‘oğlunun,kardeşinin huzurunu ve mutluluğunu düşünen insan,onun eşini sevmese dahi saygı duyar’
Enteresan.

Sizi çok iyi anlıyorum.
Halbuki benim düşüncemde ‘oğlunun,kardeşinin huzurunu ve mutluluğunu düşünen insan,onun eşini sevmese dahi saygı duyar’
Enteresan.
Evet ben eskiden eşinin ailesiyle gerçekten aile gibi olabilirsin sanıyordum ama asla olmuyormus. Olanını da henüz hiç görmedim. En iyisi mesafe

Çok sevindim gerçekten,hep iyi ol.

Evet bu kez savundu eşim,aslında olması gerekeni yaptı.Bu bir lütuf değil ama yaptı sonuçta ☺️
Artık akıllanmıştır anlamıştır önceliğinin karısı ve çocuğu olduğunun ben de umursamıyorum artık sorunsuz aile yok toplum olarak her şeye burnumuzu sokuyoruz sınır vs yok. En azından artık ailesi umrumda değiller hatta abisiyle bile aramız düzeldi hiçbir şey yokken konuşmaya başladık. Yakın zamanda cenazeleri vardı orda da tartışma yaşanmış annesi ve dayısı arasında geldi bana annem için haklısın dedi ben de umrumda değil artık aydınlanma geldi bana istediğin kadar konuş dedim. Annem herkesin huzurunu bozuyor dedi yorum dahi yapmadım öyle deme cnm annen o bile dedim 🤣

Selam kızlar.
Nerden başlasam bilmiyorum.Bayram tatilinde eşimin memleketine gittik,daha önce ablalarıyla sorun yaşamıştık ve ben defalarca kez adım atmama rağmen,karşılık alamadım.
Kestim,bitirdim ablalarıyla ilişkimi.
Eşim de aramaz ablalarını ve bu yüzden bana karşı kin duyuyorlar.

10 gün kaldık ve ben bu süre içerisinde elimden gelenin fazlasını yaptım.Annesinin bana karşı soğuk tutumu ilgisini çekti eşimin.
Nedenini sordu.Sorar sormaz annesi ayağa kalktı ve eliyle işaret yaptı yere doğru:
‘Senin karın bu kadar ama bir o kadar da yerde var,çok fena’ dedi.
Boyum 1.55.
Ayağa kalktım onun gözlerinin içine baktım ve ‘benim boyumda ne var,ne alaka?’diye sordum.
Sonrasında odadan çıkmak istedim,eşim önümde durdu. ‘Bekle’dedi.

Hiç görmediğim ve tanımadığım bir kimliğe büründü eşim.Kıyameti kopardı annesine.

Velhasıl,evime döndüm.Bizim yola çıkacağımız akşam oldu bu olay.
Eşime ‘bir annene anne demeyeceğim’dedim.
Benim için bitti annesi yani.

Olaylar olurken odada,eşimin babası,abileri ve abilerinin eşleri de vardı.
Kayınpederim ve eşimin abisi büyük tepki gösterdi annesine.

Geldiğimden beri eşimin annesinin o hareketi gözümün önünden gitmiyor,eşime tepkili değilim.Beni savundu ve annesine çok bağırdı ama günün sonunda annesinin elini öptü.Öptürdüler daha doğrusu.

Şimdi bu psikolojiyi nasıl aşacağımı bilmiyorum,kendimle barışık bir insanım ve yeterince mutluyum ama el hareketi gözümün önünden gitmiyor…
Gerçekten üzücü bir durum ama inanın eşinizin sizi savunması çok güzel bir davranış, elini öpmüş olsada o onun annesi yani et tırnaktan ayrılmaz ama annesi esinizin o tavrını unutmaz ve size sınırlariniza göre davranir bence bu güzel bı şey, geliniz ya hiç bı halimiz sevilmez zaten o yüzden hiç üzülmeyin eşinizin desteği sizinle olduktan sonra annesi kapının dışında önemli olan kendi evinizin ici

Artık akıllanmıştır anlamıştır önceliğinin karısı ve çocuğu olduğunun ben de umursamıyorum artık sorunsuz aile yok toplum olarak her şeye burnumuzu sokuyoruz sınır vs yok. En azından artık ailesi umrumda değiller hatta abisiyle bile aramız düzeldi hiçbir şey yokken konuşmaya başladık. Yakın zamanda cenazeleri vardı orda da tartışma yaşanmış annesi ve dayısı arasında geldi bana annem için haklısın dedi ben de umrumda değil artık aydınlanma geldi bana istediğin kadar konuş dedim. Annem herkesin huzurunu bozuyor dedi yorum dahi yapmadım öyle deme cnm annen o bile dedim 🤣
Bi noktadan sonra insanın gerçekten umrunda olmuyor ve bu çok kıymetli bir şey.
‘Umursamamak’.

Bizi kontrol edemediklerinde,nefretle bakıyorlar.

Gerçekten üzücü bir durum ama inanın eşinizin sizi savunması çok güzel bir davranış, elini öpmüş olsada o onun annesi yani et tırnaktan ayrılmaz ama annesi esinizin o tavrını unutmaz ve size sınırlariniza göre davranir bence bu güzel bı şey, geliniz ya hiç bı halimiz sevilmez zaten o yüzden hiç üzülmeyin eşinizin desteği sizinle olduktan sonra annesi kapının dışında önemli olan kendi evinizin ici
Ben annesinin elini öpmesine asla takılmadım,çünkü öncesinde eşini savundu ve tavrını ortaya koydu eşim sağolsun.

Çok terbiyesizce davranmış. Mesafe koyun görüşmeyin. Kaynanalar bazen gelin nasıl olsa el kızı, oğlum beni tutar diye ağızlarının ayarı kalmıyor.

Hayatta 10 gun durmam kv ile ayni evde.
En son kavgamizi tasinirken yaptik bizde, baska bir ulkeye tasiniyoruz diye bana sinsi demişti 😁 onlari baştan beri istememiyor musum kabullenmiyormuşum Aglamali tansiyonu cikmali filan delirdi benden hirsini alamadigi icin (esimden biraz cekiniyor evet bu cekinmis hali) eltimin agzina etmesi ve eltimin de aglayarak olaylara renk katmasi filan 😁😁😁 bi konu açmaliymişim aslinda o gun 😁😁 anlatinca simdi konu acmaya uygunmus
Neyse sonuc itibariyla eşim annesiyle gorusuyor tabi ki. Ama kizmiyorum bunun için. Ben konuşmuyorum ama selam yolluyor bana her firsatta ve iyi dileklerinde bulunuyor 🙃🙃🙃

Hayatta 10 gun durmam kv ile ayni evde.
En son kavgamizi tasinirken yaptik bizde, baska bir ulkeye tasiniyoruz diye bana sinsi demişti 😁 onlari baştan beri istememiyor musum kabullenmiyormuşum Aglamali tansiyonu cikmali filan delirdi benden hirsini alamadigi icin (esimden biraz cekiniyor evet bu cekinmis hali) eltimin agzina etmesi ve eltimin de aglayarak olaylara renk katmasi filan 😁😁😁 bi konu açmaliymişim aslinda o gun 😁😁 anlatinca simdi konu acmaya uygunmus
Neyse sonuc itibariyla eşim annesiyle gorusuyor tabi ki. Ama kizmiyorum bunun için. Ben konuşmuyorum ama selam yolluyor bana her firsatta ve iyi dileklerinde bulunuyor 🙃🙃🙃
Çok keskin düşüncelerim yoktur benim aslında ama görüşmeyi ben de düşünmüyorum.
Görüşsem dahi oldukça mesafeli olacağımı biliyorum.

Back
X