- 19 Mayıs 2020
- 46.083
- 205.775
Ne kadar kazancınız var ayıptır sorması, 15 bin sizi sarsmadığına göre?Bu arada benim eşimde sizinki gibi. Hatta benimki her ay 15bine yakın para verir. Sürekli konuşur. Mesajlaşir. Telefonda geçen 85 dakika konuşmuşlar :)) ama bana ve çocuklarıma da ilgi verdiği için beni rahatsız etmiyor. Hatta hoşuma gidiyor ve içimden dua ediyorum Allah'ım bana da böyle erkek evlat versin :)) insan komşusunu bile o saatte havalimanı bırakır ki annesini bırakmış yani.
Sabah havalimanina bırakmak yük değil ama burada oğluna eşi muamelesi yapan hatta tek başına hiç birsey yapamayan bir anneden bahsediyoruz. Gece ikiye kadar mesajlaşmayı asla doğru bulmuyorum, normal bir birey gün içinde annesini arar bir konu varsa konuşulur yoksa hal hatır sorar kapatılır.Gece 2ye kadar mesajlaşmak yük mü? Sabah 4te havalimanına bırakmak yük mü? Bende annemle sürekli mesajlaşırım. Şimdi anneme yük mü oluyorum? Anne-cocuk ilişkisini çok yanlış anlıyorsunuz bence. Bir evlat evlenince, evlatlık görevi bitmiyor. Zaten konu sahibesi ne diyor? Benim her istediğimi yapıyor, ilgi konusunda çok iyi. Ha eğer karısını ilgisiz bıraksaydi o zaman haklıydı. Kocası çok güzel denge kurmuş.
Size de hak veriyorum çünkü bende anne olmadan önce rahatsız oluyordum, haklısınız. Ama anne olduktan sonra düşüncelerim değişti.Sabah havalimanina bırakmak yük değil ama burada oğluna eşi muamelesi yapan hatta tek başına hiç birsey yapamayan bir anneden bahsediyoruz. Gece ikiye kadar mesajlaşmayı asla doğru bulmuyorum, normal bir birey gün içinde annesini arar bir konu varsa konuşulur yoksa hal hatır sorar kapatılır.
Madem ikiye kadar annenle mesajlaşmak istiyorsun, evlenme kardeşim. Evlenip kimsenin başına yakma.
Türkiye şartlarına göre yüksek çok şükür bizi sarsmıyor. Hatta eşim annesine verdiği için daha da bereketlendiğine inanıyor.Ne kadar kazancınız var ayıptır sorması, 15 bin sizi sarsmadığına göre?
Her iki cins icinde anormal benceKadın yapabilir, evde ne var yok, iş..ediğini ş..çtığını yetiştirebilir, erkek yapamaz.Erkekleri taş doğurmuş heral.
Ben böyle senaryolarda gelin hanımların linç yememek,haklı görünmek vs için konuyu biraz suslediklerini düşünüyorum.nasil.olsa kv kendini aklayamayacak.gelin sallasin DursunAradığım yorum. Bravo.
Konu sahibi bence daha "anne" olmadığı için anlamıyor. Ama annelik o kadar zor ki. Hamilelik, doğum, geceleri uykusuz kalma, emzirme, 2 yaş sendromu, diş çıkarma vs... Bu konu uzar gider. Eşin annesi sabah 4te havalimanına bırakması 1 gün emzirme hakkını ödeyemez. Valla eşin 10 numara bir insan. İnşallah bizimde evlatlarımız böyle hayırlı olur, değer kıymet bilirler. Evlendi diye o adama sahip olmuyorsun. Sen onun eşisin ki; sana ilgiden eskiltmiyor, oda onun annesi. Ahh analık. Valla ayakları cennet. Omzumda taşısam Kabe'de tavaf yapsam günlerce yine hakkını ödeyemem.
Neden konuyu süsleme,abartma gibi bir ihtiyaç içerisine gireyim doğru neyse onu söylüyorum.Hangi kayınvalide gece ikide oğluyla mesajlaşır ki diyorsunuz ama burası kadınlar kulübü.Daha neler neler okuyoruz burda,benim konumda bunlardan biri.Kimse beni linçlemesin diye böyle birşey içerisine girmem linçleyedebilirler sıkıntı yok yanlışım varsa veya ters davrandığım bir konu varsa herkese açık olan bir platformda herkes istediğini yazmakta özgürdür ( Saygı kuralları çerçevesinde ) tabiki.Ben böyle senaryolarda gelin hanımların linç yememek,haklı görünmek vs için konuyu biraz suslediklerini düşünüyorum.nasil.olsa kv kendini aklayamayacak.gelin sallasin Dursun
Hangi kv gece ikide oğluyla mesajlasir yahu belki tek seferlik biseydi.bu sorunun muhatabı kayınvalide değildir eğer nikahı ona basmadiysaniz
Benzer o kadar çok konu var ki.okumuyorsunuz galiba pek buraları.sen inanamıyorsun bile ama bu insanlar bunları yapıyor.Ben böyle senaryolarda gelin hanımların linç yememek,haklı görünmek vs için konuyu biraz suslediklerini düşünüyorum.nasil.olsa kv kendini aklayamayacak.gelin sallasin Dursun
Hangi kv gece ikide oğluyla mesajlasir yahu belki tek seferlik biseydi.bu sorunun muhatabı kayınvalide değildir eğer nikahı ona basmadiysaniz
En güzel anların içine ettiği için olmasın.kadıncağız film bile izleyemiyor kocasıyla.iki temas edecekler adam anam da anam ne haldedir şimdi diyor.yatağa yatıp sarılıp uyuyacaklar iki tatlı söz edip cilveleşecekler adamın elinde telefon kadının yüzüne bile bakmadan anasıyla mesajlaşıp uyuyor.kadın da öyle mesajlaşma bitse de kocam yüzüme baksa artık diye bekleyip duruyor.sürekli telefon kapansa da kocam benimle ilgilense diye yavru kedi gibi bekleşip duruyor.çocuğa anlatıp gibi anlattim artik.olayın sinir bozuculuğunu düşünebil lütfen.Doger cocuklari ya da esi yapsin yapmasin o kisimla ilgilenmiyorum. Esinizin icinden gwliyor ki annesiyle ilgileniyor. Anlamadigim kisim yazdiklariniza gore size bir zarari yok bu durumun neden bu kadar rahatsizsiniz ki annesiyle yakinligindan? Alt tarafi annesini cok seviyor ve ilgileniyor
Kendine hakim olacaksın işte.bizimkiler de anne.Size de hak veriyorum çünkü bende anne olmadan önce rahatsız oluyordum, haklısınız. Ama anne olduktan sonra düşüncelerim değişti.
Bu kadar alinan arkadaslarin yarası olduğunu düşünüyorum. Çocuga anlatir gibi anlatmaniza gerek yok. Bunlar benimde gözümde canlandi ama nedense konu sahibinin eşinin annesini bi hava alanina birakmasini bile dert ettigini, ne yapti acaba diye merak etmesinden nem kaptigini gorunce ben abarttigini dusundum o yuzden de boyle bir yorum yaptim. Kaldi ki insanlarin arabasi yokmus konu sahibinin evi yakin ve arabalarida varmis. Ona ragmen annesini bi havaalanina goturemeyecek adamdanda zaten kimseye hayir gelmezdi. Ha diyorsaniz ki benim kocam yapmaz, dizimin dibinde oturur ailesini siler atar ve bende aynini yaparim diyorsaniz buda sizin gibi dusunenlerin aile anlayisindaki yozlasmakta bir sorun oldugu anlamina gelir bana gore. Cocuga anlatir gibi anlattim anlayabilmissinizdir umarim.En güzel anların içine ettiği için olmasın.kadıncağız film bile izleyemiyor kocasıyla.iki temas edecekler adam anam da anam ne haldedir şimdi diyor.yatağa yatıp sarılıp uyuyacaklar iki tatlı söz edip cilveleşecekler adamın elinde telefon kadının yüzüne bile bakmadan anasıyla mesajlaşıp uyuyor.kadın da öyle mesajlaşma bitse de kocam yüzüme baksa artık diye bekleyip duruyor.sürekli telefon kapansa da kocam benimle ilgilense diye yavru kedi gibi bekleşip duruyor.çocuğa anlatıp gibi anlattim artik.olayın sinir bozuculuğunu düşünebil lütfen.
Kendisi aynı durumları yaşıyan insanlar daha hassastır tabi ki bu konuda.bu normal değil mi? Hava alanı konusunda haklısın.gayet yerinde ve olması gereken bir hareket yapmış ama arkaplanda çok uzun süredir bu rahatsız edici durumlar yaşandığı için olması gereken birşey bile fazla gelmiş konu sahibine.bardağı taşıran damla derler.o damlanın küçük olduğunu hepimiz biliyoruz.olay bundan ibaret.ben art niyet sevmedim bu kişide öyle hissediyorum.siz hissetmiş olabilirsiniz.sadece hava alanı konusunu yazmış olsanız hak verirdim zaten.Bu kadar alinan arkadaslarin yarası olduğunu düşünüyorum. Çocuga anlatir gibi anlatmaniza gerek yok. Bunlar benimde gözümde canlandi ama nedense konu sahibinin eşinin annesini bi hava alanina birakmasini bile dert ettigini, ne yapti acaba diye merak etmesinden nem kaptigini gorunce ben abarttigini dusundum o yuzden de boyle bir yorum yaptim. Kaldi ki insanlarin arabasi yokmus konu sahibinin evi yakin ve arabalarida varmis. Ona ragmen annesini bi havaalanina goturemeyecek adamdanda zaten kimseye hayir gelmezdi. Ha diyorsaniz ki benim kocam yapmaz, dizimin dibinde oturur ailesini siler atar ve bende aynini yaparim diyorsaniz buda sizin gibi dusunenlerin aile anlayisindaki yozlasmakta bir sorun oldugu anlamina gelir bana gore. Cocuga anlatir gibi anlattim anlayabilmissinizdir umarim.
Ilgilenmekten kasitta budur zaten. Yoksa zaten kim herhangi biriyle en ozel anlarinda esini birakip mesajlassa bu yanlistir. Ister ailesi olsun, ister baska biri ozel bir anda sen bi dur ben bi mesaj yazayim denmez. Ama bana inandirici gelmedi o kadar ileri seviye oldugu. Konu sahibinin es ailesiyle ilgili hicbir seye tahammulu olmadigini ve gereksiz kiskanclik besledigini dusundum sadece. Paylasmayi kesinlikle istemiyor yani esini. Cunku o kadar gozu donen adam annenle cok gorusuyorsun diyince duzeltirim demez, aksine savunmaya gecer, ana kuzulugu yapar huysuzlanir diye dusunuyorum.Kendisi aynı durumları yaşıyan insanlar daha hassastır tabi ki bu konuda.bu normal değil mi? Hava alanı konusunda haklısın.gayet yerinde ve olması gereken bir hareket yapmış ama arkaplanda çok uzun süredir bu rahatsız edici durumlar yaşandığı için olması gereken birşey bile fazla gelmiş konu sahibine.bardağı taşıran damla derler.o damlanın küçük olduğunu hepimiz biliyoruz.olay bundan ibaret.ben art niyet sevmedim bu kişide öyle hissediyorum.siz hissetmiş olabilirsiniz.sadece hava alanı konusunu yazmış olsanız hak verirdim zaten.
Adamlar kankaları ile de o kadar yazışıyor, çok az kadının dert ettiğini gördüm burda. Kaynana olunca bi haller oluyor. Kadınlar anasıyla 10 saat konuşuyor her gün, o hiç görülmez. Senin üstüne oynanmıyorsa erkek kankaya gösterdikleri toleransı azcık kaynanaya da gösteriversinler yani, zahmet olmazsa.Ilgilenmekten kasitta budur zaten. Yoksa zaten kim herhangi biriyle en ozel anlarinda esini birakip mesajlassa bu yanlistir. Ister ailesi olsun, ister baska biri ozel bir anda sen bi dur ben bi mesaj yazayim denmez. Ama bana inandirici gelmedi o kadar ileri seviye oldugu. Konu sahibinin es ailesiyle ilgili hicbir seye tahammulu olmadigini ve gereksiz kiskanclik besledigini dusundum sadece. Paylasmayi kesinlikle istemiyor yani esini. Cunku o kadar gozu donen adam annenle cok gorusuyorsun diyince duzeltirim demez, aksine savunmaya gecer, ana kuzulugu yapar huysuzlanir diye dusunuyorum.
Eşinin annesiyle konusmasini kendisine öte git denilmedigi halde dert eden arkadaslara, Allah başka dert vermesin diyorum. Çunku verirse kaldiramazlar.Adamlar kankaları ile de o kadar yazışıyor, çok az kadının dert ettiğini gördüm burda. Kaynana olunca bi haller oluyor. Kadınlar anasıyla 10 saat konuşuyor her gün, o hiç görülmez. Senin üstüne oynanmıyorsa erkek kankaya gösterdikleri toleransı azcık kaynanaya da gösteriversinler yani, zahmet olmazsa.🌫
bak ablacım, eşin hayırlı bir evlat. ben bu hayatta şunu gözlemledim. annesine verici olan annesini seven adam eşine karşı da her konuda cömert ve iyi oluyor. adam halinden memnun. gençliği var. annesiyle geçmişlerini, paylaşımlarını bilemezsiniz. yarın bir gün sizin de çocuğunuz olacak empati yapın. adamı rahat bırakın. kv'yi kıskanmayın. annesinden kısarsa sizden de kısar. benden söylemesiİyi geceler hanımlar
Çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum.Eşimin annesine olan aşırı bir düşkünlüğü var.Ben 3 yıldır evliyim ve bu 3 yıldır bu şekilde.İlk etaplarda beni bu kadar rahatsız etmiyordu ama şimdilerde çok gözüme batmaya beni rahatsız etmeye başladı.Hergün gözünü açtığı gibi annesiyle mesajlaşmaya başlar gece uyuyana kadar bu şekilde devam eder.Gün içindede ara ara telefon konuşması olur.Annesi kendi evliliğinde pek mutlu olmadığı için eşime sarmış durumda.Eşim 2 kardeş 1 tanede erkek kardeşi var o da evli ama o hiç böyle biri değil gördüğüm kadarıyla.Annesi eşimi kendine bağımlı bir şekilde yetiştirmiş.Annesinin herşeyiyle eşim ilgilenir ilaç saatlerine kadar yazar arar hatırlatır.Uçak biletinden tutun havalimanı transferine kadar hep kendisi ayarlar mesaide değilse gidip kendi alır ilgilenir mesaideysede kendine göre ayarlar annesinin seyahatlerini gidip evinden alır havalimanına bırakır.Mesela geçenlerde annesi memlekete gidecekti uçuş saati sabah 6 ve eşimde o gün işe gidecekti sabah 8 de.Gitti annesini gece 4 te evinden aldı havalimanına bıraktı bavulunu verdi eve geldi uykusuz bir şekilde işe gitti.Ben artık kafayı yeme durumuna geldim.Kendinide düşün biraz uykusuz mesaiye gidiyorsun baban var o ilgilensin annenle birazda,dediğimde ise ben vijdansız bir insan oluyorum.O benim annemde olsa aynı şeyi yaparmış ama ben vijdansızlık yapıyormuşum vs. Bu arada bana karşı ilgisiz biri değil asla,aşırı ilgilidir bir dediğimi ikiletmez o konuda hakkını yiyemem,ama bu kadar anneci olmasına katlanamıyorum.Hep eşim ilgilendiği içinde diğer kardeşi sıyrılmış tüm işlerin içinden,sanki bu eşimin göreviymiş gibi davranıyorlar.Kayınpeder’de sıyrılmış asla ilgilenmiyor karısıyla,çünkü eşimin annesinin etrafında dört döndüğünü biliyor tüm sorumluluk eşimde.Önceleri gece 2 ye kadar mesajlaşırdı annesiyle,üzerine kavgalar ettim en son bu gece mesajlaşma olayını azalttı biraz ama gün içinde yine devam.Eşime cevap verme sen cevap vermezsen o da anlar yazmaz bu kadar sana diyorum “Ne yapayım ben yazmıyorum o yazıyor o yazdığımdada nasıl cevap vermeyeyim ayıp olur annemede”diyor.Annesinin konuştuğu konulara bir göz attım eşimin telefonuna baktım merakımdan,ne konuşuyorlar bu kadar diye.Hep boş şeyler kaynımın 2 yaşında olan kızının resimlerini atıyor eşime günlük yaptığı şeyleri anlatıyor temizlik yemek vs.. kendi kardeşlerinden bahsediyor falan.Kadın bağımlı gibi elinde 7/24 telefon eşimle mesajlaşıyor.Bugün çok büyük kavga ettik bu şekilde devam ederse bir aile birliğimizin olamayacağını ilişkimizin bu şekilde devam edemeyeceğini anlattım.Daha fazla dikkat edeceğini artık eskisi gibi davranmayacağını zamanla kendisinde olan bu değişimi göreceğimi söyledi.Ama ben hiç inanmıyorum ona çünkü bu lafları çok duydum 3 senedir değişmeyen adam,3 sene sonunda mı değişecek sanki.Bilmiyorum kafam çok karışık ne yapacağımı şaşırdım.Sizce kaynanamla konuşayım mı bizi biraz rahat bırakması konusunda bu şekilde evliliğimizin zarar gördüğünü konuşmalı mıyım sizce ?
Bilmem ki.forumda o kadar ileri derece bu vakalardan okuduk ki inandırıcı geliyor bir kısmımıza.ama dediğin mantıklı geldi.Ilgilenmekten kasitta budur zaten. Yoksa zaten kim herhangi biriyle en ozel anlarinda esini birakip mesajlassa bu yanlistir. Ister ailesi olsun, ister baska biri ozel bir anda sen bi dur ben bi mesaj yazayim denmez. Ama bana inandirici gelmedi o kadar ileri seviye oldugu. Konu sahibinin es ailesiyle ilgili hicbir seye tahammulu olmadigini ve gereksiz kiskanclik besledigini dusundum sadece. Paylasmayi kesinlikle istemiyor yani esini. Cunku o kadar gozu donen adam annenle cok gorusuyorsun diyince duzeltirim demez, aksine savunmaya gecer, ana kuzulugu yapar huysuzlanir diye dusunuyorum.
Öncelikle evim havalimanına yakın kayınvalideme yakın değil.Evim ve kayın validemin evi arasında 1 saat mesafe var.Diğer kaynımla kayınvalidemin evi birbirine 10 dakika uzaklıkta.Onun kalkıp annesini alması gerekirken bu işlere hep eşimin bakıyor olması ister istemez beni rahatsız ediyor.Çünkü eşim çok ağır bir işte çalışıyor yoruluyor bende birkaç saat daha dinlenmesini istedim.Uykusunu bölüp 3,4 saatlik uykuyla annesini havalimanından alıp eve bırakıp ordan işe uykusuz gitmesini istemedim.Tüm bu sorumlulukların sadece eşime yüklenmesi beni rahatsız ediyor o ayrı bir konu.Bir diğer konuda mesajlaşma konusu.Düşünün ki kahvaltı yapıyorsunuz adam bir dilim ekmek alıyor ağzına şık şık şık mesajlaşıyor,çayından içiyor şık şık mesajlaşıyor.Telefonu masaya koyuyor ekranda annem annem annem diye yüz tane mesaj.Yaşamayan bilemez davulun sesi uzaktan hoş duyuluyor.Gece 2 de bile konuşuyorlar yatağın içinde kızdığımda ise ben yazmıyorum annem yazıyor cevap veriyorum bende diyor.Peki soruyorum size karşı taraf hiç mi düşünmez bu adamın karısı var bir ailesi var özel hayatları var gecenin 2 sinr kadar mesaj atılmaz diye düşünmüyor mu ? Onun herşeyi yapmaya hakkı var ama ben burda rahatsızlıklarımı dile getirince kayınvalideme karşı gereksiz kıskançlık beslemiş oluyorumIlgilenmekten kasitta budur zaten. Yoksa zaten kim herhangi biriyle en ozel anlarinda esini birakip mesajlassa bu yanlistir. Ister ailesi olsun, ister baska biri ozel bir anda sen bi dur ben bi mesaj yazayim denmez. Ama bana inandirici gelmedi o kadar ileri seviye oldugu. Konu sahibinin es ailesiyle ilgili hicbir seye tahammulu olmadigini ve gereksiz kiskanclik besledigini dusundum sadece. Paylasmayi kesinlikle istemiyor yani esini. Cunku o kadar gozu donen adam annenle cok gorusuyorsun diyince duzeltirim demez, aksine savunmaya gecer, ana kuzulugu yapar huysuzlanir diye dusunuyorum.