Eşimin annesine nasıl davranacağımı şaşırdım:(

Cok zor bir dururm. Benimde cook zoruma giderdi sanirim. Annenizle o Hanimi muhatap etmeyin fazla. bayramdan bayrama. Yoksa siz maf olursunuz. KVnizin keyfine mi bagli sizing moreliniz? Bosver gitsin! Istedigi gibi davransin. Allaha haval edin.
zaten en son öyle dedim, senin için vicdanın rahatsa benim de rahat anne sen bilirsin dedim. baktı durdu kimbilir neler geçiriyodu içinden :KK49:

kesinlikle öyle ona göre gelin hiçbir zaman samimi olamaz, kayınvalideyi istemez zaten tek oğluşunu da aldı elinden. böyle malesef:mad:

Bir hikaye vardı paylaşmak istedim:

Genç bir çocuk heyecanla annesine gelir ve aşık olduğunu, evlenmek istediğini ve tanıştırmak istediğini söyler.
Ama, sadece eğlence olsun diye eve 3 kız getireceğini ve annesinin evleneceği kızı tahmin etmesini ister.

Ertesi gün 3 güzel kızla eve gelir. Otururlar, bir süre sohbet ederler.
Bir süre sonra çocuk heyecanla annesine sorar
Tahmin ettin mi?diye.
Anne duraksamadan cevap verir:
"Ortadaki kizil saçlı."
Oğlan hayretle annesine sorar:
"Inanilmaz, nasil bildin?"
Anne cevap verir:
"Bir tek ondan hoşlanmadım.." :KK12:

Bir hikaye vardı paylaşmak istedim:

Genç bir çocuk heyecanla annesine gelir ve aşık olduğunu, evlenmek istediğini ve tanıştırmak istediğini söyler.
Ama, sadece eğlence olsun diye eve 3 kız getireceğini ve annesinin evleneceği kızı tahmin etmesini ister.

Ertesi gün 3 güzel kızla eve gelir. Otururlar, bir süre sohbet ederler.
Bir süre sonra çocuk heyecanla annesine sorar
Tahmin ettin mi?diye.
Anne duraksamadan cevap verir:
"Ortadaki kizil saçlı."
Oğlan hayretle annesine sorar:
"Inanilmaz, nasil bildin?"
Anne cevap verir:
"Bir tek ondan hoşlanmadım.." :KK12:
:KK62::KK62::KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Eğer ev içinde oturmuyorsanız takmayın bence.benimde kayınvalidem öyle bir insan hem bana çektirdiği zamanlar olmıştu ki halen oluyorda insanlar gelince çok iyi davranıyor herşey yolunda gibi davranıyor evim ayrı olsa bir bayram da yada eşimle giderim saygısızlık ta etmem ama beni arayıp aramaması sevmesi hiç umrumda olmaz.ben olsam bu durumda sadece kendi annemin anneler gününü Kutlarım.:)
aman Allah korusun uzağındayım çok şükür. misafirlerin yanında beni yanına oturtur sever öper sarılır sırf gösteriş yapıcak ya, gelinimden çok memnunum der onlariçin önemli olan bu sanırım başkası kötü olduğumuzu düşünmesin de :KK45: Ben de hiç saygısızlık etmem neticede eşimin annesi, ilerde olucak çocuklarımın babannesi olucak. Mesafeli olmak ama kötü olmamak en iyisi sanırım

Sen kendi iliskine hakim ol yeterli mesafe iyidir zararli cikmazsin emin ol
Ayrica annen de yetiskin insan kaynanan da birak nasil yuz yuze bakarlarsa baksinlar aradaki ucuncu kisi olursan sen kotu olursun benden soylemesi
Zaten kendin soylemissin annem ustunde durmaz bosver der diye kiz anneleri genelde oyledir tatsizlik cikmasin diye idare ederler seninki de oyle yapar olur biter dusunmene bile degmez emin ol
Kaynanan aramiyor sormuyorsa bil ki dogru yoldasin :KK66:
Aslında bi taraftan da güzel bişey dediğin gibi, 1 aydır öyle rahatım ki bize gelmiyosunuz aramyosunuz sitemlerini de duymuyorum ohhh:KK49:

Aynı benim kv yi anlatmışsın sanki ama o bizi hiç övmez. yanımda eşim varken bana kızım der yokken gittim bi kere yemin ederim hoşgeldin demedi put gibi oturup eşimi bekledim salonda... 8 ay oldu evleneli düğünden beri ne babası ne annemi aradı bi kere bile selam söyle dahi demedi. bende onları aramıyorum sonuçta dünürlük böyle olmaz biz ağaç kovuğundan çıkmadık. eşimle bizde anneler gününü tartıştık çünkü geçen hafta kv nasıl anlattıysa beni akrabasına gittiğimizde imalı imalı ne sürtükler var dedi. eşim gitmek istemiyorum ben demişti ben gitmek yanlısıydım çünkü gene bana laf gelecekti. eşime o gün görev yazmışlar allahtan ben hediyemi alıp anneme gidicem oğlu da ararsa arar annesini ben aramıcam.

gidin siz ama ne konuşun ne gülün bence kuru kuru havadan sudan konuşup usulen görüşüp dönün evinize, ben böyle yapmayı düşünüyodum

Aynı benim kv yi anlatmışsın sanki ama o bizi hiç övmez. yanımda eşim varken bana kızım der yokken gittim bi kere yemin ederim hoşgeldin demedi put gibi oturup eşimi bekledim salonda... 8 ay oldu evleneli düğünden beri ne babası ne annemi aradı bi kere bile selam söyle dahi demedi. bende onları aramıyorum sonuçta dünürlük böyle olmaz biz ağaç kovuğundan çıkmadık. eşimle bizde anneler gününü tartıştık çünkü geçen hafta kv nasıl anlattıysa beni akrabasına gittiğimizde imalı imalı ne sürtükler var dedi. eşim gitmek istemiyorum ben demişti ben gitmek yanlısıydım çünkü gene bana laf gelecekti. eşime o gün görev yazmışlar allahtan ben hediyemi alıp anneme gidicem oğlu da ararsa arar annesini ben aramıcam.

gidin siz ama ne konuşun ne gülün bence kuru kuru havadan sudan konuşup usulen görüşüp dönün evinize, ben böyle yapmayı düşünüyodum
ay inanmıyorum ya, nasıl bu kadar kötü olabiliyolar kocaman insanlar, güya bize örnek olacaklar.
aslında eşim de gelme sen niye gelmedi derse sana kırgn gelmek istmiyo artık derim diyo ama ben gideyim diyorum. gidersem utanır belki. ama dediğin gibi öyle çok konuşup gülmüycem, 1 2 saat durup gelicem. başarabilrsem tabi. zira ben iki tatlı söz duyuyum, yüzüme gülünsün hemen unutur giderim, sonra da pişman olurum:110:

Seninkine çok benzer bir kayınvalidem var, önceden çok takıyordum ama şimdi hiççç umurumda bile değil açıkçası. Surat asmış, asmamış, aramış aramamış takmayınca hayat daha güzel inan bana. Arayıp moralimi bozmasından da aramasın çok daha iyi zaten. Ama bir şeyi daha öğretti yıllar bana eskiden susardım kırıldığımı hiç belli etmezdim. Şimdi ise neye kırılırsam kırılayım mutlaka söylüyorum yüzüne. Değişiyor mu hayır, ama en azından ben söyleyip rahatlamış oluyorum.

Seninkine çok benzer bir kayınvalidem var, önceden çok takıyordum ama şimdi hiççç umurumda bile değil açıkçası. Surat asmış, asmamış, aramış aramamış takmayınca hayat daha güzel inan bana. Arayıp moralimi bozmasından da aramasın çok daha iyi zaten. Ama bir şeyi daha öğretti yıllar bana eskiden susardım kırıldığımı hiç belli etmezdim. Şimdi ise neye kırılırsam kırılayım mutlaka söylüyorum yüzüne. Değişiyor mu hayır, ama en azından ben söyleyip rahatlamış oluyorum.
ahh ahh bana daha 1 yıl bile olmadı, kendinden buz gibi soğutmayı başardı sağolsun.
En iyisi aslında söylemen, beni söylediklerimden çok söylemediklerim pişman eder.

ahh ahh bana daha 1 yıl bile olmadı, kendinden buz gibi soğutmayı başardı sağolsun.
En iyisi aslında söylemen, beni söylediklerimden çok söylemediklerim pişman eder.

Bende öyleydim söylemiyordum ve söylemediğime pişman oluyordum içimden atamıyordum eşime sarıyordum. Sonra baktım olacak gibi değil amannn dedim ben onun yüzünden huzurumu niye bozuyorum ki. Söylemiyorum içime atıyorum evde eşime patlıyorum biz huzursuz oluyoruz. Biz evde tartışırken o evinde gayet mutlu mesut oturuyor. Söylüyorum artık ben evimde huzurla otururken o düşünsün yaptığı hataları, ben kaldırabiliyorsam o da kaldırabilir öyle değil mi?

ay inanmıyorum ya, nasıl bu kadar kötü olabiliyolar kocaman insanlar, güya bize örnek olacaklar.
aslında eşim de gelme sen niye gelmedi derse sana kırgn gelmek istmiyo artık derim diyo ama ben gideyim diyorum. gidersem utanır belki. ama dediğin gibi öyle çok konuşup gülmüycem, 1 2 saat durup gelicem. başarabilrsem tabi. zira ben iki tatlı söz duyuyum, yüzüme gülünsün hemen unutur giderim, sonra da pişman olurum:110:

ben o hatayı yaptım canım daha neler yaşattı bize nişanlandığımız günden beri, nişan bohçası alışverişine gelmem dedi sonra gelin istemedi diye laf çıkardı sustum, dünyanın alışverişini yaptırdı dedi halbuki kendi bohçamı kendim yaptım gene yuttum nişanda tek kuruş harcamadı düğünde ince 3 bilezik başka yok! ama ben eşyaları görmedim beni çağırmadılar diye hep adımızı çıkardı kötüye bense saf gibi gene canım cicim anne diye yüzüne güldüm hasta oldu yemeğini götürdüm evini temizledim onunla misafirliğe gittim ne gerek varsa artık asla eskisi gibi olmayı düşünmüyorum

Hiç bi kaynana gelininin annesine çok gidip gelmesini istemiyor sanırım. Benim ki de arada laf vurdurur ama umursamam. Benim annemi ne zaman göreceğime ne kadar göreceğime kimse karışamaz..

Sizde umursamayın kaynananızın dediklerini yaptıklarını. Çok çok aşılmayacak şeyler değil sonuçta en azından eşiniz yanınızda ve size sahip çıkıyor. Anneler günü içinse sembolik ufak bi hediyeyle ve ağız ucuyla sıradan bi kutlarsınız geçer gider. Ama mesafenizi de koruyun ki başka olaylara sebebiyet veremesin.

Evet tıpkı onun yaptığı gibi :KK3: kötüledikçe zaten ben kötü olmaya başladım eşim benim niyetimi bilir hep beni haklı bulurdu ilk kez dün annesini savundu bana. demek ki yanlış yoldayım
Benim eşimde hep beni savunurdu ama emin ol ki belli bir süre sonra özellikle annesiyle arası kötü olunca seni kötü bilecek dediğim yöntemi uygula ben kaybettim bari sen kazan

Bende öyleydim söylemiyordum ve söylemediğime pişman oluyordum içimden atamıyordum eşime sarıyordum. Sonra baktım olacak gibi değil amannn dedim ben onun yüzünden huzurumu niye bozuyorum ki. Söylemiyorum içime atıyorum evde eşime patlıyorum biz huzursuz oluyoruz. Biz evde tartışırken o evinde gayet mutlu mesut oturuyor. Söylüyorum artık ben evimde huzurla otururken o düşünsün yaptığı hataları, ben kaldırabiliyorsam o da kaldırabilir öyle değil mi?
aynen öyle, kendinin ruhu duymuyo ben sürekli eşime söyleniyorum. o da arada kalıyor yazık.
biz düşünecğimize onlar düşünsün.

Hiç bi kaynana gelininin annesine çok gidip gelmesini istemiyor sanırım. Benim ki de arada laf vurdurur ama umursamam. Benim annemi ne zaman göreceğime ne kadar göreceğime kimse karışamaz..

Sizde umursamayın kaynananızın dediklerini yaptıklarını. Çok çok aşılmayacak şeyler değil sonuçta en azından eşiniz yanınızda ve size sahip çıkıyor. Anneler günü içinse sembolik ufak bi hediyeyle ve ağız ucuyla sıradan bi kutlarsınız geçer gider. Ama mesafenizi de koruyun ki başka olaylara sebebiyet veremesin.
Teşekkürler canım, söylediklerini dikkate alacağım

Eşimin annesinin ne zaman nerde ne yapacağı hiç belli olmuyo. İnsanların yanında gelinim yavrum kızım der durur, yalnızken nasılsın bile zor der. Hep gösteriş derdinde, oğlum da oğlum der durur. Bu da beni ilgilndirmiyo aslında banane. En son görümcemin kızının doğum günü vardı, annemi de davet ettiler. Ben de annemi eşimi küçük yeğenimi de aldım gittim, sırf çocuklar beraber vakit geçirsin mutlu olsunlar diye. Kayınvalidem okadar insanın içinde ne benimle ne de annemle onun tabiriyle bitanecik dünürüyle tek kelime etmedi. Hoşgeldini bile zor dedi. Yüzünü astı oturdu bize. Kendimi geçtim anneme o şekilde davranması çok ama çok zoruma gitti. O gün gittim yanına konuştum neden böyle yapıyosun dedim. Bana senin niye suratın asık dedi. Kız çocuğu annesine öyle çok gidip gelmez dedi. Ki ben çalışan bi insanım haftanın her günü çalışıyorum annemi de en fazla onun kadar görüyorum. Annem hiçbir şeyi ne laf eder ne söz eder, o muameleye rağmen sıkma canını o senin annen boşver kızım dedi durdu. Ben bunu içimden atamıyorum kızlar. aradan 1 ay geçti birşeyler yapmak için de artık çok geç. Eşimle paylaştım, ne istiyosan onu yapıyım diyo, konuş de konuşuyum ama uzamasın diyo. Konuştu da ama yine hiç umrunda olmadı kadının. Anneler günü geldi çattı, pek istemesem de gideceğim evine ama napsam ne desem nasıl davransam bilmiyorum. Bu arada da geçen 1 aylık sürede ne beni ne de annemi bi kere olsun aramadı.

BU KAYINVALİDELERİ KÖTÜ OLANLARI ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN NE DİYİM..

eşine annesini kötüleme hatta yorum yapma ona annesi hakkında kv'ne mesafe koy ama caktırmadan eşin seni suclu görmesin sonunda.. hediye al anneler gününde ama ne derse desin bosver duyma yoksa bisüre sonra erkekler eşlerine düşman oluyolar anneleri yüzünden... sadece biraz oyna gerekli zamanlarda görüş arama sorma gerekmiosa eşine de kesinlikle kötüleme

Benim eşimde hep beni savunurdu ama emin ol ki belli bir süre sonra özellikle annesiyle arası kötü olunca seni kötü bilecek dediğim yöntemi uygula ben kaybettim bari sen kazan
sağol canım aynen öyle oluyor, şimdiden öyle olacağına dair küçük sinyallerini vermeye başladı belki de haklı olarak

X