eşimin annesi konusunda acil yardım

zaten eşimi çağırsam da gelmezdi, o farklı bir kişilik. zor bir erkek. ben onu öyle kabullendim. tek başıma da alt katta korkularım olduğu için kalmak istemedim. dediğim gibi orada oturuyorum ama kendi evim olarak görüyorum. kayınpederim vefat ettiği için onların ne kadar hakkıysa orada oturmak benimde hakkım. zaten öyle görmesem oraya taşınmazdım. eşim söz vermişti ama bakalım, taşınma stresi bitince belki kendine gelir de verdiği sözü hatırlar. çünkü annesinin çoğu zaman samimi olmadığını kendisi de daha önce defalarca itiraf etti. sıcağı sıcağına değil belki ama bir iki güne kendi evimizde kalmaya başlayınca daha anlayışlı olacağını sanıyorum. yangına körükle gitmek şuan çok mantıklı gelmiyor. zaten allah nasip ederse bu akşam kapımı kapatıp evimde oturacağım.

sakın ama yemek yaptıınızda hadi anne gelin aşağıda yiyelim filan yapmayın. hatta size gelmesini engellemek için bi tabak alıp yukarı götürün. bi başlarsanız sonu gelmez. sürekli sizde yemek bizde çay çok içiçe olursunuz.

eşiniz için de yalnız kalalım mı, film izleyelimmi, sana meyve soyayaımmı diye akşam işten gelir gelmez bi uğraş filan sununki, yemekten sonra size hadi yukarı çıkalım diyemesin. arada bi çıksanız yeter zaten.

görümceni özellikle yolmak istiyorum şuan kaynananada diyecek bişeyim yok allahından bulsun kalpsiz kadın nasıl yapabliyolar bunu yha boş buldukjları anı kaçırmıyorlar hiç eşinde anladım kadarıyla düşkün ailesine laflarına çok bakıyor...bende altlı üstlü oturuyorum eşim vardiyalı çalışıyor vadiyasına göre onunla çıkarsam çıkıyorum yoksa evde tek başıma çıkmadığım hafta oluyo umrumdada değil herkes ektiğini biçiyor...sanada tavsiyem mesafeli ol çok yemek içmek ayrı olsun muhakkak karıştırma evinin içine akşamın rövanşını almak istersede hanım unutmasın ilk o yaptı sen karşılığını verdin böylede devam et dahada ezdirme kendini...

ne münasebet
ev sizin
evin hanimi sizsiniz
kv ne olyuor kendi evine karissin
uyuyamazmis
ne alaka eve besleme olarak mi geldiniz
yoksa esinizle cocugunuzla evin tek hanimimisiniz
kendinize bunun cevabini verin ve tavrinizi koyun
ezdirmeyin kendinizi
esinizeda saglam bir ders lazim
anlayacagi dille anlatin

ya ben bi şeyi merak ettim.

çocuğunuzu bezlemiyor musunuz? altına yapıp üstünü başını nasıl mahvedebiliyor? :26:

yeni taşınmışsın daha
zamanla oturur herşey
sadece gardımı alayım rövanşı gelir diye düşünme
biri bişey dediğinde cevabını verirsin ama nazikçe, nazik olursan kavgaya dönüşmez
mesela ben olsaydım kaynanan uyuyamıyorum bu ne dağınıklık dediğinde, valla bende çok gerginim anne çok dağınık ama elbirliğiyle toparlarız 2-3 güne derdim, gündüz çalıştığım için gece ne yapabilirsem işte derdim
bir iki gün yemekte falan misafirin oluruz sonra kurarım düzenimi idare et falan de işte

ne kendini ger ne eşini çocuğunu

eşinide işler bitsin ev düzene girsin çok güzel bir anınızda kahve yap biraz konuşalım hayatım de
ben elimden geldiği kadar herşeyi yapmaya çalışıyorum çalışıyorum biliyorsun, bu kadar oluyor
senin ve annemin söylediği sözlere üzülüyorum de, ben herşeyi unuttum ailem saydım onları geldim beni ezdirme
de , yani haklarında en ufak olumsuz bişey söyleme ama kırıldığını anlat
bu akşamda ilk önce yataklarını ve mutfağını toparla benden tavsiye

eşim biraz hararetlidir, en iyisi o sinirliyken fazla muhatap olmamak. normalde böyle davranışlarına tepki vermem ama kayınvalide işin içinde olunca, yeni evde sorun yaşamamak için yanlarına gidip tavrımı koydum. ben kendimi orada misafir gibi görmüyorum, kayınvalidemin evi de dahil kendi anemlerin evi gibi görüyorum. o yüzden yukarıda yatmakta mahsur görmedim. çünkü çocukların eşyalarını da okul için yukarı çıkıp hazırlamalıydım. neden kendimi izole edeyimki. hiç bişeyden çekinmediğimi 2si de anlasın diye düşündüm.[/QUOTE

Sizin durum izoleden çıkmış artık ,kayınvalidenizin evinizi kendi annenizin evi gibi görüyorsanız ortada acil yardımlık bir konu yok o zaman,siz yeterince yakın hissediyorsunuz demektir kendiniz ilginç problem ne o zaman anlayamadım:nazar::nazar:

bir konuda kendimi ifade edemedim.

ben "yapılanları sineye çek otur" demedim.

evet, kayınvalide cadaloz eşi de hem höd höd hem uydumakıllı olabilir. ama eğer bu yuvanın devam etmesini, istiyorsanız biraz kör biraz sağırı oynayacaksınız. kaynanasından benden çok çeken var mıdır? vaktiniz olursa canım kaynanam başlığıma bir bakın... millet okuyup kendi kaynanalarına şükrediyordu. ama baktım iş kötüye gidiyor. eşim daha da kabalaşıyor, benim sinirler harap... ve neredeyse kaynanam da emeline ulaşacak. neden onun istediği olsun dedim.

eşimin köyünde yaşıyoruz. benim ailem 15 saat uzakta. eşim annesini her gün görmeden yapamaz. önceleri sinir olurdum. yağmur kar demez ille her gün gider. e baktım ben kızdıkça kötü ben oluyorum. artık karışmıyorum. annesi değil mi, kötü de olsa yalancı da olsa ANNE.. nasıl görüşme derim. dün de yağmur sel gibi... "bir annemi yoklayayım" dedi. "hadi git de gel" dedim. bu kadar. niye kendimi harap edeyim?

vallahi işler düzeldi. o da annesinin niyetini anladı. hatta bir keresinde "biliyorum ama ne yapayım, annem" dedi.

mesele ne biliyor musunuz?

bizler kalabalık içinde de olsak, kcoalarımızla baş başa kalmayı öğrenemedik. dünyanın derdi olsun, borcu olsun, kaynana olsun, o dertler sizin yatağınıza, evinize giremesin. mesela kaynana evden çıktıktan sonra, odadan çıktıktan sonra aranızda hala onun lafı olmasın. siz normal hayatınıza dönün. bir süre sonra eşiniz de alışacak sorunlu kişileri önemsememeyi
Benimde 1 oğlum var daha 2 yaşında oda evlense beni görmeye gelse özlese nasıl sevinirim biliyormusun anneciğini merak etse,ama nedense kocalarımız annelerine düşkün olunca içimizde bir kin oluyor istiyoruzkii hayatında sadece biz olalım onlar olmasın ,nasıl güzel anlatmışsın canımm çok haklısınn canımm

Sen yanmışsın ..
Yanmışsında haberın yok canım.
Hamıleyken dayak yıyorsun,
Kayınvalıdenın yanına tasınıyorsun,
Evi yerleştirmedin diye azar işitiyorsun,
Çocuklarına bakıyorsun ,
Eşin yardım etmıyor
Ve Çalısıyorsun..

Ne denir ki böyle bir durumda , baştan berı hersey yanlış.
Bundan sonra yapacağın eşini karşına alıp herseyı acık acık konusmak ve anlasmak ..
Allah yardımcın olsun.

madem artık çok yakınsınız, uzlaşmaya bakacaksın...
anladığım kadarıyla eşin annesinin dolduruşuna gelip, seni dinlemeden yargılayacak, hatta dayak atacak bi tip... bu da demek oluyo ki seni koruyan kollayan başkalarına karşı savunabilen birisi değil..
bu yönden çok şanssızsın... yapman gereken kv ile inatlaşmaman ve çok da samimi olmaman... evin ayrı olacak... kv senin evine işlerine karışmaya kalktığı zaman, kavgayla değil, sakince onu ilgilendirmeueceğini ima etmen... onun eline koz verme... madem bundan sonra berabersiniz, bi mesafe kurman lazım... ne 7 kat el gibi yabancı duracaksın ne de sana hükmetmesine izin verecek kadar samimi olacaksın...

eşinin seni savunmaması çok kolay gaza gelen biri olması senin için dezevantaj.eğer eşin yanında olsaydı kayınvalide çok sorun olmazdı ama şimdi işin daha zor
en baştan arana kayınvalidenle bir mesafe koy evinin düzenine karışmasına izin verme ama bunu tatlılıkla inatlaşmadan yap.çok içli dışlı olma çalıştığın için bunu daha kolay yapabilirsin

Ah be kızım,ne yaptın sen ? Neden kayınvalidenin yanına gittin ki ?

Ev taşımak kolay değil.Ev dediğin,öyle 1 günde,1 gecede düzenlenmez.
Ama ilk iş yatağı yapmalıydınız.Veya koltukta yatabilirdiniz.
Daha ilk geceden kayınvalidede kalmak,beyaz bayrağı peşinen çekmek olmuş bence.

Hele kahvaltıyı,yemeği beraber yemeye bir başlarsanız,adet haline gelir.

merhaba
öncelikle kolay gelsin sana nedeyim ki.
kim ne derse desin önce herkesin iç yapısı aile yapısı çok farklı.başkaları tavır alır k.validesi ses etmez tırsar başkaları bağırır çağırır hakaretler eder hiç bişi olmamış gibi hayat devam eder, başka insanlarda mecburen sessiz kalır şirretle başedemediğinden.evin huzuru eşinle olan ilişkin kendi iç huzurun için ailene nasıl davranman gerek bilirsin.kaç senen o insanlarla geçmiş az çok tavırlarını biliyorsundur.fakat benden bir tavsiye sana,
eşine karşı sessiz,sakin,hafif uzak dur.biraz duygusal biraz çekimser davran içie kapanık gibi.mutlaka neyin var diyecekdir.senin aileninin aslında çocukların ve kendin olduğunu anlat tek bir kelimeyle.bizim ilişkimiz hep x kişiler yüzünden bozuluyor düşün geriye bak de bizim kavgalarımız ne sebeple çıkıyor diye de.ve çok uzatma kafasına soru işareti koy.o buna yeter.bu şekildede davran bence.ama sakın ailesine saygısızlık etme.tabiki tatlı tatlı sakin mantıklı olarak konuş cevap ver ezdirme kendini ama sakın bağları koparma.çokda kötü olduğunu bilse o anne olduğundan onu korur.erkekler malesef böyle şekerim.hayatta başarılar

okurken eşinede annesinede gıcık oldum..sinir şey sanane evimden demi illa burnunu sokack.madem çok ilgini çekiyor biraz derle topla demi..zaten sen çalışıyorsun yorgun geliyorsun birde hem koca hem kaynanana dırdırı valla hiç çekilmez bir durum.bence kaynanaı işlerine karıştırma eşinede sertçe o karışmasın ben yavaş yavaş hallederim de.yarın bigün afedersin arkanı topluyorum diye laf ederler...çirkef insanlar belli...ben en çok eşine ayar oldum...yardım edeceği yerde birde dır dır ediyor...akşam evine gidince yanlarına uğrama bile direk evinle meşgul ol...utanmıyorlar evde birde adam var onun yanında yapıyorlar hey allahım ya..:KK47:

okurken eşinede annesinede gıcık oldum..sinir şey sanane evimden demi illa burnunu sokack.madem çok ilgini çekiyor biraz derle topla demi..zaten sen çalışıyorsun yorgun geliyorsun birde hem koca hem kaynanana dırdırı valla hiç çekilmez bir durum.bence kaynanaı işlerine karıştırma eşinede sertçe o karışmasın ben yavaş yavaş hallederim de.yarın bigün afedersin arkanı topluyorum diye laf ederler...çirkef insanlar belli...ben en çok eşine ayar oldum...yardım edeceği yerde birde dır dır ediyor...akşam evine gidince yanlarına uğrama bile direk evinle meşgul ol...utanmıyorlar evde birde adam var onun yanında yapıyorlar hey allahım ya..:KK47:

ya ben bi şeyi merak ettim.

çocuğunuzu bezlemiyor musunuz? altına yapıp üstünü başını nasıl mahvedebiliyor?

çişi öğreneli 1-ay oldu zaten çocuk taşındığımız için yeni düzene alışamadı sanırım o yüzden altına yaptı.

cuma akşamı eve gittiğimde olanları anlatayım. kayınvalidem mesafeliydi.eve gelir gelmez üst katta kalan çocukların kıyafetlerini elime tutuşturdu kapıdan içeri gel demedi belliydi tavrı. ben de aldım eşyaları aşağı indim. biraz oratlığı topladım. çocuklar acıkınca yumurta kırdım. kocam yumurtayı görünce annem bugün bir sürü uğraştı yemek yaptı yukarda yiyeceğiz dedi. bana öle gelmedi dedim. kapıdan kovar gibi davrandığını söyledim. onun yemeğine ihtiyacım yok dedim ama dinletemedim. çıktık yukarı yemek diye önüme yumurtalı patates koydu. :) neyse masayı toplayıp aşağı indim. yatakları serdim. laf arasında da annen yukarı çıkmamaızı istyemiyor ben de istemiyorum zaten bana had bildirmeye kalkmasın ona ihtiyacım yok dedim. hayır annem dün çok üzülmüşsana öyle davrandığım için bana çok kızdı falan dedi. öle demiş olabilir ama ben hareketinden anlıyorum tavır yapıyor kendince dedim.sen öle yapmasaydın annem şimdiye evi yerleştirirdi evinde otururdun falan dedi bana. sen saçma sapan davranmasaydın o zaman dedim. elalemin yanında bana bağırırsanız böle olur yapmayacaksın ozaman dedim. bişey demedi. ertesi gün sabah kahvaltıya çıktık eşim yüzünden gene. neyse bi komşu kadın buldum evi birlikte yerleştirdik. normalde kaynanam yemeği 12de hazırlar ve en geç birde de yenir yemek. saat 2 oldu ses seda yok. yardım eden kadının çocuğunun karnı acıktı. ben eve gidip doyurup geleyim çocuğu dedi. ben de makarna haşladım rondodan domates çektim sesi yukardan duyulmuştur kesin. domatesli makarna ve yoğurtlu kızartma yaptım. o sırada eşim geldi annem yemek yaptı bi sürü bu ne dedi. yapmış olabilir ama çağırmadı dedim. ben kimsenin tavrını çekemem.sonra komşu kadın geldi. o gelince yemeğe gelin diye çağırdı komşuda bazılarımız yedi bazılarımız yemedi deyince o ne demek diye güya şaşırdı. neyse eşimin zoruyla yukarı çıktık.ben makarnayı götürdüm. cmts evim yerleşti ve pazar günü akrabalar geldiği için kayınvalidemdeydim. 2 gündür kapım kapalı oturuyorum. ilk günler kendince tavır koymaya çalıştı ama benim onun yemeğine muhtaç olmadığımı gördü sanırım ve yumuşadı. surat yapmıyo şimdi ben de kendi düzenime bakıyorum. ama biraz uğraşıcaz sanırım.

X