• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ve problemlerimiz

canım sen öyle düşünüyorsun bak ben de evli olsam aynını düşünürüm bu hallere gelene kadar ne emek verdim diye ama inan kimse anlamıyor bunu ve eşin de anlayamaz ne yaparsan yap. Çünkü toplumda erkek hep kadının önünde olmalı diye bir yargı var bence sen öyleymiş gibi yap ama bildiğini içten içe oku:34:
Ben artık hayatta bazı şeylere hırslanmayı bıraktım son bir yıldır ve inan yapamadığımda yardım istemekten çekinmiyorum bu güçsüzlük değil hatta ne kadar güçlüsün herşeye ne kadar yeteceksin diye takdir bile görüyorum.

kesinlikle ben de bun u yapabilsem çok daha mutlu lurum ben yardım istemedikçe kendimi yıpratıyorum, aynı şekilde ondan beklentilerimi de daha düşük tutsam daha az hayal kırıklığı yaşarım ..

bi de ben bu sınavı geçsem de eşimin çok önünde olmayacağım aslında onun mesleği benmkinden daha güzel

çok haklısın tatlım bizim asıl derdimiz iletişim problemi...çünkü ben bütün olaylarda o beni anlamadığı için daha da sinirleniyorum orda kopuyor zaten olay..

bi de ben onu zaten çok takdir ederim biliyor musun ..iyiyken çok iyiyiz hep motive ederim vs ama o heralde hiç laf etmeyeyeim istiyor..onu da ben başaramıyorum..aslında burdaki tüm taktikleri ben iyiyken uyguluyorum ,pratikte hata var ben de:))

aramız iyiyken onsuz yaşayazmışım imajı veriyorum ama tartışmaya başlayınca göbeğimiz beraber kesilmedi sonuçta moduna giriyorum benim hatam burda galiba

Belki de o anlamadığı halde her seferinde küçük bir çocuğa anlatır gibi başa sarman gerekiyor olabilir çünkü gerek kkdaki konulardan okuduğum gerekse gözlemlediğim şey kadınlar bir olayı kafada kurup büyütürken erkekler konu bitince unutup hayatlarına devam ediyorlar. Yani sen ona şöyle yap diyorsun o tamam dese de on dk sonra unutur sense hatırlamıyor olmasına kızıyorsun.
Biraz rahatlamak için uzman desteği alsan iyi olur sanki, en azından kendin için:34:

kesinlikle ben de bun u yapabilsem çok daha mutlu lurum ben yardım istemedikçe kendimi yıpratıyorum, aynı şekilde ondan beklentilerimi de daha düşük tutsam daha az hayal kırıklığı yaşarım ..

bi de ben bu sınavı geçsem de eşimin çok önünde olmayacağım aslında onun mesleği benmkinden daha güzel
Bir de onun bakış açısını dinlemek ve anlamak lazım aslında. Sorun senin sınava girmen değil, güçlü ve kimseye minneti olmayan bir kadın olman.
Bir de hayattan beklentileri azaltmak gerçekten mutluluk... Ben kendimi beklentileri azaltmak ve her kim-ne olursa olsun olduğu gibi yargılamadan saygı duymak konusunda törpülemeye çalışırım. Biri bana çay ikram etse nasıl teşekkür edeceğimi bilemem düşün o derece...:34:

oooo eşime sorarsan bana çok destek oluyor bu sınav konusunda ..eğer geçersem benim sayemde hayatım diyebilir yani olaylara o kadarfarklı bakıyoruz...

canım bence eşin iyi niyetli ve hatasını farkedemiyo..
senin ona durduk yere trip attığını düşünüyo o yüzden..
demekki kibar ve net bi biçimde yaptırman gerekiyo bazı şeyleri, yoksa şuan gençsin yaparsın ama yaşlanınca kalkamazsın altından...

canım bence eşin iyi niyetli ve hatasını farkedemiyo..
senin ona durduk yere trip attığını düşünüyo o yüzden..
demekki kibar ve net bi biçimde yaptırman gerekiyo bazı şeyleri, yoksa şuan gençsin yaparsın ama yaşlanınca kalkamazsın altından...

evet kesinlikle hatasını farkedemiyo bunu artık kabullendim kesinlikle benim neye kızdığımı bile anlamıyor...

bak akşam oluyor şimdi eve gideceğiz ikimizde konuşmayacağız offff...kendimi haklı da görüyorum nasıl ilk adımı ben atarım onu bile bilmiyorum inan..

evet kesinlikle hatasını farkedemiyo bunu artık kabullendim kesinlikle benim neye kızdığımı bile anlamıyor...

bak akşam oluyor şimdi eve gideceğiz ikimizde konuşmayacağız offff...kendimi haklı da görüyorum nasıl ilk adımı ben atarım onu bile bilmiyorum inan..

ya bakk tabularını yık bi adım at nası olcak gör canım..
ben de ilk adımı atamam ama eşim dayanamaz espri yapar ben de hemen eririm..
bide ben günlerce küs kalmaya çok karşıyım..
kesin kuralım şu:sorun ne kadar ciddi olursa olsun gece aynı yatağa girilip çözülecek..
eşim sırtını dönüp yatsa da ben ikinci güne küslüğün kalmasına tahammül edemem..
hemen sarılırım ya da afedersin poposunu çimdiklerim..
sözlü olarak ilk adımı dediğim gibi o atar ama eğer atamadıysa iş yatağa kaldıysa, o iş bende :))

canım bilmiyorum tabii evli olmadığımdan ama sence inat yapıp ilk adım ondan gelsin diye beklemek mi önemli yoksa gururu bir kenara bırakıp eşinle küslüğü bir an önce bırakıp hayatına devam etmek mi?
hani başta susmam mı gerekiyor demişsin ya belki susmak yerine küslüğü fazla uzatmadan ilk adımı atman bile sorunları çözmeye yetebilir ne dersin?

yok hep kıskançtı zaten kıskanç olmasına değil benim lafım diyorum ki madem kıyafetimi beğenmedim ilk gördüğünde söyle tam kapıdan çıkarken olunca sinirlerim tepeme zıpladı ama bu noktada anlaşamıyoruz işte o sanıyorki değiştir dedi diye kızdım..diyorki kendine laf söyletmiyorsun ben eşime kıyafetiyle ilgili yorum bile yapamayack mıyım ve kesinlikle anlamıyor benim asıl kızdığım noktayı..

Ama laftan çok senin yaptığın önemli...aa hayatım son anda mı söylenir, servis kaçıcak..hadi bye diyip çekip gitseydin, o da bir daha sefere vaktinde uyarır, ya da hiç bişey demezdi bence.

Yemek hususunda da mesela, dar vakit zamanlarda sormayı verin ne yapayım diye. Yapın kolay bişey yesin, hafta sonu da ne istersin yapayım diye telafi edersin için rahat etmiyorsa.

Ben evli değilim, ama buradan bakınca, sizin aldığınız tavır ile sorun yaptığınız şeyin mahiyeti küçülüyor. O da haklı olarak, bu kadar önemsiz bir meseleden kocaman bir sorun yarattığınızı düşünüp kavga ediyordur.

.

ya kızlar eve gitmeden eşime bişeyler yazmak istiyorum çünkü biliyorum ki şimdi gideceğim bi iki gün konuşmayacağız yine aynı şeyler..

"son dönemde çok gereksiz konulara çok fazla tartışıyoruz..hata sedece birimizde olamaz..ben eksiklerimi düşünüp bunlara önlem almaya çalışıyorum her kavgamızdan sonra birdahakine öfkemi kontrol edeceğim diyorum ama senin hiç mi hatan yok sence..olay sadece senin banyoya girmen ve benim sinirlenmemden mi ibaret?

bu kadar huzursuz bir evliliği yürütmeye çalışmak hem sana hem bana hem de çocuklarımıza zarar verecek.ben bu konuyu düşünüp aramızdaki en ufak sürtüşmenin bile kavgaya dönüşmemesi için kendi eksiklerimi kapatmaya çalışacağım.önümüzdeki hafta yokluğumda(bi hafta iş seyehatim var da kızlar) düşün lütfen, tüm bu tartışmalar ortada bişey yokken benim tarafımdan mı çıkıyor,senin de eksiklerin hataların yok mu.."

vs vs bu taslak doğrultusunda bi mail atayım çıkmadan diyorum ama yazamadım valla başımın ağrısından kızlar gereksiz mi olur sizce

yok hep kıskançtı zaten kıskanç olmasına değil benim lafım diyorum ki madem kıyafetimi beğenmedim ilk gördüğünde söyle tam kapıdan çıkarken olunca sinirlerim tepeme zıpladı ama bu noktada anlaşamıyoruz işte o sanıyorki değiştir dedi diye kızdım..diyorki kendine laf söyletmiyorsun ben eşime kıyafetiyle ilgili yorum bile yapamayack mıyım ve kesinlikle anlamıyor benim asıl kızdığım noktayı..

aynı bizzz eşimde aynen sizin eşiniz gibi kendine laf dedirtmiyosun sana bişey derken çok korkuyorum her söylediğime kızıyosun surat yapıyorsun der aslında bilmez her söylediğine değilde söyleyiş tarzına yada vaktine kızdığımı.erkekler düz mantık malesef ben bunu anladım ne yaparsak yapalım bizm kadar ayrıntıyı düşünemezler idare etcez başka çaramiz yok...

ya bakk tabularını yık bi adım at nası olcak gör canım..
ben de ilk adımı atamam ama eşim dayanamaz espri yapar ben de hemen eririm..
bide ben günlerce küs kalmaya çok karşıyım..
kesin kuralım şu:sorun ne kadar ciddi olursa olsun gece aynı yatağa girilip çözülecek..
eşim sırtını dönüp yatsa da ben ikinci güne küslüğün kalmasına tahammül edemem..
hemen sarılırım ya da afedersin poposunu çimdiklerim..
sözlü olarak ilk adımı dediğim gibi o atar ama eğer atamadıysa iş yatağa kaldıysa, o iş bende :))

offf küs kalamayan ve eşine ilk adımı atabilen kadınlara çok çok özeniyorum şu anda hele ki işten çıkış vakti yaklaştı daha da arttı bu hissim

canım bilmiyorum tabii evli olmadığımdan ama sence inat yapıp ilk adım ondan gelsin diye beklemek mi önemli yoksa gururu bir kenara bırakıp eşinle küslüğü bir an önce bırakıp hayatına devam etmek mi?
hani başta susmam mı gerekiyor demişsin ya belki susmak yerine küslüğü fazla uzatmadan ilk adımı atman bile sorunları çözmeye yetebilir ne dersin?

aslında bugün inan ilk adımı atasım var çünkü bu ara o kadar çok küs kaldık ki bıktım valla..ama içimden gelmiyor artı şimdi ben konuşsam o surat asmaya devam etse iyice sinir olacağım..bi de mesela eve girdik onun surat asık ben ilk ne diyeceğim ne yapacağım valla bilmiyorum ya ilk adım nasıl atılır o kadar uzağım yani olaya..

Ama laftan çok senin yaptığın önemli...aa hayatım son anda mı söylenir, servis kaçıcak..hadi bye diyip çekip gitseydin, o da bir daha sefere vaktinde uyarır, ya da hiç bişey demezdi bence.

Yemek hususunda da mesela, dar vakit zamanlarda sormayı verin ne yapayım diye. Yapın kolay bişey yesin, hafta sonu da ne istersin yapayım diye telafi edersin için rahat etmiyorsa.

Ben evli değilim, ama buradan bakınca, sizin aldığınız tavır ile sorun yaptığınız şeyin mahiyeti küçülüyor. O da haklı olarak, bu kadar önemsiz bir meseleden kocaman bir sorun yarattığınızı düşünüp kavga ediyordur.

.

haklısınız bnm tarzımdan kaynaklanıyor belki de ama şu da var mesela o kıyafet işinde ben odaya giderken kendi kendime söyleniyorum tam çıkarke mi söylenir bu diye..o arada gelse haklısın geç söyledim kusura bakma dese zaten olay hiç uzamayacak..olayı uzatan ben söylenince onun surat asması , tamam güzel güzel işveli cilveli söylemiyorum ama bağırmıyorum da kendi kendime söyleniyorum işte haksızsa eğer gelip gönlümü alsa sorun kalmayacak

aslında bugün inan ilk adımı atasım var çünkü bu ara o kadar çok küs kaldık ki bıktım valla..ama içimden gelmiyor artı şimdi ben konuşsam o surat asmaya devam etse iyice sinir olacağım..bi de mesela eve girdik onun surat asık ben ilk ne diyeceğim ne yapacağım valla bilmiyorum ya ilk adım nasıl atılır o kadar uzağım yani olaya..
canım bir topik vardı işte arkadaş kendini ve evliliğindeki pürüzleri analiz etmiş belki okursun vakit bulursan, onun ve birçok kadının dediği şey vardır ya eşini güler yüzle karşıla diye, bunu denesen, kızmadan boş yere kendini geriyorsun gibime geldi. O asık suratla gelse de sen ona hoşgeldin canım deyip yemek hazırlasan çocukları alıp işte günün nasıl geçti vs gibi sohbet etmeye çalışsan ??? yani aklıma bu geldi evli arkadaşlar belki daha güzel yöntemler de önerebilirler

haklısınız bnm tarzımdan kaynaklanıyor belki de ama şu da var mesela o kıyafet işinde ben odaya giderken kendi kendime söyleniyorum tam çıkarke mi söylenir bu diye..o arada gelse haklısın geç söyledim kusura bakma dese zaten olay hiç uzamayacak..olayı uzatan ben söylenince onun surat asması , tamam güzel güzel işveli cilveli söylemiyorum ama bağırmıyorum da kendi kendime söyleniyorum işte haksızsa eğer gelip gönlümü alsa sorun kalmayacak
içten içe söylenip onun gönlünü almasını beklemek yerine yüzüne bak şu anda olmaz geç kalıyoruz keşke 5 dk önce söyleseydin desen belki o daha az surat mı yapar bilemedim ki:44:

canım bir topik vardı işte arkadaş kendini ve evliliğindeki pürüzleri analiz etmiş belki okursun vakit bulursan, onun ve birçok kadının dediği şey vardır ya eşini güler yüzle karşıla diye, bunu denesen, kızmadan boş yere kendini geriyorsun gibime geldi. O asık suratla gelse de sen ona hoşgeldin canım deyip yemek hazırlasan çocukları alıp işte günün nasıl geçti vs gibi sohbet etmeye çalışsan ??? yani aklıma bu geldi evli arkadaşlar belki daha güzel yöntemler de önerebilirler

normalde hep güler yüzle karşılarım sarılırım vs ama bgn küsken bile böyle karşıla diyorsun canım değil mi doğru anladım

normalde hep güler yüzle karşılarım sarılırım vs ama bgn küsken bile böyle karşıla diyorsun canım değil mi doğru anladım

evet canım - bunu denesen ne kaybedersin ki? belki de eşinin gönlünü kazanırsın ve küslüğünüz geçer
ne bileyim ben ailemde de görmedim aynı evde küs olmak zor olsa gerek

evet canım - bunu denesen ne kaybedersin ki? belki de eşinin gönlünü kazanırsın ve küslüğünüz geçer
ne bileyim ben ailemde de görmedim aynı evde küs olmak zor olsa gerek

evet çok sinir bir durum

Bence içeri girsin madem surat asmasi canınızı sıkıyor yüzüne bakmayın hiç normal bişey yapıyormuş gibi tam içeri girince birden sıkıca sarılın :D ama hemen birakmayın kalın öyle bir süre sessizce o zaten yumuşayacaktır :-)

İşte canım, erkekler genelde çok düz mantık, sonra da olayı sen ben inadına dönüştürüyorlar. Hanımdır dır dır eder düşüncesi var.

Sebeb -sonuç ilişkisi şeklinde bazı şeyler öğretmek çok daha mantıklı. Böyle yaparsan böyle olur şeklinde görecek. Hem o zaman siz ona tavır almamış, olursunuz, suratınızda düşmez, şartlar onu gerektiriyordur sadece. Bir de canınızın kıymetini bilin azıcık. Herşeye aynı anda yetişemeyin. Çünkü ne kadar yaparsan o kadarına alışıyorlar zaten. Dışardan bakınca, aman da işmi bu, zaten çok kolay yapıyor gibi gözüküyor, sonra da her zaman aynı performansı bekliyorlar, pek de kıymeti olmuyor aslında...

.

Back