- 6 Haziran 2012
- 91
- 27
- Konu Sahibi alanis1978
merhaba; 8 yıllık evliyim 2 küçük çocuğum var. eşimin ailesi başta beni istemedi ve biz nikahla kendi kendinimize evlendik. ilk çocuğum doğduktan 6 ay sonra barıştık ama ben hep istenmeyen gelin oldum. kaynanam ile görümcem eşi sürekli bana karşı dolduruyorlardı öyleki 2. çocuğuma hamileyken görümcem eşimi doldurduğundan dayak yedim. hakkımı asla helal etmiyorum. eşimin ailesinin beni istmemesi kaynımın evlenmesine kadar sürdü sürekli onlar yüzünden kavga ettik. kaynım evlenince ( gelinlerini çok isteyerek aldılar) gelin bunları takmadı. aslında istedikleri gelinin farklı biri olduğunu anladılar ve kaynımda eşinin yanında durduğu için eltime cephe aldılar.eltim başka bi şehirde yaşadığı içinde onlar bi sorun olmadı yazdan yaza geliyo memlekete. eltimle araları bozulunca bana karşı daha ılımlı davrandılar. biz 8 yıl kaynanamla aynı şehirde ama farklı semtte oturduk. fakat maddi sıkıntıdan eşimin ailesinin müstakil evine taşındık. taşınalı 2 gün oldu. kayınvaldem üst katta oturuyor. ben çalıştığım iin sadece eve eşyalara naklettiğim gün izin alabildim. o günde birlikte mutfağı yerleştirdik. ama kayın valdem tuturdu bu ev böle dağınık mı kalcak ben duramam burayı hemen yerleştirmemiz lazım. siz yaşlısınız kendinizi yormayın ben yavaş yavaş akşamları yerleştiririm dedim. yok kızım olmazburası böyle durursa ben uyuyamam dedi. ben ertesi gün işe gittim. bütün koliler ve yatak yorgan ortadaydı. akşam geldim. perdeci geldi. evin perdesini takıyo. eşimde çocuklarla oturuyo tam osırada ufaklık altına yapmış. onun üstünü temizlerken banyoda. kayınvaldem geldi. artık ne dediyse kocama eşim bağırarak yanıma geldi. bu ev böle darmadağın senin orda ne yaptığın belli değil annem burda bekliyo falan filan. ben de dedim çocuğu böle mi bırakayım. ama sakinleşmiyo eşim annesine saygısızlık yapmışım gibi bağırıyor. perdeci evde üstelik. baktım beni dinlemiyo kayınvaldem diğer odada olduğu için sesizce ne dedi de gazlandın böle dedim, yok bişe demedi dedi ve annesinin yanına gitti. o an nasıl tepki verirsem gelceğimi o belirleyecek dedim ve bunların olduğu odaya gittim ve aynı eşimin ses tonunda ne olsun istiyorsunuz dedim ikisine de söyleyin madem ne yapılcaksa yapalım dedim. ikiside bişe dedmediler lafı gevelediler, sonra eşim sen iş yapmıyorsun demeye getirdi ben de ben senden hiç bişey istemiyorum ben tek başıma yaparım evin düzenini siz annenin evine gidin dedim. önce kayınvaldem gitti. perdeci gidince de eşimle çocuklar gittiler. ben de gece 3e kadar ev topladım ama çok eşya olduğundan ancak perdeleri falan ütüledim astım birazda yatak yorgan yerleştirdim. kendi yatağımı sermediğim için bende gece 3te üst kata çıktım kayınvaldem açtı kapıyı karşılıklı hiç bişe demedik. ben gittim yattım. yarım saat sonra beni uyandırdı. küçük çocuk altına yapmış diye. neyse çocuğun üstünü değiştirdim tekrar yattım. sabah kalktım 7de işe gelmek için kayınvaldem kalkmış ama kahvaltı hazırlamamış, normalde işe gideceğim die hazırlar. üstümü giydim çocukların çantasını hazırladım. baktım o arada kahvaltı hazırlamış ama kahvaltı yap falan demedi ben de işe geç kaldım deyip çıktım. şimdi sorum akşam eve gidince nasıl davranmalıyım. kayınvalidemin dün akşamki gibi eşimi bana karşı doldurmaması için ne yapmalıyım. eşim çok çabuk hararetlenir ben de yapı itibariyle sessiz bi insanın eşim bağırır ben cevap vermem normalde. ama artık altlı üstlü oturacağım için biraz farklı olamlıyım sanırım.fikirleriniz önemli özellikle kaynanası ile otranlar nasıl çözü buldunuz . şimdiden teskkürler