eşimin annesi konusunda acil yardım

alanis1978

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2012
91
27
merhaba; 8 yıllık evliyim 2 küçük çocuğum var. eşimin ailesi başta beni istemedi ve biz nikahla kendi kendinimize evlendik. ilk çocuğum doğduktan 6 ay sonra barıştık ama ben hep istenmeyen gelin oldum. kaynanam ile görümcem eşi sürekli bana karşı dolduruyorlardı öyleki 2. çocuğuma hamileyken görümcem eşimi doldurduğundan dayak yedim. hakkımı asla helal etmiyorum. eşimin ailesinin beni istmemesi kaynımın evlenmesine kadar sürdü sürekli onlar yüzünden kavga ettik. kaynım evlenince ( gelinlerini çok isteyerek aldılar) gelin bunları takmadı. aslında istedikleri gelinin farklı biri olduğunu anladılar ve kaynımda eşinin yanında durduğu için eltime cephe aldılar.eltim başka bi şehirde yaşadığı içinde onlar bi sorun olmadı yazdan yaza geliyo memlekete. eltimle araları bozulunca bana karşı daha ılımlı davrandılar. biz 8 yıl kaynanamla aynı şehirde ama farklı semtte oturduk. fakat maddi sıkıntıdan eşimin ailesinin müstakil evine taşındık. taşınalı 2 gün oldu. kayınvaldem üst katta oturuyor. ben çalıştığım iin sadece eve eşyalara naklettiğim gün izin alabildim. o günde birlikte mutfağı yerleştirdik. ama kayın valdem tuturdu bu ev böle dağınık mı kalcak ben duramam burayı hemen yerleştirmemiz lazım. siz yaşlısınız kendinizi yormayın ben yavaş yavaş akşamları yerleştiririm dedim. yok kızım olmazburası böyle durursa ben uyuyamam dedi. ben ertesi gün işe gittim. bütün koliler ve yatak yorgan ortadaydı. akşam geldim. perdeci geldi. evin perdesini takıyo. eşimde çocuklarla oturuyo tam osırada ufaklık altına yapmış. onun üstünü temizlerken banyoda. kayınvaldem geldi. artık ne dediyse kocama eşim bağırarak yanıma geldi. bu ev böle darmadağın senin orda ne yaptığın belli değil annem burda bekliyo falan filan. ben de dedim çocuğu böle mi bırakayım. ama sakinleşmiyo eşim annesine saygısızlık yapmışım gibi bağırıyor. perdeci evde üstelik. baktım beni dinlemiyo kayınvaldem diğer odada olduğu için sesizce ne dedi de gazlandın böle dedim, yok bişe demedi dedi ve annesinin yanına gitti. o an nasıl tepki verirsem gelceğimi o belirleyecek dedim ve bunların olduğu odaya gittim ve aynı eşimin ses tonunda ne olsun istiyorsunuz dedim ikisine de söyleyin madem ne yapılcaksa yapalım dedim. ikiside bişe dedmediler lafı gevelediler, sonra eşim sen iş yapmıyorsun demeye getirdi ben de ben senden hiç bişey istemiyorum ben tek başıma yaparım evin düzenini siz annenin evine gidin dedim. önce kayınvaldem gitti. perdeci gidince de eşimle çocuklar gittiler. ben de gece 3e kadar ev topladım ama çok eşya olduğundan ancak perdeleri falan ütüledim astım birazda yatak yorgan yerleştirdim. kendi yatağımı sermediğim için bende gece 3te üst kata çıktım kayınvaldem açtı kapıyı karşılıklı hiç bişe demedik. ben gittim yattım. yarım saat sonra beni uyandırdı. küçük çocuk altına yapmış diye. neyse çocuğun üstünü değiştirdim tekrar yattım. sabah kalktım 7de işe gelmek için kayınvaldem kalkmış ama kahvaltı hazırlamamış, normalde işe gideceğim die hazırlar. üstümü giydim çocukların çantasını hazırladım. baktım o arada kahvaltı hazırlamış ama kahvaltı yap falan demedi ben de işe geç kaldım deyip çıktım. şimdi sorum akşam eve gidince nasıl davranmalıyım. kayınvalidemin dün akşamki gibi eşimi bana karşı doldurmaması için ne yapmalıyım. eşim çok çabuk hararetlenir ben de yapı itibariyle sessiz bi insanın eşim bağırır ben cevap vermem normalde. ama artık altlı üstlü oturacağım için biraz farklı olamlıyım sanırım.fikirleriniz önemli özellikle kaynanası ile otranlar nasıl çözü buldunuz . şimdiden teskkürler

İşin zor canım ya, ben evli değilim sadece moral verecek birkaç şey söylemek istedim.
Bu sıkıntılardan nasıl kurtulursun bilemiyorum ama kafana takmamaya çalış.
Çocuklarına,işine odaklan. Ayrıca sakın işini bırakma. Kendi paranı kazanmalısın.

Son düzenleme:
hayır canımm çalışan bi insansın sende,,kendini nie ezdireceksin asla,,sonuçta keyfinden yapmıosunn,,bunu eşine anlatt,,kaynananın dolduruşuna gelmesine izin verme sen tatlı dillee eşine anlatt bunuu kendine yönlendrir,,çalışıorum sonuçtaa,,akşamdan akşama vaktim oluo de,,yapıorum zamanım olduğu kadarr dee,,sen kendine acımazsan başka kimse acımazz,,asla kendini ezdirme,,sesssizz kaldıkçaa ezerlerr..

işi bırakmam zaten çok zor memur oldum. eşmin ve ailesinin de öle bi talebi yok.ama bu kaynana başta beni istemediği için sonrada düzelemiyo işte. ama kendimi ezdirmek istemiyorum.şimdiye kadar biraz öyle oldu çünkü.

imkanın varsa yanına birini bul birlikte yapın.ya da hiç akraban yok mu yardı edecek:KK34:

öncelikle hatayı o evın yerlestırılmesı konusunda esınıze senden bısey beklemıyorum demekle yapmıssınız.madem evın dagınıklıgı bu kadar rahatsız edıyor kalkıp bı zahmet yardım edecek.sız de calısıyorsunuz sızın canınız yokmu.bu sekılde herseyı sırtlarsanız bu hep boyle devam eder.ayrıca kayınvalıdenızın her dedıgı yapılırsa o hep buna alısıp sıze emırler yagdırmamaya devam edecek.sıze ben bu dagınıklıkta uyuyamam dedıgı zaman nezaketle bu evın sıze aıt oldugunu bu evle ılgılı kararları duzenı sızın kuracagınızı hıssttırın.yoksa bu hep boyle devam eder.ondan kahvaltı beklmeyın kendınız eskıden nasıl hazırlayıp yıyorduysanız gene aynı devam edın.sız var olan duzenınızı kayınvalıdenızın dırektıflerıne gore duzenlersenız esınız ıcınde bu normal hale gelır ve sız kendı evınızde kendınıze aıt bır duzen tuttramazsınız.aksam evınıze gıdeın,yemegınızı halledın,cocuklarınızla ılgılenın ve bır sure evın sızın cıcın en gereklı bolumlerını hazırlyaın mutfak gıbı ve en kısa surede kendı evınızde uyuyun.sız kayınvalıdenızle ortak yasama ne kadar musade edersınız yarın bırgun kendı evınız olmayacak,cocuklarınız babaannede sadece gereklı durumlarda kalındıgını,esınız evının yatagının asagıda oldugunu unutmasın .

kaynanan çok kötü niyetli eşine doldurup sana saldırmasına izin veriyor tabiki mesafeli ol sanırım senin derdin hemen bitecek türden değil ancak kaynana ölürse veya ağır hastalanırsa hayatında mutluluğu tadacaksın

canım eşin görümcenin sözüyle sana şiddet uyguluyor,annesinin sözüyle evde yabancı biri varken gelip sana bağırıyor ve sen hala 3.şahısları mı suçluyorsun?

bunu bir düşün istersen? eşin neden başkalarının gazıyla hareket ediyor?

keşke k.validenen yanına taşınmasaydın,şimdi bir ev gibi olmuşsunuz.iyice karışacak işlerinize.sen tavrını koyacaksın..o ve senin önce bunu anlayacaklar.ve eşine büyük iş düşüyor şu anda.sana sahip çıkacak,milletin gazıyla bağırıp durmayacak.sern seviyeni bozma,gerektiği kadar muhatap ol.laf sokma olaylarına falan hiç girmi.eğer birşeyden rahatsız isen direkt söyle.sakın laf yarışına girme.

ablam şehir dışında yaşıyor. annem de hasta dayım var ona bakıyor. yakın birisi yok. ben cumts pazar yaparım yavaş yavaş diye düşünüyorum. ama kaynanam canı tez hemen olsun istiyor. ev de biraz ücra semtte akşam vakti kimse gelmez işe ben başında durmasam da ne nerde bilemem zaten sadece çocuğun oyuncakları ve birkaç kıyafet hurcu var bi de halılar serilecek. kayınvalidem çok titiz ve eli çabuk. ben de biraz rahatım ve elim yavaştır. kendi de zamanında hem çalışmış hem evin işini yapmış. yani çalışmak onlar için bahane değil ama her insnın da bir yapısı var. benim asıl sorunum evi yerleşirmek değil de kayananım ota çöpe karışıp arada da eşimi fişeklemesi. evime bu kadar müdahale etmesini istemiyorum. bi de kincidir. dün akşamın rövanşını almak isteyecektir mutlaka. gardımı nasıl almalıyım ki diş bileyemesin bana.

ablam şehir dışında yaşıyor. annem de hasta dayım var ona bakıyor. yakın birisi yok. ben cumts pazar yaparım yavaş yavaş diye düşünüyorum. ama kaynanam canı tez hemen olsun istiyor. ev de biraz ücra semtte akşam vakti kimse gelmez işe ben başında durmasam da ne nerde bilemem zaten sadece çocuğun oyuncakları ve birkaç kıyafet hurcu var bi de halılar serilecek. kayınvalidem çok titiz ve eli çabuk. ben de biraz rahatım ve elim yavaştır. kendi de zamanında hem çalışmış hem evin işini yapmış. yani çalışmak onlar için bahane değil ama her insnın da bir yapısı var. benim asıl sorunum evi yerleşirmek değil de kayananım ota çöpe karışıp arada da eşimi fişeklemesi. evime bu kadar müdahale etmesini istemiyorum. bi de kincidir. dün akşamın rövanşını almak isteyecektir mutlaka. gardımı nasıl almalıyım ki diş bileyemesin bana.

benim eşim de çok tez canlıdır kaynanan gibi her şey hemen olsun ister.o zaman çocukları kaynanana bırakıp eşinle yerleştireceksin.yardım etsin ki eşin zorluğunu anlasın:KK34:

bi de martıcım söylediklerinde haklısın. ama eşim kendi ailesinde öyle gördüğü için malesef değişmiyor. norma zamanda da anormal zamanda da o hiç bi iş yapmaz. belki tamir işi yapar arada o kadar. malesef eşim böyle onu değiştirmeye çalıştım çok ama o kendisinden taviz vermiyor. ben de kabullendim artık. çünkü bu yüzden sürekli kavga etmekten başka bişeye yaramıyor. kayın valideme acab bi arad söylesem mmi bişey olduğu zaman bana söyleyin eşimi karıştırmayın diye. boşuna huzursuzluk çıkıyo desem mi acaba

esınıde al dısarı cık konusmak ıcın.bunun boyle gıtmeyecegını tavırlarına dıkkat etmesını ve daha ıcınızden ne gelıyorsa acıkca anlat.cunku artık altlı ustlusunuz susar bısey demezsenız bu ısın altından kalkamassınız kaynanaızda bırsey derse cevabınızı esırgemeyın.ben cook uzun yıllar sustum esımede benım cevap vermemı saglama sen cevabını ver kotu olmayalım dedım 6 yıl tık yoktu tabı.sen haklısın deyıp gecıstırmeler.ne zamankı cevaplarını bemn vermeye basladım gerektıgı gıbı benımkıler dıkkat eder oldu.kafanın rahat etmesını ıstıyorsan tavrını bastan bellı et derım ben

hatayı en baştan yapmışsın.k.v sana bu ev böyle kalırsa ben uyuyamam dediğinde kibarca senin sıkıntı etmene gerek yok evimi ben yerleştirirm demeliydin kesin bir dille.ve anahtarı ona bırakmamalıydın.ben yokken benim evime kimse giremez demek istemeliydin.ve eşini doldurup gönderdimi sana; bir işin ucundan tutmadığın halde neden celalleniyorsun,bu ev ikimizin ve ikimizde çalışıyoruz,benim iş yerinde olduğumu biliyorsun ev ikimizin elinden öper demeliydin.ayrıca ben senin yerinde olsam o gece ilk işim yataklarıda gelişi güzel bi olsa hazırlayıp evimde uyumak olacaktı.

dün akşam yanlarına gidip öle demekle iyi mi yapmışım o zaman. yoksa daha farklı bişey mi yapmalıydım. benim karakterimde cevap verme yok normalde. o yüzden nerde ne demeliyim çok bilemiyorum.

bi de martıcım söylediklerinde haklısın. ama eşim kendi ailesinde öyle gördüğü için malesef değişmiyor. norma zamanda da anormal zamanda da o hiç bi iş yapmaz. belki tamir işi yapar arada o kadar. malesef eşim böyle onu değiştirmeye çalıştım çok ama o kendisinden taviz vermiyor. ben de kabullendim artık. çünkü bu yüzden sürekli kavga etmekten başka bişeye yaramıyor. kayın valideme acab bi arad söylesem mmi bişey olduğu zaman bana söyleyin eşimi karıştırmayın diye. boşuna huzursuzluk çıkıyo desem mi acaba

bence de tatlı dille konuş.anne artık altlı üstlü oturacağız.istemesekte sorun yaşayabiliriz.bunu kendi aramızda çözelim.olaylar büyümesin diyerek konuş istersen:KK34:

dün akşam yanlarına gidip öle demekle iyi mi yapmışım o zaman. yoksa daha farklı bişey mi yapmalıydım. benim karakterimde cevap verme yok normalde. o yüzden nerde ne demeliyim çok bilemiyorum.

içine kesinlikle atma.içine ata ata gün gelir olmadık bir şeyde patlarsın sonu daha kötü olur.sıkıntı duyduğun şeyleri konuşarak çöz.susarak iyi insan olamazsın:KK34:

eşim 1 hafta izin aldı taşınıcaz diye o yüzden anahtar onlarda. ama gel görki bi iş yapmıyolar ben yokken. ben işteyken o da arkadaşlarıyla falan çay içiyomuş dışarda bi de bahçede ustalar çit yapıyolar onların başında duruyo. mecburen anahtar onlarda. ben bu akşam önce yatakları sereyim bi yerlere silip süpüreyim. orda oturuyım çünki cmts pazar evde olucam. kayınvaldeme çıkarsam o tutar kendi işlerini yaptırır. iş yoksa bile iş icad eder şimdi. bedava amele var çünkü.

eşim 1 hafta izin aldı taşınıcaz diye o yüzden anahtar onlarda. ama gel görki bi iş yapmıyolar ben yokken. ben işteyken o da arkadaşlarıyla falan çay içiyomuş dışarda bi de bahçede ustalar çit yapıyolar onların başında duruyo. mecburen anahtar onlarda. ben bu akşam önce yatakları sereyim bi yerlere silip süpüreyim. orda oturuyım çünki cmts pazar evde olucam. kayınvaldeme çıkarsam o tutar kendi işlerini yaptırır. iş yoksa bile iş icad eder şimdi. bedava amele var çünkü.

bence de ilk önce yaşayacağın alanı oluştur.yukarı çıkıp inme:KK34:

Ne kadar sabırlısınız, maşaallah diyorum.
Eşiniz bir hafta izin alıyor ama ev yerleşmek için sizi bekliyor.
Hiç değilse ortadaki kolileri bir kenara koysun da göze batmasın bari.
Hani tamam her erkek iş yapmıyor anlarım da bu normal ev işi değil ki.
Taşınmadan bahsediyoruz,biraz daha çabalaması gerekirdi bence.
Siz de eşinizi yukarıya göndermeyin,beraber yapmayı teklif edin.
Yorulduğunuzu,yetişemediğinizi söyleyin.Belki vicdana gelir.

X