Eşimin akrabası tarafından azarlandım..

Tamam, kötü bir örnek ama her laf yediğimizde aman bir şey olmasın diye yutacak mıyız yani?
Madem aile büyüğü, saygı bekliyor, o zaman ona göre davranacak. Beni bıçaklar diye korktuğum birine nasıl aile gözüyle bakayım.
Yav zaten durum buysa neden görüşülür, onu da anlamadım.

Yerine göre yutulur.
Yutamam diyen (bende yutmuyorum) çıkan yaygaraya katlanir.
Uç bir örnek ama ben şahsen sabikali bir adamla dalaşa girmem.

Gerçekten kimse ona ses etmiyor adam her yemeği yemiyor diye 15 kişilik yemek içinde ona özel ciğer şiş söylediler bugün gözümün önünde millet çorba içiyor o kebab
Ay bu adam benim çok sinirimi bozdu ya😒 korku imparatorluğu kurarak saygı elde etmiş, en nefret ettiğim tip.

Ay bu adam benim çok sinirimi bozdu ya😒 korku imparatorluğu kurarak saygı elde etmiş, en nefret ettiğim tip.
Para da etken yani nasıl desem cidden o an başkası bana o lafları dese belki amannn boşver derdim ama o an ona dayanamayıp konuştum

Yorumlar beni krize soktu ay!

Bakınız neden evlilik kurumunda zorlanıyorum. Tam da bu yüzden!

Deli madem he de geç!
Cahil madem duyma geç!
Hapis yatmış sus da geç!

Oldu canım!

Bir de sen mi özür dileyecekmişsin?
O özür dileyecek o!
Salak herife bir kişi haddini bildirmemiş de bugüne böyle gelmiş.
İllk had bildiren olduğun için ben seni tebrik ediyorum.

Bundan sonra da gittiği yere gitsin.
Karşına cikarsa herkesin içinde daha beterini yap. Herkesi korkutabilirsin. Ben sadece Allah'a kulum hadi naş de daha da yerin dibine girsin. Ohh!

Yerine göre yutulur.
Yutamam diyen (bende yutmuyorum) çıkan yaygaraya katlanir.
Uç bir örnek ama ben şahsen sabikali bir adamla dalaşa girmem
Şahsen biri bela arıyorsa istediği belayı sunarım ben de.
Ama ben bir tavır koyduğumda gidip arkamdan eşim el öpüp özür dilerse o zaman çok bozulurdum ya.
Bana laf eden üstüme yürüyen adamdan özür dilerse gözümden düşerdi.

Yorumlar beni krize soktu ay!

Bakınız neden evlilik kurumunda zorlanıyorum. Tam da bu yüzden!

Deli madem he de geç!
Cahil madem duyma geç!
Hapis yatmış sus da geç!

Oldu canım!

Bir de sen mi özür dileyecekmişsin?
O özür dileyecek o!
Salak herife bir kişi haddini bildirmemiş de bugüne böyle gelmiş.
İllk had bildiren olduğun için ben seni tebrik ediyorum.

Bundan sonra da gittiği yere gitsin.
Karşına cikarsa herkesin içinde daha beterini yap. Herkesi korkutabilirsin. Ben sadece Allah'a kulum hadi naş de daha da yerin dibine girsin. Ohh!
Çok teşekkür ederim beni biraz da olsa anladınız 🥲💜

Ama ben bir tavır koyduğumda gidip arkamdan eşim el öpüp özür dilerse o zaman çok bozulurdum ya.
Zaten ona çok gücendim 🥺

Yemin ederim az önce ne kadar savunmasız olduğumu fark ettim 🥺

Bak yavrucum, burada kadınlar "aman tadımız kaçmasın, Ali Rıza Bey" tarzında yorumlar yapıyor. Ben gerçekten bu yorumlardaki buram buram ezikliğe inanamadım.
Sadece sizin tasarrufunuzda olan ve dolayısıyla tek söz sahibinin de siz olduğunuz bedeniniz hakkında adamın biri fütürsuzca yorumlar yapma hakkını kendinde bulabiliyor. Üstelik yoruma dahil olan şeylerden birisi de anneciğinizin anısına dair anlamı olan bir şey.
Bu hatıraya saygı duyarak sahip çıkması ve yeri geldiğinde de "bu konuda benim bile söz söylemeye hakkım yok" demesi gereken eşiniz bi oldu olacak adamın g.tünü öpseymiş.
Açıkçası benim eşim böyle bi denyoluk yapsa idi anında yollarımızı ayırmak için gereken süreci başlatırdım. Beni başıbozuk dayısına ezdirecek adamı bir saniye hayatımda tutamam.
Bundan sonra da bu adamla hayatınıza devam edeceksiniz belli ki ama unutmayın, başınız her sıkıştığınızda o meselede yalnızsınız siz.

Parası da mı var? Cezaevinde senelerce yatmışsa parasının olması beni düşündürürdü. İmkanı olduğu kadar uzak durun bu adamdan.
Ya parası varmış hayvanları varmış baya böyle o köyde tarla toprak varmış o kadar hakim değilim ama 2 oğlu yurt dışında filan

Bak yavrucum, burada kadınlar "aman tadımız kaçmasın, Ali Rıza Bey" tarzında yorumlar yapıyor. Ben gerçekten bu yorumlardaki buram buram ezikliğe inanamadım.
Sadece sizin tasarrufunuzda olan ve dolayısıyla tek söz sahibinin de siz olduğunuz bedeniniz hakkında adamın biri fütürsuzca yorumlar yapma hakkını kendinde bulabiliyor. Üstelik yoruma dahil olan şeylerden birisi de anneciğinizin anısına dair anlamı olan bir şey.
Bu hatıraya saygı duyarak sahip çıkması ve yeri geldiğinde de "bu konuda benim bile söz söylemeye hakkım yok" demesi gereken eşiniz bi oldu olacak adamın g.tünü öpseymiş.
Açıkçası benim eşim böyle bi denyoluk yapsa idi anında yollarımızı ayırmak için gereken süreci başlatırdım. Beni başıbozuk dayısına ezdirecek adamı bir saniye hayatımda tutamam.
Bundan sonra da bu adamla hayatınıza devam edeceksiniz belli ki ama unutmayın, başınız her sıkıştığınızda o meselede yalnızsınız siz.
Her kelimesinde haklısınız 🥺

İyi geceler bugün eşimin dayısı annesinin abisi tarafından baya terslendim ve beni rencide etti ve ailede büyük kavga oldu bu kişi normalde uzakta yaşıyor ve aile bağları çok kuvvetli birisi değil evlendiğim günden beri adamı 2. görüşüm ama kendisi baya saygı duyulan ve eski kafalı birisi yani millete yaptıklarını saysam ağzınız açık kalır uzun süre de hapis cezası çekmiş ama herkes bu adamdan ya korkuyor yada hipnoz olmuş gibi tapıyor bu adama anlamadım gitti neyse benim kolumda 2 adet dövme var birisi annemin hatırası kendisi vefat etti ve anısını yaşatmak için dövme yapmıştım diğeri de bir anlık hevesle yapılan bir dövme bu zamana kadar kimse bunlar ile ilgili bir şeyler demedi eşimin ailesi zaten bu tarz şeyleri takacak insanlar pek değil ama bu adam bugün bir ziyaret sırasında denk geldiğimiz zaman bana onlar ne öyle evli kadınsın saçma sapan işler dedi bende kendisine bunları henüz evlenmeden önce yaptırdım dedim o zaman sakla uzun kollu giyin hayvan yapmış koluna tövbe tövbe dedi bunları söylediği zaman odada en az 4 5 kişi daha vardı çok utandım sonra az daha söylendi o an cidden sinirden duymadım kulağım çınladı sonra elini dizine vurdu bende mutfağa gittim ve kaynanama söyledim sinirden kızardım resmen kaynanam aman boşver ayda yılda bir görüyoruz uzatma susar birazdan dedi bende iyice gıcık oldum ardından eşimi aradım eşim de çık eve gel dedi ben şimdi işteyim ben ne yapabilirim dedi haklı yani eşime kızmıyorum ama o an kan beynime sıçradı evden çıkarken cahil ve belli yaşa geldiği halde konuşmayı bilmeyen kırıcı bir varlıksın dedim o da aniden kalktı yerinden resmen üzerime yürüyecek kaynanam kapıyı yüzüme kapattı bina da bekledim az avazı çıktığı kadar bağırıyor evde bende sesi kaydettim eşime wp de attım eşim de adamın numarasını almış normalde numarası kendisinde yok adama demediğini bırakmamış adam da sizi yok edeceğim diyor sülalede kimse sizin ölünüze bile gelmeyecek sizi sildim bu sülaleden demiş bayramda seyranda tek kalsınlar herkese böyle demiş olay büyüdü baya araya başka akrabalar girdi yani ortalık savaş alanına döndü telefonu uçak moduna aldım sürekli birileri beni arıyor eşimi arıyor özür dileyin diyorlar üzerimize geliyorlar eşim de bana belli etmiyor ama korkuyor hissediyorum sizce özür diyeyip sineye mi çekeyim yoksa ortaklık kendi kendine durulur mu eşimde çekti gitti morali bozuldu dışarı gitti sanırım amcasının yanına gitti en son telefonda amcası ile konuştu eşime de üzülüyorum onu da zor duruma soktum canım çok sıkkın haksız mıyım bilmiyorum keşke çenemi tutsaydım 🥺😭
Ortalığı durduk yere aleve vermiş şimdi köşeye çekilmisiniz.
Eşinix zaten ordan çık eve git demiş, bukadar sinirlendiyseniz adama dalaşmadan çıkıp gitseydiniz, okadar laf sayıp üzerine birde ses kaydı almanız tamamen fiyasko.
Öncesi sonrası yok, sizin dediğinizin ses kaydı yok, olay sonrası kayıt alıp eşe yollamak nedir ya?

Bu tip ailelerin dinamiği hep aynıdir. Adam aklanir. Aile kaynaşir ve gelin suçlu ilan edilir.

Konusahibi eş ailem melek diyor ama ilk sorunda maskeleri düşmüş.
Adam sorunlu ama konusahibin kocasi tam fos çıktı

Ortalığı durduk yere aleve vermiş şimdi köşeye çekilmisiniz.
Eşinix zaten ordan çık eve git demiş, bukadar sinirlendiyseniz adama dalaşmadan çıkıp gitseydiniz, okadar laf sayıp üzerine birde ses kaydı almanız tamamen fiyasko.
Öncesi sonrası yok, sizin dediğinizin ses kaydı yok, olay sonrası kayıt alıp eşe yollamak nedir ya?
Zaten eksiksiz şekilde kendi dediklerimi söyledim orada 6 kişi vardı hepsi de şahit ben görmesini istediğim şekilde yansıtma yapmadım zaten her şey ortada ama birisi küfür ederek çığlık atarak bir evde bağırıyorsa ses kaydı almak bana o an mantıklı geldi

Bu tip ailelerin dinamiği hep aynıdir. Adam aklanir. Aile kaynaşir ve gelin suçlu ilan edilir.

Yani bu zamana kadar cidden onların tek yanlışını görmedim ama haklısınız sanırım ben fazla aldandım onlara 🤦🏻‍♀️

Zaten eksiksiz şekilde kendi dediklerimi söyledim orada 6 kişi vardı hepsi de şahit ben görmesini istediğim şekilde yansıtma yapmadım zaten her şey ortada ama birisi küfür ederek çığlık atarak bir evde bağırıyorsa ses kaydı almak bana o an mantıklı geldi
Eksiksiz söylemiş olmanız ile o anı kayıt altına almak aynı şeymi? Nasılki bağrıp çağırdığına anlatmanızın yetmeyeceğini düşündüyseniz o anıda kelime kelime aktardıysanız bile yine olay anını yansıtmaz.
Büyüktür saygı göstermelidir fasa fisosunu geçiyorum, çünkü böyle birşeye inanmiyorum. Saygı hakkedene kişiye gösterilir, yaşa değil. Ama kişide nerde ne diyeceğini nerde susması gerektiğini bilmeli.

Son durumu diyeyim sonra ben yatacağım eşim aradı eve geliyorum dedi sorun çözüldü dedi özür dilemiş adama da annem ile ilgili olduğunu söylemiş kolumda ki dövmenin adam da tamam demiş helallik istemiş durum bu yani bolca hayal kırıklığı ve sinir içindeyim yorum yazan herkese teşekkür ederim iyisiyle kötüsüyle ilgilenip zamanınızı ayırdınız derdime sizi de meşgul ettiysem ayrıca özür dilerim cidden çok hayal kırıklığı ve kendimi tek kalmış hissediyorum iyi geceler....

Ben olsam kocamdan beklediğim tavır şu olurdu. X dayı senin benim karımla ne alıp veremediğin var, bağırıp üstüne yürümüşsün. Hem bir kadına hem de yeğeninin karısına, kendi gelinine yaptığın oldu mu şimdi demesini ve tavrını koymasını beklerdim.
Tıpış tıpış özür dileyip korkak birine dönüşmesi soğutur beni.
Ben bir eş olarak kocamın her haklı davasında yanında olurum şahsen. Eş olmak biraz da bu değil midir? İlk olayda korkup kaçacaksa ohooo...
Benim dayım kocama saygısızlık ederse kocam tabi ki durumu bana bildirecek. Aile terörüne karşı adam neden tek başına mücadele etsin? Bu konuda da muhatabına iletmiş işte konu sahibi.
Bizim sülalede de normal olmayanlar var. Bunları akraba sıfatıyla eşime tebelleş edersem sonuçlarıyla beraber yüzleşiriz. Budur yani. :KK53:

Yani bu zamana kadar cidden onların tek yanlışını görmedim ama haklısınız sanırım ben fazla aldandım onlara 🤦🏻‍♀️
Malasef öyle olmuş. Eşin halay başi. Bundan sonra verdiğin karar hayatini belirler

Ben eşimi kapi dişi etmiştim ama eğer seviyorum diyorsan konuyu kapat ve devam et

X