Eşimin ailesiyle artık yüzleştik,kalbim çok kırık..

Eşiniz ve ailenizdeki diğer erkek bireyler tayt giyen her kadına hallenmeseler sorununuz kalmaz sanıyorum.

Toplumumuzda neden böyle adet adi altında bi ton saçmalık var anlamıyorum. 2 kisi degil evlenen sanki kv kp gorunce hala amca komsu vs vs herkesle evlniliyor evine , giyimine konuşmana, gülmeye, somurtmana, insani olsn iyi kotu her davranışına neden burun sokulur ki. . Iki farklı aile iki farklı kültür akraba olsa bile aile içi davranis ve tutumlar benzemiyor. Gelini alınca demir mübarek ısıtıp sekil verecekler..

Benzer durumlar yaşıyoruz . Ben İzmirliyim ve bizim oralar malum rahattır kimse kimseye karışmaz. Eşim Karadenizli. üniversitede tanıştık ve evlendik. Gerçekten evlenene kadar neyin ne olduğunu göremiyor insan .Eşimle severek evlendik ikimizin arasında hiçbir problem yok . Problem yaratan ailesi. Aşırı muhafazakarlar. Tıpkı sizin gibi ne giyeceğime makyajıma hatta güneş gözlüğüme kadar laf yaptılar.. Kırmamak için elimden geleni yaptım ilk başta baktım ki ben ben olmaktan çıkıyorum. Yapmak istediklerimi yani önceden yaptığım şeyleri bir bir yapmaya başladım. Şimdi cadı oldum. Bunun yanında tabi okul hayatı kariyer derken yemek yapmayı öğrenmeye fırsat bulamadım. Yemek yapmadıkça dalga geçtiler görümceler her hafta sonu bizdelerdi . Bunlar yeni evli falan zaten düşünce gram yok olsa bunları yaşamazdım. Her neyse misafir geliyor diye elimden gelen her şeyi yapardım ama beceremezdim tabi dedim ya yemek yapamıyorum . Ay bu ne biçim kek yok bu ne biçim pilav çocukları bir yandan karnımız agrıdı buraya gelince hep öyle oluyoruz demeye başladılar. Gram bir şey demedim ilk başlarda sonra zaten yüz ifademden istemediğimi anlayıp gelmeyi azalttılar ama görünce laf sokmaya devam . Allah’a havale ediyorum gerçekten bizim oralarda adap vardır güzel olmamısssa bile bir şey emek vermiş olsun ,eline sağlık dersin. EE gezmeye gidiyoruz hemen arıyorlar eşimi sen bizsiz nasıl gidersin diye . Dışarıdan boş boş abartma boşver demesi kolay sonuçta bu da psikolojik bir şiddettir. Ama size söyle bir tavsiye verebilirim. Eşinizle mutluysanız ve sorunları sadece üçüncü kişiler çıkartıyorsa bırakın o kişilerle aranızda bir sınır olsun mesafe koyun . Herkesle iyi geçinmek zorunda değiliz.. Bu dünyaya kahır çekmeye gelmedik. Ve cidden kendiniz olun bu hayat sadece bir kerelik..yaşanıyor

Ben eşinizin ailesine kusur bulmuyorum. Çünkü onların kafalarındaki gelin anlayışı bu. Haftanın en az 5 günü yanlarına gidecek, işe yemeğe yardım edecek, kayinbabasina bir kahve yapacak, bayramlarda temizlik için yardıma koşacak, konu komşu akraba geldiğinde hamaratliginizla ovunecek vs vs.. böyle bir gelin bekliyorlar. Siz bu kalıpların disindaysaniz bunu kabullenmekten başka yol yok. Ben burda esinizde suç buluyorum. Sizin yanınızda duramamis. Ailesine söz geçiremiyor. Bu bizim evliligimiz deyip onları biraz dışarıda bırakabilmesi lazım.

hesap yeni ama genede yazıyım egerki senin ailedede is yok bu konu gercekse hayatta kimsen yok kimseyi olmayan insan zora geldimi super ayakla kalır

kocan dedi sanki doguda namus kesme konusu gibi toplandınız baban masayı deviremedimi gercek anna bana böyle yapar höst ulan deyıp ailene seni ordan alıp evinize gitmeliydiniz

QUOTE="chamallows, post: 71385600, member: 723695"]
ne giysin mesela?
insanlar evlendi diye başkalarina göre giyinmek, yasamak hayatini degistirmek zorundami?
siz bakiş acinizi degistirin mesela rahatsizsaniz.

ya nedendir anlamiyorum bazi insanlar kendilerini kraliyet ailesi olarak göruyo yada herkesin hayran oldugunu görüşmek icin can attiklarini falan saniyorlar kizinda çok umrundaydi senin kocanin basını kaldirmamasi.
kız nezaketinden gidiyordur, bunlarda bayildigindan saniyolar iste

Yok mesele o değil, o kılıf Biz kocalarımızı zaptedemiyoruz, kendine, vücuduna güvenen, güzel giyinen kadın aile içine girdiği zaman kıskançlıktan kuduruyoruz o yüzden mecbur kalmadıkça çağırmıyoruz demek yerine “aile içinde kopukluklar oluyor” diyor.

Eşi evlenirken karısının nasıl giyindiğini görmemiş mi? evlenince neyin değişeceğini beklemiş acaba ?

muhtemelen gelin taytla tisortle gidiyor diye kocalarini göz hapsine alip baktimi bakmadimi diye kontrol ediyorlar, kocam başını kaldiramiyor dediğine göre baya baya takip ediyolar sonrada kıza b.k atiyorlar kopukluk oluyo diye

muhtemelen gelin taytla tisortle gidiyor diye kocalarini göz hapsine alip baktimi bakmadimi diye kontrol ediyorlar, kocam başını kaldiramiyor dediğine göre baya baya takip ediyolar sonrada kıza b.k atiyorlar kopukluk oluyo diye
Adam sıkıyorsa başını kaldırsın, evde kıyamet kopar

Taytımı tişörtümü giydim pazara gidicem. İşalla pazarcıların hanımları yanlarında değildir, pazarcılarla aramda kopukluk olsun istemem

Ahlak bekçisi herkes mübarek.
Tamamen korkularından başka bir şey değil. Ya kocamın aklı kayarsa, ya beni beğenmezse artık, ya benden de kilo vermemi isterse vs vs...

Kaynananınkini anlarım, onunki tam ahlak bekçiliği. Kendi dünyasında çok ayıp çok günah falan filan. Ama gencecik kadın ahlak bekçiliğine soyunuyorsa altındaki sebep kıskançlıktır. Kocayı kıskanır, onun gibi olamadığı için kadını kıskanır, kadının eşiyle ilişkisini kıskanır...

bundan sonra bende bakicam kocama herkesin ki kocada benim ki soğan erkegimi hele bir kaldirsin kafasini.
zaten etrafimiz taytli tisortlu croplu insanlarla dolu

Haklısınız eşimin duruşundan kaynaklanıyor herkesin düşüncesi farklı olabilir önemli olan taraf olan eşin ailesine olan duruşuymuş artık emin oldum..

Bende eşimle alakalı olduğuna inanıyorum artık zaten değişik bir ruh haline büründü o günden sonra mesela dün konuşmak istedim sakinleşildi üzerinden zaman geçti diye düşünüp ama kafasına vurmaya falan başladı gözlerime inanamıyorum dünün etkisindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…