- 16 Haziran 2011
- 14.965
- 63.256
- 798
- Konu Sahibi Sessizlik0034
Bundan sonra ne yapacağım ?
Eşiniz ve siz kaç yaşındasınız ? Kısa sürede mi tanışıp evlilik kararı aldınız ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bundan sonra ne yapacağım ?
Ne kadar doğru sahi aslında bana bu saçma asabilikleri göstereceğine gitsin ailesinin evinde kendini yerden yere atsın ama Allah görüyor haliyle içim kalıyor.Eşine "anan babanın saçmalıklarını bana dinletirken çok uyumluydun..ağzını açmıyordun babanın cümlesi bölünecek diye..Ben konuşunca mı kafanı duvarlara vuruyorsun ? Git annenin evinde kafanı vur duvarlara, ben senin bu saçmalığını görmek zorunda değilim " diye.
Ne kadar doğru sahi aslında bana bu saçma asabilikleri göstereceğine gitsin ailesinin evinde kendini yerden yere atsın ama Allah görüyor haliyle içim kalıyor KEşine "anan babanın saçmalıklarını bana dinletirken çok uyumluydun..ağzını açmıyordun babanın cümlesi bölünecek diye..Ben konuşunca mı kafanı duvarlara vuruyorsun ? Git annenin evinde kafanı vur duvarlara, ben senin bu saçmalığını görmek zorunda değilim " diye.
Öyle aile anlayışını düşmanımın başına bile vermesin AllahYoo bence değil.
Ailesi söz konusu olunca deli taklidi yapıyor
Biz ikimizde 29 yaşındayız yaşıtız yani.. Ve her ikimizde üniversite mezunuyuz işin komik tarafı baskı gösterilmesi gelinlik beklentisi saçmalığı başıma gelebilecek en anlamsız şey heralde. Ya ben eşimle geliyorum eşimle gidiyorum diye daha 8 aylık evliyim yargılanıyorum , düşündükçe deliye dönüyorum. Başkaları belki hiç gitmez yada nadir gider ben eşimle haftada bir gitmeme rağmen neymiş konu komşu eşi olmadan gelmiyor mu a a a a dermiş…. Kiii sabahtan birkaç kez gitmişliğim var kendim olarak sadece. Ayrıca bu insanları artık daha az görmek belki de hayatımın en doğru şeyi olacağa benziyor çünkü çok sık görüşmek istedikleri ayarda gelinlik yapmak hayatımı alt üst eder gibi öngörüyorum bu da doğru mu gerçi bilmiyorum aklımı aldılar.Eşiniz ve siz kaç yaşındasınız ? Kısa sürede mi tanışıp evlilik kararı aldınız ?
Kararımızı kısa sürede aldık denilmez 6 ay flörtten sonra 1 sene kadar sevgili olduk. Sonra ise nişan oldu ve 6 ay sonrasında da evlendik.Biz ikimizde 29 yaşındayız yaşıtız yani.. Ve her ikimizde üniversite mezunuyuz işin komik tarafı baskı gösterilmesi gelinlik beklentisi saçmalığı başıma gelebilecek en anlamsız şey heralde. Ya ben eşimle geliyorum eşimle gidiyorum diye daha 8 aylık evliyim yargılanıyorum , düşündükçe deliye dönüyorum. Başkaları belki hiç gitmez yada nadir gider ben eşimle haftada bir gitmeme rağmen neymiş konu komşu eşi olmadan gelmiyor mu a a a a dermiş…. Kiii sabahtan birkaç kez gitmişliğim var kendim olarak sadece. Ayrıca bu insanları artık daha az görmek belki de hayatımın en doğru şeyi olacağa benziyor çünkü çok sık görüşmek istedikleri ayarda gelinlik yapmak hayatımı alt üst eder gibi öngörüyorum bu da doğru mu gerçi bilmiyorum aklımı aldılar.
Çok teşekkür ediyorum güzel düşüncenizi paylaştığınız için. Elimden geldiği kadar bu söylediklerinizi uygulamaya çalışıcam inşallah eşimi de fikirleriyle boğmaktan vazgeçerler bizi bize bırakırlar. Çünkü sesi ailesine çıkmıyor çıkacağa da benzemiyor bu mübarek günlerde duam madem bir “yuva” kuruldu Allah eşimi bana yöneltsin sakince , ailesini de ıslah etsin ama benden uzak kalsınlar çünkü değişmezler buna artık eminim…Canım seni çok iyi anlıyorum sana sadece bi tüyo vericem ben daha kötülerini yaşadım emin ol tek yapman gereken mesafe koymak ve bunu eşine güzel bi dille söylemek sadece özel günlerde kandillerde bayramlarda görüşmelisin ama eşine bunu anlat ve onun istediği zaman gidip Ziyaret edebileceğini bi sıkıntı olmayacağını anlat tatlı dille onların görüşlerine saygı duyduğunu ancak senin bunlara alışık olmadığını ve bi birey olarak kendi fikirlerin olduğunu anlat ama sakın onları şikayet eder suçlar gibi konuşma sonuçta ne kadar kötü olursa olsun ailesi. Ve mümkün olduğunca eşinle aranı iyi tut onlardan yada kendi ailenden bahsetme kendinizden özelinizden konuş eşinle aile konularına sakın girme eşinle ne yapmaktan mutlu oluyorsanız onu yapın gezin dolaşın film izleyin ama ailesene zaman ayırması gerektiğini gidip onları görmesi gerektiğini arada bir hatırlat demek istediğimi inşallah anlayabilmişimdir kuzum emin ol böyle yaparsan herşey düzelicektir nacizane tavsiyem
Keşke dediğinizi yapsa sihirli bir değnek değmiş gibi sabah uyansam ve her bir cümlemi anlamış dinlemiş bir insan olsa.Neyse gerçek yüzünü gormüş oldunuz esinizin. Az olgunlaşsın kendine gelsin.
En son o yemekte açıkçası tamda dediğiniz gibi olmaya çalıştım kendimi kendi dilimle anlattım yapıp yapmayacaklarımı bahsettim eşimle konuşa konuşa evlendik dedim herşeyi biliyordu sorun olmayacak güven bana dedi bu bizim düzenimiz vs dedim. Eşime yansıtmamayı başardığım gün herşey güzel olacak diye düşünüyorum inşallah becerebilirim.Çok hassasınız. Onları kırmamak için çaba gösteriyorsunuz. Fakat hayat bu kadar hassas insanşarı affetmez. Sert olun karşılarında durun. Bırakın sizi secmesinler bırakınlar laf etsinler hatta küssünler. Küssünler de rahat bıraksınlar. Eşinize yansıtmayın tabi bu durumu.
Zaten meğerse bu o demekmiş bunu gayet açık gösterdiler. Bizde gelin almak tabiri yoktur evlat katıldı aramıza vardır,sevgi isteği vardır. Onlarda gelin gelsin gelin gitsin gelin süs eşyası gibi ya da eğ araba gibi insanlara gösterilecek hatta bir takım hizmetlerinden yararlanacak gel git yapması gereken bir puzzle parçası imiş sayelerinde bakış açım saçmalaştı düzgün düşünemez oldum.Gelin arabasında kv ile kp ne işi var ya. hatta gelin ve damattan başka kimseye ne gerek var. Onların binmesi demek sizin hayatınızın her alanına müdahale edeceğiz demek.
Tamam haklısınız belki bayan olarak öyleyimdir ama yapmayarak kendi istediğim yönü bakış açımı gösteriyorum. Eşimle farkımız o hem sessiz hemde her denileni yapıyor.Siz eşinizden çok farklı gelmediniz bana kusura bakmayın.
Giyim tarzımı özetleyeceğim biraz açıklık getirmek istiyorum. Genellikle jean üzeri tshirt,sweatshirt veya yaz ise kısa kollu yada sıfır kol giyerim,eteği-elbiseyi ise mini hizasında giymişliğim asla olmadı,sadece yazın gittiğim tatil beldelerinde giydim ortalama herkes kadar o da.İki tarafa da hakaret var aslında konuda.
Hem konu sahibini rencide etmişler hem de anne babasına "siz kızınıza düzgün giyinmeyi, nerede nasıl davranması gerektiğini öğretememişsiniz. Kaç yaşına gelmiş, kendisi de akıl edemiyor. Biz öğretelim diyoruz, onu da anlamıyor" demişler resmen.
Ben olsam utanırım ailemi ne biçim insanlarla muhatap ediyorum diye.
Sırf oğluyla evlendim diye bir adam ailemin karşısına geçip nasıl böyle konuşabilir aklım almıyor benim. Kendim yaşamış gibi sinirleniyorum böyle konularda.
Ailesi kendilerini de konu sahibini de korumuyor, konu sahibi de ne kendini ne ailesini korumuş.
Eşi zaten allaha emanet hayata tutunuyor galiba, kendini korumaya bile mecali yok ki karısını korusun.
Eşinin ailesi gibi tipler için konu sahibi ve ailesi bulunmaz nimet gerçekten.
Keşkeee ahhhh mutsuz evlilik olmazdı ne güzel olurdu….Neden bu aileler uğraşırlar çocuklarıyla,gelin aldıkları kızlarla anlamış değilim.Ne giyerlerse giysinler,nereye gitmek.ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar.Lütfen çocuklarınızın hayatına,evine,müdahale etmeyin.
Tek bildigim bir kadinin eşi deger veriyorsa esibe, adamin ailesi de deger veriyor. Esinin sessiz kalmasi hata olmus. Sadece bu meselelerde degil, her zorlukta, her sorunda seni yalniz birakacaksa bu olmaz. Bir sure sonra kendini yalniz hissedersin, ki evlilik paylasimdir. Ailesiyle kotu olmayim diye karisini savunamayacaksa bunda bir sorun var.Ben ailemin olmasına anlam veremedim istemedim onlarla alakası yok diye. Ama hem yemek yenir hem sohbet edilir vs denilince aileme de söylemiş onlarda kötü bişey olmaz diye kabul etti tam da net bilemezdik açıkçası.
Eşime gelince o iyi olsun da herkesin gözünde beni ortaya atsın konuşup anlatayım o onun derdinde bana dokunmayın benlik bişey yok düşüncelerinde
Sen onlara uyum saglamaya çalışma, onlar sana uysun. Daha yeni evlisin. Ama bu sorunu çözdün çözdün.Yoksa bir ömür beklerler.Haftada bir fazla ayrıca.Benim kv de tek gel demişti bana. Birkez gitmedim.Tamam kvler böyle ama eşinin de dik durup, benim eşime karışmayın demesi gerek.Eşin çok hatalı. Nasıl üniversite okumuş o. Halaa ataerkil zihniyette.Biz ikimizde 29 yaşındayız yaşıtız yani.. Ve her ikimizde üniversite mezunuyuz işin komik tarafı baskı gösterilmesi gelinlik beklentisi saçmalığı başıma gelebilecek en anlamsız şey heralde. Ya ben eşimle geliyorum eşimle gidiyorum diye daha 8 aylık evliyim yargılanıyorum , düşündükçe deliye dönüyorum. Başkaları belki hiç gitmez yada nadir gider ben eşimle haftada bir gitmeme rağmen neymiş konu komşu eşi olmadan gelmiyor mu a a a a dermiş…. Kiii sabahtan birkaç kez gitmişliğim var kendim olarak sadece. Ayrıca bu insanları artık daha az görmek belki de hayatımın en doğru şeyi olacağa benziyor çünkü çok sık görüşmek istedikleri ayarda gelinlik yapmak hayatımı alt üst eder gibi öngörüyorum bu da doğru mu gerçi bilmiyorum aklımı aldılar.
Canım erkekler pasif oluyor. Sesi çıkana var ama ailesine ses etmiyorlar.Benim eşimde aynı. Eşimin ses çıkmıyor ama benim sesim fazla çıkıyor.Yani demem o ki hakkını savun.Sen kimsenin stres topu degilsin.Çok teşekkür ediyorum güzel düşüncenizi paylaştığınız için. Elimden geldiği kadar bu söylediklerinizi uygulamaya çalışıcam inşallah eşimi de fikirleriyle boğmaktan vazgeçerler bizi bize bırakırlar. Çünkü sesi ailesine çıkmıyor çıkacağa da benzemiyor bu mübarek günlerde duam madem bir “yuva” kuruldu Allah eşimi bana yöneltsin sakince , ailesini de ıslah etsin ama benden uzak kalsınlar çünkü değişmezler buna artık eminim…
Eşim hala bile samimi olunmasını istiyor bu bir gerçek bunun çok farkındayım artık. Ama o gelin onların kafa yapısındaki gelin ben değilim ve acı ki düğün bittikten sonra öğrendim. Tepki göstermekten bahsedecek olursam eşim o tepkiyi bana karşı alıyor yüzü gülmüyor konuşunca sinirleniyor saçma hareketler yapıyor gözümün önünde gitsen ayrı dert gitmesem ayrı dert.Tek bildigim bir kadinin eşi deger veriyorsa esibe, adamin ailesi de deger veriyor. Esinin sessiz kalmasi hata olmus. Sadece bu meselelerde degil, her zorlukta, her sorunda seni yalniz birakacaksa bu olmaz. Bir sure sonra kendini yalniz hissedersin, ki evlilik paylasimdir. Ailesiyle kotu olmayim diye karisini savunamayacaksa bunda bir sorun var.
Temelde sorununuz eşine dayaniyor. Esinin ailesinin sana mudahale etmesine o musade ediyor, ortaya da seni atip kendini geri cekiyor. Boylece kimseyle de kotu olmuyor.
Esinin ailesi de once giyim tarziyla baslamis, sonra gelip gitme sıklıgınla. Bunun sınırı nereye kadar? Ogluna yuva mi kurmuslar yoksa gelen gelin hem bize hem oglumuza hizmet etsin diye mi evlendirmisler?
Eşin o ortamda ben oyle giginmesini istiyorum deseydi kinse gıkını cikaramazdı. Hatta bunun yemekte soylenmesi degil, bunun onlar sana azicik kapali giyin dediklerinde o anda esinin ben istedim demesi gerekirdi. Bence yavas yavas mesafe koy ailesiyle. Birak esin gelsin gitsin annesine. Sen once haftada bir sonra da yavas yavas iki haftada bir gitmeye basla. Hatta o yemekte cok nahoş seyler soylenip rencide edildiysen sadece bayramlarda bile gidebilirsin, tepkini gostermek icin.
Peki hakkınızı savunduğunuzda eşinizin tepkisi ne oluyor ? Susup kalıyor mu yoksa karşı savunma sergiliyor mu ?Canım erkekler pasif oluyor. Sesi çıkana var ama ailesine ses etmiyorlar.Benim eşimde aynı. Eşimin ses çıkmıyor ama benim sesim fazla çıkıyor.Yani demem o ki hakkını savun.Sen kimsenin stres topu degilsin.
Yani savunmak derken,eşim kendisi diyor. Annem bişey derse cevabını ver, bozulursa bozulsun diyor. Kendisi, madem anlaşamıyorsunuz, görüşmeyin, telefonda konuşmayın, gidip gelme dedi.Peki hakkınızı savunduğunuzda eşinizin tepkisi ne oluyor ? Susup kalıyor mu yoksa karşı savunma sergiliyor mu ?
İnanın özendim size şuan.. çünkü bu tarz aile yapısıyla haftada bir az diyen olur belki ama zor bir araya gelmek, sırf eşimin ailesi diye saygımdan oldu ve ben 3 haftalık evliyken gitme gelme dedikoduları başladı komşum akrabam şu bu diyerek beni etki altına almaya çalıştı kayınvalidem utanılacak birşey ya bu sanki tövbe yarabbim. Ya sevinsenize saygılı sevgili olmaya çalışan biri var yüzü gülen ne diye karşınıza aldınız Allah hakkımı bırakmasın.Sen onlara uyum saglamaya çalışma, onlar sana uysun. Daha yeni evlisin. Ama bu sorunu çözdün çözdün.Yoksa bir ömür beklerler.Haftada bir fazla ayrıca.Benim kv de tek gel demişti bana. Birkez gitmedim.Tamam kvler böyle ama eşinin de dik durup, benim eşime karışmayın demesi gerek.Eşin çok hatalı. Nasıl üniversite okumuş o. Halaa ataerkil zihniyette.
Bence görüşmeyi daha da azalt. Eşini tek gönder arada. Yalnız gitmeye alışsın. Bak ben alıştırdım, hadi bi annene gitgel diyorum. Bana gel bile demiyor.Bende 8 ay sonra falan kavga kıyamet anca şimdiki rahatlığa ulaştım.Bu saatten sonra bu rahatlığı bozmaya gram niyetim yok.
Eşiniz diğer genellediğiniz erkekler gibi sessiz değil bence aslında size cesaret veriyor yap söyle diyerek,siz de zaten nerede duracağınızı da bilen birisiniz bence. Asıl sessiz benim eşim ağzını bıçak açmıyor açarsa da hareketler korkunç. Ailesine çizemediği sınırı bana öfkelenerek gösteriyor. Şimdilerde de şey başladı onlar seni zorlamıyor yap yapma sen bilirsin demeye başladı.. İnsana aklını kaçırtıyorlar..Yani savunmak derken,eşim kendisi diyor. Annem bişey derse cevabını ver, bozulursa bozulsun diyor. Kendisi, madem anlaşamıyorsunuz, görüşmeyin, telefonda konuşmayın, gidip gelme dedi.