Eşimin ailesinin yüzsüzlüğü :(

Çok doğru. Aile yapımız anlattığıniza göre benziyor. Çoğu kişi düzenli harçlık gibi düşünmüş ama ayrı şehirde olduğumdan babam arada yolluyor . Dediklerinizi dikkate alacağım

Ailelerin evli insanlarin masraflarini ödemesini ben anlamiyorum, ben mi tuhafim anlamadim(istisnalar elbette vardir).
Ben çalışarak ceyizimi hazirladım, unide okuyordum. Ailem bana altin aldi kinami organize etti, oraya gelen hediyelerle kinayi ödediler. Yatak odasini aldilar.

Esim trde birikim yapti altinlari aldi,25bin tl ile burada ev döşedik. Balayindan sonra ise girdi çalıştı. Annem sahsen bana harclik vermemekle beraber (ki ailede tek calisan babamdi düğün zamani cok stresliydi ben boyle beklentiye giremezdim) esimin aileside iddialarda bulunmadi, altinlarida almadilar. Hepsi bizde. Kimseyi isimize karistirmiyoruz, benimde uni icin borcum var ancak devlet ödeme için ise girmemi bekliyor beni sıkmıyor, illa öde dese ayda 100-150€ o da... eşim issiz kalirsa ve gercekten market alışverişi yapamicak duruma gelsek annemgilden borc alırım oda kirk yilda bir hadi diyelim 50€.
Belki burdaki şartlar kiyasla rahat oldugu icin harclik olaylarına girilmiyor,olabilir..
Yani şunu demek istiyorum, sizde aileler herseyin icine girmis. Sizin taraf veren taraf ki bu abarti, eşinizin ailesi alan taraf buda abarti

Elalem nasıl bilirse bilsin, senin ne bildiğin önemli olan. Arkamızdan ne konuşulduğunu, ne dendiğini kaçımız biliyoruz ki. Akraba toplanmalarında sende lafı geldiğinde ailenin yaptıklarını, minnetini anlatırsın ezilen büzülen onlar olurlar. Direkt konu açıp konuşmaya gerek yok bence.

pardon da hala babana kyk borcunu neden ödetiyosun koca ne işe yarıyo burda hep derim aaa kocamla olsunda az esya su marka olmasında bu düsük marka olsun eeee sonuc hep aynı aynı aynı yaa erkek aileleri az aldıran gelini aptal yetirne koyar bunu neden ögrenemediniz ki burası turkiye kaynataya kaynanana öyle para harcatcan kiymetli olun bişey istemeyerek sadece kendiniz borca girersiniz catır catır evi düzdürün hemde öyle iyisinden hatta babamız desin cocukları borclu evlendirmeyelim baba olarak tasın altına elimizi sokalım desin ki erkek ailesi istedigi gibi at kosturmasın

ben yaptırdım valla catır catır 100 bin i gecmistir ki seneler oldu bunu icindede 8 bileizk 1.5 metre zincir set yok

Kocam düğünde takılanları ailesine verecek ve ben de kendi ailemden harçlık alacağım
Benim altınlarımı (düğünde takılan gelinindir) bana sormadan veren kocam onunla yediğim kyk borcumu da ödesin bir zahmet

Sizin esyanizi almislar yine benim esim herseyi kendi yapti ailemde uzerine duseni en guzel sekilde yapti kayinvalidemgilin takacagi bilezigi bile esim aldi ve kayinvalidem dugun yaptik diye dolasti esya salon taki hicbiseyde hakki yok kesinlikle.hatta dugunden sonra esim dogum gunumde kolye aldi onu da kayinbabamin aldigini soyledi herkese :) bence bosverin ben lafini bile etmedim

Bosuna esinle konusma hıcbısey yapmayacak cunku.
Dugun takılarını ailesinin eline sayan adamdan bahsediyorsun.
Birde nasıl izin veriyorlar bu kadınlar altınların verilmesini anlamıyorum
kal geliyor herhalde

konu sahibi eşinize hiçbişey demeyin
ama onun aile ortamına girdiğinizde ailenizin neler yaptığını ballandırarak anlatın

Konusmak istiyorsaniz alip karsiniza duzgunce, sakin bir tavirla kulagima bunlar geldi benim ve hic hoslanmadim bu durumdan.
Ailenin benim ailemin lehinde boyle konusmasi cok cirkin, amaclari ne anlayamadim ama bu sekilde davranislar beni kendilerinden sogutur.
Iliskiyi kopartma niyetindelerse benimle, ben onlarla gorusmeyebilirim, ancak aileni uyar.
Sonra bakilmayacak yuz kalmazsa daha zor olur.
Diyerek kapatabilirsin bu konuyu.

Diger yandan, benzer konular yasamis biri olarak bence bu kadar buyutmeyin kafanizda.
Insanlarin ne dedigi neyi nasil lanse ettikleri onemli degil, cunku insan yasadigini bilir.
Onlarin amaci sizi yipratmak olabilir bugun, ama siz susup bu konuyu hane icinizde buyutmeyerek kendi huzurunuzu korursunuz.
Siz kafaya takip bu konulari buyuttukce, evinizin icindeki huzurunuz kacacak.
Agzinizin tadi da yok yere bozulacak.
Gun gelir harman doner, kimin ne yaptigi ortaya cikarda, herkes sasirir kalir.
Ben cok yasadim bunlari, cekirdek ailenizin huzurunu bos yere kacirmayin.

Bir diger tavsiyem de, esinize soyleyin ki, babamin kulagina gitmis bu mevzular, etrafda ailen cok konustugu icin.
Babam cok kirilmis, ben ne yaptiysam kizima yaptim ama bu sekilde hice sayilmak agrima gitti dedi.
Odemeleri kesiyor ve 15 bin TL vermis oldugu parayi da, musait bir zamanda odememizi bekliyormus.
Buna da bir care bulmani rica ederim de.

Bakalim nolacak?
Esin ailesine karsi size bir kalkan olusturamiyorsa, bu sekilde bir blof yapin bakalim nolacak.

Eşinizle konuşmanız bir tek huzursuz olmanıza sebep olacak o kadar. Adam tam bir pısırık.
Eşinle yediğiniz kyk borcunu niye babanız ödüyor. Eliniz ekmek tutuyormuş siz ödeyin.
Eşinize deyin ki ben kyk borcumu ödeyeceğim eve şu kadar destek olabilirim. Kendi üzerinize alın bu ödeme işini. Benim de kyk kredim var. Annemle babamın haberi bile yok. Paşa paşa kendim ödüyorum.
Eş ailesiyle de mesafeli olun o kadar. Şimdi bunu eşinize söylerseniz o kuzen bir daha güvenip size bir şey anlatmaz. Bundan sonrası için de o kuzenden laf almaya bakın, arkanızdan ne dönüyor bilirsiniz en azından.
Son olarak tayininizi günün birinde o eş ailesinin olduğu şehire sakın sakın istemeyin.

Ya size o kadarrrr kızdım ki anlatamam şuan. Nasıl verirsiniz altınları yahu, nasıl yani. Hadi aldılar, nasıl istemezsiniz, altinlarinizi gaspeden insanların yüzüne hala nasıl bakarsınız. Eşiniz baskıyla büyümüş olabilir, ama şimdi evli ve bi sorumluluğu var, evlenecek kadar sorumluluk alabiliyosa bi zahmet kendi malını da korusun. Öyle ya da böyle kendiniz konuşun, yüzleşin, gerekirse ailenizi araya sokun alın altinlarinizi da paranızı da. Gerekirse mahkemeye veririm deyin. Ben anlamıyorum para kolay mı kazaniliyo hem de bu zamanda, altın kaç para olmuş, rahat rahat altınlarımi da aldılar diyosunuz. Sizin anne babanız kendi rızkını size harcasin, evlatlarisiniz harcarlar tabii ki de, siz de eş ailesine kendi malınızı kaptırmayın yani. Yoksa sizi enayi beller daha cooook böyle arkanızdan konuşurlar. Yerinizde olsam hele ki şu son duyduklarınizdan sonra kavga çıkarır altınlarımi da isterdim

Altınlara gelen paralara nasıl sahip cikamiyorsunuz ya şaka gibi. Olay çıkartmaniz lazimdi şimdiye.

Böyle bir eş ve ailesine karşılık kendi ailenize tek kuruş da harcatmayin lütfen ya ha değer bilecek insanlar olur zor durumda olursunuz ayrı yine benim gönlüm el vermez de hadi şartlar uygun diyelim ama bu durumda asla yapmamanız gerekirdi.

Bence hiç konuşmayın. Zamanla sizin kulağınıza gelen eşinizin kulağına da gider. Eğer siz söylerseniz sanki kendi ailenizin yaptığını eşinizin yüzüne vurmak söylemek gibi olur. Eşinizin ailesini kötülemiş olursunuz. Bekleyin. Erkekler gurur yapar. Ailesi haksız bile olsa o gururla erkek kendi ailesini savunur. Huzurunuz kalmaz. Ben de neler neler duydum. Yaşadım. Ama o kötü niyetli ailesi aramızı bozamadı. Tek sebebi var ben eşime asla yansıtmadım. Sus kardeşim en güzeli duyma. Eşinin ailesi ile de küsme ama mesfeni saygini koru. Esin giderse git. Seni davet ederlerse davet et. Evinde ağırla. Esin için yap. Ben yaptım. Eşimin gözünde kıymetim arttı. İncilerim de dökülmedi. Sen onun ailesini kötüler dışlarsan eşin de savunmaya geçer ailesi tutar. Foruma bak hep aile yüzünden biten evliliklerle dolu. Kendine şunu sor eşinin ailesine olan nefretin mi büyük eşine olan sevgin mi? Sevgin büyükse görme duyma. Sana direk laf gelirse saygı çerçevesinde cevabını ver. Eşine hiç bir şeyi yansıtma. Ailesinin konusunu evinde asla açma.

Gercekten evlendikten sonra ailesinden trk kuruş almayan insanlar olabileceğine nasıl inanmazsiniz ben de buna inanamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…