- 24 Ağustos 2020
- 2.995
- 7.518
- 108
- Konu Sahibi YasanilacakGunlerVar
-
Tabikide saçma değil ya ailesinin durumu iyise ve verdikleri para onlara zorluk yaratmıyorsa ne olucak yani kendi anne babası bu yaşa getiren insanlar ne var bunda bu ayıp değil günah değil. Kendi öz çocukları. Evlendi diye illa çalışcak veya kocasından para alıcak diye bir zorunluluk yok. Bence ailenin durumu bildiği halde yardım etmemesi saçma olurdu.Kyk borcunu ailesinin maddi durumu iyiyse ödeyebilir tabii de evlendikten sonra aileden harçlık almak saçma değil mi yani? Ben hiç almadım mesela. Çünkü ne münasebet.
Düğünü onlar ödemedi hayır . İnanın nasıl oldu ne oldu anlamadim gitti altınlar . Kayınvalidem de kayinbabam da fabrikada çalışıyor. Kayinbabamin artı bir de emekli maaşı var . Toplam 3 maaş yani. Evleri kendilerinin. Gayet iyi yani durumları aslında. Kaynimda bekar. Onlarla kalıyor ve de o da çalışıyorAltinlarinizi vermeye keske karsi ciksaydiniz. Bence en kotu o olmus. Dugunu onlar odemedi degil mi bu arada ben orayi kacirdimyani kyk borcunuzu tabi ki de babaniz odeyebilir maddi gucu varsa cunku onu siz evli degilken harcamissiniz.
Kayinvalideniz de belkide kendine yediremedigi icin biz yaptik herseyi demis olabilir cok takilmayin bence.
Bir de maddi durumlari nasil kayinvalidelerinizin ?
Hem dugunu odemediler hem de altinlari mi aldilar pes kere pesDüğünü onlar ödemedi hayır . İnanın nasıl oldu ne oldu anlamadim gitti altınlar . Kayınvalidem de kayinbabam da fabrikada çalışıyor. Kayinbabamin artı bir de emekli maaşı var . Toplam 3 maaş yani. Evleri kendilerinin. Gayet iyi yani durumları aslında. Kaynimda bekar. Onlarla kalıyor ve de o da çalışıyor
Hayır haberi yok . Altınlari da bir an da oldu. Verme gibi bı niyetim yoktuKayınvalidenin yaptığı dedikodulardan esinizin haberi var mı
Ayrica altınları niye verdiniz
Ben baştan kadınların çalışıp ekonomik özgürlüğünü elde etmesinden yana olduğum için aileden para almak mantıksız geliyor haliyle. Hatta büyütüp okutup emek verdikleri için artık asıl benim bir şeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Her fırsatta yoklarım bir ihtiyaçları var mı diye, özel günleri bahane edip hediyeler alırım vs. Ama herkesin şartları buna uymayabiliyor tabii.Tabikide saçma değil ya ailesinin durumu iyise ve verdikleri para onlara zorluk yaratmıyorsa ne olucak yani kendi anne babası bu yaşa getiren insanlar ne var bunda bu ayıp değil günah değil. Kendi öz çocukları. Evlendi diye illa çalışcak veya kocasından para alıcak diye bir zorunluluk yok. Bence ailenin durumu bildiği halde yardım etmemesi saçma olurdu.
Tabikide her kadını çalışması gerekiyor. Şuan pandemi dolayısıyla uzun süredir çalışmıyorum ve beklenmedik bi borç çıktı bizde ailerimizden istedik. Bu utanılcak birşey değil ama evlenildi diyede aileden zorda kalınca para almak en doğal hakkımız.Ben baştan kadınların çalışıp ekonomik özgürlüğünü elde etmesinden yana olduğum için aileden para almak mantıksız geliyor haliyle. Hatta büyütüp okutup emek verdikleri için artık asıl benim bir şeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Her fırsatta yoklarım bir ihtiyaçları var mı diye, özel günleri bahane edip hediyeler alırım vs. Ama herkesin şartları buna uymayabiliyor tabii.
Dediğim gibi mezun olduktan sonra hemen işe başladım. 2 yıl calistim. Aileme yapacağım desteği verdim. Şu an şehir değişikliğinden dolayı istifa etmek zorunda kaldım. Ailemde çalışmıyorum diye arada Sirada elime harçlık yolluyorBen baştan kadınların çalışıp ekonomik özgürlüğünü elde etmesinden yana olduğum için aileden para almak mantıksız geliyor haliyle. Hatta büyütüp okutup emek verdikleri için artık asıl benim bir şeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Her fırsatta yoklarım bir ihtiyaçları var mı diye, özel günleri bahane edip hediyeler alırım vs. Ama herkesin şartları buna uymayabiliyor tabii.
Almadım.Off şimdi bulaya doluşur herkes evlenmişsin hala ailenden paramı alıyorsun kyk borcunu nasıl senin ailen öder diyen tipler hazırlıklı ol. Sanki hiç biri evlendikten sonra ailesinden para almamış gibi konuşurlar.
Ailenin yanından dönünce konuşursan ailen seni doldurmuş der.Şu an tatile ailemin yanına geldim. Buraya gelince öğrendim. Eşimin yanına gitmeyi bekliyorum konuşmak için
Ne jest yaptınız mesela, yanlış anlamayın merak ettim?Çok şükür çalışırken yapacağım jesti yaptım. Yük olsa zaten ödetmem merak etmeyin ailemi düşünecek kadar aklım var çok şükür
Tabikide her kadını çalışması gerekiyor. Şuan pandemi dolayısıyla uzun süredir çalışmıyorum ve beklenmedik bi borç çıktı bizde ailerimizden istedik. Bu utanılcak birşey değil ama evlenildi diyede aileden zorda kalınca para almak en doğal hakkımız.
Aileme ben altınları kayinvalidemgilin aldığını bile söylemedim. Ailemin doğru düzgün bir şeyden haberleri yokAilenin yanından dönünce konuşursan ailen seni doldurmuş der.
Anneme oturma odası aldım. Halisindan perdesine kadar . Kardeşim lisede okuyordu. Onun harçlığını verdimNe jest yaptınız mesela, yanlış anlamayın merak ettim?
Keşke KYK borcunuzu ödeseydiniz, ayrıca altınların verilmesi çok saçma olmuş.Anneme oturma odası aldım. Halisindan perdesine kadar . Kardeşim lisede okuyordu. Onun harçlığını verdim
Evet ama eşin öyle düşünmez ailenin yanından geldin bu konuları açıyorsun demek ki orda konuştunuz diye düşünür. Sen bilirsinAileme ben altınları kayinvalidemgilin aldığını bile söylemedim. Ailemin doğru düzgün bir şeyden haberleri yok
Mezun olduktan 2 yıl sonra başlıyor KYK borç ödemesi . Bende sözleşmeli olarak çalıştığım için garantim yok diyerek başlatmadim ödemeyi erkenden . Düğün için para biriktirdimKeşke KYK borcunuzu ödeseydiniz, ayrıca altınların verilmesi çok saçma olmuş.
Allah korusun ilerde birşey olupta bakıcıya ihtiyaçları olduğunda onların birikmişlerinede güvenmeniz bana mantıksız geldi birikimleri yoksa onlara bakmayacakmısınız ? Aynı durum işte kimin ihtiyacı varsa o para alabilirbilmiyorum aileler yaşlanıyor kenarda köşede birikmişlerini çıkarıp çocuklarına vermesi onları zor duruma düşürebilir ileride. Herkes önce kendini düşünmeli. Kaç yıl yaşayacaklar belli değil. Bakıcı ihtiyacı olabilir. Masraflı bir haatalık çıkabilir. Anne babaların kenardaki paralarına göz dikmek bana saçma geliyor. Borç almak tamam. Ama hayattayken babam parasına dokunmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?