- 4 Nisan 2020
- 9.887
- 21.481
- 278
- Konu Sahibi YasanilacakGunlerVar
-
Ben çalışmaya başladıktan itibaren almadım. Evlilik sonra oldu o saatten sonra da tabiiki almadım. Normali bu. Kendi hayatını idare edecek maddi gücü olduğunda evlenmeli çünkü. Benim etrafımdakiler ben de dahil ailesine yardımcı olur aileden harçlık alan hiç duymadım.Off şimdi bulaya doluşur herkes evlenmişsin hala ailenden paramı alıyorsun kyk borcunu nasıl senin ailen öder diyen tipler hazırlıklı ol. Sanki hiç biri evlendikten sonra ailesinden para almamış gibi konuşurlar.
Normalde bizim tarafta verilmez. Eşimin tarafında verilirmis . Öncesinde sözleşmeli olarak çalışıyordum. Şehir değişikliğinden dolayı şu an işten ayrıldım. Çalışmıyorum. Ailemde abartılacak kadar olmasada arada sırada yolluyor . Şu an hem borcumuz olduğundan hem ben çalışmadığımdan KYK borcunu babam ödüyor . Tekrar işe girersem ben ödemeye devam ederim zatenGenellikle erkek çocuklar ailesine laf ettirmeyi sevmezler veya siz konuşacaksınız ama ters tepki verebilir başkalarının dedikleriyle eşinle kötü olma ama sakın bi dille konuşmayı deneyebilirsin tabi eşinin karakterini bilmem de dugun takıları niye anne babaya veriliyor adet mı öyle? Bence sizin hakkınız kendi ailenizin durumu nasıl sanırım meslek sahibisiniz ben olsam kyk borcumu onlara ödetmezdim harçlık çok yüklü miktar olmadığı sürece ara sısır verebilirler
Kyk borcunu ailesinin maddi durumu iyiyse ödeyebilir tabii de evlendikten sonra aileden harçlık almak saçma değil mi yani? Ben hiç almadım mesela. Çünkü ne münasebet.Off şimdi bulaya doluşur herkes evlenmişsin hala ailenden paramı alıyorsun kyk borcunu nasıl senin ailen öder diyen tipler hazırlıklı ol. Sanki hiç biri evlendikten sonra ailesinden para almamış gibi konuşurlar.
Beni o kadar iyi anlamissiniz ki. Çok haklısınız . Altınları alacaklarını bana soylemediler bile bir an da oldu her şeyEşin ailesinin huyunu suyunu gayet iyi biliyor bilmesine de elinden bir şey gelmiyor anlaşılan. Üzüldüm haline. Hiç kafayı bunlara takma derim. Aile içinde lafı gelirse kulağına ‘Eşimin ailesi sağ olsun eşyalarımızı aldı, biz de düğünde takılanları verdik, onları da zor durumda bırakmak istemedik’ diyin geçin konuyu. Kızım burada 10 bin defa konuşmuşuzdur her evlenen kadına ilk nasihat altınını verme sakın oluyor. Ama ne yapsak boş arkadaş tüm kadınlar anlaşmış gibi düğün evveli veriyor tüm altınlarını takılan takıları, paraları. Neyse Allah evliliğinde utandırmasın diyip geçeyim bu konuyu. Bundan sonrada sakın altın, para vermeyin. Hatta paranız olduğunuda söylemeyin. Eşini de araba, eşya (mümkünse ev tabi) borçlandır da ailesine elini verip kolunu kaptırmasın. İnşallah bir ömür ailesi sensin! Bu erkekler başlarda idrak edemiyor aileye yedirmeye devam ediyorlar ( ihtiyacım olan anne babaya, hasta bakıma muhtaç anne babaya vermeye kesinlikle lafım sözüm yok. Hatta dünya kötüsü olsa Allah rızası için bakıp maddi manevi destek olmak lazım bence) Ama ailenin durumu varsa sadece çocuğuna emeklerinin faturasını kestiğinden istiyorsa orada bir durmak lazım. Bir evlat için ne acı, ailesine sürekli borçlu olduğunu düşünmesi ve sürekli bu şekilde kendisine hatırlatılması.
Mezun olduktan 2 yıl sonra evlendik. Ben yeterince birikimimi yaptım. Eşim birikim yapmaya başlamışken ailesi tüm evi yeniletti . 2 yıl onun borcunu ödedi. Baktı evlenmezsek daha borç çıkaracaklar. Düğün borcuna girelim de evlenelim dedikÜniversite mezunu bir insan. Altın, bilezik, takı, para, 65 gr ...
Bir de evlilik böyle bir şey mi sizce? O para yollasın bu eşyaları ödesin, KYK borçalrı duruyor, tabi ki aileler destek olabilir ama siz maddi olarak sanırım evliliğe hazır değildiniz . Neden bu kadar acele ettiniz? Biraz toparlasaydınız kendinizi.
Ya zaten aileni zorlayacak şekilde olsaydı eminim ki sende ödetmezdin eşin öderdi bu bana çokta anormal bi durum olarak gelmedi de altınların verilmesine şaşırdım açıkçası yani benimde olsa zoruma giderdi hem altınlar onlarda kaldı hemde düğünüme destek olmadiysa konuşmaya hakları yok ama bi ara burda demişlerdi erkek tarafı düğünün bütün masraflarını karsilamis takılanlari onlar alıyormuş buda hemen hemen aynı hesaba geliyor sonuçta onlarda borç kapatmış oluyor sizde ama sizin dediginiz gibiyse sıkıntı yaNormalde bizim tarafta verilmez. Eşimin tarafında verilirmis . Öncesinde sözleşmeli olarak çalışıyordum. Şehir değişikliğinden dolayı şu an işten ayrıldım. Çalışmıyorum. Ailemde abartılacak kadar olmasada arada sırada yolluyor . Şu an hem borcumuz olduğundan hem ben çalışmadığımdan KYK borcunu babam ödüyor . Tekrar işe girersem ben ödemeye devam ederim zaten
3 ay önce 550 kişilik yemekli düğün yaptık. Bizim düğünden 1 hafta sonra düğünler kısıtlandı. Evin perdesi halısı beyaz eşyası düğün yeri balayı gelinlik kinalik. Ayrı ayrı şehirlerdeyiz. Yol masrafları .Sizin üslubunuz da hiç hoş değil bence.İnsanlar altınları bozdurduklarını herkese anlatmak zorunda değil ki bozdurmadık demiş olabilirler.Hem anlamadım herşeyi eşimle biz yaptık diyorsunuz bütün eşyayı kayınvalideniz almış 3 ay önce yemekli 500 kişilik düğün yapamayacağınıza göre ne masrafı oldu ki başka?
Eğer düğüne yardım etselerdi altınları almaları asla umrumda olmazdi. En azından bize de onlara da borç kalmazdıYa zaten aileni zorlayacak şekilde olsaydı eminim ki sende ödetmezdin eşin öderdi bu bana çokta anormal bi durum olarak gelmedi de altınların verilmesine şaşırdım açıkçası yani benimde olsa zoruma giderdi hem altınlar onlarda kaldı hemde düğünüme destek olmadiysa konuşmaya hakları yok ama bi ara burda demişlerdi erkek tarafı düğünün bütün masraflarını karsilamis takılanlari onlar alıyormuş buda hemen hemen aynı hesaba geliyor sonuçta onlarda borç kapatmış oluyor sizde ama sizin dediginiz gibiyse sıkıntı ya
Gercekten tüm samimiyetimle söylüyorum .Yıllardır okurdum burada yazılanları şimdi anlatma sırası bana geldi maalesef. 25 yasindayim. Üniversite mezunuyum . 4 yıllık ilişkinin sonunda 3 aylık evliyiz. Evlenirken tüm masrafları eşimle biz hallettik. Doğu'da tayinci olduğumuz için ucuz ev eşyaları aldık. Onları bir tek kayinvalidemgil ödüyor. Düğünden sonra tüm akrabalarına düğünü tamamen kendileri yaptığını altınlara asla dokunmadiklarini falan anlatmışlar. Halbuki her şeyi biz yaptık altınları ve paraları da onlar aldılar. Eşim ailesine bir şey diyemedi daha doğrusu dedi ama babası lafı ağzına tıkadı . Çocukluktan beri psikolojik baskı ile buyutmusler. Sanki eşim ne yaparsa yapsın haklarını odeyemezmis gibi . Orada burada benim ailemin düğün masrafı olarak bir şey yapmadıklarını konuşmuşlar. Halbuki düğünden sonra annem babam elim 15 bin liraya yakın nakit para verdiler. Her ay belli aralıklarla annem harcligimi yolluyor. Üniversitede eşimle harcadigim KYK kredimi 16.500 TL babam ödüyor . Kayinvalidemgil düğünde bana bilezik bile takmadı. Benim ailem 60 Gr dan fazla bilezik taktı. Eşim ailesinin böyle laflar ettiğini bilmiyor. Bana kuzeni ağzından kaçırdı. Güvenirim o kuzene de. Esimle konuşmak istiyorum bu durumu. Onu da kırmadan nasıl konusmaliyim
Şu an tatile ailemin yanına geldim. Buraya gelince öğrendim. Eşimin yanına gitmeyi bekliyorum konuşmak içinGercekten tüm samimiyetimle söylüyorum .
Yazdığın seyleri okurken her yeni cümlede başımdan aşağı kaynar sular döküldü ve ciddi bı baş dönmesi yaşadım.
Sana şuan çok kızgınım hatta nasıl niye niçin neden eşine söylemedin. Ve neden bu işin icabına bakmıyorsun diye ?
Esin sakin biriyse konuşulacak biriyse eğer al karşına konuş ama ordan burdan duyduğun şeylerle canını sıkmaEğer düğüne yardım etselerdi altınları almaları asla umrumda olmazdi. En azından bize de onlara da borç kalmazdı
Merhabalar benim de buna benzer bir durumum oldu ama benim ki iyi niyetti yani sonra öderler yaparlar gibi düşündüm. 4. Seneye girdik maalesef giden gelmedi. Benim ailem ise hep destek oldu.
Bu konuyu eşiniz ile konuşarak çözüm bulamazsiniz ben bulamadım çünkü aksine ilişki yıpranıyor ilk sene bunu çok kafaya takardım. Konuşarak da cozemezdik. Eş ile aranız açılıyor olan bu olur. Bundan sonra sizin yapacağınız kendi ailenize odaklanmak kimseden beş kuruş beklememek. İnanın bu şekilde daha mutlu olursunuz. Ne siz onlara birşey verin ne de bekleyin.
Umarım çok mutlu olursunuz
Haklısın yüz yüze konuşmak daha mühim.ve lütfen kavga etmeden konusun.hatta kocanızin kafası almayacak inkar edecek veya pasif kalacak biriyse oturup ağlayarak konuşun.ona o yarar çünkü.bazen rol kesmek gerekiyor ne yazık kiŞu an tatile ailemin yanına geldim. Buraya gelince öğrendim. Eşimin yanına gitmeyi bekliyorum konuşmak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?