Eşimin ailesinin yüzsüzlüğü :(

Genellikle erkek çocuklar ailesine laf ettirmeyi sevmezler veya siz konuşacaksınız ama ters tepki verebilir başkalarının dedikleriyle eşinle kötü olma ama sakın bi dille konuşmayı deneyebilirsin tabi eşinin karakterini bilmem de dugun takıları niye anne babaya veriliyor adet mı öyle? Bence sizin hakkınız kendi ailenizin durumu nasıl sanırım meslek sahibisiniz ben olsam kyk borcumu onlara ödetmezdim harçlık çok yüklü miktar olmadığı sürece ara sısır verebilirler

Eşin ailesinin huyunu suyunu gayet iyi biliyor bilmesine de elinden bir şey gelmiyor anlaşılan. Üzüldüm haline. Hiç kafayı bunlara takma derim. Aile içinde lafı gelirse kulağına ‘Eşimin ailesi sağ olsun eşyalarımızı aldı, biz de düğünde takılanları verdik, onları da zor durumda bırakmak istemedik’ diyin geçin konuyu. Kızım burada 10 bin defa konuşmuşuzdur her evlenen kadına ilk nasihat altınını verme sakın oluyor. Ama ne yapsak boş arkadaş tüm kadınlar anlaşmış gibi düğün evveli veriyor tüm altınlarını takılan takıları, paraları. Neyse Allah evliliğinde utandırmasın diyip geçeyim bu konuyu. Bundan sonrada sakın altın, para vermeyin. Hatta paranız olduğunuda söylemeyin. Eşini de araba, eşya (mümkünse ev tabi) borçlandır da ailesine elini verip kolunu kaptırmasın. İnşallah bir ömür ailesi sensin! Bu erkekler başlarda idrak edemiyor aileye yedirmeye devam ediyorlar ( ihtiyacım olan anne babaya, hasta bakıma muhtaç anne babaya vermeye kesinlikle lafım sözüm yok. Hatta dünya kötüsü olsa Allah rızası için bakıp maddi manevi destek olmak lazım bence) Ama ailenin durumu varsa sadece çocuğuna emeklerinin faturasını kestiğinden istiyorsa orada bir durmak lazım. Bir evlat için ne acı, ailesine sürekli borçlu olduğunu düşünmesi ve sürekli bu şekilde kendisine hatırlatılması.

Üniversite mezunu bir insan. Altın, bilezik, takı, para, 65 gr ...

Bir de evlilik böyle bir şey mi sizce? O para yollasın bu eşyaları ödesin, KYK borçalrı duruyor, tabi ki aileler destek olabilir ama siz maddi olarak sanırım evliliğe hazır değildiniz . Neden bu kadar acele ettiniz? Biraz toparlasaydınız kendinizi.

Ben çalışmaya başladıktan itibaren almadım. Evlilik sonra oldu o saatten sonra da tabiiki almadım. Normali bu. Kendi hayatını idare edecek maddi gücü olduğunda evlenmeli çünkü. Benim etrafımdakiler ben de dahil ailesine yardımcı olur aileden harçlık alan hiç duymadım.

Normalde bizim tarafta verilmez. Eşimin tarafında verilirmis . Öncesinde sözleşmeli olarak çalışıyordum. Şehir değişikliğinden dolayı şu an işten ayrıldım. Çalışmıyorum. Ailemde abartılacak kadar olmasada arada sırada yolluyor . Şu an hem borcumuz olduğundan hem ben çalışmadığımdan KYK borcunu babam ödüyor . Tekrar işe girersem ben ödemeye devam ederim zaten

Kyk borcunu ailesinin maddi durumu iyiyse ödeyebilir tabii de evlendikten sonra aileden harçlık almak saçma değil mi yani? Ben hiç almadım mesela. Çünkü ne münasebet.

Sizin üslubunuz da hiç hoş değil bence.İnsanlar altınları bozdurduklarını herkese anlatmak zorunda değil ki bozdurmadık demiş olabilirler.Hem anlamadım herşeyi eşimle biz yaptık diyorsunuz bütün eşyayı kayınvalideniz almış 3 ay önce yemekli 500 kişilik düğün yapamayacağınıza göre ne masrafı oldu ki başka?

Beni o kadar iyi anlamissiniz ki. Çok haklısınız . Altınları alacaklarını bana soylemediler bile bir an da oldu her şey

Mezun olduktan 2 yıl sonra evlendik. Ben yeterince birikimimi yaptım. Eşim birikim yapmaya başlamışken ailesi tüm evi yeniletti . 2 yıl onun borcunu ödedi. Baktı evlenmezsek daha borç çıkaracaklar. Düğün borcuna girelim de evlenelim dedik

Ya zaten aileni zorlayacak şekilde olsaydı eminim ki sende ödetmezdin eşin öderdi bu bana çokta anormal bi durum olarak gelmedi de altınların verilmesine şaşırdım açıkçası yani benimde olsa zoruma giderdi hem altınlar onlarda kaldı hemde düğünüme destek olmadiysa konuşmaya hakları yok ama bi ara burda demişlerdi erkek tarafı düğünün bütün masraflarını karsilamis takılanlari onlar alıyormuş buda hemen hemen aynı hesaba geliyor sonuçta onlarda borç kapatmış oluyor sizde ama sizin dediginiz gibiyse sıkıntı ya

3 ay önce 550 kişilik yemekli düğün yaptık. Bizim düğünden 1 hafta sonra düğünler kısıtlandı. Evin perdesi halısı beyaz eşyası düğün yeri balayı gelinlik kinalik. Ayrı ayrı şehirlerdeyiz. Yol masrafları .

Eğer düğüne yardım etselerdi altınları almaları asla umrumda olmazdi. En azından bize de onlara da borç kalmazdı

Gercekten tüm samimiyetimle söylüyorum .
Yazdığın seyleri okurken her yeni cümlede başımdan aşağı kaynar sular döküldü ve ciddi bı baş dönmesi yaşadım.

Sana şuan çok kızgınım hatta nasıl niye niçin neden eşine söylemedin. Ve neden bu işin icabına bakmıyorsun diye ?

Benim eli öpülesi kv kp mis iki erkek kardeşler kardeşi küçük lise sonda bizim düğünde maddi olarak çok fazla yardımları olmadı ben ve eşim hallettik haklilarda ne bi birikimi var nede ev arsa kp yıllarca ic güveysi kalmış evi olmadığı için koy yerinde durumlarda onu gerektirmiş anne baba yok şimdi ev aldılar ama toki konutları gibi devlete ödüyorlar 600 lira civarı emekli maaşı var çok fazla bişeyde değil 1700 falan sanırım eşimde kışın kömür parası olunca 1500 destek veriyor onun dışında para isterken bile çekine çekine istiyorlar böyle şeyler okuyunca daha çok kıymetlerini anlıyor gibiyim

Şu an tatile ailemin yanına geldim. Buraya gelince öğrendim. Eşimin yanına gitmeyi bekliyorum konuşmak için

Bence hiç girmeyin kendinizi kanıtlama işlerine
Bir işe yaramayacak çünkü
Tüm akrabalara düğün masraflarının faturasını bile gönderseniz herkes kendi bildiğini okumaya devam edecek
Dedikodu yapan farklı sebeplerle dedikodusuna devam edecek yani

Bir de eşinize anlatmadaki amacınız ne? Bak ailen ne dedikoducu onlarla arana mesafe koy mu? Eşiniz zaten ailesini şimdiye kadar tanıyordur yani.

Eğer düğüne yardım etselerdi altınları almaları asla umrumda olmazdi. En azından bize de onlara da borç kalmazdı
Esin sakin biriyse konuşulacak biriyse eğer al karşına konuş ama ordan burdan duyduğun şeylerle canını sıkma

Şu an tatile ailemin yanına geldim. Buraya gelince öğrendim. Eşimin yanına gitmeyi bekliyorum konuşmak için
Haklısın yüz yüze konuşmak daha mühim.ve lütfen kavga etmeden konusun.hatta kocanızin kafası almayacak inkar edecek veya pasif kalacak biriyse oturup ağlayarak konuşun.ona o yarar çünkü.bazen rol kesmek gerekiyor ne yazık ki

Altinlarinizi vermeye keske karsi ciksaydiniz. Bence en kotu o olmus. Dugunu onlar odemedi degil mi bu arada ben orayi kacirdim yani kyk borcunuzu tabi ki de babaniz odeyebilir maddi gucu varsa cunku onu siz evli degilken harcamissiniz.
Kayinvalideniz de belkide kendine yediremedigi icin biz yaptik herseyi demis olabilir cok takilmayin bence.
Bir de maddi durumlari nasil kayinvalidelerinizin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…