- 8 Aralık 2020
- 23
- 18
- 38
- 29
- Konu Sahibi YasanilacakGunlerVar
-
Merhabalar benim de buna benzer bir durumum oldu ama benim ki iyi niyetti yani sonra öderler yaparlar gibi düşündüm. 4. Seneye girdik maalesef giden gelmedi. Benim ailem ise hep destek oldu.Yıllardır okurdum burada yazılanları şimdi anlatma sırası bana geldi maalesef. 25 yasindayim. Üniversite mezunuyum . 4 yıllık ilişkinin sonunda 3 aylık evliyiz. Evlenirken tüm masrafları eşimle biz hallettik. Doğu'da tayinci olduğumuz için ucuz ev eşyaları aldık. Onları bir tek kayinvalidemgil ödüyor. Düğünden sonra tüm akrabalarına düğünü tamamen kendileri yaptığını altınlara asla dokunmadiklarini falan anlatmışlar. Halbuki her şeyi biz yaptık altınları ve paraları da onlar aldılar. Eşim ailesine bir şey diyemedi daha doğrusu dedi ama babası lafı ağzına tıkadı . Çocukluktan beri psikolojik baskı ile buyutmusler. Sanki eşim ne yaparsa yapsın haklarını odeyemezmis gibi . Orada burada benim ailemin düğün masrafı olarak bir şey yapmadıklarını konuşmuşlar. Halbuki düğünden sonra annem babam elim 15 bin liraya yakın nakit para verdiler. Her ay belli aralıklarla annem harcligimi yolluyor. Üniversitede eşimle harcadigim KYK kredimi 16.500 TL babam ödüyor . Kayinvalidemgil düğünde bana bilezik bile takmadı. Benim ailem 60 Gr dan fazla bilezik taktı. Eşim ailesinin böyle laflar ettiğini bilmiyor. Bana kuzeni ağzından kaçırdı. Güvenirim o kuzene de. Esimle konuşmak istiyorum bu durumu. Onu da kırmadan nasıl konusmaliyim
Babam düğün borcumuz var diye bize zorluk olmasin diye ben öderim dedi. Çok şükür maddi olarak iyiler . Tüm evin eşyaları 16 bin TL tuttu. Ona bile bir sürü laf söylendi kayinbabam. Ben biz yaptık demelerinden çok aileme laf soylemelerine üzüldüm . Evlenmeden once 2 yıl calistim.. çalıştığım halde babam bir copumu bana aldırmadı . Her şeyi babam yaptı. Ablana yaptım sana da yapicam diyerekEşinizin ailesinin yüzsüzlüğünü bilemem de ben daha çok eşinizle beraber harcadığınız kredi borcunuzu neden aileniz ödüyor ona takıldım. Eş ailesi hiçbir yapmadı diyorsunuz ama eşyalarınızı ödemişler. Aman bırakın konuşsunlar size bir zararı var mı? Her şeyi biz yaptık desinler nolur?
Çok çok teşekkür ederim. Amin insallah. Eşimi çok seviyorum o da beni Eminim. En son ailesi hakkında konuştuğumuzda bana dedi ki sen benim durumumda değilsin. Ben senin ailenden Allah razı olsun çok memnunum. Sen benim ailem yüzünden uzuldukce çok mahcup oluyorum dedi. Böyle deyince de üzülüyorum eşimeMerhabalar benim de buna benzer bir durumum oldu ama benim ki iyi niyetti yani sonra öderler yaparlar gibi düşündüm. 4. Seneye girdik maalesef giden gelmedi. Benim ailem ise hep destek oldu.
Bu konuyu eşiniz ile konuşarak çözüm bulamazsiniz ben bulamadım çünkü aksine ilişki yıpranıyor ilk sene bunu çok kafaya takardım. Konuşarak da cozemezdik. Eş ile aranız açılıyor olan bu olur. Bundan sonra sizin yapacağınız kendi ailenize odaklanmak kimseden beş kuruş beklememek. İnanın bu şekilde daha mutlu olursunuz. Ne siz onlara birşey verin ne de bekleyin.
Umarım çok mutlu olursunuz
Ailenizle ilgili söylediklerini kaçırmışım ben. Eşinize onlar ödemedi düğünü değil de böyle böyle diyorlarmış ailem hakkında çok üzüldüm diyebilirsiniz. Buna da kayıtsız kalmamalı diyorum ama dediğiniz gibi ezilmiş bir tipse zor.Babam düğün borcumuz var diye bize zorluk olmasin diye ben öderim dedi. Çok şükür maddi olarak iyiler . Tüm evin eşyaları 16 bin TL tuttu. Ona bile bir sürü laf söylendi kayinbabam. Ben biz yaptık demelerinden çok aileme laf soylemelerine üzüldüm . Evlenmeden once 2 yıl calistim.. çalıştığım halde babam bir copumu bana aldırmadı . Her şeyi babam yaptı. Ablana yaptım sana da yapicam diyerek
Evlendim ama hala onların kızıyım . Çok şükür babam hep der. 3 kızım var. Sizin için çalışıyorum diyeOff şimdi bulaya doluşur herkes evlenmişsin hala ailenden paramı alıyorsun kyk borcunu nasıl senin ailen öder diyen tipler hazırlıklı ol. Sanki hiç biri evlendikten sonra ailesinden para almamış gibi konuşurlar.
Evet almadım. Ne ayıp ya tipler falan.Off şimdi bulaya doluşur herkes evlenmişsin hala ailenden paramı alıyorsun kyk borcunu nasıl senin ailen öder diyen tipler hazırlıklı ol. Sanki hiç biri evlendikten sonra ailesinden para almamış gibi konuşurlar.
Neden vermesinler ki ?Ailen neden sana harçlık veriyor hem de başka şehirdeyken
Haklısınızda zaten evlendik diye onların çocukları olmaktan vazgeçmiyoruz. Benimde durumum az çok sizin gibi ama arayı iyi dengelemelisiniz kendi ailenizden para almaya eşiniz alışmasın sonra hep sizin ailenizsen ister.Evlendim ama hala onların kızıyım . Çok şükür babam hep der. 3 kızım var. Sizin için çalışıyorum diye
Aferim madalyanızı getiriyorum o zaman. Biz aldık diye yaşamayalım bu hayatı. Herkessin kendi tercihi bunu yargılayamazsınız.Evet almadım. Ne ayıp ya tipler falan.
Çoğunu eşime söylemiyorumHaklısınızda zaten evlendik diye onların çocukları olmaktan vazgeçmiyoruz. Benimde durumum az çok sizin gibi ama arayı iyi dengelemelisiniz kendi ailenizden para almaya eşiniz alışmasın sonra hep sizin ailenizsen ister.
Çok şükür çalışırken yapacağım jesti yaptım. Yük olsa zaten ödetmem merak etmeyin ailemi düşünecek kadar aklım var çok şükürEşinle konuşsan ne olacak. 25 yaşındasın evlenmişsin ama hala ailen senin borcunu ödüyor, para gönderiyor . Sizin onlara artık jest yapacağınız yerde yük oluyorsun ailene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?