• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin sürekli yatılı kalmaya gelmesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi kiraz0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kiraz0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2025
37
18
3
29
Kızlar biz 4 5 aydır evliyiz. Ve eşim başka şehirde çalıştığı için sadece hafta sonları geliyor eve. Eşimin ailesi de başka şehirde yaşıyor. 2 hafta önce kaynanam ve kayınbabam gelip 10 gün yatılı kaldılar. Oğullarının evidir, görmek istemişlerdir diye sesimi çıkarmadım. Şimdi de görümcem 3 çocuğuyla birlikte gelip kalcak. Kaynanamlar gelip 10 gün kaldığı için biz o süre boyunca eşimle doğru dürüst zaman geçiremedik. Dört gözle diğer haftayı bekliyoduk ki bu defa da görümcem çıktı. Ben de çalışıyorum görümcem ve 3 çocuğuna nasıl yetişcem bilmiyorum. Eşim sadece hafta sonu bizimle olacak. E bende işe gidicem görümcem tek başına ne yapcak evde mesela? Bana çok saçma geliyo. Eşime bu durumdan rahatsız olduğumu daha yeni kaynanamları ağırladımı, en azından biraz zaman geçmesini sonra gelmelerini söyledim. O da onlara nasıl gelmeyin diyim arada bırakıyosun beni falan dedi. Sizce ben mi yanlış düşünüyorum?

görünceye ve 3 çocuğa siz neden yetisiyorsunuz ki. madem geliyor baksın çocuğa eve de geç gelin işten çıkıp koştur koştur eve gelmeyin eşiniz de misafirlerine ilgi göstersin. Ev sadece sizin eviniz değil ki bütün yükü alıyorsunuz.

Haklısın kesinlikle… olmazsa uygun bir dille sen söyle. Bu hafta işlerin çok yoğun olduğunu, hafta sonu dahi gerekirse çalışabileceğini, eve vakit ayıramadığını söyle. Eğer gönül koymazsanız bir sonraki hafta işlerim de rahatlar. Enerji olarak da, vakit olarak da daha güzel geçirebiliz. Önümüzdeki haftaya bir planın yoksa o zaman daha uygun diye konuş. Eğer planı varsa da, e ondan 1 hafta sonra gelin diye söyle. Öne değil, geriye itelemeye bak. İşini bahane et yani

Eşiniz haftasonu geliyorsa eğer, ailesi neden 10 gün kaldı ki? Eşiniz yokken ailesi mi kaldı yani sizde? Bence komple saçmalık. Madem öyle Eşiniz bi haftasonu oraya gidip hepsini görseymiş. Ne bu nöbet gibi boş bırakmıyorlar. Ben olsam asla arka arkaya hele eşim yoksa onun misafirini almazdım.

Karı kocanın ancak hasta sonu görüşebildiği eve bunlar nasıl hangi hakla gelip kendilerine hizmet ettiriyor ya?
Görümce durup dururken mesela üç çocukla niye geliyo ve hafta içi siz yoksunuz napcakmış boş evde?
Sizi arayıp sormadı mı? Olur gel mi dediniz?
Bizim sorunumuz genelde millet olarak hayır demeyi bilmemek galiba.
Müsait değilim deyin.

4 aylık evli çiftin evini niye yolgeçen hanı bellemişler anlamıyorum. Adam zaten evde de yokmuş, siz çalışıyorsunuz ne yapacaklar boş evi mi bekleyecekler?
Eşiniz niye arada kalıyor onu anlamadım, arada kalmasın madem siz bir kafa tatiline çıkın 1 haftalık eşiniz ağırlasın misafirleri

Nasıl düşüncesiz insanlar bunlar böyle... daha yeni evli üstelik sadece haftasonu görüşebilen bir çiftin evine yatılı gidilmez ayıptır.Arayn söyleyin bu hafta müsait değilim beni arasaydınz söylerdim sonraki haftaya beklerim deyin. Bi kere nezaketen gelmek için evin hanımına sorulur bunlarda nezakette yok.

Kızlar biz 4 5 aydır evliyiz. Ve eşim başka şehirde çalıştığı için sadece hafta sonları geliyor eve. Eşimin ailesi de başka şehirde yaşıyor. 2 hafta önce kaynanam ve kayınbabam gelip 10 gün yatılı kaldılar. Oğullarının evidir, görmek istemişlerdir diye sesimi çıkarmadım. Şimdi de görümcem 3 çocuğuyla birlikte gelip kalcak. Kaynanamlar gelip 10 gün kaldığı için biz o süre boyunca eşimle doğru dürüst zaman geçiremedik. Dört gözle diğer haftayı bekliyoduk ki bu defa da görümcem çıktı. Ben de çalışıyorum görümcem ve 3 çocuğuna nasıl yetişcem bilmiyorum. Eşim sadece hafta sonu bizimle olacak. E bende işe gidicem görümcem tek başına ne yapcak evde mesela? Bana çok saçma geliyo. Eşime bu durumdan rahatsız olduğumu daha yeni kaynanamları ağırladımı, en azından biraz zaman geçmesini sonra gelmelerini söyledim. O da onlara nasıl gelmeyin diyim arada bırakıyosun beni falan dedi. Sizce ben mi yanlış düşünüyorum?
Hayır, siz haklısınız. Ne işi var çalışan insanın evinde üç çocukla 10 gün? Ne düşüncesiz insanlar bunlar ya.

Yok eşimle iletişime geçmişler 😂
Madem öyle esin arasın tekrar desin ki gelmeyin
Eşinizin beni arada bırakıyorsun lafı ise cok bilindik
Arada kalmak istemiyorsa dümdük diyecek
Ha o demiyorsa siz deyin.
Görümce ne alaka 3 çocukla ya deli mıdır nedir.

Yerinde olsam müsait olmadığıma dair bir mesaj atardım. O da insanlığımdan.
Onlar zahmet edip sizi arayıp müsait misiniz diye bile sormamışlar. Sadece akşam oturması bile olsa sizi aramaları gerekirdi. Henüz çok yeni evlisiniz
Ayrıca arada kalmayacak, doğru olan mantıklı olanı yapacak eşiniz.

görünceye ve 3 çocuğa siz neden yetisiyorsunuz ki. madem geliyor baksın çocuğa eve de geç gelin işten çıkıp koştur koştur eve gelmeyin eşiniz de misafirlerine ilgi göstersin. Ev sadece sizin eviniz değil ki bütün yükü alıyorsunuz.
Zaten ayaklarım geri geri gidicek eminim

Kusura bakmayin ama cok gorgusuz bir aileye denk gelmissiniz. Sık sık yatili misafirlige ne gerek var ya. Gorumceniz 3 cocuguyla tabiki de gelmek isteyebilir ama oncelikle evin hanimini arayip musait misiniz diye sorar. Ayrica baskalarinin evinde nasil rahat ediyolar anlamis degilim. Sahsen baska sehirde birinde 2 geceden fazla kalamam. Kalmam gerekirse de otele giderim.
Benim akrabalarim genelde yurt disinda yasiyorlar, Turkiyeye geldiklerinde otel ayarliyolar. Gun icinde es dost ile gorusup aksam mis gibi otellerine gidiyolar. En temizi.

Back