Eşimin ailesinin maddi yardım yapmaması

Evet arkadaşım sende haklısın.

Evet haklısınız ama sanki benimkilerde benzer konuşuyor yani eşimin ailesi. Ama şehirler farklı olunca bir araya sık gelinmiyor yoksa bazı şeyler tahammül sınırımı aşabilir
Biz de farklı sehirdeyiz
Eşim gecen yıl 5 ay işsiz kaldı
Kv her telde agladı
Hasta oldm üzüntüden annecim
Psikolojım alt üst oldu annecim
Boğazımdan bişi gecmıo annecim vs vs diye diye eşime hep kendini acındırdı ama çıkarıp bi 200 tl yollamadı:)))
Maddi durumları da çok ii bu arada
Allah size de kolaylık versin ben böle insanlara katlanamıyorm

Sevdiğim filmin birinden bi replik:

Adam ülkesinin komutanı, zengin, savaş sonrası başka bir ülkedeki kadına gidiyor, tüm imkanları mevcut,
kadına yaklaşıyor, birliktelik teklif ediyor. Kadın istemiyor. Adam ne kadarsa vereyim diyor ve kadın şu cevabı veriyor:
"Eğer bir bedeli olsaydı, ödeyemezdiniz"

Esprisine söylenir belki "Bedavaya gittik" lafı, muhabbet arasında ama şu konunuzu açarken bu tabiri kullanmanız çok yersiz ve aşağılayıcı durmamış mı? Kendinizi başkalarıyla kıyaslayınca ne geçti elinize? Arkadaşlarınız bileziklerini çıkarıp birer tanesini size mi takıverdi? Kv ile Kp ansızın 10 burma bilezikle kapınıza mı dayandı?

Kendi kendinizi saçma yarışlara ve beklentilere itmeyin ki huzurunuz kaçmasın.

Bence aileden değil de eşinizden bekleyin illa daha rahat bir hayat istiyorsanız. Eşinizin durumu çok mu kötü, mesela çok şükür yetiyor mu, yoksa gerçekten çok zor mu dönüyor ev?

Altın konusuna gelince... Ben hiç bileziklerini ömür boyu saklayan veya kendi için keyfî harcayan görmedim. Hep ya borca gider, ya Allah korusun sağlığa gider ya da en kötüsü erkek tarafının bilmem nesine harcanır. O yüzden takılsa da yine elinizde kalmayacaktı, emin olun...

Resmen göZümde benzer sahneler canlandı ve gülesim geldi. Sanırım benzer şeyi yaşayan pat diye anlıyor ne demek istediğimi
Kim ailesinden beklenti içinde değil çok merak ediyorum
Ne zengin arkadaşlarım var bmw yerine mercedes alabilmek için babasından para bekliyor hatta kayınpederinden alan bile gördüm.
Burdakilerin maşallahı varmış.

Orda yazarken bahsettiğim bana altın takılması değildi olay kısa yazabilmek için elimden geleni yaptım ama yanlış anlaşılma oldu.
Yine buna şükür eşim tek çalışıyor ekstra bişeyler de yapmaya çalışıyor yapabildiği zaman bense evdeyim ikiz bebeklerim var ve masrafları çok zorluyor. Yeri geliyor ben bütün gün ağzıma lokma sokmamış oluyorum.
Ailesi eşimin kaZancını biliyor ve bu durumda en ufak bi yardım yapmamaları canımı sıkıyor

Teşekkür ederim

Yapmak zorunda mı? Evlilik keyfidir anne baba kuruş vermek zorunda değil. Ben evli bir çift olarak utanırdım mesela 2 koca insan evleniyor çalışıyor ama kayınvalide kayınpederden maddi destek bekliyor.

Edit: Tabii zor durumsa o başka

Son düzenleme:
Sürekli beklenti içinde olmak ayrı birsey
Ama zor zamanlarda beklenti içinde olmak ayrı birsey
Ya da karsı tarafın durumu varken ufak da olsa bir destekte bulunmaması cok can sıkıcı
Mesela şuanda ev alma niyetindeyiz eşimle gelirlerimiz iyi ancak peşinatımız olmadıgı için alamıyorız
Burda ailesi devreye girebilir destek cıkabilir
Ama yon
Bir de üstüne köstekler o kadar kredi cekilip ev mi alımır dıyorlar
Ya ufacık bi el atsan senin için devede kulak yani biz ev sahibi olucaz
10 sene kredi ödeyeceğiz belki ama sonunda evimiz olucak

Sizin bebekleriniz varmış bir de
İnsam mutlu olur yaa
Ben tanımadığım insanlar bile maddi destekte bulunuyorm zorda olduklarını görürsem
Ya da birinin ihtiyacı olan birseyi alıp ona verdiğimde benden mutlusu olmuyor
Bunlar sanırım yapı ile alakalı
Yani bebeklerin ufak tefek ihtiyaclarına destek olabilirler tabi,ama sanırım içlerinde yok

Aynen katılıyorum.
Zaten biz ikimizden başka kimsenin de beklentisi yok baksana yazılanları gördün mü bilmiyorum sanki dilencilik yaptık.
Ama işte görüş çok bişeyde yaAzmak istemiyorun kimseye. Türk insanı öyle başına gelmeyen hiçbir şeyi anlamaz algılayamaz. Anlamayı reddeder.
Ama inşallah ev alabilirsiniz bir şekilde kira çok zor. Ev alırkende taksit va ödeniyor yine para ama belirli zaman sonunda en azından sizin oluyor

Afedersiniz de bedavaya gitmek ne demek? Siz bir eşya mısınız? Belli bir değeriniz mi var?

Eşinizin ailesinin böyle bir sorumluluğu yok. Kocaman, evli barklı adama harçlık mı vermeleri gerekiyor? Bu yaşa kadar vermeleri gereken maddi/manevi şeyleri çoktan vermeleri gerekiyordu zaten. Bu saatten sonra anne/babaya karşı beklentiye girmemeli bir insan. Kayınvalide/kayınbabaya karşı ise hiç.

siz dugun icin onceden soyledinizmi yapmadilar yada durumlari nasildi ozamn .sizden ses cikmadiysa sonradan konusmak sadece kendinizi uzer

Aslında en çokta şimdilerde anlıyorum ailelerin önem ve yerini tek bebek olsa belki zorlanmazdık bu denli .
Yiyecek rızıkları vardır illaki ama artık o kadar yoruldum ki kendimi kısıtlamaktan hamilelikte bile kıyafet olarak bir pantalon iki tşort alabildim.
Yaşadıklarımı bursa ahkam kesenlerin yaşamasını istemem. Ama Allahta herşeyi görüyor arkadaşlar dünyada herşey insanlar için

Evet gördüm
Benim suanda maddi durumum iyi allaha şükür ama annem babam annelik babalıgın verdiği düşnce yapısı ile hala da bana birseyler alırlar
Eşime alırlar
Bizi ziyarete gelseler annem market alısverisimizi yapar
Eşim kac sene oldu evleneli hala annemin aldıgı pijamaları giyer mesela
Bu muhtaclık değil ki
Biz de alırız annme
Bu düşünme şekli bence
Bu sene içlerinden geldi annemler senelik zeytinyagımı aldılar mesela
Ben alamaz mıydım alırdım ama onlar almak istemiş sağolsunlar
Bir kere de biz sana sunu aldık bunu aldık demezler
Ama diğer tarafa sor oooo öok vefalı anne baba hala da sizi düşünüyoruz ececim der kv dem :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…