Eşimin Ailesinin İstekleri

Eşiniz durumun farkında o zaman.Tepkisini böyle vermesi çok iyi olmuş.

Bize de yardim eder misiniz Ay saka bir yana durumunuz iyi demek ki Allah bereket versin insallah. Cunku kisitli olunca bu tur olaylarda biz kadinlar pek ilimli olamiyoruz.
Ben aninda arardim mesela. Hos benim durumum cok iyi olsaydi da arardim.
Kirayi veriyorsunuz zaten emekli maasi da onlara kaliyor yani sikinti yok. Benim cocugumun riskiyla kimseye luks yasatamadim.

Aslında bende göz göre göre hakkımı yedirecek,buna sessiz kalacak bir yapıda değilim ama kendi evlilik tecrübem de aile ilgili konularda fevri davranmamak gerektiğini öğrendim. Eşim ailesinin istegini geri çevirdi ben kendisiyle konuşmadan. Şimdi sabah ki konuşmayı anlatmam daha güzel olacak.

Bundan sonra gerekli olanlar haricinde ekstra yardım konusunda müsamahalı olmayacağım, niyetlerini görmüş oldum çünkü.

Yani elbette kısıtlı imkanla bunları yapamazdık. Bu yardımları yapabilecek durumdayız şuan için çok şükür kendi hayatımızda bir kısıtlanma olmadığı için dert etmedim bugüne kadar belkide. Birde ailelere hediye almak, yardım etmek benim için olağan bir durum ondan da rahattim bugüne kadar ama artık göz yummayacağım bu duruma, zaruri ihtiyaclar hariç.

Başka kardeşleri var mı eşinin ve varsa onlar da maddi katkıda bulunuyorlar mı?
2 kız kardeşi var eşimin biri öğrenci diğeri evli, evli olan da yardımcı oluyor diye biliyorum ama bizim kadar değil muhtemelen.

Ama bugun degilse yarin yine devam edecek yardimlari. Bence hazir mevzu sicakken bahsetmen olabilir

Bence söyleme. Sana inansa bile anne babasını savunacak ve sen kötü gelin olacaksın. Inceden inceden yardım kesmek için eşine söylersin. Bir zaman sonra sana hak verir ve yardımları azaltır.

O zaman eşiniz farkında bazı şeylerin. Sevindim sizin adınıza

Eşine söylerken sakın ha ailesini suçlayıcı şekilde söyleme, ters teper. İçinin rahat etmediğini zaten hiç bir harcamaya karşı çıkmadığını ama durum böyle olunca çok kırıldığını canının yandığını söyle. Lütfen burayada eşinin tepkisini yaz

Allah ıslah etsin bu kefen soyuculuk resmen

Tabiki söyle para kolay kazanılan birşey mi? Bak çocuğunuz varmış gereksiz harcamalar yapılacağına çocuğun geleceği için köşeye atılabilir

Kesinlikle söyleyin biraz üzülür geçer en azından neyin ne olduğunu anlar ve ona gore davranır bu dan sonra yoks a bu böyle devam eder

Söyleyin bence. Lakin şöyle bi durum var inanır mı. Uyduruyon ya da yanlış anladın der mi. Bunlar nasıl aile Allah size yardım etsin geçimi maalesef üzerine yıkmış siz de mi çalışıyorsun z

Sirlar dunyadindaki filmlerdeki gibi bi konusma olmus inssan cocuguna boyle dusunebiliyormus demekki gercektede bence soyle soyleyince kp konuyu zaten o sekilde acip para yok diyecekmis esiniz o oyle konusunca anlar enayi yerine konulmak istemez heralde okadar yaptigi iyilige sizde tepkinizi gosterin yaptirmasin almasin hicbirseyi

Belki de sizin o konuşmayı duymanız gerekiyormus
Müsait bir zamanda söylersiniz
Daha siz konuşmayı söylemeden eşinizin olumsuz konuşmasi da isabet olmuş
Allah gönlünüze göre hayirlisini versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…