Aslında bu beklenti olayının baslagıcına biz sebep oldukAynı eşimin ailesi de böyle. Ve eşim farkında değil.. Evde bozulan bir çöp olsun anında duyururlar. Onu aldırana kadar da söylerler hep. En basiti blendar mı bozuldu. Her yemekte söylerler şu çorbayı da blendar bozulduğu için iyi çekemedim filan. Ama bunu her gidişimizde iki uç defa söylerler. Makine bozulacak gibi olsa onu söylerler. Sürekli böyle eksikleri bitmez. Yerinde olsam bu konuşmayı olduğu gibi söylerim
Yuhhhh yani eşiniz uvey evlatmı ?? Ana baba bu yaMerhaba Hanımlar
Bir haftadır eşimin ailesinin yanındayız. Normal zamanda yıllardır eşimin ailesine maddi yardımda bulunuyoruz. 5 yıldır kiralarını eşim ödüyor, şuan kaldığımız yayla evinin çoğu masrafını eşim karşıladı, ihtiyaç oldukça para gönderiyor eşim. Burada olduğumuz süreçte evde eksik olan ve bozulan küçük eşyaları vs.aldık.
Bunları yazmamın sebebi normalde ailesine yaptığımız harcamaları dert eden biri değilim. Kendi aileme de yardım ettik gerektiği zamanlarda ama eşimin ailesine yaptıklarımız yanında çok daha az çünkü ailemin maddi durumu daha iyi.
Bu sabah, oğlumu yattığımız odada değil de diğer odada uyutturken,yan odada ki eşimin anne ve babasının konuşmalarını duydum, camları açık olduğundan seslerini olduğu gibi geldi.
Evde yaptırmak istedikleri ekstra birşeyler varmış kayınpederim bugün lafını edeyim de kahvaltıda para da yok dersem oğlan ben hallederim der,onu da yaptırırız bu vesileyle dedi. Kayınvalidem gülerek arabayı da böyle yaparak yaptırdın az değilsin dedi.
Geldiğimizin ertesi günü babasinin arabasının bir parçası değişmesi gerektiği muhabbeti oldu, kayınpederim para da yok deyince, eşim götürüp yaptırdı, 2000 TL gibi bir masrafı olmuş.
Şimdi ben bu konuşmayı duyunca çok rahatsız oldum. Evet eşim anne babasına yardım etmek istiyor ve ediyor ama bir anne babanın gülerek ve öncesinden plan yaparak ihtiyaçlarını oğullarından istemesi, isteyecek olması çok itici geldi bana. Zaten biz var olan yapılması gereken şeyleri yapıyoruz ama her aklına geleni istemek yada parasını kendi ödeyecek olsa yaptırmayacağı şeyi eşimden istemeleri rahatsız ediyor beni.
Eşime bu duyduğum konuşmayı söylesem mi söylemesem mi kararsız kaldım. Söylesem dahi halihazırda ödediği kira ve birkaç şeyi ödemeye devam edecek ki onları ödemesinde bir sıkıntı yok ama bu şekilde esktra yapmak istedikleri şeyleri eşime yüklemeleri ve bunu dile getiris şekillerinden eşimin haberi olsa nasıl olur, söylemesem içim rahat etmeyecek söylesem de etmeyecek, konu maddi mevzuu olduğu için. Çünkü bu tarz bir konunun içine dahil de olmak istemiyorum.
Merhaba Hanımlar
Bir haftadır eşimin ailesinin yanındayız. Normal zamanda yıllardır eşimin ailesine maddi yardımda bulunuyoruz. 5 yıldır kiralarını eşim ödüyor, şuan kaldığımız yayla evinin çoğu masrafını eşim karşıladı, ihtiyaç oldukça para gönderiyor eşim. Burada olduğumuz süreçte evde eksik olan ve bozulan küçük eşyaları vs.aldık.
Bunları yazmamın sebebi normalde ailesine yaptığımız harcamaları dert eden biri değilim. Kendi aileme de yardım ettik gerektiği zamanlarda ama eşimin ailesine yaptıklarımız yanında çok daha az çünkü ailemin maddi durumu daha iyi.
Bu sabah, oğlumu yattığımız odada değil de diğer odada uyutturken,yan odada ki eşimin anne ve babasının konuşmalarını duydum, camları açık olduğundan seslerini olduğu gibi geldi.
Evde yaptırmak istedikleri ekstra birşeyler varmış kayınpederim bugün lafını edeyim de kahvaltıda para da yok dersem oğlan ben hallederim der,onu da yaptırırız bu vesileyle dedi. Kayınvalidem gülerek arabayı da böyle yaparak yaptırdın az değilsin dedi.
Geldiğimizin ertesi günü babasinin arabasının bir parçası değişmesi gerektiği muhabbeti oldu, kayınpederim para da yok deyince, eşim götürüp yaptırdı, 2000 TL gibi bir masrafı olmuş.
Şimdi ben bu konuşmayı duyunca çok rahatsız oldum. Evet eşim anne babasına yardım etmek istiyor ve ediyor ama bir anne babanın gülerek ve öncesinden plan yaparak ihtiyaçlarını oğullarından istemesi, isteyecek olması çok itici geldi bana. Zaten biz var olan yapılması gereken şeyleri yapıyoruz ama her aklına geleni istemek yada parasını kendi ödeyecek olsa yaptırmayacağı şeyi eşimden istemeleri rahatsız ediyor beni.
Eşime bu duyduğum konuşmayı söylesem mi söylemesem mi kararsız kaldım. Söylesem dahi halihazırda ödediği kira ve birkaç şeyi ödemeye devam edecek ki onları ödemesinde bir sıkıntı yok ama bu şekilde esktra yapmak istedikleri şeyleri eşime yüklemeleri ve bunu dile getiris şekillerinden eşimin haberi olsa nasıl olur, söylemesem içim rahat etmeyecek söylesem de etmeyecek, konu maddi mevzuu olduğu için. Çünkü bu tarz bir konunun içine dahil de olmak istemiyorum.
Maddi durumunuz çok mu iyi ?Evet yine yapacaksa da bilerek yapsın diyorum bende.
Aslında bende çok hoşnut değilim ama kayınpederim emekli 70 yaşında evleri de kira olunca, eşim yardımcı olmak istiyor, ben rahat rahat yaşarken annen babam geçim sıkıntısı çekmesin mantığında. Bende bu konudaki saygı duyuyorum ona çünkü öbür türlü içi rahat etmeyecek.
Konuyu öğlen açmıssiniz harekete geçtiniz mi bilmiyorum ama, bence esinize söylemek yerine hep beraber olduğunuz bir ortamda "şu da bozulmuş para yok x verir mi acaba diyorsunuz" gibi birşey söyleyebilirsiniz. Hem eşiniz ne oldu diye sorar böylece anlatırsınız hem de kb ve kp duyduğunuzu anlarMerhaba Hanımlar
Olgunlukta nirvanaya ulaşmışsınızArabası eşimin eski arabası zaten yani onuda eşim almış biz evlenmeden önceekstra istedikleri umarım kesilir bundan sonra.
Konuyu eşime söylemedim, gün içerisinde evde yoktu, eve geldiğinde direk yemeğe oturduk, kayınpederim konuyu açtı. Oda yapmak istiyoruz ama para yok minvalinde, eşimde odaya gerek yok bu ev fazla fazla yeter zaten size dediKonuyu öğlen açmıssiniz harekete geçtiniz mi bilmiyorum ama, bence esinize söylemek yerine hep beraber olduğunuz bir ortamda "şu da bozulmuş para yok x verir mi acaba diyorsunuz" gibi birşey söyleyebilirsiniz. Hem eşiniz ne oldu diye sorar böylece anlatırsınız hem de kb ve kp duyduğunuzu anlar
İyi çok şükür ama öyle çok zengin falan değiliz, eşimin güzel sayılıcak bir maaşı var diyeyimSizin normal karşıladığınız masraflar bile fazla bence, hayretle okudum. Maddi durumunuz çok iyi sanırım dert etmediğinize göre.
Ben hemen söylerdim siz yine durabilmişsiniz
Bende sana nasıl söylesem diye düşünüyordum,sabah böyle bir konuşmalarına şahit oldum,diyerek anlatabilirsin.Konuyu eşime söylemedim, gün içerisinde evde yoktu, eve geldiğinde direk yemeğe oturduk, kayınpederim konuyu açtı. Oda yapmak istiyoruz ama para yok minvalinde, eşimde odaya gerek yok bu ev fazla fazla yeter zaten size dediyüzleri düştü, yok siz gelince rahat edin diye istiyorduk dedi kayinvalidem, eşimde rahatız biz siz dert etmeyin dedi konu kapandı.
Ama yanlız kalınca anlatacağım sabah ki konuşmalarını. Ama ben konuşmadan eşimin oralı olmaması çok iyi oldu
Ben eşimle konuşmadan eşim babasının yardım imasinı geri çevirdi, gerek yok ekstra birşey yapmanıza diye.Ben olsam önce kocam yerine, kv ve kp'e lafımı söylerdim. Söylerdim ki yolunacak kaz diye bellemesinler seni.
Eşine söylesen ne olacak ki, anam babam onlar der geçiştirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?