Eşimin Ailesinin İstekleri

Aslında bu beklenti olayının baslagıcına biz sebep olduk eşim kiralarını ödemek istedi, kardeşiyle bir iki konuşmasında sıkınt yaşadıklarını öğrendiğim için. Sonra gelip gittikçe eksik olan birşey varsa aldık vs. Ama bunları benim aileme de yapıyoruz. Annemin köydeki evinde eksik an birşey varsa onada aldık hatta eşim dedi gidip alalım diye.

Ama eşimin ailesi bu durumu kullanmaya başladı zamanla, zaten yapıyor madem herşeyimizi yaptıralım durumuna geldiler. İyi niyet suistimal ediliyor kolaylıkla malesef.

Yuhhhh yani eşiniz uvey evlatmı ?? Ana baba bu ya

Sizin normal karşıladığınız masraflar bile fazla bence, hayretle okudum. Maddi durumunuz çok iyi sanırım dert etmediğinize göre.
Ben hemen söylerdim siz yine durabilmişsiniz

Çok çirkin bir düşünce tarzı, ben de çok rahatsız oldum. Eşiniz ailesi için yeteri kadar şey yapıyorken onların bu şekilde manipüle etmeye sömürmeye çalışmaları çok çirkin. Ben olsam söylerdim diyecem ama çok da emin olamıyorum..

Maddi durumunuz çok mu iyi ?
Kb nın bir geliri yok mu
Sen çalışıyor musun

Konuyu öğlen açmıssiniz harekete geçtiniz mi bilmiyorum ama, bence esinize söylemek yerine hep beraber olduğunuz bir ortamda "şu da bozulmuş para yok x verir mi acaba diyorsunuz" gibi birşey söyleyebilirsiniz. Hem eşiniz ne oldu diye sorar böylece anlatırsınız hem de kb ve kp duyduğunuzu anlar

Benzer durumları yaşıyoruz maalesef benim eşimin ailesini de biz geçindiriyoruz, ev kirası ,alışveriş, faturalar ,ekstra istekler ,kız kardeşine ve babasına harclık vs.
Bazen gerçekten keyfi ve istekler oluyor sınır bozucu nasılsa hayır demiyorlar, her yere harcanıyor bize de harcansın kafasındalar.
Allah vicdan merhamet versin
Söyleyin eşinize mutlaka.

Esinizle paylasin duyduklarinizi. Gida ve saglik haric hic birseye elinizi surmeyin artik. Kiralarini verebilmeliler. Sizin de cocugunuz var. Zamanin ne gosterecegi bilinmez. Yuzlerine vurmayin bu konusmayi, olaylar cirkinlesmesin ama bir anda kendi kabugunuza cekilin. Esiniz sizin ailenize de maddi yardimda bulunmasin. Hem denge saglanir hem de ileride sacma seylerle suclanmazsiniz. Bundan sonra bayramdan bayrama dugunden cenazeye kv nin evine gidin. Gidince de el gibi misafir gibi davranin. Baska turlu aile huzurunuzu saglayamazsiniz.

Alakasız ama ben burada bir anımı anlatacağım. Bir arkadaşım için onun girmesi gereken yaz okulu dersine girip not tutmuştum, orada orta yaşlı hamile bir hanımda vardı, sohbet muhabbet etmeye başladık öğle tailinde. Yanımda iken eşi aradı, babam yürüme bandı istiyor onu alıcam demiş, kadın çıldırdı haklı olarak. Kadın banka müfettişi idi, hukuk okuyordu ekstradan, hakkını arayabilecek bir kadın yani. Geçen ay evdeki tv kötü diye büyük ekran plazma aldırdı, bu ay da koşu bandı istiyor babası, karnım burnumda çalışıyorum, bunların nesi ihtiyaç diye.

Her aile bir değil, bazısı çocuğu gelir kapısı olarak görüyor maalesef, sizi sömüren aile bile olsa dur diyebilmek lazım diye düşünüyorum, insanın kendi üstünde de hakkı var sonuçta.

Mesajinizi okurken gozumde birden kayinvalide ve kayinpeder canlandi. Kayinvalide kayinpederin omzuna vurup "sen de az degilsin haa" diyor siritiyor
Insan evladi icin yapmaz boyle yada yapmamali. Tamam ailemiz zorda kalinca elimizden geldigince yetiselim ama evladi yolunacak kaz gormek
Ben olsam soylerdim. neticede sizin evinizin, cocugunuzun rizki soz konusu

Bizim anne-babalarımız da bizim yanımızda konuşmazlar ki yanlış anlamayalım diye... Sizinkiler yolunu bulmuş. Çok itici gerçekten. Aieleye yardım konusunda çok bonkör düşünüyorum. Durum müsaitse her zaman yardım edilmeli, hediye alınmalı eksikler giderilmeli ama anne-babanın böyle suistimal etmesi çok iğrenç... Yerinizde olsam olduğu gibi anlatırdım...

Konuyu eşime söylemedim, gün içerisinde evde yoktu, eve geldiğinde direk yemeğe oturduk, kayınpederim konuyu açtı. Oda yapmak istiyoruz ama para yok minvalinde, eşimde odaya gerek yok bu ev fazla fazla yeter zaten size dedi yüzleri düştü, yok siz gelince rahat edin diye istiyorduk dedi kayinvalidem, eşimde rahatız biz siz dert etmeyin dedi konu kapandı.

Ama yanlız kalınca anlatacağım sabah ki konuşmalarını. Ama ben konuşmadan eşimin oralı olmaması çok iyi oldu

Sizin normal karşıladığınız masraflar bile fazla bence, hayretle okudum. Maddi durumunuz çok iyi sanırım dert etmediğinize göre.
Ben hemen söylerdim siz yine durabilmişsiniz
İyi çok şükür ama öyle çok zengin falan değiliz, eşimin güzel sayılıcak bir maaşı var diyeyim

Anne babası ilçede oturuyor kiraları yüksek değil,o yüzden normalde çok etkilemiyor bizi. Ekstralar da her zaman olmuyor ama ara ara bazı ödemelerine yardım ediyordu eşim.

Bende sana nasıl söylesem diye düşünüyordum,sabah böyle bir konuşmalarına şahit oldum,diyerek anlatabilirsin.

Ben olsam önce kocam yerine, kv ve kp'e lafımı söylerdim. Söylerdim ki yolunacak kaz diye bellemesinler seni.

Eşine söylesen ne olacak ki, anam babam onlar der geçiştirir.
Ben eşimle konuşmadan eşim babasının yardım imasinı geri çevirdi, gerek yok ekstra birşey yapmanıza diye.

Aslında, konuştuklarını duyduğumu bilmeleri güzel olurdu ama daha bir hafta buradayız, aynı evin içinde gerginlik olsun istemiyorum. Ben devreye girince konu büyür biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…