• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesinin İstekleri

Konuyu eşime söylemedim, gün içerisinde evde yoktu, eve geldiğinde direk yemeğe oturduk, kayınpederim konuyu açtı. Oda yapmak istiyoruz ama para yok minvalinde, eşimde odaya gerek yok bu ev fazla fazla yeter zaten size dedi 😀 yüzleri düştü, yok siz gelince rahat edin diye istiyorduk dedi kayinvalidem, eşimde rahatız biz siz dert etmeyin dedi konu kapandı.

Ama yanlız kalınca anlatacağım sabah ki konuşmalarını. Ama ben konuşmadan eşimin oralı olmaması çok iyi oldu
Eşiniz durumun farkında o zaman.Tepkisini böyle vermesi çok iyi olmuş.

Bize de yardim eder misiniz😂 Ay saka bir yana durumunuz iyi demek ki Allah bereket versin insallah. Cunku kisitli olunca bu tur olaylarda biz kadinlar pek ilimli olamiyoruz.
Ben aninda arardim mesela. Hos benim durumum cok iyi olsaydi da arardim.
Kirayi veriyorsunuz zaten emekli maasi da onlara kaliyor yani sikinti yok. Benim cocugumun riskiyla kimseye luks yasatamadim.

Alakasız ama ben burada bir anımı anlatacağım. Bir arkadaşım için onun girmesi gereken yaz okulu dersine girip not tutmuştum, orada orta yaşlı hamile bir hanımda vardı, sohbet muhabbet etmeye başladık öğle tailinde. Yanımda iken eşi aradı, babam yürüme bandı istiyor onu alıcam demiş, kadın çıldırdı haklı olarak. Kadın banka müfettişi idi, hukuk okuyordu ekstradan, hakkını arayabilecek bir kadın yani. Geçen ay evdeki tv kötü diye büyük ekran plazma aldırdı, bu ay da koşu bandı istiyor babası, karnım burnumda çalışıyorum, bunların nesi ihtiyaç diye.

Her aile bir değil, bazısı çocuğu gelir kapısı olarak görüyor maalesef, sizi sömüren aile bile olsa dur diyebilmek lazım diye düşünüyorum, insanın kendi üstünde de hakkı var sonuçta.
Aslında bende göz göre göre hakkımı yedirecek,buna sessiz kalacak bir yapıda değilim ama kendi evlilik tecrübem de aile ilgili konularda fevri davranmamak gerektiğini öğrendim. Eşim ailesinin istegini geri çevirdi ben kendisiyle konuşmadan. Şimdi sabah ki konuşmayı anlatmam daha güzel olacak.

Bundan sonra gerekli olanlar haricinde ekstra yardım konusunda müsamahalı olmayacağım, niyetlerini görmüş oldum çünkü.

Bize de yardim eder misiniz😂 Ay saka bir yana durumunuz iyi demek ki Allah bereket versin insallah. Cunku kisitli olunca bu tur olaylarda biz kadinlar pek ilimli olamiyoruz.
Ben aninda arardim mesela. Hos benim durumum cok iyi olsaydi da arardim.
Kirayi veriyorsunuz zaten emekli maasi da onlara kaliyor yani sikinti yok. Benim cocugumun riskiyla kimseye luks yasatamadim.
Yani elbette kısıtlı imkanla bunları yapamazdık. Bu yardımları yapabilecek durumdayız şuan için çok şükür kendi hayatımızda bir kısıtlanma olmadığı için dert etmedim bugüne kadar belkide. Birde ailelere hediye almak, yardım etmek benim için olağan bir durum ondan da rahattim bugüne kadar ama artık göz yummayacağım bu duruma, zaruri ihtiyaclar hariç.

Başka kardeşleri var mı eşinin ve varsa onlar da maddi katkıda bulunuyorlar mı?
2 kız kardeşi var eşimin biri öğrenci diğeri evli, evli olan da yardımcı oluyor diye biliyorum ama bizim kadar değil muhtemelen.

Ben eşimle konuşmadan eşim babasının yardım imasinı geri çevirdi, gerek yok ekstra birşey yapmanıza diye.

Aslında, konuştuklarını duyduğumu bilmeleri güzel olurdu ama daha bir hafta buradayız, aynı evin içinde gerginlik olsun istemiyorum. Ben devreye girince konu büyür biliyorum.
Ama bugun degilse yarin yine devam edecek yardimlari. Bence hazir mevzu sicakken bahsetmen olabilir

Bence söyleme. Sana inansa bile anne babasını savunacak ve sen kötü gelin olacaksın. Inceden inceden yardım kesmek için eşine söylersin. Bir zaman sonra sana hak verir ve yardımları azaltır.

Konuyu eşime söylemedim, gün içerisinde evde yoktu, eve geldiğinde direk yemeğe oturduk, kayınpederim konuyu açtı. Oda yapmak istiyoruz ama para yok minvalinde, eşimde odaya gerek yok bu ev fazla fazla yeter zaten size dedi 😀 yüzleri düştü, yok siz gelince rahat edin diye istiyorduk dedi kayinvalidem, eşimde rahatız biz siz dert etmeyin dedi konu kapandı.

Ama yanlız kalınca anlatacağım sabah ki konuşmalarını. Ama ben konuşmadan eşimin oralı olmaması çok iyi oldu
O zaman eşiniz farkında bazı şeylerin. Sevindim sizin adınıza

Eşine söylerken sakın ha ailesini suçlayıcı şekilde söyleme, ters teper. İçinin rahat etmediğini zaten hiç bir harcamaya karşı çıkmadığını ama durum böyle olunca çok kırıldığını canının yandığını söyle. Lütfen burayada eşinin tepkisini yaz

Merhaba Hanımlar

Bir haftadır eşimin ailesinin yanındayız. Normal zamanda yıllardır eşimin ailesine maddi yardımda bulunuyoruz. 5 yıldır kiralarını eşim ödüyor, şuan kaldığımız yayla evinin çoğu masrafını eşim karşıladı, ihtiyaç oldukça para gönderiyor eşim. Burada olduğumuz süreçte evde eksik olan ve bozulan küçük eşyaları vs.aldık.

Bunları yazmamın sebebi normalde ailesine yaptığımız harcamaları dert eden biri değilim. Kendi aileme de yardım ettik gerektiği zamanlarda ama eşimin ailesine yaptıklarımız yanında çok daha az çünkü ailemin maddi durumu daha iyi.

Bu sabah, oğlumu yattığımız odada değil de diğer odada uyutturken,yan odada ki eşimin anne ve babasının konuşmalarını duydum, camları açık olduğundan seslerini olduğu gibi geldi.

Evde yaptırmak istedikleri ekstra birşeyler varmış kayınpederim bugün lafını edeyim de kahvaltıda para da yok dersem oğlan ben hallederim der,onu da yaptırırız bu vesileyle dedi. Kayınvalidem gülerek arabayı da böyle yaparak yaptırdın az değilsin dedi.

Geldiğimizin ertesi günü babasinin arabasının bir parçası değişmesi gerektiği muhabbeti oldu, kayınpederim para da yok deyince, eşim götürüp yaptırdı, 2000 TL gibi bir masrafı olmuş.

Şimdi ben bu konuşmayı duyunca çok rahatsız oldum. Evet eşim anne babasına yardım etmek istiyor ve ediyor ama bir anne babanın gülerek ve öncesinden plan yaparak ihtiyaçlarını oğullarından istemesi, isteyecek olması çok itici geldi bana. Zaten biz var olan yapılması gereken şeyleri yapıyoruz ama her aklına geleni istemek yada parasını kendi ödeyecek olsa yaptırmayacağı şeyi eşimden istemeleri rahatsız ediyor beni.

Eşime bu duyduğum konuşmayı söylesem mi söylemesem mi kararsız kaldım. Söylesem dahi halihazırda ödediği kira ve birkaç şeyi ödemeye devam edecek ki onları ödemesinde bir sıkıntı yok ama bu şekilde esktra yapmak istedikleri şeyleri eşime yüklemeleri ve bunu dile getiris şekillerinden eşimin haberi olsa nasıl olur, söylemesem içim rahat etmeyecek söylesem de etmeyecek, konu maddi mevzuu olduğu için. Çünkü bu tarz bir konunun içine dahil de olmak istemiyorum.
Allah ıslah etsin bu kefen soyuculuk resmen

Resmen duygu sömürüsü yapıyorlarmış aslında farkdediyordum ama bu kadar aleni duymak çin irite etti beni. Eşimde üzülecek muhtemelen bu konuşmaya, o yüzden de söyleyip söylememekte kararsız kaldım.
Tabiki söyle para kolay kazanılan birşey mi? Bak çocuğunuz varmış gereksiz harcamalar yapılacağına çocuğun geleceği için köşeye atılabilir

Resmen duygu sömürüsü yapıyorlarmış aslında farkdediyordum ama bu kadar aleni duymak çin irite etti beni. Eşimde üzülecek muhtemelen bu konuşmaya, o yüzden de söyleyip söylememekte kararsız kaldım.
Kesinlikle söyleyin biraz üzülür geçer en azından neyin ne olduğunu anlar ve ona gore davranır bu dan sonra yoks a bu böyle devam eder

Merhaba Hanımlar

Bir haftadır eşimin ailesinin yanındayız. Normal zamanda yıllardır eşimin ailesine maddi yardımda bulunuyoruz. 5 yıldır kiralarını eşim ödüyor, şuan kaldığımız yayla evinin çoğu masrafını eşim karşıladı, ihtiyaç oldukça para gönderiyor eşim. Burada olduğumuz süreçte evde eksik olan ve bozulan küçük eşyaları vs.aldık.

Bunları yazmamın sebebi normalde ailesine yaptığımız harcamaları dert eden biri değilim. Kendi aileme de yardım ettik gerektiği zamanlarda ama eşimin ailesine yaptıklarımız yanında çok daha az çünkü ailemin maddi durumu daha iyi.

Bu sabah, oğlumu yattığımız odada değil de diğer odada uyutturken,yan odada ki eşimin anne ve babasının konuşmalarını duydum, camları açık olduğundan seslerini olduğu gibi geldi.

Evde yaptırmak istedikleri ekstra birşeyler varmış kayınpederim bugün lafını edeyim de kahvaltıda para da yok dersem oğlan ben hallederim der,onu da yaptırırız bu vesileyle dedi. Kayınvalidem gülerek arabayı da böyle yaparak yaptırdın az değilsin dedi.

Geldiğimizin ertesi günü babasinin arabasının bir parçası değişmesi gerektiği muhabbeti oldu, kayınpederim para da yok deyince, eşim götürüp yaptırdı, 2000 TL gibi bir masrafı olmuş.

Şimdi ben bu konuşmayı duyunca çok rahatsız oldum. Evet eşim anne babasına yardım etmek istiyor ve ediyor ama bir anne babanın gülerek ve öncesinden plan yaparak ihtiyaçlarını oğullarından istemesi, isteyecek olması çok itici geldi bana. Zaten biz var olan yapılması gereken şeyleri yapıyoruz ama her aklına geleni istemek yada parasını kendi ödeyecek olsa yaptırmayacağı şeyi eşimden istemeleri rahatsız ediyor beni.

Eşime bu duyduğum konuşmayı söylesem mi söylemesem mi kararsız kaldım. Söylesem dahi halihazırda ödediği kira ve birkaç şeyi ödemeye devam edecek ki onları ödemesinde bir sıkıntı yok ama bu şekilde esktra yapmak istedikleri şeyleri eşime yüklemeleri ve bunu dile getiris şekillerinden eşimin haberi olsa nasıl olur, söylemesem içim rahat etmeyecek söylesem de etmeyecek, konu maddi mevzuu olduğu için. Çünkü bu tarz bir konunun içine dahil de olmak istemiyorum.
Söyleyin bence. Lakin şöyle bi durum var inanır mı. Uyduruyon ya da yanlış anladın der mi. Bunlar nasıl aile Allah size yardım etsin geçimi maalesef üzerine yıkmış siz de mi çalışıyorsun z

Sirlar dunyadindaki filmlerdeki gibi bi konusma olmus inssan cocuguna boyle dusunebiliyormus demekki gercektede bence soyle soyleyince kp konuyu zaten o sekilde acip para yok diyecekmis esiniz o oyle konusunca anlar enayi yerine konulmak istemez heralde okadar yaptigi iyilige sizde tepkinizi gosterin yaptirmasin almasin hicbirseyi

Belki de sizin o konuşmayı duymanız gerekiyormus
Müsait bir zamanda söylersiniz
Daha siz konuşmayı söylemeden eşinizin olumsuz konuşmasi da isabet olmuş
Allah gönlünüze göre hayirlisini versin 😊

Back