• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesinin İstekleri

Esiniz tek cocuk galiba. Allahtan benim esimin kardeşleri var. O yuzden parapul olaylarina biz pek girmiyoruz. Girersek herkes ortak miktari paylasiyorsa gireriz evle ilgili tadilat vs gerektiginde.

Esiniz de hakli ama harcamalari belli duzeyde tutabilir her agzindan cikan aninda olmasa da olurmuş. Bazi aileler bu durumu sömürmeye ceviriyor ayni sizde oldugu gibi. Biz oyle para versek habire kpin istekleri ve borclari asla bitmez bilmez. Kaç yasina geldi suan +100.000tl ustunde borcu var sacma sapan yere. Esimin kardeslerinden biri devamli yediriyor, yardim ediyor cunku ona guveniyor Neyse Allah kolaylik versin. Siz soyleyin yaparken bilsin.
Tek çocuk değilde tek erkek çocuk, evli olan görümcem de yardım ediyor ama daha az bildiğim kadarıyla.
Suistimal etmeseler sorun değil normal de yaptıkları ama resmen bizim buraya gelmemizi beklemişler bazı şeyleri yaptırmak için, çok sinir bozucu takındıkları tavır.
Eşime söyleyeceğim akşam, muhtemelen yapar ama en azından bilsin de öyle yapsın.

Neden ve nasıl izin veriyorsunuz sizin rızkınızı ailesiyle paylaşmasına? Ben çok da kazansam herkesin kesesi ayrıdır der bunu eşime belirtirim.
Gizli yapıyor mu bilemem. Ama rızam yoktur yani..
Ilımlı ve karışmayan bir gelinleri var diye anne babanın yaptığı maalesef söylüyorum ki anne babalık değil. Bunları duysam eşime anında söylerdim. Inanır miydi benimki orası meçhul.
Ancak onların yaptığını yüzlerine vurmadan rahat edemezdim. Sizdeki sabır ve sükunete gıpta ettim doğrusu. Çocuklarını sömüren ailelerden nefret ediyorum.

Ben olsam söylerdim. Zaten eşim en yakın arkadasım gibidir önemli seyleri saklamam. Söylerken sadece duyduğunuz seyi söyleyin üzüldüğünüzü belirtin. Ekstra yorum ve suçlar tarzda bir konuşma kesinlikle olmaması gerekir çünkü çok hassas bir konu.
Bizimde iletişimimiz iyidir eşimle, tereddüt etmemin sebebi,aile ve para mevzusu olması zaten. Ama söylemem daha iyi olacak, yapıcı bir üslupla söylerim kendisi nasıl isterse öyle davranır bundan sonra.

Neden ve nasıl izin veriyorsunuz sizin rızkınızı ailesiyle paylaşmasına? Ben çok da kazansam herkesin kesesi ayrıdır der bunu eşime belirtirim.
Gizli yapıyor mu bilemem. Ama rızam yoktur yani..
Ilımlı ve karışmayan bir gelinleri var diye anne babanın yaptığı maalesef söylüyorum ki anne babalık değil. Bunları duysam eşime anında söylerdim. Inanır miydi benimki orası meçhul.
Ancak onların yaptığını yüzlerine vurmadan rahat edemezdim. Sizdeki sabır ve sükunete gıpta ettim doğrusu. Çocuklarını sömüren ailelerden nefret ediyorum.
Eşim iyi bir hayat arkadaşı, her anlamıyla destektir bana.
Aileye yardım etme konusunda hassas, kirayı ödemese zorlanırlar gerçekten, okuyan bir kardeşi de var, babası emekli. O yüzden ailesine yardım etmek istemesini destekledim bu zamana kadar.

Belki eşimle başka problemlerimiz olsaydı ailesine yardımları gözümde büyürdü bilemiyorum ama tümüyle bakınca sorun olmuyor, bir şekilde kabullendim bu durumu. Ama ailesi işin suyunu çıkardı malesef. Bende söyleyeceğim, bilsin ona göre davransın eşimde.

Konunuzu okurken resmen aklıma Flash Tv de ki oyuncular geldi.
Gerçek kesit vardı orada ki bir durum gibi olmuş.
Hani orada olanlar genelde inanması güç şeyler ya ondan benzeştirdim sanırım.
Ben olsan söylerdim. Ayrıca maşallah ya ne kadar iyi bir evlat ve gelinsiniz.
Ben bu kadarını kaldıramazdım sanırım. Gıpta ettim size.

Eşim iyi bir hayat arkadaşı, her anlamıyla destektir bana.
Aileye yardım etme konusunda hassas, kirayı ödemese zorlanırlar gerçekten, okuyan bir kardeşi de var, babası emekli. O yüzden ailesine yardım etmek istemesini destekledim bu zamana kadar.

Belki eşimle başka problemlerimiz olsaydı ailesine yardımları gözümde büyürdü bilemiyorum ama tümüyle bakınca sorun olmuyor, bir şekilde kabullendim bu durumu. Ama ailesi işin suyunu çıkardı malesef. Bende söyleyeceğim, bilsin ona göre davransın eşimde.
Belli ki sizde eşinizde iyi insanlarsınız. Başkası olsa sizin yerinizde 5 senedir kira ödemek bir yere dursun istediği an olay çıkarırdı. Siz merhamet gösteriyorsunuz ama karşınızdaki bunu kullanmaya çalışması rahatsız edici. Eşinizin size inanacagini düşünüyorsanız söyleyin. Ama annesi babası biz öyle birsey demedik o yanlış anlamış derse nasıl olur?

Aninda soylerdim.
Ne kadar firsatci insanlar.
Sanki kendi evlatlari degil de yabancidan para koparmaya calisiyorlar ...

Bence eşinize söyleyin, ortada fırsatçılık var. Ve bunu yapanın kendi öz anne babası olması ne kadar acı. Kira yardımına bir şey diyemem ama diğer istekleri için eşinizi kullanmaları hiç hoş değil, sizin de bir evladınız var ve o çocuğun rızkından çalmak oluyor bu bana göre...

Resmen duygu sömürüsü yapıyorlarmış aslında farkdediyordum ama bu kadar aleni duymak çin irite etti beni. Eşimde üzülecek muhtemelen bu konuşmaya, o yüzden de söyleyip söylememekte kararsız kaldım.
Gerekirse üzülsün. Ben eşimin kendi ailesi bile olsa saf yerine konmasına izin vermezdim. Ayrıca siz çok olumlusunuz. Sanırım acil bir ihtiyaç değilse istedikleri şeyi yaptırmasını istemezdim.

analar babalar şaşırdı iyice
iyi niyetinizi sonuna kadar suistimal ediyorlar
eşiniz zaten bir şeyler yapiyormuş gerisi heleki boyle planlar yaparak birşeyler elde etmeye çalısmak sizi kullanmaya giriyor artik
cocugunuzun hakkini bukadar da yedirmeyin bence eşinize soyleyin

Resmen duygu sömürüsü yapıyorlarmış aslında farkdediyordum ama bu kadar aleni duymak çin irite etti beni. Eşimde üzülecek muhtemelen bu konuşmaya, o yüzden de söyleyip söylememekte kararsız kaldım.
Söyleyin o da ona göre hareket eder. Hoş Bi durum değil neticesinde :KK12:

Bence eşinize söyleyin, ortada fırsatçılık var. Ve bunu yapanın kendi öz anne babası olması ne kadar acı. Kira yardımına bir şey diyemem ama diğer istekleri için eşinizi kullanmaları hiç hoş değil, sizin de bir evladınız var ve o çocuğun rızkından çalmak oluyor bu bana göre...
Evliliğimizin ilk başlarında farklı sebeplerden sıkıntı yaşadık eşimin ailesiyle, o zamanlara tekrar geri dönmek istemiyorum. Bu demek değil ki eşimi aptal yerine koymalarına izin vereceğim ama sorun yaşamakta istemiyorum sanırım.

Eşime söyleyeceğim akşam, istedikleri şey acil yada olmazsa olmaz birşey değil,gerek yok desin, yardımcı olmasın diye umuyorum, illa da yaptırmak isterse en azından bir seferlik sesimi çıkarmam ama bundan sonra her istediklerini yapmasına gönlüm benim de razı olmaz.

Konunuzu okurken resmen aklıma Flash Tv de ki oyuncular geldi.
Gerçek kesit vardı orada ki bir durum gibi olmuş.
Hani orada olanlar genelde inanması güç şeyler ya ondan benzeştirdim sanırım.
Ben olsan söylerdim. Ayrıca maşallah ya ne kadar iyi bir evlat ve gelinsiniz.
Ben bu kadarını kaldıramazdım sanırım. Gıpta ettim size.
Yani birde hak hukuka çok dikkat ederler sözüm ona, kendi çocukları diye istediklerini yaptırmayı hak görüyorlar kendilerine sanırım.

Bu sakinliğe 8 yılda ulaştım ☺️ evliliğin ilk zamanları başka sebeplerden sorun yaşadık eşimin ailesiyle ve oldukça fevriydim o zamanlar, tekrar ciddi sorunlar yaşamak istemiyorum, gündemim de kayinvalide kayınpeder olmasın artık yani inşallah olmaz. Benim iyi gelinliğin tamamen eşime olan muhabbetimden yoksa anne babasını oldum olası sevemedim.

Evliliğimizin ilk başlarında farklı sebeplerden sıkıntı yaşadık eşimin ailesiyle, o zamanlara tekrar geri dönmek istemiyorum. Bu demek değil ki eşimi aptal yerine koymalarına izin vereceğim ama sorun yaşamakta istemiyorum sanırım.

Eşime söyleyeceğim akşam, istedikleri şey acil yada olmazsa olmaz birşey değil,gerek yok desin, yardımcı olmasın diye umuyorum, illa da yaptırmak isterse en azından bir seferlik sesimi çıkarmam ama bundan sonra her istediklerini yapmasına gönlüm benim de razı olmaz.
Siz eşinizi doldurmadan, duydugunuzu olduğu gibi anlatıp üzüntünüzü dile getirirsiniz. Bundan sonrası eşinizde artık. Ancak bu tarz durumların tekrarı olursa eşinizin de kullanması gereken sihirli bir cümleye ihtiyaç var. Örneğin: “Param kalmadı” gibi.

Ben olsam coktan söylemiştim .Sır diye birsey yoktur. Esiniz demek ki farkında değil bazı şeylerin. Zaten yardımcı oluyormussunuz ama bu kadari karsisindakini kandirmaya giriyor. Para yok dersem yapar zaten ne demek? Yani demek ki yaptıracak durumları var o istedikleri şey her neyse. Ne kadar kötü tiplermiş.

esinize de onlar soylemeden siz soyleyin kahvaltida sana boyle diyeceklermis diyin bekleyin bu muhabbet dondugunde esiniz zaten size inanir
Eşim inanır bana yani o konuda bir şüphem yok, durduk yere olmayan şeyi söylemeyeceğimi bilir de babası söylemeden ben söylersem en azından cevabı olumsuz olur. Sabah başka bir yere gitti, konuşamadım ama gelince ilk işim konuşmak olacak.

Back