Yav kurban olayım dertsiz başına dert arama bacım
Hep diyorum yine diyicem bazı gelinlere ya rahat batıyor ya da gerçekten peygamber sabrı olan adamlara denk geliyorsunuz:) ne demek annenle arana mesafe koy? Yok ev almamıslar yok tatlıdan sanada koyım mı dediler. Şaka mısınız siz? Neler yiyorsunuz neler içiyorsunuz da bu kafalara gelebiliyorsunuz? Ayrıca evlendiyseniz siz alacaksınız evinizi karı koca olarak Babalar veya anneler değil. Kendi totonuza güvenmiyorsanız evlenmeyin milletide ailesine düşman etmeyin. Ah diye bir şey de var unutmayınmerhba arkadaşlar evleneli 1.5 sene fln oldu bebeğim doğalı 6 ay. eşimin ailesi özellikle annesi eşimi sürekli arıyor bu durumdan rahatsızım neler yaptığımızı eşimin işini eşim dükkanda çalışıyor ne kadar kazandığını fln haftada 3 4 kez arayıp soruyor eşim annesiyle dedikodu yapıyor resmen kaç kere söyledim açma telefonu mesafeli ol diye ama anlamıyor merak ediyor torununu merak ediyor diyor. Ben açıkcası eşimin ailesini ve akrabalarını sevmiyorum üzerimde baskı kurmaya çalışıyorlar onlar sürekli birbirlerine gidip gelirlermiş bende onlar gibi evime misafir kabul etmek zorundaymışım 21 yaşındayım kendileri 40 sohbet etmiyorum diye arkamdan konuşuyorlar kendilerini benimle denk tutuyolar ailesi eşimi arıyıp biz geliyoruz diye haber veriyorlar her ay geliyorlar aslında önceden her hafta gelirlerdi fakat ben istemediğimi tavırlarımdan belli ettiğim için şimdi her ay ortasında sürekli geliyorlar ne yapıcağımı bilmiyorum ne arasınlar nede evime gelsinler istemiyorum sevmiyorum ısınamadım bir türlü ve sebeblerimde var açıkcası sevmememin nedenleri eşime ev almadılar kendi babamın evinde oturuyoruz evin içini yaptırırken babası kendi kafasına göre yaptırdı evi bok ettiler ucuz olsun diye akrabalarına yaptırdı birde eşime kayınpederinle yaptır tadilatı dedi düğün arefesinde her şeyin ucuzuna kaçtılar annesi sürekli mesajlar atıp halıları perdeleri ortak ödeyelim diye söylendi 2.cisi kendi evimde yemek yenirken babası hadi sende otur ye veya annesi eşimin aldığı tatlıyı koyarken sanada koyayım mı yermisin gibi laflar söylüyor 3.cüsü nişanda bi adet söz bilezik birde çeyrek altından bi kolye düğündede 5 tam altını kolye yapıp taktılar hiç bir destek yok birde ailesi bizim evde sanki kendi evlerindeymiş gibi yaylana yaylana sehpaya ayak uzatıp yer içerler dolaplarımı karıştırırlar hatta siz yemessiniz bunu diyip anası kendi evine götürdüğü oldu kendi köyümüzden gelen patates soğanı bile poşetleyip götürdü şuan bunları anlatırken bile içimde kin oluşuyor düşündükçe ağlayasım geliyor sessiz biriyim sesim çıkmadığı içinde beynimi yiyiorum ağlıyorum eşimle kavga ediyorum ben çok mu abartıyorum anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim evlendğime pişman ettiler.
20 yaşında hayatda ne gördün nereleri gezdinde koşa koşa evlenip birde çocuk yapmıssınmerhba arkadaşlar evleneli 1.5 sene fln oldu bebeğim doğalı 6 ay. eşimin ailesi özellikle annesi eşimi sürekli arıyor bu durumdan rahatsızım neler yaptığımızı eşimin işini eşim dükkanda çalışıyor ne kadar kazandığını fln haftada 3 4 kez arayıp soruyor eşim annesiyle dedikodu yapıyor resmen kaç kere söyledim açma telefonu mesafeli ol diye ama anlamıyor merak ediyor torununu merak ediyor diyor. Ben açıkcası eşimin ailesini ve akrabalarını sevmiyorum üzerimde baskı kurmaya çalışıyorlar onlar sürekli birbirlerine gidip gelirlermiş bende onlar gibi evime misafir kabul etmek zorundaymışım 21 yaşındayım kendileri 40 sohbet etmiyorum diye arkamdan konuşuyorlar kendilerini benimle denk tutuyolar ailesi eşimi arıyıp biz geliyoruz diye haber veriyorlar her ay geliyorlar aslında önceden her hafta gelirlerdi fakat ben istemediğimi tavırlarımdan belli ettiğim için şimdi her ay ortasında sürekli geliyorlar ne yapıcağımı bilmiyorum ne arasınlar nede evime gelsinler istemiyorum sevmiyorum ısınamadım bir türlü ve sebeblerimde var açıkcası sevmememin nedenleri eşime ev almadılar kendi babamın evinde oturuyoruz evin içini yaptırırken babası kendi kafasına göre yaptırdı evi bok ettiler ucuz olsun diye akrabalarına yaptırdı birde eşime kayınpederinle yaptır tadilatı dedi düğün arefesinde her şeyin ucuzuna kaçtılar annesi sürekli mesajlar atıp halıları perdeleri ortak ödeyelim diye söylendi 2.cisi kendi evimde yemek yenirken babası hadi sende otur ye veya annesi eşimin aldığı tatlıyı koyarken sanada koyayım mı yermisin gibi laflar söylüyor 3.cüsü nişanda bi adet söz bilezik birde çeyrek altından bi kolye düğündede 5 tam altını kolye yapıp taktılar hiç bir destek yok birde ailesi bizim evde sanki kendi evlerindeymiş gibi yaylana yaylana sehpaya ayak uzatıp yer içerler dolaplarımı karıştırırlar hatta siz yemessiniz bunu diyip anası kendi evine götürdüğü oldu kendi köyümüzden gelen patates soğanı bile poşetleyip götürdü şuan bunları anlatırken bile içimde kin oluşuyor düşündükçe ağlayasım geliyor sessiz biriyim sesim çıkmadığı içinde beynimi yiyiorum ağlıyorum eşimle kavga ediyorum ben çok mu abartıyorum anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim evlendğime pişman ettiler.
Siz gamsızsınız diye kocanız da mı gamsız olsun?annemle çok önemli birşey olmadıktan sonra ne yazışırız nede telefonda konuşuruz babam zaten aramaz
Muhtemelen dese de dinlemeyecekler bildiklerini okuyacaklar bu tipler kendilerinden ve kendi oğullarindan başkasını sallamayan tipler sen orada kendini dışlanmış hissediyorsun anlayabiliyorum konu sahibini.Görüntülü aramadan önce görgü kuralı gereği müsait misin diye mesaj atılmalı bu konuda uyarabilirsiniz veya odaya girmeden kapıyı çal diyebilirsiniz ama telefonu açma diyemezsiniz, haftada 3-4 kere konuşmasına karışamazsınız. Burdaki hanımların çoğu da emin olun o sıklıkta hatta daha fazla ailesiyle konuşuyodur. Sizin anne babanızla ilişkiniz kopuk normal olan siz değilsiniz, eşiniz.
Kayınvalideyle ilgili problem yaşayan üyeler her kayınvalideli konuyu çok fazla kişiselleştirip konu sahibi yüzde yüz haksız olsa bile savunuyorlar. Sizin de şu an tam olarak yaptığınız bu. Sizin kayınvalideniz ve konu sahibiniki aynı kişiler değil. Neyi dinleyip dinlemeyeceklerini kendi yaşayarak öğrenecek.Muhtemelen dese de dinlemeyecekler bildiklerini okuyacaklar bu tipler kendilerinden ve kendi oğullarindan başkasını sallamayan tipler sen orada kendini dışlanmış hissediyorsun anlayabiliyorum konu sahibini.
Evin hanımına sormaz oğullarıni arayıp gelirler. On sene sonra da evimde kalıp yaptıkları yemeği haram ettiler mesela ben o esnada kafayı yiyip sınav çalıştım kpss kazandım diye. Sonra da senin için geldim nankör diyecekler.
İstemiyorsa mutlaka belirtmeli müsait değilse rahatsız edilmemeli.
bana dış kapının mandalı gibi tavırlar sergiliyorlar nesini anlamadınız ki üstelik kendi evimde ? eşimin almış olduğu birşeyi bana neden soruyor yermisin diye ssormadan koysun
Bunun doğru olduğunu savunmuyorum elbette kocasını asosyalleştiren kadınlara da çok kızarım ailesinden,kardeşinden kuzeninden koparanlar. Sonra kendi çocuklari da aile kavramından uzak yetişiyor hala dayı amca nedir bilmiyorlar. Yüzde yüz haksız diyemeyiz insan sevildiğini hisseder. Üstelik evinden izinsiz eşya götürüyorlarmiş ben de çok yaşadım alıp unutuyorlardi köyde ortalıkta görüyordum. Ama hiç bir zaman annenle görüşme köye gitme demedim kendim nesafe koydum o da daha çok toy zaman neleri öğretecek kendisine dünyadan haberi yok.Kayınvalideyle ilgili problem yaşayan üyeler her kayınvalideli konuyu çok fazla kişiselleştirip konu sahibi yüzde yüz haksız olsa bile savunuyorlar. Sizin de şu an tam olarak yaptığınız bu. Sizin kayınvalideniz ve konu sahibiniki aynı kişiler değil. Neyi dinleyip dinlemeyeceklerini kendi yaşayarak öğrenecek.
Yazılanları okumadınız herhalde konu sahibi kendi annesiyle bile telefonda hiç görüşmeyen (evet hiç) bir insanmış. Sadece önemli bir şey olursa mesaj atarlarmış birbirine. Böyle birini kayınvalide neden arasın? Zaten konu sahibinin de böyle bir isteği yok. Kendi annesiyle görüşmeyen insan kayınvalideyle mi telefonlaşacak? Onun derdi kendisinin arayıp sorulmaması değil. Kocası da annesiyle konuşmasın istiyor.
valla benim annemle her öğlen rutinimdir mutlaka araşırız anca işimiz falan varsa kaynar bazı günler birtek haftasonları rahatsız etmemek için aramaz ben aramazsam eğerannemle çok önemli birşey olmadıktan sonra ne yazışırız nede telefonda konuşuruz babam zaten aramaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?