• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Şurda görümcenin çalışmayıp yengesini sömürmesini savunanları da gördüm ya,
Daha da bir şey diyemiyorum.
Geleceğin ya görümceleri, yada oğlan anaları

hem kız hem erkek annesiyim
burada yardım görümceye yapılmıyor ki
o, onun hatası, onun düşüncesizliği
anlamıyorum, kardeşlerden biri hata yapıyor diye diğeri de mi yapsın?
burada yardım anaya babaya yapılıyor
evlat olarak

üstelik hamileler, yaşlılar çalışıyor da. bir abi nasıl demez ki kalk çalış geçimini kendi eline al

nereden biliyoruz demediğini?
nereden biliyoruz kızmadığını?
ya kardeşim de çalışır yardım eder, ya da ben de etmiyorum mu desin?

ama bak ne yazmış konu sahibi
ayda 2-3 kez dışarda yemek yesek sıkışıyoruz

işte bakış açısı farkı
görümceyi ayrı tutuyorum, dediğim gibi onun hataları konu sahibinin eşini bağlamaz
bir evlat yapmıyor diye, diğeri de yapmasın olmaz bence

eğer konu benim ailem olsaydı
emekli olmuş yaşta olsalardı
ve benim onlara ayda 800 TL kendimden kısıp verebilecek durumum olsaydı, verirdim
istemezdim ki o yaşta el kapısında çalışsınlar
ayda 3-4 kez değil 1 kez yemeğe giderdim, her ay üstüme başıma almaz, 3-4 ayda bir alırdım
onlar da rahat ve mutlu olsun isterdim

faturaların şişmesi ise
çamaşır makinesi 2 güne bir değil 4 güne bir çalışsa, bulaşık makinesi 3 güne bir çalışsa hadi farketsin farketsin 80-100 tl farketsin (ki etmez)
onu da sorun etmezdim
yanliz bunlar bildiğin tembel. emekliligini bile ogullari yapmus ve sabah kallkmak istemeyen bir gorumce.

evlat olarak
pekı yazdıgım seye ne dıyorsunuz ona bıse demedınız
ben dıyorum kı konu sahıbı de yapmak ıstese 1600 tl olacak bunlar kac para gıryor evlerıne acaba onu da bılmıyoruz da cok degıl mı ?
pekı bırde dedım kı konu sahıbı hadı yapmasın yardım
sızden ornek vereyım kendınızı dusunun
esınız ve sız calısıyorsunuz her ay esınızın aılesıne 800 tl verıyorsunuz
ama sız calıstıgınız ıcın
esınız tek basına calıssa hem evı gecındırıp hem de 800 tl yı veremeyecek
sız ne dusunursunuz ?

ama bak ne yazmış konu sahibi
ayda 2-3 kez dışarda yemek yesek sıkışıyoruz

işte bakış açısı farkı
görümceyi ayrı tutuyorum, dediğim gibi onun hataları konu sahibinin eşini bağlamaz

ve benim onlara ayda 800 TL kendimden kısıp verebilecek durumum olsaydı, verirdim
ayda 3-4 kez değil 1 kez yemeğe giderdim, her ay üstüme başıma almaz, 3-4 ayda bir alırdım

faturaların şişmesi ise
çamaşır makinesi 2 güne bir değil 4 güne bir çalışsa, bulaşık makinesi 3 güne bir çalışsa hadi farketsin farketsin 80-100 tl farketsin (ki etmez)
onu da sorun etmezdim

peki bu parayı senin değil de eşinin maaşı ile verecek olsaydın.
bir çok aynı durumda eş çalışmazken senin eşin karda kışta çalışıyor olsaydı.
bir de eve gelip temizlik yapsaydı, yardımcı tutabilecek kadar para kazanıyorken...

benim karşı olduğum bu, eşin parasıyla kendi ailene yardım yapamazsın, yapıyorsan da gönlünü alman gerekir.
Konu sahibinin gönlü yok işte.

işte bakış açısı farkı

faturaların şişmesi ise
onu da sorun etmezdim

Bende babamın sigortasını ödedim
Son 2 yılı kalmıştı , evlendim
Devamını sıkışa sıkışa da olsa babam kendi ödedi
Şimdi emekli oldu şükür

Kızım seninde borçların var yeni evlisin ve eşinle bi aile kurdunuz, bu kadarını bile ödedin sağ ol dediler
Anlatabiliyor muyum
Herkes birbirini düşünmeli , herkes yatıp bir kişinin başına üşüşmemeli

Ve benim evde yatan bi kardeşim yoktu olsa önce ben konuşurdum, bak babamız annemiz zor durumda
Gencecik kızsın hem onlar hem kendin için çalışman lazım diye
Gidip eşime ailemin durumu yok, ikimizin maaşından ayda 800 aileme verelim demezdim ben

evet desin. kızın her şeyden önce kişisel/zihinsel vs sağlığı için desin. zoru görmemiş ki bu kız yoksa öyle cvp verir miydi? o zaman karısı da gitmesin işe. geçinmek için her imkanı denemeden evlattan da dahi olsa para alınmaz.

Bende babamın sigortasını ödedim
Son 2 yılı kalmıştı , evlendim
Devamını sıkışa sıkışa da olsa babam kendi ödedi
Şimdi emekli oldu şükür

Kızım seninde borçların var yeni evlisin ve eşinle bi aile kurdunuz, bu kadarını bile ödedin sağ ol dediler
Anlatabiliyor muyum
Herkes birbirini düşünmeli , herkes yatıp bir kişinin başına üşüşmemeli

Ve benim evde yatan bi kardeşim yoktu olsa önce ben konuşurdum, bak babamız annemiz zor durumda
Gencecik kızsın hem onlar hem kendin için çalışman lazım diye
Gidip eşime ailemin durumu yok, ikimizin maaşından ayda 800 aileme verelim demezdim ben

ama senin durumunda verebilirdin de Cekirgee, çünkü bir dönem olacak bir şey, aile zor durumda yardım edilir.
Ama burada düzenli bir yardım var, kısaca eşin ailesi hiç bir sıkıntı yaşamıyor, oğlum gelinim çalışıp çabalıyor diyerek...

Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım

2 günde bir çamaşır yıkarım su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine koyarım ve her gün bulaşık makinesi çalıştırırım 2 günde bir ev süpürüp silerım
bunun savurganlık oldugunu bılmıyordum megersem esımın ocagına tabırı caızse ıncır agacı dıkmısım
kucuk bı dıpnotcuk: bulasık makınası elde yıkamaktan daha az masraflı :KK66:

evınızın bırseyı eksık olmadıgı surece esınızın evlat olarak aılesıne bakmasına karısmayın derım
sen karısırsın odeme verme alma etme dıye ya annesı ya babası vefat eder
ondan sonra gorursun neler olacagını
:KK66:

Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım
Bunlar benim kabul edebilceğim şeyler değil ama en başından biliyordun demi?
Şimdi sitem ve şikayet eder gibi konuşman çok saçma. "Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. "
O zaman sen de biricik aileni karıştırmayacaktın. İmzayı atana kadar her şey çok güzel, attıktan sonra mı dank etti kafana?

ama senin durumunda verebilirdin de Cekirgee, çünkü bir dönem olacak bir şey, aile zor durumda yardım edilir.
Ama burada düzenli bir yardım var, kısaca eşin ailesi hiç bir sıkıntı yaşamıyor, oğlum gelinim çalışıp çabalıyor diyerek...
Ben 2 yıl ve çok miktar değil dedim
Annem asla olmaz dedi, sanırım eşimi düşündü
İşte herkes bu kadar düşünceli olsa bu kadar BDV trafiği olmaz

evden dışarı çıkmayan adamın 2 günde bir makinesi nasıl dolar ne kirlenecekte makine çalışacak sürekli elektirik su faturaları kabarık geliyor o kadar fazla çalıştırmasalar daha az gelir bize de yükleri azalır

Şimdi sen mağduriyetini kendin çürüttün.
İyilik yapıyorsun ( benim nezdim de) denize at gitsin.
Bazı yerlerde haklısın. Burada ki hiç kimse seni tam olarak anlayamaz ama niyetini kötüye çevirme.
Çamaşır makinesi çok çalışıyormuş , bulaşık makinesi hep doluymuş ... Bunları konuşmak hiç kimseye yakışmaz. Haklıyken boşuna haksız duruma düşme.
Kötü niyetli olduklarını sen kötü zihniyete çevirdiğin için düşünüyorsun. Abartmadan, aşağılamadan, sadaka veriyor gibi konuşmadan hakkını savun lütfen....

evlat olarak

Biraz daha geniş düşünürsek,
Bu kızı ana babası ileride iyi bir mesleği olsun, rahat etsin diye o kadar emek verip okuttu
Onlar da ana baba ya hani,
Şimdi kızlarının eşek gibi çalışıp deli gibi yorulup sonra da o parayı evde pinekleyen görümceye yedirmesine ne derler acaba??

Şu konuda size katılıyorum. Anne babaya yardım yapılmalı
ama şu şekilde: görümce de çalışıyordur. Ama yine de yetmiyordur
O zaman değil 800, 1000 tl versinler...
Ya da o 800 tl den görümcenin hiç bir şekilde faydalanmayacağına emin olsunlar
Ben olsam geçecek olan 1 kuruşu bile haram zıkkım ederdim
Ya da kendi aileme de 800 yollardım.

ben o paranın üstüne bizim ev kiramızıda koyar kendi evimde oturup ev kredisi öderim. en azından kendi evim olur ama böyle yıllar geçecek elde var sıfır avuçta var sıfır yardımcı alamıyorum evime bende bilirim rahat yaşamasını

Evet öyle demeli..
Demeli ki kardeşi ileride de kocasını sömüren bir asalak olmasın...
Çünkü şu an abi ve yengesini sömüren bir asalak...

Her sabah 5.30 da kalkıyorum okula gitmek icin. Ya yok mu bi hayirsever beni evimin dibindeki ozel okula yazdırsın? Sabah kalkmak cok zor geliyor da.

Parayi yavas yavas azaltın once 750 verin cok sikisigiz tamamlayamadik deyin sonra 700 650 derken 400 e kadar düşürün

ben o paranın üstüne bizim ev kiramızıda koyar kendi evimde oturup ev kredisi öderim. en azından kendi evim olur ama böyle yıllar geçecek elde var sıfır avuçta var sıfır yardımcı alamıyorum evime bende bilirim rahat yaşamasını

Neden kendi ailene de vermiyorsun
Ben olsam babamın borcu varmış der verirdim
Annene de tembihlersin hiç olmadı senin adına biriktirir, harcamaz...

ben de her sabah 6da kalkıp, minicik oğlumu da kaldırıp işe gitmeye zorlanıyorum. birisi bana da el atsın.

peki bu parayı senin değil de eşinin maaşı ile verecek olsaydın.
bir çok aynı durumda eş çalışmazken senin eşin karda kışta çalışıyor olsaydı.
bir de eve gelip temizlik yapsaydı, yardımcı tutabilecek kadar para kazanıyorken...

benim karşı olduğum bu, eşin parasıyla kendi ailene yardım yapamazsın, yapıyorsan da gönlünü alman gerekir.
Konu sahibinin gönlü yok işte.

ben konu sahibinin kazandığı parayla yardım edildi diye görmedim
öyle bile olsa, benim eşim birşey demezdi
diyorum ya, bakış açısı hissiyat farkı

gönlünü almak derken, ne yapmamış ki konu sahibinin eşi?

Back