• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Simdi herkes yerden yere vurmasin diye yaziyorum. Yardim gerektigi kadar ihtiyac kadar yapilmali har vurup harman savuracak kadar degil

evden dışarı çıkmayan adamın 2 günde bir makinesi nasıl dolar ne kirlenecekte makine çalışacak sürekli elektirik su faturaları kabarık geliyor o kadar fazla çalıştırmasalar daha az gelir bize de yükleri azalır

Ben olsam bi sekiz yüz de kendi aileme gönderirim. Benim de annem istediğini alsın yardımcı tutsun falan derim..ne yani aileniz sizi bunun için mi okuttu. Artık kadınların çalıştığı yetmiyor bir de kocanın ailesine bakmak zorunda kalıyor. Biz de çok gönderdik ama eşimin babası vefat etmiş bazen zorunluluk oluyo ve kayınvalidem sabah işte çalışıyo geliyo eve börek sarma vs yapıp satıyo. Geçinmek isteyen bir yolunu buluyor iyi kötü ama böyle sırt dayanırsa bir yere tabii kimse rahatından vazgeçmez. Siz hariç tabii

Eminimki evlenmeden once esinin ailesine olan yardimlarini gayet iyi biliyordun. Birazcik dusunseydin aileni onlar birseye karismiyorlar sizde karismayin herseyi biz yapacagiz deseydin ?. Ayrica annesi bu yastan sonra calisacak degil herhalde. Kardeside yarin evlenir gider. Sen kendi ailen bu durumda olsaydi ne yapardin birde onu dusun. Arkani donup giderdin herhalde ? Ben evlenince ailelere gerektigi kadar yardim yapilmasi gerektigini dusunuyorum.

Ayrica bulasik makinesini gunluk aciyorlar diyorsun. Butun gun evde olan insanlar icin gayet normal. Saril saril suyla evde yikasalar onada bir laf ederdin herhalde.
Senin emeğini yan gelip yatan insanlar somurse aynı şeyleri söyler miydin acaba
Kayinvalidecigim sen yorulursun çalışma gorumcecigim sen zaten evleneceksin ne gerek var çalışmaya çeyizini de biz yaparız
Aaa kp bu yaşta çalışılmaz biz bakarız sizemi dicektim ben neden okudum calisiyorum eşimin ailesine bakayım diye varsın bi dikili agacimiz olmasın siz rahat edin bunlarimi derdin haa

Aynen katılıyorum

bu cevabım hem size
hem de konu sahibine
çünkü o tatil mi, yoksa kıt kanaat mi sorusunu ben sordum!

neden gelinler (ki ben de gelinim) eşleriyle evlenince eşleri ailesini bıraksın bir tek kendilerinin olsun istiyorlar anlamıyorum
yahu o evladı o anne baba büyütmedi mi?
o yaşa onlar getirmedi mi?
bu mudur yani? evlenene kadar ok, evlenince senin değildir
tatil ile kıt kanaat arasında fark var
eğer sen, ayda 3-4 kez dışarda yemek yiyorsan, tatiline gidiyorsan ama eşinin ailesi kirayı bile ödeyemiyorsa bence bu bencilliktir
öyle 2 güne 1 çamaşır makinesi çalıştırmakla savurganlık olmaz
yaşlı insanlar, yapamıyorlardır
maddi güçleri yok, oğullarının verdiği para tatilinden gidecek diye pis mi yaşasınlar?
ayrıca görümce, ebeveyn değil
onun bencilliği de düşüncesizliği de konu sahibinin eşini bağlamaz
bir kardeş yardım etmiyor diye diğeri de mi etmesin?
bu insanlar yarın birgün ölecek
onlara yardım etmese, eşi vicdan azabı çekmeyecek mi?
ben yemeklerde gezdim, onlar zor durumdaydı demeyecek mi?
anladığım kadarıyla eşi konu sahibini de eksik etmiyor
yani eşe saygı duymak bu kadar mı zor?
hani eşi, ailesine yedirir içirir gezdirir konu sahibinden kısar da anlarım
söz konusu olan kira ve faturalar
keşke ama keşke her evlat böyle davranabilse...
tama bazı yerlerde haklısınıız gelınler kocayla evlenınce kocayı aıleden uzaklastırmasınlar
tabı bunun tam tersını yapan kaynanalarda var gelınle kendınsını bır gorup sidik yarıştıran ve üstüne hürrem gelmiş mahidevran gibi davranan kaynanalar bunlar

ama bu aıleye yapılan yardımlar ıste konu sahıbı calısmasa yapılabılecek mı ?
ha adam cok ıyı maas alıyordur hem esını cok ıyı yasatıp ayda 3 kere cıkmazlar yemege de bı kere cıkarlar hem de aılesıne 800 tl yardımı yapabılyorsa ne ıyı
ama ben sanmıyorum
e pekı bu kadının aılesı yok mu onu da aılesı buyuttu okuttu o da madem gondersın 800 tl
ne kalıyor evlerıne gıren maası bılmıyorum da turkıye sartlarında bellı ıste
yanı ayda belkı 200 300 ıyı tamam da oldugu gıbı adamların ev kırasını vermek bıraz fazla degıl mı !
800 tl cok yanı bana gore (bana gore derken esımle benım toplam maasımı dusunerek soylyorum 800 tl verırsek bıze bıse kalmaz heralde yada belkıde paran mı var derdın var para olmasa veremezler zaten )

Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım

sen de harcama yap. kıyafet al. makineyi her akşam çalıştır. borca sok

Ben olsam bi sekiz yüz de kendi aileme gönderirim. Benim de annem istediğini alsın yardımcı tutsun falan derim..ne yani aileniz sizi bunun için mi okuttu. Artık kadınların çalıştığı yetmiyor bir de kocanın ailesine bakmak zorunda kalıyor. Biz de çok gönderdik ama eşimin babası vefat etmiş bazen zorunluluk oluyo ve kayınvalidem sabah işte çalışıyo geliyo eve börek sarma vs yapıp satıyo. Geçinmek isteyen bir yolunu buluyor iyi kötü ama böyle sırt dayanırsa bir yere tabii kimse rahatından vazgeçmez. Siz hariç tabii

noktasına kadar katılıyorum. İhtiyaçları olmasa bile sizde gönderin , sizin adınıza biriktirsinler madem kullanmayacaklarsa bile.

Eksilere düşünce aklına dank eder. Çocuğu insanlar kendi egolarını tatmin etmek için yaparlar gelecek sigortası olsun diye değil!

bu arada konu sahibi, çalışıyoruz, ama bulaşık makinesi neredeyse her gün çalışır, çamaşır makinesini söylemeyeyim, kalbiniz dayanmaz :)

hani haklısın ama yanlış ifade ediyorsun bence.

Pardon da sizin ailenize gelince BİRİCİK oluyor aileniz ama eşiniz ailesi olunca sömürüyorlar Allah aşkına herşeyi ikimiz yaptık da ailem yaptı da. Ne olmuş durumları yoksa. Görümceniz yatıyormuş da bir bardak bile makineye konuyormuş çok makine açılıyormuş bu mu savurganlık. Hani kendine giyimler falan alıyor deseniz anlarım da. Keyfine çalıştıracak hali yok bir de başka yönden düşünün sizin ailenizin durumu kötü olsa.

Benim aileminde durumu iyi değil annem çalışamıyor işten ayrıldı daha emeklilik için yaşı bekliyor. kardeşim tek başına hem kira verip hem evi geçindiremiyor ben kira gönderiyorum maaşımdan 800 tl kadar bir kere eşim yüzüme vurmadı vursaydı çok üzülürdüm çünkü şu an mecburum eşimde kalkıp annenler çok makine açıyorlar, çok harcıyorlar dese gücüme giderdi demek ki ihtiyaçları var belki siz demiyorsunuz ama onlarda erkek evlat evlendirdiler borçları vardır.

ama arada bir fark var. senin kardeşin çalışıyor.

Bu kadınların biricik ailem tavırları beni bile rahatsız ediyor eşinizin ailesinin ekonomik durumunu biliyorsunuzdur evlendiğiniz esnada ne kadar yardım edebilecekleri bellidir yani.
Ama onun dışındaki durumlarda Haklısınız eşiniz konuşsun en fazla 300 400 verebilirim artık desin ya da rakam neyse onlarda mecbur çalışırlar

yaw bacım evde sapasağlam bir genç kız var. o da bi çalışsın geçinemezse ben de veririm/ gönderirim buradan merak etme

Bir konuya değinmek istiyorum, kimse değişmemiş demekki herkes çok zengin. Herneyse..
Asgari ücret net 949.07
Ailenin eşi tabi yardım edecek gibi yorumlar okudum. Yardım dediğin ihtiyaçlarının bir ucundan tutmaktır. Kirayı odesinler eyvallah. Ama bi zahmet diğer ihtiyaçları da kendileri karşılasın. Heleki görümce evde yatacak da ben diğer ihtiyaçları karşılayacağım, oldu başka.
Ha olurda görümce çalışsa yardım etmesin mi? Onu dünyaya getirmiş insanlar, sonuna kadar yardım edilsin, ama yardım.

Aynen katılıyorum

bu cevabım hem size
hem de konu sahibine
çünkü o tatil mi, yoksa kıt kanaat mi sorusunu ben sordum!

neden gelinler (ki ben de gelinim) eşleriyle evlenince eşleri ailesini bıraksın bir tek kendilerinin olsun istiyorlar anlamıyorum
yahu o evladı o anne baba büyütmedi mi?
o yaşa onlar getirmedi mi?
bu mudur yani? evlenene kadar ok, evlenince senin değildir
tatil ile kıt kanaat arasında fark var
eğer sen, ayda 3-4 kez dışarda yemek yiyorsan, tatiline gidiyorsan ama eşinin ailesi kirayı bile ödeyemiyorsa bence bu bencilliktir
öyle 2 güne 1 çamaşır makinesi çalıştırmakla savurganlık olmaz
yaşlı insanlar, yapamıyorlardır
maddi güçleri yok, oğullarının verdiği para tatilinden gidecek diye pis mi yaşasınlar?
ayrıca görümce, ebeveyn değil
onun bencilliği de düşüncesizliği de konu sahibinin eşini bağlamaz
bir kardeş yardım etmiyor diye diğeri de mi etmesin?
bu insanlar yarın birgün ölecek
onlara yardım etmese, eşi vicdan azabı çekmeyecek mi?
ben yemeklerde gezdim, onlar zor durumdaydı demeyecek mi?
anladığım kadarıyla eşi konu sahibini de eksik etmiyor
yani eşe saygı duymak bu kadar mı zor?
hani eşi, ailesine yedirir içirir gezdirir konu sahibinden kısar da anlarım
söz konusu olan kira ve faturalar
keşke ama keşke her evlat böyle davranabilse...

ayrıca
kp de çalışmıyormuş ya
adam emekli, bir düşünün bakalım kaç yaşındadır?
yeni mezun veya deneyimli gençler iş bulamazken
iş bulup çalışmak kolay mı bir emekli için?

800 çok bence ve herkes evde yatıp faturaları şişiriyosa iyi niyeti suistimal diyorum
Yoksa katılabilirdim

Ben olsam bende anneme babama veya kardeşime hiç olmadı kardeş yarısı diye kuzenime 800 tl verirdim
Net verirdim
Gerekirse üç öğün ekmek yerdim, ama o görümce totosunu büyütürken evde ben kendimi kazıklatmazdım

Pardon da sizin ailenize gelince BİRİCİK oluyor aileniz ama eşiniz ailesi olunca sömürüyorlar Allah aşkına herşeyi ikimiz yaptık da ailem yaptı da. Ne olmuş durumları yoksa. Görümceniz yatıyormuş da bir bardak bile makineye konuyormuş çok makine açılıyormuş bu mu savurganlık. Hani kendine giyimler falan alıyor deseniz anlarım da. Keyfine çalıştıracak hali yok bir de başka yönden düşünün sizin ailenizin durumu kötü olsa.

Benim aileminde durumu iyi değil annem çalışamıyor işten ayrıldı daha emeklilik için yaşı bekliyor. kardeşim tek başına hem kira verip hem evi geçindiremiyor ben kira gönderiyorum maaşımdan 800 tl kadar bir kere eşim yüzüme vurmadı vursaydı çok üzülürdüm çünkü şu an mecburum eşimde kalkıp annenler çok makine açıyorlar, çok harcıyorlar dese gücüme giderdi demek ki ihtiyaçları var belki siz demiyorsunuz ama onlarda erkek evlat evlendirdiler borçları vardır.
"
Sizin kardeşiniz "Ben çalışamam, erken kalkamam bana göre değil" diyip tüm parayı sizden alsaydı o zaman eşinizin gözüne batardı...
Görümce sabahları sıcacık yatağında toto büyütürken, bu kadın işe gidiyor, sonra kazandığını bu sömürücü aileye veriyor..
Kızmasın da napsın?

tama bazı yerlerde haklısınıız gelınler kocayla evlenınce kocayı aıleden uzaklastırmasınlar
tabı bunun tam tersını yapan kaynanalarda var gelınle kendınsını bır gorup sidik yarıştıran ve üstüne hürrem gelmiş mahidevran gibi davranan kaynanalar bunlar

ama bu aıleye yapılan yardımlar ıste konu sahıbı calısmasa yapılabılecek mı ?
ha adam cok ıyı maas alıyordur hem esını cok ıyı yasatıp ayda 3 kere cıkmazlar yemege de bı kere cıkarlar hem de aılesıne 800 tl yardımı yapabılyorsa ne ıyı
ama ben sanmıyorum
e pekı bu kadının aılesı yok mu onu da aılesı buyuttu okuttu o da madem gondersın 800 tl
ne kalıyor evlerıne gıren maası bılmıyorum da turkıye sartlarında bellı ıste
yanı ayda belkı 200 300 ıyı tamam da oldugu gıbı adamların ev kırasını vermek bıraz fazla degıl mı !
800 tl cok yanı bana gore (bana gore derken esımle benım toplam maasımı dusunerek soylyorum 800 tl verırsek bıze bıse kalmaz heralde yada belkıde paran mı var derdın var para olmasa veremezler zaten )

ama bak ne yazmış konu sahibi
ayda 2-3 kez dışarda yemek yesek sıkışıyoruz
800 çok bence ve herkes evde yatıp faturaları şişiriyosa iyi niyeti suistimal diyorum
Yoksa katılabilirdim

işte bakış açısı farkı
görümceyi ayrı tutuyorum, dediğim gibi onun hataları konu sahibinin eşini bağlamaz
bir evlat yapmıyor diye, diğeri de yapmasın olmaz bence

eğer konu benim ailem olsaydı
emekli olmuş yaşta olsalardı
ve benim onlara ayda 800 TL kendimden kısıp verebilecek durumum olsaydı, verirdim
istemezdim ki o yaşta el kapısında çalışsınlar
ayda 3-4 kez değil 1 kez yemeğe giderdim, her ay üstüme başıma almaz, 3-4 ayda bir alırdım
onlar da rahat ve mutlu olsun isterdim

faturaların şişmesi ise
çamaşır makinesi 2 güne bir değil 4 güne bir çalışsa, bulaşık makinesi 3 güne bir çalışsa hadi farketsin farketsin 80-100 tl farketsin (ki etmez)
onu da sorun etmezdim

Back