Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Simdi herkes yerden yere vurmasin diye yaziyorum. Yardim gerektigi kadar ihtiyac kadar yapilmali har vurup harman savuracak kadar degil

evden dışarı çıkmayan adamın 2 günde bir makinesi nasıl dolar ne kirlenecekte makine çalışacak sürekli elektirik su faturaları kabarık geliyor o kadar fazla çalıştırmasalar daha az gelir bize de yükleri azalır

Ben olsam bi sekiz yüz de kendi aileme gönderirim. Benim de annem istediğini alsın yardımcı tutsun falan derim..ne yani aileniz sizi bunun için mi okuttu. Artık kadınların çalıştığı yetmiyor bir de kocanın ailesine bakmak zorunda kalıyor. Biz de çok gönderdik ama eşimin babası vefat etmiş bazen zorunluluk oluyo ve kayınvalidem sabah işte çalışıyo geliyo eve börek sarma vs yapıp satıyo. Geçinmek isteyen bir yolunu buluyor iyi kötü ama böyle sırt dayanırsa bir yere tabii kimse rahatından vazgeçmez. Siz hariç tabii

Senin emeğini yan gelip yatan insanlar somurse aynı şeyleri söyler miydin acaba
Kayinvalidecigim sen yorulursun çalışma gorumcecigim sen zaten evleneceksin ne gerek var çalışmaya çeyizini de biz yaparız
Aaa kp bu yaşta çalışılmaz biz bakarız sizemi dicektim ben neden okudum calisiyorum eşimin ailesine bakayım diye varsın bi dikili agacimiz olmasın siz rahat edin bunlarimi derdin haa

tama bazı yerlerde haklısınıız gelınler kocayla evlenınce kocayı aıleden uzaklastırmasınlar
tabı bunun tam tersını yapan kaynanalarda var gelınle kendınsını bır gorup sidik yarıştıran ve üstüne hürrem gelmiş mahidevran gibi davranan kaynanalar bunlar

ama bu aıleye yapılan yardımlar ıste konu sahıbı calısmasa yapılabılecek mı ?
ha adam cok ıyı maas alıyordur hem esını cok ıyı yasatıp ayda 3 kere cıkmazlar yemege de bı kere cıkarlar hem de aılesıne 800 tl yardımı yapabılyorsa ne ıyı
ama ben sanmıyorum
e pekı bu kadının aılesı yok mu onu da aılesı buyuttu okuttu o da madem gondersın 800 tl
ne kalıyor evlerıne gıren maası bılmıyorum da turkıye sartlarında bellı ıste
yanı ayda belkı 200 300 ıyı tamam da oldugu gıbı adamların ev kırasını vermek bıraz fazla degıl mı !
800 tl cok yanı bana gore (bana gore derken esımle benım toplam maasımı dusunerek soylyorum 800 tl verırsek bıze bıse kalmaz heralde yada belkıde paran mı var derdın var para olmasa veremezler zaten )

sen de harcama yap. kıyafet al. makineyi her akşam çalıştır. borca sok

noktasına kadar katılıyorum. İhtiyaçları olmasa bile sizde gönderin , sizin adınıza biriktirsinler madem kullanmayacaklarsa bile.

Eksilere düşünce aklına dank eder. Çocuğu insanlar kendi egolarını tatmin etmek için yaparlar gelecek sigortası olsun diye değil!

bu arada konu sahibi, çalışıyoruz, ama bulaşık makinesi neredeyse her gün çalışır, çamaşır makinesini söylemeyeyim, kalbiniz dayanmaz :)

hani haklısın ama yanlış ifade ediyorsun bence.

ama arada bir fark var. senin kardeşin çalışıyor.

yaw bacım evde sapasağlam bir genç kız var. o da bi çalışsın geçinemezse ben de veririm/ gönderirim buradan merak etme

Bir konuya değinmek istiyorum, kimse değişmemiş demekki herkes çok zengin. Herneyse..
Asgari ücret net 949.07
Ailenin eşi tabi yardım edecek gibi yorumlar okudum. Yardım dediğin ihtiyaçlarının bir ucundan tutmaktır. Kirayı odesinler eyvallah. Ama bi zahmet diğer ihtiyaçları da kendileri karşılasın. Heleki görümce evde yatacak da ben diğer ihtiyaçları karşılayacağım, oldu başka.
Ha olurda görümce çalışsa yardım etmesin mi? Onu dünyaya getirmiş insanlar, sonuna kadar yardım edilsin, ama yardım.

800 çok bence ve herkes evde yatıp faturaları şişiriyosa iyi niyeti suistimal diyorum
Yoksa katılabilirdim

Ben olsam bende anneme babama veya kardeşime hiç olmadı kardeş yarısı diye kuzenime 800 tl verirdim
Net verirdim
Gerekirse üç öğün ekmek yerdim, ama o görümce totosunu büyütürken evde ben kendimi kazıklatmazdım

kadin hem calisip yardım ediyor hemde bazıları tarafindan suçlanıyor. tembel oldugu belli olan insanlara yardim etmek zorunda değil. madem ediyor aynısını kendi ailesine de yapması gerek. madem gelirleri yok harcamalarına dikkat etmeleri gerek ayrica.

"
Sizin kardeşiniz "Ben çalışamam, erken kalkamam bana göre değil" diyip tüm parayı sizden alsaydı o zaman eşinizin gözüne batardı...
Görümce sabahları sıcacık yatağında toto büyütürken, bu kadın işe gidiyor, sonra kazandığını bu sömürücü aileye veriyor..
Kızmasın da napsın?

ama bak ne yazmış konu sahibi
ayda 2-3 kez dışarda yemek yesek sıkışıyoruz
800 çok bence ve herkes evde yatıp faturaları şişiriyosa iyi niyeti suistimal diyorum
Yoksa katılabilirdim

işte bakış açısı farkı
görümceyi ayrı tutuyorum, dediğim gibi onun hataları konu sahibinin eşini bağlamaz
bir evlat yapmıyor diye, diğeri de yapmasın olmaz bence

eğer konu benim ailem olsaydı
emekli olmuş yaşta olsalardı
ve benim onlara ayda 800 TL kendimden kısıp verebilecek durumum olsaydı, verirdim
istemezdim ki o yaşta el kapısında çalışsınlar
ayda 3-4 kez değil 1 kez yemeğe giderdim, her ay üstüme başıma almaz, 3-4 ayda bir alırdım
onlar da rahat ve mutlu olsun isterdim

faturaların şişmesi ise
çamaşır makinesi 2 güne bir değil 4 güne bir çalışsa, bulaşık makinesi 3 güne bir çalışsa hadi farketsin farketsin 80-100 tl farketsin (ki etmez)
onu da sorun etmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…