Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Kıt kanaat derken üstümüze bi kaç parça bişey alsak sıkışıyoruz o ay dışarda bi kaç kere yemek yesek sıkışıyoruz. Bu kıt kanaat geçinmek değilde ne

Haklısınız
ohh ne ala memleket yattığı yerden para bekliyorlar
vermeyin artık eşinizi de ikna edin (nasıl yaparsınız bir fikrim yok )

Kıt kanaat derken üstümüze bi kaç parça bişey alsak sıkışıyoruz o ay dışarda bi kaç kere yemek yesek sıkışıyoruz. Bu kıt kanaat geçinmek değilde ne

Eger para vermeye devam edecekse isten ayril sigortani disaridan odet.

Ben bunu soyleyip topa tutuldum burda biliyor musun...
Ben calisip kendi evimden baska yere harciyorsam ne diye yorulayim? Adam evlenmeyi biliyorsa evi gecindirecek. Bunun esten para saklamakla alakasi yok. Beraber yiyorsak sonuna kadar ama benden kisiliyorsa isim olmaz.

Pardon da sizin ailenize gelince BİRİCİK oluyor aileniz ama eşiniz ailesi olunca sömürüyorlar Allah aşkına herşeyi ikimiz yaptık da ailem yaptı da. Ne olmuş durumları yoksa. Görümceniz yatıyormuş da bir bardak bile makineye konuyormuş çok makine açılıyormuş bu mu savurganlık. Hani kendine giyimler falan alıyor deseniz anlarım da. Keyfine çalıştıracak hali yok bir de başka yönden düşünün sizin ailenizin durumu kötü olsa.

Benim aileminde durumu iyi değil annem çalışamıyor işten ayrıldı daha emeklilik için yaşı bekliyor. kardeşim tek başına hem kira verip hem evi geçindiremiyor ben kira gönderiyorum maaşımdan 800 tl kadar bir kere eşim yüzüme vurmadı vursaydı çok üzülürdüm çünkü şu an mecburum eşimde kalkıp annenler çok makine açıyorlar, çok harcıyorlar dese gücüme giderdi demek ki ihtiyaçları var belki siz demiyorsunuz ama onlarda erkek evlat evlendirdiler borçları vardır.

Eşim bişeyler diyor ama paraları yetmiyormuş emekli aylığıyla kira falan ödeyemezlermiş ben anlamıyorum kirayı biz yatırıyoruz ek yardımımız oluyor onların parası nereye gidiyor nasıl yetmiyor anlamıyorum ayrıca akraba düğünlerine takılacak hediyelerin parasıda bizden oluyor

ya orası da oyle mesela burda ilk yoruma bakar mısınız
800 tl yı kısıp da mı verıyorsunuz yoksa tatılınızı mı duusnuyorsunuz demısler
boyle bırsey olabılır mı ya
800 tl az para mı bu parayla gecınenler var
bellıkı konu sahıbının durumları ıyı ama ıyı olsa bıle etrafı beslemek zorundalar mı
kaldı kı aylık 8 bın lıra bıle alıyor olsalar neden 800 arttıracakları yerde esının aılesıne versın ?
düşkün desek öyle degıllermıs
800 tl ıle ısterse tatıle de gıder yanı
sömürü başka sey ya
ama konu sahıbının esının tavrını tam olarak ogrensek daha ıyı
oylelerı var kendını yedırmeyı seven ıllakı de verecem dıyorsa yapılacak bıse yok o adam ıflah olmaz
ama esı de farkında ama aılesıne bıse dıyemıyordur adam o ıste bırazcık yola gelme ımkanı var

Senin durumda mecburiyet var.
Arkadasin durumunda usengeclik.

Yani yorumlara bakıyordum da benim gibi düşünen yok mudur acaba diye düşünmüştüm
Varmış

Esin boşuna yardim ediyor benim esimde 900 veriyordu bende babam emekli olucak diye bekliyorum ama fakaatt bu durum beni korkuttu artik
İlerde miras paylasim bile eşit olucakmis artikkk
Dedemin miras paylasimi eşit yapti. Çünkü babam yillarca yardim et sora eşitle.. En sinir olduğum şey bu oldu.. Halalarim hic yardim etmedi nerdeeee. Amcamin da hakki vardi elbette.. Halalarimin hakki olduğu düşünemiyorum. Çok sinirlendim eşit olayina bende eşime diycem de bu durumu asla kabullenemiyorumm;(

Bu kadınların biricik ailem tavırları beni bile rahatsız ediyor eşinizin ailesinin ekonomik durumunu biliyorsunuzdur evlendiğiniz esnada ne kadar yardım edebilecekleri bellidir yani.
Ama onun dışındaki durumlarda Haklısınız eşiniz konuşsun en fazla 300 400 verebilirim artık desin ya da rakam neyse onlarda mecbur çalışırlar

oh oh..arkadasım sen bu kafayla gıdersen daha cok paranı yerler..bı kere görumcen nıye calıssınkı sızden tıkır tıkır gelıyor zaten...yardım etmek normal ama kalkıp 800 tl her ay cok cok fazla
ya işten cık..ya da sende her ay 800 tl annenlere verecegını soyle ( ıster ver ıster hesap ac kendıne) AMA BU BOYLE GITMEZ...ailesı ıcın calışıyor olursun yıllar yılı

sizin kardesınız calısıyormus ama yetıremıyormus
bunlarda calısan kımse yok mus herkes hazıra bakıyormus

ha konus sahıbının ıyıce zıttına gıtmıs her hareketlerı batmıs heralde oraya hanı ben de hak veremedım yok cok camasır yıkamak yok bulasık makınesı calıstırmak
camasır yıkanacaksa yıkanır bunlardan kısma olmaz
konu sahıbı dolmus heralde oralarda ben de hak veremedım ama dıger soyledıklerı dogru

anladıgım kadarıyla kımse calısmıyor ama eve gıren bır emeklı maası var, sizde kıra ve faturayı karsılıyorsunuz bu durumda kv kp ve gorumcenızın kı yuzsuklukte baska sey degıl..
ben bu durumda esım ebır kurus para vermezdım, kendı sahsı borcum varsa oder kenara cekılırdım gerısını halletsın yada madem oyle bende her ay aıleme verecegım 800 tl der o parayıda atar köseye, zamanı geldıgınde tatıle gıder-araba vs alırdım kendıme...
kımse kımseye bakmakla yukumlu degıl bu devırde...
ne benım aılem ne esımınkıler bızden bırsey beklemez, bırsey aldırcak olsalar parasını verırler, ufak tefek seyler alınır verılır aıle arasında ama her ay bu kadar para yazık gunah..

Hiii tabi ben sabahın korunde Kalkacam köpek gibi calisacam her ihtiyacimdam kisicam neymiş görümce hazretleri çalışamazmis
Saf misin arkadaşım sen çalışma çık işten bak nasıl paçaları tutusuyor
Neden kendini kullandiriyosun
Onlara bak diyemi ailen okuttu seni
Çok sinirlendim şimdi
Benim annem 53 yasında çalışıyor herkesin canı var
Esin senin ailene destekmi merak ettim

Eminimki evlenmeden once esinin ailesine olan yardimlarini gayet iyi biliyordun. Birazcik dusunseydin aileni onlar birseye karismiyorlar sizde karismayin herseyi biz yapacagiz deseydin ?. Ayrica annesi bu yastan sonra calisacak degil herhalde. Kardeside yarin evlenir gider. Sen kendi ailen bu durumda olsaydi ne yapardin birde onu dusun. Arkani donup giderdin herhalde ? Ben evlenince ailelere gerektigi kadar yardim yapilmasi gerektigini dusunuyorum.

Ayrica bulasik makinesini gunluk aciyorlar diyorsun. Butun gun evde olan insanlar icin gayet normal. Saril saril suyla evde yikasalar onada bir laf ederdin herhalde.

Aynen katılıyorum

bu cevabım hem size
hem de konu sahibine
çünkü o tatil mi, yoksa kıt kanaat mi sorusunu ben sordum!

neden gelinler (ki ben de gelinim) eşleriyle evlenince eşleri ailesini bıraksın bir tek kendilerinin olsun istiyorlar anlamıyorum
yahu o evladı o anne baba büyütmedi mi?
o yaşa onlar getirmedi mi?
bu mudur yani? evlenene kadar ok, evlenince senin değildir
tatil ile kıt kanaat arasında fark var
eğer sen, ayda 3-4 kez dışarda yemek yiyorsan, tatiline gidiyorsan ama eşinin ailesi kirayı bile ödeyemiyorsa bence bu bencilliktir
öyle 2 güne 1 çamaşır makinesi çalıştırmakla savurganlık olmaz
yaşlı insanlar, yapamıyorlardır
maddi güçleri yok, oğullarının verdiği para tatilinden gidecek diye pis mi yaşasınlar?
ayrıca görümce, ebeveyn değil
onun bencilliği de düşüncesizliği de konu sahibinin eşini bağlamaz
bir kardeş yardım etmiyor diye diğeri de mi etmesin?
bu insanlar yarın birgün ölecek
onlara yardım etmese, eşi vicdan azabı çekmeyecek mi?
ben yemeklerde gezdim, onlar zor durumdaydı demeyecek mi?
anladığım kadarıyla eşi konu sahibini de eksik etmiyor
yani eşe saygı duymak bu kadar mı zor?
hani eşi, ailesine yedirir içirir gezdirir konu sahibinden kısar da anlarım
söz konusu olan kira ve faturalar
keşke ama keşke her evlat böyle davranabilse...

ayrıca
kp de çalışmıyormuş ya
adam emekli, bir düşünün bakalım kaç yaşındadır?
yeni mezun veya deneyimli gençler iş bulamazken
iş bulup çalışmak kolay mı bir emekli için?

Son düzenleme:

hadi ya, ben bunu inanarak savunuyorum.
hatta arada alışmasın diye eşime laf arasında söylüyorum, ek iş bul çalış vs diye :) özellikle kv yanımızdayken, evi geçindirmek erkeğin işidir diyorum.
O yüzden sanırım bizden kimsenin maddi bir beklentisi olmadı bugüne kadar :)

benim dellendiğim kv çalışmıyor, görümce çalışmıyor, ama kızımız daha 5 aylık evli çalışıyor, ama gezemiyor, evine bir yardımcı tutamıyor,. vs vs. hani ailenin ciddi maddi sıkıntıları olsa, bir el atarak düzelecek olsa elbette insanlık adına yardım edilir hiç olmasa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…