- 24 Ağustos 2015
- 4.650
- 12.516
- 128
- 32
- Konu Sahibi incitanemmmmm
-
Kıt kanaat derken üstümüze bi kaç parça bişey alsak sıkışıyoruz o ay dışarda bi kaç kere yemek yesek sıkışıyoruz. Bu kıt kanaat geçinmek değilde ne
Kıt kanaat derken üstümüze bi kaç parça bişey alsak sıkışıyoruz o ay dışarda bi kaç kere yemek yesek sıkışıyoruz. Bu kıt kanaat geçinmek değilde ne
yalnız ne çok böyle konu açıldı.
hayır kızlarımızı çok mu saf yetiştiriyoruz anlamadım ki.
bence evi geçincirmek erkeğin işidir, kadın da elbette günümüzde daha konforlu bir hayat için çalışmalıdır. Ama bakıyorum, kıt kanaat geçinip erkeğin ailesine gidiyor o konfor için kazanılan para.
e arkadaşım saf mısın? o zaman sende çalışma evde otur yani.
ya orası da oyle mesela burda ilk yoruma bakar mısınızama o dediğin harcamalara birlikte karar verildiğinde olur.
burada bir kişi çalışıyor, belki zor şartlar altında, ama isteği dışında kazandığı para totosu çalışmaya gelmeyen birilerine gidiyor.
ben normalde bu tarz cüzdan ayırmayı çok doğru bulmuyorum elbette. Ancak bu koşullar altında doğru olan bu geliyor bana. Ya da en azından ben böyle yapardım diyelim. Eşime de neden böyle bir yöntemi seçtiğimi anlatırdım. Bu sorun olsa bile maddi sorun olarak kalır, ama diğer türlüsü kişinin kendi kişiliğine saldırı olarak görmesi ve evliliğinde daha başka sorunlara yol açmasıyla devam eder.
Pardon da sizin ailenize gelince BİRİCİK oluyor aileniz ama eşiniz ailesi olunca sömürüyorlar Allah aşkına herşeyi ikimiz yaptık da ailem yaptı da. Ne olmuş durumları yoksa. Görümceniz yatıyormuş da bir bardak bile makineye konuyormuş çok makine açılıyormuş bu mu savurganlık. Hani kendine giyimler falan alıyor deseniz anlarım da. Keyfine çalıştıracak hali yok bir de başka yönden düşünün sizin ailenizin durumu kötü olsa.
Benim aileminde durumu iyi değil annem çalışamıyor işten ayrıldı daha emeklilik için yaşı bekliyor. kardeşim tek başına hem kira verip hem evi geçindiremiyor ben kira gönderiyorum maaşımdan 800 tl kadar bir kere eşim yüzüme vurmadı vursaydı çok üzülürdüm çünkü şu an mecburum eşimde kalkıp annenler çok makine açıyorlar, çok harcıyorlar dese gücüme giderdi demek ki ihtiyaçları var belki siz demiyorsunuz ama onlarda erkek evlat evlendirdiler borçları vardır.
Yani yorumlara bakıyordum da benim gibi düşünen yok mudur acaba diye düşünmüştümPardon da sizin ailenize gelince BİRİCİK oluyor aileniz ama eşiniz ailesi olunca sömürüyorlar Allah aşkına herşeyi ikimiz yaptık da ailem yaptı da. Ne olmuş durumları yoksa. Görümceniz yatıyormuş da bir bardak bile makineye konuyormuş çok makine açılıyormuş bu mu savurganlık. Hani kendine giyimler falan alıyor deseniz anlarım da. Keyfine çalıştıracak hali yok bir de başka yönden düşünün sizin ailenizin durumu kötü olsa.
Benim aileminde durumu iyi değil annem çalışamıyor işten ayrıldı daha emeklilik için yaşı bekliyor. kardeşim tek başına hem kira verip hem evi geçindiremiyor ben kira gönderiyorum maaşımdan 800 tl kadar bir kere eşim yüzüme vurmadı vursaydı çok üzülürdüm çünkü şu an mecburum eşimde kalkıp annenler çok makine açıyorlar, çok harcıyorlar dese gücüme giderdi demek ki ihtiyaçları var belki siz demiyorsunuz ama onlarda erkek evlat evlendirdiler borçları vardır.
Eşim bişeyler diyor ama paraları yetmiyormuş emekli aylığıyla kira falan ödeyemezlermiş ben anlamıyorum kirayı biz yatırıyoruz ek yardımımız oluyor onların parası nereye gidiyor nasıl yetmiyor anlamıyorum ayrıca akraba düğünlerine takılacak hediyelerin parasıda bizden oluyor
sizin kardesınız calısıyormus ama yetıremıyormusPardon da sizin ailenize gelince BİRİCİK oluyor aileniz ama eşiniz ailesi olunca sömürüyorlar Allah aşkına herşeyi ikimiz yaptık da ailem yaptı da. Ne olmuş durumları yoksa. Görümceniz yatıyormuş da bir bardak bile makineye konuyormuş çok makine açılıyormuş bu mu savurganlık. Hani kendine giyimler falan alıyor deseniz anlarım da. Keyfine çalıştıracak hali yok bir de başka yönden düşünün sizin ailenizin durumu kötü olsa.
Merhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım
Pardon da sizin ailenize gelince BİRİCİK oluyor aileniz ama eşiniz ailesi olunca sömürüyorlar Allah aşkına herşeyi ikimiz yaptık da ailem yaptı da. Ne olmuş durumları yoksa. Görümceniz yatıyormuş da bir bardak bile makineye konuyormuş çok makine açılıyormuş bu mu savurganlık. Hani kendine giyimler falan alıyor deseniz anlarım da. Keyfine çalıştıracak hali yok bir de başka yönden düşünün sizin ailenizin durumu kötü olsa.
ya orası da oyle mesela burda ilk yoruma bakar mısınız
800 tl yı kısıp da mı verıyorsunuz yoksa tatılınızı mı duusnuyorsunuz demısler
boyle bırsey olabılır mı ya
800 tl az para mı bu parayla gecınenler var
bellıkı konu sahıbının durumları ıyı ama ıyı olsa bıle etrafı beslemek zorundalar mı
kaldı kı aylık 8 bın lıra bıle alıyor olsalar neden 800 arttıracakları yerde esının aılesıne versın ?
düşkün desek öyle degıllermıs
800 tl ıle ısterse tatıle de gıder yanı
sömürü başka sey ya
ama konu sahıbının esının tavrını tam olarak ogrensek daha ıyı
oylelerı var kendını yedırmeyı seven ıllakı de verecem dıyorsa yapılacak bıse yok o adam ıflah olmaz
ama esı de farkında ama aılesıne bıse dıyemıyordur adam o ıste bırazcık yola gelme ımkanı var
Ben bunu soyleyip topa tutuldum burda biliyor musun...
Ben calisip kendi evimden baska yere harciyorsam ne diye yorulayim? Adam evlenmeyi biliyorsa evi gecindirecek. Bunun esten para saklamakla alakasi yok. Beraber yiyorsak sonuna kadar ama benden kisiliyorsa isim olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?