eşimin ailesine olan düşkünlüğü

Onu yapanlar da var. En azından eşim öyle değil
Bence siz duymak istediklerinizi söyleyelim diye açtınız bu konuyu.
Ben de sizi üzmeyeyim bari.

Sakın ha eşinize karşı gelmeyin, sesinizi çıkarmayın. Siz bir ailesiniz, hemen her ailede okur böyle KÜÇÜK problemler. Aile olmak demek zaten bunları beraberce aşmak demektir. Ailesi istiyorsa yardım etmeyip be yapacak. Sizle tanışana kadar tek ailesi onlardı.

Bu arada siz de tez elden hamile kalın. Bakın görün nasıl değişecek kocanız ve de ailesi. Vahiy gelmiş gibi birdenbire toz pembe olacak herşey.

Hatta ailenizden de yardım alın, onları da eşinize verin. Ne de olsa sizin kocanız o. Mazallah sizi boşarsa DUL kalırsınız.

Onu yapanlar da var. En azından eşim öyle değil

Sakın ha eşinize karşı gelmeyin, sesinizi çıkarmayın. Siz bir ailesiniz, hemen her ailede okur böyle KÜÇÜK problemler. Aile olmak demek zaten bunları beraberce aşmak demektir. Ailesi istiyorsa yardım etmeyip be yapacak. Sizle tanışana kadar tek ailesi onlardı.

Bu arada siz de tez elden hamile kalın. Bakın görün nasıl değişecek kocanız ve de ailesi. Vahiy gelmiş gibi birdenbire toz pembe olacak herşey.

Hatta ailenizden de yardım alın, onları da eşinize verin. Ne de olsa sizin kocanız o. Mazallah sizi boşarsa DUL kalırsınız.

İyi bulmuşlar sizi gerçekten. Siz çalışıp çabalayın onların kolları bileziklensin. Bir de eşiniz 2 ev değil 4 ev bakıyor. Yardım ediyorsanız onlarda size borç vermişse ortada borç olmaz ki bunun adı hesaplaşma olmalı.[

Öyle demek istemedim. Sizi kırdıysam özür dilerim. Ben sadece derdimi paylaşmak istedim. Çünkü konuşacağım kimse yok. O yüzden burda paylaşıp az da olsa hafiflesin istedim.

Merhabalar, 8 aylık evliyim ama eşimin ailesi yüzünden evlilikten soğudum. Görümcelerimin eşimden istekleri hiç bitmiyor. Ben de çalışıyorum eşim de çalışıyor ama eşimin ailesine olan yardımlarından dolayı hiç borçlarımız bitmiyor. Sürekli bir şeyler istiyorlar. Neredeyse evlerinin bütün ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Kirasına kadar eşim ödüyor. Bu durumu evlenmeden önce eşim bana söylememişti çok farketmedim ben de. Ama evlendikten sonra bunları görünce eşimle sürekli tartıştım. Eşim her defasında gelip özür diledi tekrar yapmayacağım dedi ama şimdi de gizli gizli yardım ediyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım :KK43:
kendinize bişi alın eşinizin çok isteyip sahip olmak istediği bişi ve ona düzenli para ödemeniz gereken bişi oraya parayı verirse diğerlerine verecek para bulamaz :)

Valla benim.durumuma gelmissin. Bence benim esime anlattigim.gibi anlat olayi onceki konularimdan birinde yaziyor. Kadinin bana alacagi hediyeyi bile esime odetmeye kalkti olay koptu sonra. Cokta iyi oldu aldim kredi ve maas kartini sakladim. Cocuk istiyoruz ama annesinin bitmek tukenmek bilmeyen isteklerinden cocugum dogmadan uc bes kurus kenara atamadik valla bende calisiyorsam hic kusura bakmasin ben eller yesin diye calismiyorum. Onun alisverisine vercem parayi kenara koyarim evladima alirim. Madem kendi ailesinin ustune bu kadar dusur sende kendi aile fertlerine yap her alisveriste bakalim onun altindan kalkabilecekmisiniz ozaman gorsun. Erkegi yonetmek kadinin elinde bunu makul sebeplerle acikla

Eşimin bu yardım etmesi ve bazı şeyleri gizlemesi dışında kötü alışkanlıkları yok. Beni seviyor beni aldatmıyor ailesini düşündüğü kadar beni de düşünüyor. Bu yüzden geleceğe dair umutlarım var.

aslında eşin seni çok büyük aldatmış. aldatma illa karşı cinsle olmuyor.. baştan deseydi bak ben aileme yardım edeceğim ona göre diye neyse... ama sizin eşiniz 3-4 ev geçindirmeye çalışıyor...

ayrıca evlenmeden dul kalmakta ne. o nikah evlenmediğiniz için hükümsüz olurdu... olan olmuş zaten. bu durumu kendiniz çözemiyorsanız ailene söyle. seni bunun için okutmadılar. onların emeğine yazık.

Valla benim.durumuma gelmissin. Bence benim esime anlattigim.gibi anlat olayi onceki konularimdan birinde yaziyor. Kadinin bana alacagi hediyeyi bile esime odetmeye kalkti olay koptu sonra. Cokta iyi oldu aldim kredi ve maas kartini sakladim. Cocuk istiyoruz ama annesinin bitmek tukenmek bilmeyen isteklerinden cocugum dogmadan uc bes kurus kenara atamadik valla bende calisiyorsam hic kusura bakmasin ben eller yesin diye calismiyorum. Onun alisverisine vercem parayi kenara koyarim evladima alirim. Madem kendi ailesinin ustune bu kadar dusur sende kendi aile fertlerine yap her alisveriste bakalim onun altindan kalkabilecekmisiniz ozaman gorsun. Erkegi yonetmek kadinin elinde bunu makul sebeplerle acikla
Teşekkür ederim. Çok güzel fikirler aldım. Borca girince onun pek umrunda olmuyor. Ben, borcum olduğu zaman düşünmekten uyuyamıyordum. Ama eşim çok rahat. Geçenlerde eşimin ailesini ziyarete gitmiştik. Borcumuzu ödemediğimiz için elektriğimiz kesilmiş ve buzdolabındaki her şeyim bozulmuştu. Eşim hiç umursamıyor. Ben sürekli ona borçları ve faturaları hatırlatıyorum.

Gelecekteki olacak cocuklarinizdan vurun yada dedigim gibi aynisini sizin ailenize yapmayi soyleyin. Bu is boyleee. Yardim edeceklerine ne koparacaklarini sasiriyorlar

aslında eşin seni çok büyük aldatmış. aldatma illa karşı cinsle olmuyor.. baştan deseydi bak ben aileme yardım edeceğim ona göre diye neyse... ama sizin eşiniz 3-4 ev geçindirmeye çalışıyor...

ayrıca evlenmeden dul kalmakta ne. o nikah evlenmediğiniz için hükümsüz olurdu... olan olmuş zaten. bu durumu kendiniz çözemiyorsanız ailene söyle. seni bunun için okutmadılar. onların emeğine yazık.
Aslında evlenmeden önce ailelerimizin ihtiyaçları olursa gerektiğinde onlara yardım ederiz diye konuşmuştuk. Ama ben böyle her ay her ay yardım ettiğini bilmiyordum.
Resmi nikah yapmıştık o yüzden geçersiz olmazdı.
Annemle bu konuyu konuştum. Annem de bunlar için huzurunu bozma diyor. İnşallah düzelir diyor. Babamda da bu alışkanlıklar var ama annem yıllardır uğraştı olmadı o yüzden o da benim uğraşmamı istemiyor.

Gelecekteki olacak cocuklarinizdan vurun yada dedigim gibi aynisini sizin ailenize yapmayi soyleyin. Bu is boyleee. Yardim edeceklerine ne koparacaklarini sasiriyorlar
Eşimin düşüncesi şu. Bizim durumumuz çok iyi. Allah bize yardım ediyor biz de onlara yardım edelim. Ben desem ki benim aileme de yardım edelim tamam yardım edelim der ama yardım edecek para yok ortada.

Aslında evlenmeden önce ailelerimizin ihtiyaçları olursa gerektiğinde onlara yardım ederiz diye konuşmuştuk. Ama ben böyle her ay her ay yardım ettiğini bilmiyordum.
Resmi nikah yapmıştık o yüzden geçersiz olmazdı.
Annemle bu konuyu konuştum. Annem de bunlar için huzurunu bozma diyor. İnşallah düzelir diyor. Babamda da bu alışkanlıklar var ama annem yıllardır uğraştı olmadı o yüzden o da benim uğraşmamı istemiyor.

resmi nikah yok hükmünde sayılıyor... düğün olmadığı için.

annen çalışıyor mu? eğer çalışmıyorsa aranızda fark var. ha yine yapmamalıydı ama. çalıştığınız için sizin kazandığınız parada onlara gidiyor...

Not: ufak tefek yardımları, hastalık vs. gibi durumlarda yapılan yardımları anlarım.

Erkeği yönetmek kadının elinde ama eşimi annesi ve ablaları çok güzel yönetiyorlar. Sanki büyü yapmışlar anlamadım. Bir de eltimi hiç sevmiyorlar benim de onun gibi olacağımı düşünüyorlar o yüzden eşimi de uyarıyorlar ve bana karşı da soğuk davranıyorlar.

Ben kendi maaşımdan veriyorum diyor. Yardım etmesine artık o kadar takmıyorum. Ben her kendime bir şey aldığımda ablalarıma da al anneme de al diyor. Onlar için de aynısından alıyor. Her alışverişe gittiğimizde yegenlerine ablalarına annesine bir şey almadan çıkmıyor

kendi maaşından veriyo hee, sen o evin evcil hayvanı mısın nesisin, senin paran benim param olayına dönmüş sizin iş, hayırlısı olsun

Kamuda çalışıyorum. Ben işimi bıraksam biz geçinemeyiz sürekli evde geçim tartışması olur.
Çıkar canım çıkar bak mis gibi işin var var özel sektörde milletin ağız kokusunu çekmiyorsun kadınsın sonuç da sen de rahat para kazanmıyorsundur.Aile kendisine iyi bakıcak evlatlar büyütmüş helal olsun ama eltin gibi olmazsan çok ezilirsin

resmi nikah yok hükmünde sayılıyor... düğün olmadığı için.

annen çalışıyor mu? eğer çalışmıyorsa aranızda fark var. ha yine yapmamalıydı ama. çalıştığınız için sizin kazandığınız parada onlara gidiyor...

Not: ufak tefek yardımları, hastalık vs. gibi durumlarda yapılan yardımları anlarım.
Annem çalışmıyor. Babam da bu kadar yapmıyordu. Annem tartışınca gizli gizli yapıyordu.
Zaten ufak tefek yardımlar olur aile arasında. Ama bunların ki çok farklı. Yegeni arıyor. Dayı bana şu kitabı al şu telefonu al şu elbiseyi al. Biz küçük bir şehirde yaşıyoruz. Görümcelerim de büyük şehirde. Eşim burda bulamadığı için internetten alıp gönderiyor.
Düğünden sonra balayına yurtdışına gitmiştik. Görümcelerim gitmeden önce eşime siparişler vermişler. Tabi eşim de kızarım diye bana söylemiyor. Eşim de diyor gel sana çanta alalım. Ben de tamam dedim. Baktım 3 4 tane daha çanta almış bunlar nasıl diye soruyor. Ben de dedim güzeller ama bunlar fazla olur. Ablalarımla anneme alacağım dedi. Ben de bir şey demedim balayımızı mahvetmemek için. Bana ne alındıysa aynılarından ablalarına annesine ve yegenine de aldı. İnsan düşünür bunların daha yeni düğünleri oldu evlerini de kuracaklar bir sürü borçları var. Biz de bir şey istemeyelim. Ama nerde onlarda o düşünce

Çıkar canım çıkar bak mis gibi işin var var özel sektörde milletin ağız kokusunu çekmiyorsun kadınsın sonuç da sen de rahat para kazanmıyorsundur.Aile kendisine iyi bakıcak evlatlar büyütmüş helal olsun ama eltin gibi olmazsan çok ezilirsin
Yapı meselsi biraz da. Ben eltim gibi olamıyorum. O şu an eşinden ayrı çocuğuyla yaşıyor. Eşi evi terketti. Eltim de dayalı döşeli lüks bir evde, altında da arabası var gezip tozuyor. en doğrusunu yapıyor da işte ben kıyamıyorum eşime.

Boşansanda karşı çık bence hakkını yiyorlar yada maasını eve verme her masrafı karşıla madem yardım edecek paran varsa de

X