eşimin ailesine olan düşkünlüğü

İki görümcemin eşleri kardeş. Büyük görümcemin eşi iş beğenmez. Küçük görümcemin eşi çalışıyor ev aldılar şimdi de araba alacaklar. Ama hala bir yerde bir şey görse eşimi arayıp hemen istiyor. Eşim de internetten alıp gönderiyor hemen.
pekı gorumcelerının esı kardesse
ve kucuk gorumcenın esı de calısyrosa ıyı durumdaysa madem o yardım etsın kardesıne

Kocası var ama iş beğenmediği için sürekli işi bırakıyor. Zaten tüm aile onlara yardım ediyor. Kocasının ailesinin de hiçbir faydaları yok. Maddi durumumuz iyi Allah'a şükürler olsun ama eşimin savurganlığından dolayı sürekli borçlar içinde yaşıyoruz.

İşte kilit noktada burada, görümcenizin kocası muhtemelen hazıra alıştığı için iş beğenmiyor. Eşiniz ve ailesi yardım ettikçe de adam iş bulmak için hiç kasmayacak kendini zamanla.

İki görümcemin eşleri kardeş. Büyük görümcemin eşi iş beğenmez. Küçük görümcemin eşi çalışıyor ev aldılar şimdi de araba alacaklar. Ama hala bir yerde bir şey görse eşimi arayıp hemen istiyor. Eşim de internetten alıp gönderiyor hemen.
durum ihtiyaç sahibi olmaktan çıkıp rahatlığa ve vurdumduymazlığa varmış artık. Eşinizi diğer arkadaşların da belirttiği gibi ev ya da araba borcuna sokun, maaşı oraya bağlasın. Allah yardımcınız olsun.

ben bole durumlarda esten sonuc alınamıyorsa konunun muhatabıyla konusulması gerektıgını dusunuyorum
gorumcemle ya da dırek kayananmla konusurum bızım de durumumuz ıyı degıl bu sekılde harcama yapılamsına razı degılım hakkımı helal etmyıroum bunu bılerek hala ısteyeceksenız sız bılırsınız ama ben helal etmıyorum cunku esımın parası artık benım de rızkım ıkımızın parası ayrı degıl derım
buna benzer bır konusma bende ıse yaramıstı

ya bu ınsanlar pekı bak bızım yuzumuzden kardesımızın yuvası yıkılyor demıyorlar mı?
kv kp ne dıyor ? pekı
onlarda yuvaları yıkılıyor bu sebepten demıyorlar mı ya
adam yuvasını yıkmak pahasına hala kardesıme yardım mı edıcem dıyor
pes
bu ınsanlar nasıl bole oluyor ya
kırayı kardesı oduyor faturayaı dıger kardesı kredı kartı bılmem ne babası oduyor evdekı kocası bostan korkulugu mu ya
Eltimi hiç sevmiyorlar. O yüzden de sürekli kaynıma boşan diye baskı yapıyorlar eltimi sürekli kötülüyorlar.. Kv ve kp im de görümcelerim gibi düşünüyor. Eltim zaten baştan önlemini almış. Ailesine ev almak için kredi çekmişti ve sürekli de ailesine yardım ediyor. Kv ve Kp im de bu yüzden boşanmalarını istiyorlar.
Evet aynen yuvasını yıkmak pahasına aileme yardım edecem diyor. Hatta ablasına ev almayı düşünüyor kendisi ev sahibi olmamasına rağmen.

durum ihtiyaç sahibi olmaktan çıkıp rahatlığa ve vurdumduymazlığa varmış artık. Eşinizi diğer arkadaşların da belirttiği gibi ev ya da araba borcuna sokun, maaşı oraya bağlasın. Allah yardımcınız olsun.
Zaten şu anda araba borcumuz var. Kredi çekerek araba aldık. Eşimin bankada sicili iyi olmadığı için ona kredi vermediler benim adıma kredi çektik. O yüzden fazla da borca giremiyorum. Krediyi ödeyemezsem benim başıma patlayacak.

Eltimi hiç sevmiyorlar. O yüzden de sürekli kaynıma boşan diye baskı yapıyorlar eltimi sürekli kötülüyorlar.. Kv ve kp im de görümcelerim gibi düşünüyor. Eltim zaten baştan önlemini almış. Ailesine ev almak için kredi çekmişti ve sürekli de ailesine yardım ediyor. Kv ve Kp im de bu yüzden boşanmalarını istiyorlar.
Evet aynen yuvasını yıkmak pahasına aileme yardım edecem diyor. Hatta ablasına ev almayı düşünüyor kendisi ev sahibi olmamasına rağmen.
allahlarından bulsunlar o zaman
o ev ona mutluluk getırmez bunu bılın
büyü mü yaptılar nedır bu boyle
adam karısını bosuyor yardım edıcem dıye

ben bole durumlarda esten sonuc alınamıyorsa konunun muhatabıyla konusulması gerektıgını dusunuyorum
gorumcemle ya da dırek kayananmla konusurum bızım de durumumuz ıyı degıl bu sekılde harcama yapılamsına razı degılım hakkımı helal etmyıroum bunu bılerek hala ısteyeceksenız sız bılırsınız ama ben helal etmıyorum cunku esımın parası artık benım de rızkım ıkımızın parası ayrı degıl derım
buna benzer bır konusma bende ıse yaramıstı
Ben böyle konuşursam onlar direkt olarak bunu eşime söylerler ve eşim de hiç düşünmeden abisi gibi yuvasını yıkar. Eşimle bile artık ailesi hakkında konuşmuyorum.

Zaten şu anda araba borcumuz var. Kredi çekerek araba aldık. Eşimin bankada sicili iyi olmadığı için ona kredi vermediler benim adıma kredi çektik. O yüzden fazla da borca giremiyorum. Krediyi ödeyemezsem benim başıma patlayacak.

adamın sicili iyi olmadığını bildiğiniz halde neden araba için kredi çektiniz. sicili iyi olmayan adam kredilerini ödeyemediği için bankalar bile güvenmiyor.

kredi olayına gıcık oluyorum ya...

Merhabalar, 8 aylık evliyim ama eşimin ailesi yüzünden evlilikten soğudum. Görümcelerimin eşimden istekleri hiç bitmiyor. Ben de çalışıyorum eşim de çalışıyor ama eşimin ailesine olan yardımlarından dolayı hiç borçlarımız bitmiyor. Sürekli bir şeyler istiyorlar. Neredeyse evlerinin bütün ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Kirasına kadar eşim ödüyor. Bu durumu evlenmeden önce eşim bana söylememişti çok farketmedim ben de. Ama evlendikten sonra bunları görünce eşimle sürekli tartıştım. Eşim her defasında gelip özür diledi tekrar yapmayacağım dedi ama şimdi de gizli gizli yardım ediyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım :KK43:

Maaşınızı eşinize vermeyin evede harcamayın, bakalım kendi maaşıyla hem diğer tarafın kirasını ödeyip hem sizin evi geçindirebilecek mi?

pekı merak ettım
sole bı cozum bulsak
mesela sız maasınızdan esınıze hıc vermesenız
yanı hıc calısmıyorsunuz farz edın

esınız sadece kendı maasıyla hem evın her turlu ıhtıcanını -market ,varsa kira faturalar -falan karsılayıp hemde kardeslerıne falan genıs genıs yardım edebılyor mu?

eger bunu yapabılıyorsa gercekten massınızdan kurus vermeyın kendınse alısverıs yapın kalanı da koyun bankaya eve de bırsey almayın

esınız kendı maasıyla yapsın madem yardımını da evın masraflarını da _her ne kadar buna karsı olsam da _

sızden para ısterse onlar senın kardeslerın madem yardım etmeye soz verdın sen et ben kazandıgım parayı baskalarına harcamak ıstemıyorum deyın

Maddi durumları iyi değil diye ödüyor. Eşim kirasını ödüyor. Kaynım telefon faturalarını. Kayınpederim doğalgaz faturalarını ve kredi kartı borçlarını ödüyor. Eşime diyorum bizim de çok borcumuz var onların da durumu o kadar kötü değil. Ben evlenmeden önce söz verdim şimdi sözümden dönemem diyor :KK43:
Anladım, diğer yorumları da okudum.. Allah yardımcın olsun.. nasıl insanlar var anlayamıyorum yaa.. daha bir kiranı bile odeyemiyeceksen ne diye evlenirsin, bir de iş begenmiyormus.. rahatlığa bak.. sinir oldum.

Ev kirasını ödemek ne demek ya, onun çalışmayan kocasına siz mi bakıyorsunuz şaka gibi. Ben olsam kıyameti koparırım. İşten çıkacağım deyin, valla abartmıyorum siz zaten görümcenize çalışıyorsunuz. Bu sonsuza kadar devam eder. İş bırakma gibi durumunuz yoksa, bundan sonra bende kendi aileme yollayacağım deyin. Vermeyin maaşınızı.

gerektiginde elbette yardim etmeli, ailesi sonucta.. ama karsi taraf sömürüye basladiysa, rahatsiz olman normal..
yine de kavga etme esinle, o da memnun degil bu durumdan ki ozur diliyor senden..
en iyisi kendinize bsy alip borca girmek, onun taksitlerini odemek (ev, araba vb)..

sizin durumunuz tam aşağa tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık misali olmuş. Burada iş eşiniz de bitiyor o sınırı çizmezse siz çok üzülüp sıkıntı çekeceksiniz.

X