eşimin ailesine olan düşkünlüğü

Sesini çıkarma sesini çıkarma ki, kocan başından eksik olmasın sen çalış kazan eşin çalışsın kazansın komple eşinin ailesine yedirin.
Sesimi çıkardığım zamanlar da oldu. Değişen bir şey olmadı. Tek bir şey değişti artık eşim benden bir çok şeyi gizliyor. Ben de aile içerisinde bir şeylerin gizlenmesini istemiyorum.

Sesimi çıkardığım zamanlar da oldu. Değişen bir şey olmadı. Tek bir şey değişti artık eşim benden bir çok şeyi gizliyor. Ben de aile içerisinde bir şeylerin gizlenmesini istemiyorum.

Eşin gizliyorsa sende gizle. Verme maaşını, gezdim tozdum alışveriş yaptım dersin. Sorumluluğu eşinin üzerine yık, para yetmeyince de yardım edecek mi ailesine. Farkındaysan eşin inat yapmış, huyumu değiştirmem gerekirse karımdan gizlerim mantığını sürüyor.

bu kadr aileye bakan insan kendi evini haydi haydi geçindirir.
çıkın işten yiyip içip gezin tozun.. bakalım nasıl olacak??

kendime yapılmış gibi inanılmaz sinir oldum ya :KK11: şuan gezip tozup keyif yapacağınız yerde o paralarla milleti besliyorsunuz :KK62:

Ben onun gibi yapamıyorum. Eşim yanlış yapıyor ve yanlış yaptığını biliyorum. Bu yanlışı ben de yaparsam ben de suçlu olurum. Benim ailem zaten istemiyorlar benden. Annem bu durumu biliyor biz sana para gönderelim diyorlar.

Zaten yanlis yaptigini anlasin diye dedim siz de gonderin diye. Veya gonderiyormus gibi yapin kenara atin. Biseyleri odemekte zorlaninca belki anlar...

yenisiniz daha. bence resti çekin eşinize. çocuk düşünmemekte haklısınız ama bu böyle nereye kadar ki? niye sabahtan akşama kadar çalışın ki madem başkaları sefasını sürecek? ailenin ihtiyacı olur, acil bir şey olur anlarımda bu kadarı sömürmek. kendimi yerinize koyuyorum( bizde 7 aylık evliyiz) çoktan cıngar çıkarmıştım baktım değişen bir şey yok yakmıştım gemileri. ailenize aktarın son çare alsınlar damatlarını karşılarına konuşsunlar biz kızımızı size köle diye vermedik diye.
Aileme de pek bir şey söylemiyorum. Çünkü onlar istemiyorlardı. Ben evlenmek için onları ikna ettim. Şu an çok pişmanım keşke babamın sözünü dinleseydim. Nikahımızı eşimin doğum gününe denk gelsin diye düğünden 3 ay önce yaptık. Düğün zamanı da eşimle görümcelerimle ilgili bir konudan dolayı tartıştık ve 3 4 gün konuşmadık. Ben o tartışma günü bitirmeyi düşünüyordum ancak nikah yapmıştık. Evlenmeden dul kalacaktım. Bunu göze alamadığımdan dolayı devam ettim. Allah her şeyin hayırlısını versin herkes için.

Zaten yanlis yaptigini anlasin diye dedim siz de gonderin diye. Veya gonderiyormus gibi yapin kenara atin. Biseyleri odemekte zorlaninca belki anlar...
Ben paramı neye harcarsam eşime söylüyorum. Ondan gizli onun bilmediği hiç bir harcama yapmıyorum. Söylememin sebebi o da bana söylesin o da bana karşı dürüst olsun.

Aileme de pek bir şey söylemiyorum. Çünkü onlar istemiyorlardı. Ben evlenmek için onları ikna ettim. Şu an çok pişmanım keşke babamın sözünü dinleseydim. Nikahımızı eşimin doğum gününe denk gelsin diye düğünden 3 ay önce yaptık. Düğün zamanı da eşimle görümcelerimle ilgili bir konudan dolayı tartıştık ve 3 4 gün konuşmadık. Ben o tartışma günü bitirmeyi düşünüyordum ancak nikah yapmıştık. Evlenmeden dul kalacaktım. Bunu göze alamadığımdan dolayı devam ettim. Allah her şeyin hayırlısını versin herkes için.

Boşanıp dul olmak mı daha kötü yoksa sizin bu şekilde pasifize edilmiş, kendisine saygısı kalmamış, doğrunun ne olduğuna karar verme yetisi kaybolmuş, her türlü sömürülmüş ve sömürülmeye devam eden ama EVLİ bir kadın olarak kalmanız mı daha iyi?

Biraz düşünün ve aklınızı başınıza alın. O adam sizi akrısı olarak görmüyor, siz hala evliliğim, yuvam, kocam diyorsunuz. Ortalıkta evlilik YOK, evlilik sorumluluğu taşıyan koca YOK. Bankamatik siz VAR.

Eşin gizliyorsa sende gizle. Verme maaşını, gezdim tozdum alışveriş yaptım dersin. Sorumluluğu eşinin üzerine yık, para yetmeyince de yardım edecek mi ailesine. Farkındaysan eşin inat yapmış, huyumu değiştirmem gerekirse karımdan gizlerim mantığını sürüyor.
Evet haklısınız ben hiç öyle düşünmemiştim. İyi fikir aslında

ah bu ana babaları dinlesek zaten... hakkınızda hayırlısı olsun ama bu karakterdeki bir eşle çok zor. ancak kendizi yıpratır sinir hastası olursunuz. önce kendinizi düşünün derim ben. siz çok kıymetlisiniz çünkü. hayat başka insanları düşünecek onları sırtınızda taşıyacak kadar uzun değil. en güzel yıllarımı başkaları için heba etmişim demeyin geriye baktığınızda. Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Evet haklısınız ben hiç öyle düşünmemiştim. İyi fikir aslında

İsterse tüm maaşını göndersin, boşver oralı olma. Eşin ödesin faturaları, kirayı, borçları, mutfak masraflarını vs vs... Sen de iki göstermelik ekmek alırsın, dışarda yedim dersin, ucuz bir iki parça birşey alırsın çok pahalıydı dersin paranı atarsın köşeye.

Boşanıp dul olmak mı daha kötü yoksa sizin bu şekilde pasifize edilmiş, kendisine saygısı kalmamış, doğrunun ne olduğuna karar verme yetisi kaybolmuş, her türlü sömürülmüş ve sömürülmeye devam eden ama EVLİ bir kadın olarak kalmanız mı daha iyi?

Biraz düşünün ve aklınızı başınıza alın. O adam sizi akrısı olarak görmüyor, siz hala evliliğim, yuvam, kocam diyorsunuz. Ortalıkta evlilik YOK, evlilik sorumluluğu taşıyan koca YOK. Bankamatik siz VAR.
Eşimin bu yardım etmesi ve bazı şeyleri gizlemesi dışında kötü alışkanlıkları yok. Beni seviyor beni aldatmıyor ailesini düşündüğü kadar beni de düşünüyor. Bu yüzden geleceğe dair umutlarım var.

Eşimin bu yardım etmesi ve bazı şeyleri gizlemesi dışında kötü alışkanlıkları yok. Beni seviyor beni aldatmıyor ailesini düşündüğü kadar beni de düşünüyor. Bu yüzden geleceğe dair umutlarım var.

Sizi aldatmıyor derken????
Sizden gizli ailesine yardım etmesi aldatmak değil mi?

İlla başka bir kadının kucağına mı gitmesi lazım???

• Beğen
Reactions: anu
ah bu ana babaları dinlesek zaten... hakkınızda hayırlısı olsun ama bu karakterdeki bir eşle çok zor. ancak kendizi yıpratır sinir hastası olursunuz. önce kendinizi düşünün derim ben. siz çok kıymetlisiniz çünkü. hayat başka insanları düşünecek onları sırtınızda taşıyacak kadar uzun değil. en güzel yıllarımı başkaları için heba etmişim demeyin geriye baktığınızda. Allah hakkınızda hayırlısını versin.
Allah razı olsun. Hepimizin hakkında Allah hayırlısını versin.

Olmaz ki ama böyle. Kirayı neden siz ödüyorsunuz? Sizin de yarın öbür gün çocuklarınız olacak. Şu an onlara harcadığınız herşeyi çocuğunuzun geleceğinden çalarak harcıyorsunuz. Aileler yardım eder çocuklara. Bir maaşla 2 ev bakılmaz ki. Çok mu kötü durumları?

Küçük görümcemin durumu iyi. Küçük görümceme eşim çok fazla yardım etmiyor zaten. Kaynım ve kp im yardım ediyor. Onun sadece ara sıra istekleri olur. Şunu gördüm çok beğendim içimde kaldı diye eşimi arıyor. Eşim de hemen alıp gönderiyor. Zaten böyle yaparak ev aldı arabalarını da kp im aldı. Şimdi daha lüks bir araba alacaklar. Kolları da dolu bilezik.
Büyük görümcem kirada. Onun da eşi çok ilgisiz. Evine baktığı yok. İş beğenmez. Sürekli işten çıkar. Şimdi asgari ücretle çalışıyor. Ev kirasını eşim ödüyor her ay. Kızının cep telefonu faturalarını da her ay ödüyor. Kaynım da telefon faturasını ödüyor. Kp im de kredi kartı borçlarını ve doğalgaz faturalarını ödüyor. Ve bu görümcemin de kolları dolu bilezik.
Ayrıca biz araba alacağımız zaman büyük görümcemden borç aldık. Hem onlara yardım ediyoruz hem de onlardan borç alıyoruz.

Son düzenleme:
İyi bulmuşlar sizi gerçekten. Siz çalışıp çabalayın onların kolları bileziklensin. Bir de eşiniz 2 ev değil 4 ev bakıyor. Yardım ediyorsanız onlarda size borç vermişse ortada borç olmaz ki bunun adı hesaplaşma olmalı.

X