eşimin ailesine olan düşkünlüğü

Artık maddi yardımlarına ses çıkarmıyorum. Çünkü ses çıkarsam da bir faydası olmuyor huzurumuz bozuluyor. Danışmak istediğim bir başka konu daha var. Bu benim çok zoruma gitti. Her düşündüğümde de gözyaşlarımı tutamıyorum. Şu an bile öyle. Düğünümüz eşimin memleketinde oldu. Eşimin uzaktan bir akrabası vefat ettiği için eşimin tarafından çok az kişi düğüne katıldı. Benim ailem ve akrabalarım düğünde çoğunluğu oluşturuyordu. Düğünden sonra eşim düğün fotoğraflarını seçmeye gitmişti. Giderken de ablaları şu fotoğrafımızı çıkar bu fotoğrafımızı çıkar diye tembihlediler. Ben de ailemden ayrıldığımdan dolayı üzgün olduğum için eşimle gidemedim. Eşim tek başına seçti fotoğrafları. Fotoğraflar ilk görümcelerimin eline geçti. Eşim her bir fotoğraftan 3 4 tane çıkarmış ailesi için. 3 4 ay sonra kv ve kp im bize geldiklerinde fotoğrafları da getirdiler. Bir heyecanla fotoğrafları açtım baktım hepsine tek tek. Ve şunu gördüm. Benim ailemden akrabalarımdan hiç kimsenin fotoğrafı yoktu. Sanki onlar düğünümde değillermiş gibi. Çok üzüldüm çünkü ailem de akrabalarım da bizim düğün fotoğraflarımızı merakla bekliyorlar. Bir kaç gün sonra ailemin yanına gideceğim bana fotoğrafları sorduklarında ne diyeceğimi bilemiyorum :KK43:

eşinin ailesinin yaptığı çok yanlış..en azından eşin durumun farkında..ailesine bunca zaman maddi destek olmuş pat diye kesememiş demekki..inşallah düzelir..

Artık maddi yardımlarına ses çıkarmıyorum. Çünkü ses çıkarsam da bir faydası olmuyor huzurumuz bozuluyor. Danışmak istediğim bir başka konu daha var. Bu benim çok zoruma gitti. Her düşündüğümde de gözyaşlarımı tutamıyorum. Şu an bile öyle. Düğünümüz eşimin memleketinde oldu. Eşimin uzaktan bir akrabası vefat ettiği için eşimin tarafından çok az kişi düğüne katıldı. Benim ailem ve akrabalarım düğünde çoğunluğu oluşturuyordu. Düğünden sonra eşim düğün fotoğraflarını seçmeye gitmişti. Giderken de ablaları şu fotoğrafımızı çıkar bu fotoğrafımızı çıkar diye tembihlediler. Ben de ailemden ayrıldığımdan dolayı üzgün olduğum için eşimle gidemedim. Eşim tek başına seçti fotoğrafları. Fotoğraflar ilk görümcelerimin eline geçti. Eşim her bir fotoğraftan 3 4 tane çıkarmış ailesi için. 3 4 ay sonra kv ve kp im bize geldiklerinde fotoğrafları da getirdiler. Bir heyecanla fotoğrafları açtım baktım hepsine tek tek. Ve şunu gördüm. Benim ailemden akrabalarımdan hiç kimsenin fotoğrafı yoktu. Sanki onlar düğünümde değillermiş gibi. Çok üzüldüm çünkü ailem de akrabalarım da bizim düğün fotoğraflarımızı merakla bekliyorlar. Bir kaç gün sonra ailemin yanına gideceğim bana fotoğrafları sorduklarında ne diyeceğimi bilemiyorum :KK43:
bunu cok dert etmeyın
erkekler dusunemez ıste
esınıze guzel guzel soyleyın fotografcıda vardır bence hala bulunur
bende ıstıyorum benım tarafımdan kımsenın fotografı yok deyın gel beraber gıdelım lutfen deyın
guzel guzel soyleyın bence bıse olmaz
gorumcelerınız tembıhleyınce bence erkekler cok hassas degıller dusunememıstır

pekı merak ettım
sole bı cozum bulsak
mesela sız maasınızdan esınıze hıc vermesenız
yanı hıc calısmıyorsunuz farz edın

esınız sadece kendı maasıyla hem evın her turlu ıhtıcanını -market ,varsa kira faturalar -falan karsılayıp hemde kardeslerıne falan genıs genıs yardım edebılyor mu?

eger bunu yapabılıyorsa gercekten massınızdan kurus vermeyın kendınse alısverıs yapın kalanı da koyun bankaya eve de bırsey almayın

esınız kendı maasıyla yapsın madem yardımını da evın masraflarını da _her ne kadar buna karsı olsam da _

sızden para ısterse onlar senın kardeslerın madem yardım etmeye soz verdın sen et ben kazandıgım parayı baskalarına harcamak ıstemıyorum deyın
Zaten benim maaşım direkt olarak kredi kartı borcuna gidiyor. Eşimin kredi kartı da yok. Benim kredi kartımı ortak kullanıyoruz.Zaten parası bitince benden istiyor. Vermeyince de huzursuzluk oluyor ben de bu yüzden o isteyince veriyorum. Artık gizli gizli yardım ediyor. Ben banka hesabını kontrol edince görüyorum. Şu an ben ona desem ki artık ailene yardım etme zaten yardım etmiyorum der.

eşinin ailesinin yaptığı çok yanlış..en azından eşin durumun farkında..ailesine bunca zaman maddi destek olmuş pat diye kesememiş demekki..inşallah düzelir..
Görümcelerim de hiç düşünmüyorlar. Kardeşimiz bekarken sürekli bize yardım etti şimdi de evlendi borçları var. Artık biz kendi başımızın çaresine bakalım gerekmedikçe ondan hiç bir şey istemeyelim. Ama hiç böyle düşünmüyorlar.

Zaten benim maaşım direkt olarak kredi kartı borcuna gidiyor. Eşimin kredi kartı da yok. Benim kredi kartımı ortak kullanıyoruz.Zaten parası bitince benden istiyor. Vermeyince de huzursuzluk oluyor ben de bu yüzden o isteyince veriyorum. Artık gizli gizli yardım ediyor. Ben banka hesabını kontrol edince görüyorum. Şu an ben ona desem ki artık ailene yardım etme zaten yardım etmiyorum der.
bırak o zaman allahlarından bulsunlar
hıc bıseyden hayır gelmez onlara ben solyeyım sıze
cunku helal degıl evdekı huzursuzlugun ustune aldıkları seyler
eslerde bırbırınden gızlı para harcaması yanlıs zaten
helal etme ıcınden onlardan bu bı sekılde cıkar bunu merak etmeyın onlar kendılerını karda goruyorlar belkıde
ekmek elden su golden ama nerden bır yerden cıkar bu obnlardan gun gelır

bunu cok dert etmeyın
erkekler dusunemez ıste
esınıze guzel guzel soyleyın fotografcıda vardır bence hala bulunur
bende ıstıyorum benım tarafımdan kımsenın fotografı yok deyın gel beraber gıdelım lutfen deyın
guzel guzel soyleyın bence bıse olmaz
gorumcelerınız tembıhleyınce bence erkekler cok hassas degıller dusunememıstır
Ben de öyle düşündüm. Art niyetinden yapmamıştır diye. Zaten bu olay iki ay önce gerçekleşti. Eşim çok üzüldüğümü görünce fotoğrafçıyı arayacağım diğer fotoğrafları da çıkartacağım dedi. Bir kaç gün sonra fotoğrafçı çıkarıp gönderecek dedi. Bir hafta sonra sordum geldi mi fotoğraflar diye. Henüz gelmedi gelir bir kaç gün içinde dedi. Ama iki aydır yok. Eşim beni oyaladı. Ben de artık sormuyorum. Çünkü yalanı sevmiyorum. Eşim yalan söyleyince de güvenim sarsılıyor

bırak o zaman allahlarından bulsunlar
hıc bıseyden hayır gelmez onlara ben solyeyım sıze
cunku helal degıl evdekı huzursuzlugun ustune aldıkları seyler
eslerde bırbırınden gızlı para harcaması yanlıs zaten
helal etme ıcınden onlardan bu bı sekılde cıkar bunu merak etmeyın onlar kendılerını karda goruyorlar belkıde
ekmek elden su golden ama nerden bır yerden cıkar bu obnlardan gun gelır
Ben de öyle düşünüyorum. Bir kardeşlerinin yuvasını yıktılar. Bunun hesabı kolay kolay verilmez.

Ben de öyle düşündüm. Art niyetinden yapmamıştır diye. Zaten bu olay iki ay önce gerçekleşti. Eşim çok üzüldüğümü görünce fotoğrafçıyı arayacağım diğer fotoğrafları da çıkartacağım dedi. Bir kaç gün sonra fotoğrafçı çıkarıp gönderecek dedi. Bir hafta sonra sordum geldi mi fotoğraflar diye. Henüz gelmedi gelir bir kaç gün içinde dedi. Ama iki aydır yok. Eşim beni oyaladı. Ben de artık sormuyorum. Çünkü yalanı sevmiyorum. Eşim yalan söyleyince de güvenim sarsılıyor
ne güzel bi düşünce yapınız var
allah yardımcınız olsun
insallah sen sık dişini allah bilir işini
ben böle bişe görmedim duymadım çünkü acayip bişey ve cok haksızlık var
abilerini boşatacak kadar gözleri birşeyi görmiyor buna razı gelmeleri korkuç bu paralar onların işine yaramaz merak etme

ınsallah esınızde duzelır

ne güzel bi düşünce yapınız var
allah yardımcınız olsun
insallah sen sık dişini allah bilir işini
ben böle bişe görmedim duymadım çünkü acayip bişey ve cok haksızlık var
abilerini boşatacak kadar gözleri birşeyi görmiyor buna razı gelmeleri korkuç bu paralar onların işine yaramaz merak etme

ınsallah esınızde duzelır
İnşallah tek isteğim o.

Sizin bu yaşadığınız şeyin adı "evlilik" değil biliyorsunuz değil mi?

İki görümcemin eşleri kardeş. Büyük görümcemin eşi iş beğenmez. Küçük görümcemin eşi çalışıyor ev aldılar şimdi de araba alacaklar. Ama hala bir yerde bir şey görse eşimi arayıp hemen istiyor. Eşim de internetten alıp gönderiyor hemen.

ayy benim eşte gönderirdi Allahtan böyle birileri yok meydanda

Sizin bu yaşadığınız şeyin adı "evlilik" değil biliyorsunuz değil mi?
Evet biliyorum. Aslında bu evliliği baştan bitirmem gerekiyordu ama eşim düzelir diye hep sabrettim. Benden daha kötü durumda olanlar da vardır. Onları da düşünüyorum. Ama bir gün her şey çok farklı olacak diye umut ediyorum

bu ne arkadaşım ya yazık size emeklerinize. aileniz sizi bunun için mi okuttu? başkaları sırtınızdan geçinsin diye mi? ilerde çocuğunuz olursa nolacak. onun geleceğinden feragat edip yine eşinizin ailesini beslemeye devam mı edeceksiniz? ne kadarlık evlisiniz? eğer daha yolun başındaysanız ipleri eline alın ve bu gidişe bir dur deyin bu böyle gitmez yazık günah. nasıl parazit bi aileymiş ki sizi bankamatik olarak görüyorlar resmen.

Görümcelerim de hiç düşünmüyorlar. Kardeşimiz bekarken sürekli bize yardım etti şimdi de evlendi borçları var. Artık biz kendi başımızın çaresine bakalım gerekmedikçe ondan hiç bir şey istemeyelim. Ama hiç böyle düşünmüyorlar.

düşünmedikleri için eşin arada kalıyor...

Ben de bu fikri düşündüm. Her istediğimi aldırdım borca soktum ama o kadar borç içinde yine de yardım ediyor. Benim ailemin durumu da o kadar iyi değil ama beş kuruş para gönderemiyorum para kalmıyor

Siz de kendinizi zorlayin biraz artirin paranizdan ve ailenize gonderin. Gorsun bakalim nasil oluyormus..

bu ne arkadaşım ya yazık size emeklerinize. aileniz sizi bunun için mi okuttu? başkaları sırtınızdan geçinsin diye mi? ilerde çocuğunuz olursa nolacak. onun geleceğinden feragat edip yine eşinizin ailesini beslemeye devam mı edeceksiniz? ne kadarlık evlisiniz? eğer daha yolun başındaysanız ipleri eline alın ve bu gidişe bir dur deyin bu böyle gitmez yazık günah. nasıl parazit bi aileymiş ki sizi bankamatik olarak görüyorlar resmen.
8 aylık evliyiz. Ailem sürekli baskı yapıyor çocuk konusunda. Ama ben eşim düzelmediği sürece çocuk düşünmüyorum. Yakınımda çok iyi bir örnek var. Kaynımın 4 yaşında bir oğlu var. Ama anne ayrı baba ayrı. Biz de o duruma düşeriz diye korkuyorum :KK43:

Siz de kendinizi zorlayin biraz artirin paranizdan ve ailenize gonderin. Gorsun bakalim nasil oluyormus..
Ben onun gibi yapamıyorum. Eşim yanlış yapıyor ve yanlış yaptığını biliyorum. Bu yanlışı ben de yaparsam ben de suçlu olurum. Benim ailem zaten istemiyorlar benden. Annem bu durumu biliyor biz sana para gönderelim diyorlar.

Eşimin savurgan olduğunu biliyordum. Çünkü evlendiğimizde 5 yıl çalışmış olmasına rağmen hiçbir birikimi yoktu. Hatta ben şüphelenip kumarın filan mı var deyince sinirlenmişti. Ben de ikimizin maaşı bende toplansın diye bir teklifte bulundum ama kabul etmedi. Kabul etmemesinin sebebi de bu yardımlarmış. Biz evlendiğimizde ailesinden hiç bir şey istemedi eşim. Her şeyi kendisi borca girerek aldı yaptı. Şu an o borçları ödüyoruz. Zaten bizim onların hiçbir hediyesine yardımına ihtiyacımız yok. Sadece istediğimiz biraz bizi rahat bıraksınlar o da olmuyor. Kaynım şu an boşanma aşamasında. Sebep de kaynımın ailesine yardım etmesi. Eltim her şeye rağmen hiç susmadı hep söyledi. Bu yüzden kaynım boşanıyor. Ben de o yüzden hiç sesimi çıkaramıyorum :KK43:

Sesini çıkarma sesini çıkarma ki, kocan başından eksik olmasın sen çalış kazan eşin çalışsın kazansın komple eşinin ailesine yedirin.

8 aylık evliyiz. Ailem sürekli baskı yapıyor çocuk konusunda. Ama ben eşim düzelmediği sürece çocuk düşünmüyorum. Yakınımda çok iyi bir örnek var. Kaynımın 4 yaşında bir oğlu var. Ama anne ayrı baba ayrı. Biz de o duruma düşeriz diye korkuyorum :KK43:
yenisiniz daha. bence resti çekin eşinize. çocuk düşünmemekte haklısınız ama bu böyle nereye kadar ki? niye sabahtan akşama kadar çalışın ki madem başkaları sefasını sürecek? ailenin ihtiyacı olur, acil bir şey olur anlarımda bu kadarı sömürmek. kendimi yerinize koyuyorum( bizde 7 aylık evliyiz) çoktan cıngar çıkarmıştım baktım değişen bir şey yok yakmıştım gemileri. ailenize aktarın son çare alsınlar damatlarını karşılarına konuşsunlar biz kızımızı size köle diye vermedik diye.

X