• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesine nasıl söylenir..?

Esin arayi yumusatmak istiyorsa,zamani gelince (şimdi değil) kendi söylesin.Onlar da seni arayip tebrik etsinler madem.Esin de az degil,annesinin gönlünü yapmak icin seni kullaniyor.

Benim ilk hamileligim 9. Haftada bebeğin kalbi durduğu icin sonlandi.Herkese söylemiştik.Sonrasi daha da kötüydü,sorular bitmedi hic.Hatta benim yedigim içtiğim seylere,hareketlere bile baglandi.Tavsiyem 3 aydan önce asla...
Bir de esin ne karışıyor,su anda en onemlisi annenin duygulari ve ne istediği.

Henuz cok erken, ben ilk beta sonucumu ogrendigimde kendim bile sevinemedim cunku doktor keseyi gorene kadar fazla sey yapma demisti🤦🏻‍♀️ fazla sevinme simdiden demek istedi yani. Keseyi gordukten sonra hayirli olsun dedi ama bu kez de kalp atisini bekliyoruz. Ben o yuzden kendi annem disinda kimseyle paylasmadim. Kaldi ki eger kayinvalidemle aram iyi degilse bu haberi vermek icin acele etmem, belki de kendim bile vermem bu haberi,esim isterse soyler vakti gelince.Beni sevmediklerini bana karsi mesafeli olduklarini hissediyosam bu mutlu haberimi de onlarla paylasmam. Ki ben kendi kayinvalideme bile soylemek icimden gelmiyor. Cunku kendisi bana karsi sevecen sevgi dolu degil. Kiymet verdigini hic hissetmiyorum. Hamilelik haberime de havalara ucacagina inanmiyorum yani.

hemen söylemeyin. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin öncelikle. ama bunun dış gebeliği var,o'su var bu'su var. bencede 2 aylık olmasını bekleyin en azından.sizinle üzülmüyorlar emin olun. siz üzülüyorsunuz. onlarda üzülüyor. bir de siz onları teselli ediyorsunuz. yada o iş aile içinde de kalmıyor. kuzeni amcası halası vs öğreniyor. herkes bi fasıl arayıp "ayy canım çok üzüldüm" ayağı çekiyor. emin olun o dönem hem durumu ekstra hatırlamak istemiyorsunuz, hem de arayıp da çok üzüldüm lafı duymak sinir bozuyor. bir iki tanesini haşlıyorsunuz. sonra olan akrabalık ilişkilerinize oluyor.

başta dediğim gibi sağlıkla doğsun sizin için temennim bu.. ama diğer ihtimali de bir süre aklınızda tutun lütfen.

Esin arayi yumusatmak istiyorsa,zamani gelince (şimdi değil) kendi söylesin.Onlar da seni arayip tebrik etsinler madem.Esin de az degil,annesinin gönlünü yapmak icin seni kullaniyor.

Benim ilk hamileligim 9. Haftada bebeğin kalbi durduğu icin sonlandi.Herkese söylemiştik.Sonrasi daha da kötüydü,sorular bitmedi hic.Hatta benim yedigim içtiğim seylere,hareketlere bile baglandi.Tavsiyem 3 aydan önce asla...
Bir de esin ne karışıyor,su anda en onemlisi annenin duygulari ve ne istediği.
aynnennn ben de bunu demek istemiştim konu sahibine... sen çok gezdin, yok şunu yaptn bunu yaptın.. bi de suçlu çıkarıyorlar insanı. annenin zaten canı yanmış kimsenin umru olmuyor.. bi de meraklı akraba tayfası var... nasıl olmuş? neden olmuş? diye bunaltırlar.

yanı ben bu haberın verılmesının erken olduğunu düşünüyorum ama eşım hemen mısılleme yapıyor iyi o zaman kendımiz büyütelım kımse karışmasın etmesın dıe saçma bı hale gırdı ...
ne güzel ideal bişi teklif etmiş eşiniz bilmeden... kendiniz büyütün zaten. nerde çokluk orda *****. tecrübe ile sabit!

Kv ile görüşmeme sebebiniz bebek haberi vererek düzelecek bir durum mu ?

ya öncelıkle böyle huzurluydum eşım tek kendısı gıdıyordu tabıkı doğru deıl ben görşmuyorum dıe aılesıyle o da benım aılemle goruşmuyor mısılleme ışte tıpık :KK70: kafam karışık aslında gidip gitmemekte bilemedim
Olayla alakası olmayan ailenizin durup dururken cezalandırılması hoş mu? Eşinizin sizin ailenizle görüşmesinin yolu sizin onun ailesiyle barışmanızdan mı geçiyor yani?

Öncelikle tebrikler. İnsallah sağlıkla bebeğiniz kucağınıza alırsınız.
Bu konuda kararı siz vermelisiniz. Sizin ne hissettiğiniz önemli, hamile olan sizsiniz, lütfen kendinizi, hislerinizi yok saymayın.

Mesajlarınızda bu kadar erken söylemek istemediğinizi belirtmişsiniz. O zaman söylemeyin. Kime ne zaman istiyorsanız öyle söyleyin.

Eşinizin duygularınızı anlamayacağını düşünüyorsanız da ona tıbbi gerekçeleri sunabilirsiniz. Kalp atışı, kese vs..

kızlar günaydın ;
dün gebelık testı yaptırdım ve beta değerim 393.53 çıktı doktor en az 2 haftalık hamilesın falan dedı neyse sevındık falan ama ben eşımın ailesıyle 1.5 aydır görüşmüyordum eşım kendı gıdıp gelıyordu falan.. sonra eşım bu haberı öğrenınce annemlere gıdelım bu da vesıle olur senin ailenı de görüntütü arayalım (ailem farklı şehirde ) aynı anda söyleyelım dedı sızce napiyim yaa fıkır verın ..
Gitmeeee. O vesile sonra burnundan gelir. Doğumu mahvederler. Ayrıca bu sana yarayan bir vesile değil eşine ve ailesine yarayan bir vesile olur

kızlar günaydın ;
dün gebelık testı yaptırdım ve beta değerim 393.53 çıktı doktor en az 2 haftalık hamilesın falan dedı neyse sevındık falan ama ben eşımın ailesıyle 1.5 aydır görüşmüyordum eşım kendı gıdıp gelıyordu falan.. sonra eşım bu haberı öğrenınce annemlere gıdelım bu da vesıle olur senin ailenı de görüntütü arayalım (ailem farklı şehirde ) aynı anda söyleyelım dedı sızce napiyim yaa fıkır verın ..
Acele etmeyin keseyi görün hele bir kalp atışını duyun öyle dersiniz. Henüz çok çok erken

ben hep soğuk muşum eşıme sureklı kv ve görümce benı böyle böyle diyorlar eleştiriyorlar.. en son da arabanın ön koltuğuna oturmak içn kendını saydırması yanı been saymadan onu dırek kendım geçip oturuyormuşum aslında büyüük sorun da denmez ama takıntılılar....
Doğumdan sonra neler eder o kaıdn size. Ön koltuk için böyle konuşuyorsa isim bile koymaya kalkar

hemen söylemeyin. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin öncelikle. ama bunun dış gebeliği var,o'su var bu'su var. bencede 2 aylık olmasını bekleyin en azından.sizinle üzülmüyorlar emin olun. siz üzülüyorsunuz. onlarda üzülüyor. bir de siz onları teselli ediyorsunuz. yada o iş aile içinde de kalmıyor. kuzeni amcası halası vs öğreniyor. herkes bi fasıl arayıp "ayy canım çok üzüldüm" ayağı çekiyor. emin olun o dönem hem durumu ekstra hatırlamak istemiyorsunuz, hem de arayıp da çok üzüldüm lafı duymak sinir bozuyor. bir iki tanesini haşlıyorsunuz. sonra olan akrabalık ilişkilerinize oluyor.

başta dediğim gibi sağlıkla doğsun sizin için temennim bu.. ama diğer ihtimali de bir süre aklınızda tutun lütfen.
Sormayin.. herkesi siz teselli ediyorsunuz ..

kızlar günaydın ;
Niye söylemekte bu kadar acele ediyosunuz ki 4 aylık olsun cinsiyeti belli olur sonra iki tarafa da söylersin hem süpriz olur

Söylemek için daha çok erken bende bir hafta önce evde gebelik testiyle öğrendim hamile olduğumu bugün regl hesaplamasına göre 5 haftalık carsamba günü doktor randevum var öncesine randevu bile almadım gittiğimde en azından keseyi göreyim diye eşime de tembihledim kimseye daha söyleme diye bana kalsa kalp atışını duyana kadar kimseye haber vermem ama eşimin ailesi fazla alıngan olduğu için bizden mi sakladiniz diye soylenmelerini hiç cekemeyecegim için keseyi gördükten sonra söylemeyi düşünüyoruz sizde zaten göruşmuyormussunuz eşiniz soylesin yeter bence

Eşiniz bence bu huzursuz ortam bitsin diye öyle yapıyor olmalı.Siz her ihtimale karşı söylemek istemiyorsunuz ama o zaten bunu bir vesile görmüş.Ailemde hiç gelin kaynana sorunları görmedim.Nişanlımdan kaynanamın problem çıkarması dolayısıyla ayrıldım ama yine de ben eşim içim giderdim söylemek istwmiyorsam da tamam ziyarete gidelim kesinleşince söyleriz derdim.

Biz de eşin gibi düşündük süreç iyi de olsa kötü olsa birlikte yaşayalım dedik ve o anın heyecanıyla gidip söyledik ama şimdi pişmanım. Kötü bir süreç yaşadık bi ara, insan konuşmak istemiyo ama sürekli soruyorlar cevap vermek zorundasın falan. Şimdiki aklım olsa cinsiyetini öğrenene kadar söylemezdim. Bir kaç hafta bekleyince sizin de o ilk heyecanınız geçecektir zaten bence bekleyin

anlamıyor eşım ne olurssa olsn sonu onlar bızle sevinip üzülsün dyor bende dedım en azından kese görunsun die ama yk ılla dınlemıyor
Ne demek dinlemiyor yahu? Bu sizin özeliniz değil mi, kendinizle ilgili konulara siz karar verin. İstemiyorum diyorsanız istemiyorsunuzdur.

Back
X