Ben mesela son iki yıl eşimle değil de bekar olsaydım nasıl olurdu diye düşünüyorum.
İlk ben yazayım örnek olarak.
Benim için onunla birlikte olmanın götürdüklerinden başlıyım
1. Kazandığım para kendime kalırdı kendime çok önceden bir araba ve daha çok kıyafet alabilirdim, hatta para biriktirmiş olurdum.
2. Ailesinin bencilliklerini çekmek zorunda kalmazdım, onlarla muhatap olmamış olurdum, kafam daha rahat olurdu, iğneleyici ve sürekli kendilerini öven konuşmalarını dinlememiş olur sinirlerim bozulmazdı.
3. Belki daha iyi bir evlilik yapardım, hatta 4 sene onunla flört ve nişanlılık dönemini beklememiş olurdum.
4. Onun sıkıntılarını gidermek için uğraşmazdım, uzun süre onun iş sorununu çözmek için uğraştım bunu yapmazdım.
5. Ankarada olurdum, çalışma şartlarım daha rahat olurdu bu kadar gezmek yorulmak zorunda olmazdım.
6. Bu şehirde kendimi yanlız, kimsesiz hissetmezdim, benim ailem el üstünde tutardı beni.
7. Nişan, kına, düğün esnasında bütün herşey benim üstümdeydi, kendi istediğim gibi yapamadım hiçbir şeyi, gelinliğimi alel acele aldım, bunları yaşamazdım.
8. Kendimi değersiz hissetmezdim, hep haksız duruma düşmezdim, haksızlığa uğramazdım.
9. Ev işlerine yardım etmez, bir kez yemek yapmış ya da kahvaltı hazırlamış değildir.
10. Sorumlulukları yüklenmez, ne bileyim bazı erkek işlerini yapayım demez, benden çok ailesini düşünür, onların işine koşar ben birşeyi çok ısrarla istemedikçe yapmaz.
11. Yorulduğumu, hastalandığımı anlamaz, hele önceleri iyisin birşeyin yok derdi sinir ederdi beni.
12. Birlikte vakit geçirmek için plan yapmaz, süpriz hiç yapmaz, eve eli boş gelir benim sevdiğim birşeyi alıp gelmez.
13. İltifat etmez, güzel cümleler kurmaz.
İyi yönleri ve bana kazandırdıkları
1. Gerçekten seveceğim bir insanı belki ömür boyu bulamazdım eşimi çok sevdim.
2. İlk erkek arkadaşım, ilk göz ağrım.
3. Yalan söylemez, sinirli değildir, hakaret etmez, sesini yükseltmez, tartıştığımız zaman ilk o barışmaya çalışır uzatmaz.
4. Cimri değil, birşey almama karışmaz, kendime bakmam hoşuna gider, güzel giyinmemi ister, kıyafetlerime çok karışmaz.
5. Hastalandığım zaman üzülür yeni yeni önceden öyle değildi.
6. Arkadaşlarımla görüşmeme karışmaz, arkadaşım için bir şey yapacağım zaman engellemez, hatta bir ara bir arkadaşım hergün bizdeydi birlikte yemek yerdik hiç söylenmedi.
7. Dışarda pek vakit geçirmez, bütün boş zamanlarını benimle geçirmek ister.
8. Yemek seçmez, beğenmemezlik yapmaz.
9. Cinsel hayatımız iyidir, sadece kendini düşünmez.