Öncelikle evlilikte bazı şeyler karşılıklıdır, yoksa o evlilik sürekli fedakarlık yapan taraf için çekilmez olur bu arkadaşlıkta da öyle.
Yorumlarımdan benim eşimin de hemen hemen aynı olduğunu biliyorsundur, şöyle ki benden ailesinin kirasını ödememi, kardeşi için kredi çekmemi,
kızkardeşine verdiği ekkartın ekstresini ödememi istedi ve bunları söylerken çok rahattı hiç çekinmiyordu.
Ama kendisi onun ailesinin yapması gereken şeyleri asla istemezdi, ne bileyim en basitinden ablasının evine 7-8 dk yürüme mesafesindeki iş yerinde 2 hafta çalıştım ve ablası diyordu oraya geldiğinde öğlenleri bana gelirsin yemeğe diye ama hiç çağırmadı ben bekledim açıkcası çağırmayınca da gitmedim.
Bir kez emrivaki yaptı saat 12 olmuş adarı hadi ablama gidiyoruz diye bu arada onun işyeri de yakın oraya, gittik evde yemek yok son dakika ablası yemek hazırlamaya çalışıyor, biz yemeği yedik 1 buçuk oldu kalktık hemen çay yapıyorum dedi vaktimiz yok dedik kalktık.
Şimdi bana da ablasına da hoş olmadı, bir gün öncesinden ya da sabah arasaydı müsaitsen öğlen gelicez diye hem o hazırlığını tam yapardı hem benim sinirlerim bozulmazdı.
Ben onlar geleceği zaman kaç saat hazırlık yapıyorum, onlar öyle oldum olası şeyler yapınca sinir oluyorum. Ayrıca bunları yapsa yani ailesini bana karşı daha özenli davranmaya yönlendirse hem onların gözünde daha farklı konumum olur hem onlar bana öyle davrandıkça hoşuma gider onları sevmeye başlarım.
Bahsediyorum hep 5. baskı olacak ama nerdeyde 3 aydır şehirdışındayım bir tek haftasonları gidiyorum evime, ve son 1 aydır da daha uzak bir şehirdeyim görev icabı, evimiz belki 1,5 aydır temizlik görmedi ve yarın dönüyorum kaç haftadır eşime diyorum ki kızkardeşine söyle bir kadın ayarlıyım ben gelsin başında dursun 3-4 saat en fazla.
Eşim şimdiye kadar yok ne gerek var sen geldiğinde çağırırsın, ev temiz vs şeyler dedi ve haftasonu arkadaşımın düğünü var yani ben yarın perşembe dönünce yorgun olurum yapamam, cuma günü akşam iş çıkışı evi temizlicektim.
Öğrendim ki bu sabah kızkardeşi bir kadın çağırmış temizliğe evi temizliyorlarmış, yani bana bu kadar işkence edecek ne var ben kendi ailemden birşey isterken daha rahatım ama o ailesi hiç bir şey yapmasın hep ben yapayım.
Herkesin bir sabrı var bir insan eşini kullanmaya çalışıyorsa ben o insanın eşini sevdiğine inanmıyorum. Alın başınıza çalın oğlunuzu tepe tepe kullanın demek istiyorum. Ayrıca o çok sevdikleri aileleri bizim gibi düşünecekler mi onları, benim eşim bende gördü kahvaltıyı, alırlar bir güzel her işlerinde kullanırlar paralarını da yerler o zaman akılları başlarına gelir.